Dan Andronic: Parcul IOR și incendiile programate. Un „rechin imobiliar” a pus ochii pe teren

De EVZ | evz.ro  /  

Petrica Bajenaru IOR sursa: cancan.ro

Petrica Bajenaru IOR sursa: cancan.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spunea un prieten de Facebook, Vladimir Ionaș, aseară: Să găsești dealerii de droguri înțeleg că e complicat. Dar să găsești persoanele care dau foc constant părții retrocedate din Parcul IOR poți, oare? Iar multă lume îi dădea dreptate.

Parcul IOR este supus de câtva timp unei agresiuni constante. Sunt mii de metri pătrați vizați de o retrocedare. care este însă încurcată de copacii și vegetația din zonă. S-a turnat otravă la rădăcina lor. S-au defrișat ilegal. Miza este ca terenul să rămână fără verdeață, ca să poată răsări blocuri.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment, incendiul este localizat. Nu sunt victime”, arată comunicatul ISU, potrivit EuroNews.

Aici apare eterna dilemă: bani sau aer curat. Bucureștiul are o normă de spațiu verde mult sub limita recomandată de Uniunea Europeană. De la 27 mp/cap de locuitor cât are Londra, iar acela chiar este un oraș aglomerat, la 38 mp/cap de locuitor, cât are Berlinul, distanța de până la Lună. Bucureștiul are sub 9 mp/cap de locuitor. Și tot scade.

Dar întrebarea este: Cine este în spatele golăniei? Haideți să reîmprospătăm memoria autorităților. Mai ales că presa scrie de ani buni despre povestea asta sulfuroasă.

Parcul IOR. Retrocedare inițială în proprietatea Mariei Cocoru

În 2005, pe baza Dispozițiilor Primarului General Adriean Videanu, numerele 4333 și 4334 datate 18.05.2005, Maria Cocoru a redevenit proprietara a două loturi de teren în Sectorul 3 al Bucureștiului. Lotul 71 are o suprafață de 112.399,19 mp, iar Lotul 16 cuprinde 10.127,43 mp. Aceste terenuri, situate pe strada Liviu Rebreanu F.N, au fost retrocedate în vechiul lor amplasament.

La acea vreme, Comisia pentru Legea 10, condusă de Ludovic Orban, a autorizat retrocedarea celor 12 hectare de teren din Parcul IOR către Maria Cocoru. Ulterior, Primăria Sectorului 3 a demarat un proces juridic pentru anularea titlului de proprietate și retrocedarea terenului.

Potrivit Pro TV, primul proprietar al terenului era un bărbat în vârstă de 91 de ani la momentul respectiv. Drepturile litigioase asupra terenului au fost transferate rapid Mariei Cocoru. Maria Cocoru deține, conform documentelor, terenul retrocedat în anul 2005 de Primăria Capitalei. Ea este, de asemenea, parte într-un proces juridic cu Primăria Sectorului 3.

Conexiunii cu un „rechin imobiliar”

Deși are un apartament într-un anumit bloc ca locuință, Maria Cocoru pare a fi o enigmă pentru vecinii săi. O anchetă a reporterilor Pro TV, care au dialogat cu localnicii, a descoperit că femeia este „o fantomă”, nefiind văzută niciodată în zonă.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au încercat, fără succes, să o contacteze pe Maria Cocoru la apartamentul său, în scopul de a o informa despre efectuarea unor analize pe probe de sol în proximitatea arborilor uscați. Până în prezent, i s-a cerut să curățe terenul și să îl readucă la starea inițială.

Surse de încredere au dezvăluit pentru Gândul că Maria Cocoru este mătușa lui Petrică Băjenaru, un jucător semnificativ, dar discret, în scena retrocedărilor. În 2017, Cancan a publicat informații despre Petrică Băjenaru, menționând că acesta deține 13 hectare în Parcul Titan și a fost implicat în tranzacția Park Lake, obținând 65 de milioane de euro.

Petrică Băjenaru este, de asemenea, legat de terenul pe care se află Școala Ilioara, pentru care ar fi cerut 25 de milioane de euro. Imaginile anterior publicate de Cancan arată vehiculele lui Petrică Băjenaru staționate în fața casei Mariei Cocoru, validând astfel presupusele legături între cei doi.

Mai vreți multe amănunte, ca să înțelegeți că nu este o coincidență?
 
Parteneriat EvZ
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

  2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

  3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

  4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

  5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

  6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

  7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

  8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

  9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

  10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare