DEAD END KABUL 2021. Eugen Mihăescu pentru ActiveNews

De Acad. Eugen Mihăescu  /  

Desen realizat de Eugen Mihăescu acum 20 de ani

Desen realizat de Eugen Mihăescu acum 20 de ani

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"DEAD END”

Imaginile afganilor cocoțați ciorchine pe aeronava de transport americană aterizată la Kabul în ajutorul celor care au fost surprinși de retragerea intempestivă a aliaților și de intrarea talibanilor în capitala afgană au spulberat speranțele guvernanților de la Washington de a evita coșmarul retragerii ultimilor soldați americani din Saigon, în 1975, după 20 de ani de război inutil în Vietnam. Imaginea elicopterului decolând de pe acoperișul ambasadei americane, de care se agățau cu disperare aliații sud-vietnamezi abandonați, m-a obsedat acum o jumătate de secol, când priveam cum se duc pe apa Sâmbetei, la propriu, elicopterele aruncate de militari în mare, pentru ca să nu cadă în mâinile comuniștilor. Erau și impozitele plătite de mine acolo! Azi, talibanii au pătruns în Kabul călare pe Humvee-urile lăsate în urmă în mare grabă de americani pe 2 iulie, când, în miez de noapte, au părăsit baza din Bagram fără să-și avertizeze aliații afgani.

Au rămas pe loc și nenorociții care lucrau pentru ONG-urile venite la Kabul să-i învețe pe afgani democrația și, printre altele, ca bărbatul e și el o femeie ca oricare alta…

"Cea mai mare putere economică și militară a lumii” părăsește un front care a costat-o 1000 de miliarde de dolari, care nu a depășit niciodată cu mult suburbiile capitalei afgane și care începuse să semene cu o fundătură din care nu avea cum să scape cu demnitate. Winston Churchill spunea că, dacă nu înveți nimic din istorie, ești blestemat să o repeți. Americanii și aliații lor din NATO au uitat că poporul acesta de munteni mândri l-a bătut pe Alexandru cel Mare, i-a bătut pe britanici și pe sovietici… Acum au plecat și americanii cu coada între picioare, lăsând să se instaleze la biroul prezidențial din Kabul un fost deținut de la Guantanamo.

Își mai face cineva acum iluzii despre "umbrela” NATO? Guvernanții noștri mizează pe alianța nord-atlantică și pe "o armată puternică” în fața eventualilor agresori… Săraca armată română! Am văzut cum arată la defilarea de Ziua Marinei! Oare Iohannis, Ciucă și Cîțu se așteaptă să înfrunte armata rusă cu navele construite de Ceaușescu în 1986 și cu vechiturile cumpărate de Năstase sau de Ciucă?

Eugen Mihăescu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Dromihete 16.08.2021 19:24
  Daaaa pleaca laptele si mierea americana, hai sa fim seriosi, acum Afganistanul s-a eliberat...Si tare ma tem ca "materialele de pe twitter" sunt acelasi gen de facatura gen razboiul din Siria, caravana de emigranti din America Latina si armele de distrugere in masa din Irak,sau "comunismul atroce" din Vietnam...Corect cred ca este FAuX Americana...Si apropos, e buna si emigratia la ceva, ca mai faci schimb de informatii cu oamenii, daca o sa discutati cu un afgan real, ala o sa va zica ca asa zisii "talibani" sunt obisnuitii agenti de razboi ai satanei, adevaratii "talibani" traiesc precum calugarii si pustnicii de la noi, izolati, in rugaciune etc...
 • Lykon 16.08.2021 23:42
  In paranteza fie spus, lagarele cu prizonieri fosti combatanti au fost un fel de centre de "reeducate" pt cei care s-au aratat pliabili, interesati sa coopereze cu ocupantii. Asa a ajuns fostul detinut de la Guantanamo lider al talibanilor, actualul presedinte interimar.
  Colaborationistii afgani care scapa acum cu fuga, imigrand, vor fi distribuiti de catre puterile occidentale. Un esalon, probabil de elite, colaborationiste loiale si inca utile, ajung in urmatoarele zile in Wisconsin, la o baza militara. Afganii de rand raman pe loc insa. Sa nu ne iluzionam. Nimeni nu renunta asa usor la niste teritorii strategice pe care le-au ocupat 20 de ani. Se schimba doar strategia si se modifica niste planuri conform cu actuala configuratie geopolitica si noile tehnologii.
 • Lykon 16.08.2021 23:57
  Vizavi de resurse naturale, Afganistanul e bogat in varii minereuri si pietre pretioase si semipretioase (lapislazuliul afgan e faimos), plus, excelenta sare himalaiana, sarea roz bogata in minerale si fier, toate acestea au umplut marketurile americane in ultimii ani. Plus, afaceri cu produse artizanale -- kilimuri, saluri si covoare "persane" din lana de calitate. Despre productia de opiu pt o industrie farmaceutica mereu flamanda nici nu mai vorbim.
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România