Criza Baloanelor reprezintă un cadou cu fundiță pentru Putin

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva ore după ce un balon de spionaj al Chinei a fost descoperit pe cerul SUA, un alt balon a fost reperat zburând deasupra Americii Latine.

ACTUALIZARE: Primul a fost doborât, deasupra apelor Atlanticului. Video în baza materialului.

 

Pentagonul a anunțat vineri seara că a depistat încă un balon chinezesc de observație care zboară deasupra Americii Latine, la numai câteva ore după ce anunțase descoperirea unui balon similar care traversează spațiul aerian al Statelor Unite.

Secretatul de presă al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, nu a precizat locul exact unde a fost reperat al doilea balon, dar noua descoperire nu face decât să complice enorm lucrurile.

Primul balon de spionaj a provocat deja o adevărată isterie în presă și pe scena politică americană.

Deși a declarat că obiectul zburător„violează spațiul aerian al SUA și legislația internațională”, Pentagonul s-a bâlbâit lamentabil atunci când a fost întrebat care va fi reacția sa.

Generalul Ryder a încercat să explice că balonul nu poate fi doborât, deoarece „aria pe care vor cădea resturile ar fi semnificativă” și ar putea cauza „rănirea sau moartea unor civili sau pagube materiale importante”.

Pentagonul răspundea astfel reacției iritate a lui Donald Trump, care a scris pe Twitter: „DOBORÂȚI BALONUL”.

Prin urmare, balonul continuă să traverseze netulburat spațiul aerian al SUA, de la vest către est, survolând instalații militare și nucleare și sfidând Pentagonul.

Scandalul este și mai mare, în condițiile în care Pentagonul a recunoscut că știa de mai multe zile de balon, dar a ascuns acest lucru opiniei publice. A fost nevoie ca un ziar din Montana să publice o fotografie cu obiectul zburător, pentru ca Pentagonul să iasă la rampă. 

În cazul primului balon, China a recunoscut că îi aparține, însă a dezmințit că ar fi destinat spionajului, afirmând că e doar un balon meteorologic scăpat din greșeală de sub control.

În cazul celui de-al doilea balon, nu s-a înregistrat încă o reacție a Beijingului.

Dacă ar fi fost vorba de baloane meteo scăpate din greșeală, China ar fi anunțat de la bun început că e vorba de două (sau mai multe?) astfel de obiecte zburătoare.

Fâstâceala nu s-a observat doar la Pentagon, ci și la nivel politic. Joe Biden s-a făcut că nu aude când a fost întrebat de ziariști ce are de gând să facă cu balonul și a părăsit intempestiv un briefing de presă.

Casa Albă a ales să reacționeze, nu printr-o declarație oficială, ci printr-o postare pe Twitter a secretarului de presă, în care se afirmă:

„Disprețul sfruntat al Chinei față de suveranitatea americană reprezintă o acțiune destabilizatoare căreia trebuie să i se răspundă, iar președintele Biden nu poate să tacă.”

Or, Biden tocmai asta face: tace.

Abia săptămâna viitoare, președintele are în program să îi informeze pe liderii Camerei Reprezentanților și Senatul despre situație.

Într-o tentativă de reacție mai bărbătească, secretarul de stat Antony Blinken a anunțat că, din cauza balonului, își amână o vizită în China, programată săptămâna viitoare.

Anunțul a provocat însă o reacție mușcătoare din partea Beijingului. Ministerul de Externe a arătat într-un comunicat:

„În realitate, nici una dintre părți nu a anunțat până acum că va avea loc o astfel de vizită.”

În plin război împotriva Rusiei, în Ucraina, Statele Unite se trezesc pe cap cu o problemă uriașă: Criza Baloanelor chinezești.

O tensionare și mai mare a relațiilor dintre Washington și Beijing ar fi un cadou cu fundiță făcut Moscovei: ar restrânge jocul la două capete făcut de chinezi în Ucraina și ar întări alianța Rusia-China.

Pe de altă parte, presiunea opoziției republicane și a opiniei publice asupra administrației Biden este uriașă: balonul care traversează cu nonșalanță spațiul aerian al SUA este văzut ca o sfidare ce trebuie să primească un răspuns pe măsură.

Orice zi de întârziere, în care presa, ca într-un film de desene animate, relatează aventurile balonului în America, reprezintă o palmă pe obrazul Washingtonului. Un  afront la adresa orgoliului american.

Întrebarea pe care americanul de rând și-o pune este:

Ce ar face China dacă un balon de spionaj al SUA ar fi reperat în spațiul său aerian? Dar Rusia?

VIDEO cu doborârea balonului chinezesc:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (36)
 • BLUE 04.02.2023 12:26
  De fapt, DE CE știe Pentagonul de America Latină???,ce învîrte pe-acolo??? "Jandarmul Mondial", nu?? CINE i-a pus în poziția asta???
 • Dorin Georgescu 04.02.2023 12:31
  De unde a fost lansat balonul ? Distanța USA - China este de vreo 11000 de Km. Era un balon teleghidat ? Ne cred idioți, americanii ? Cum explică distanța parcursă de balon .
 • alni 04.02.2023 14:25
  lansat de km 30 -50 km de coasta americana de pe un vas sau submarin...
 • Catalin1972 04.02.2023 12:34
  Un balon de spionaj în 2023 ?! Suna ciudat având în vedere posibilitățile tehnologice de care dispun armatele acum .
 • Tic 04.02.2023 13:06
  Făcătură de 2 bani! Adică Googlemaps vede tot globul la nivel de șoarece și ăștia cad pe spate din cauza a 2 balonase, vizibile, ca altfel nu iese rezultatul.
 • Carbid ► Tic 04.02.2023 17:55
  Dle Doru nu ne lasați în intuneric! explicati-ne dvs despre ce e balonul!!
  Sau...stfu!
 • Petronius 04.02.2023 13:00
  Excelenta observatie Catalin .
  Este o operatiune militaria pregatitoare atacarii chinei .
  In momentul de fata , China are cea mai dezvoltata tehnologie de supraveghere din lume .
  NU tin cu chinezii criminali , doar sunt obiectiv .
 • LaurStefan 04.02.2023 13:04
  Eu cred ca nu-l doboara fiindca le-au spus chinezii ca cine stie ce o fi prin el. Risc de contaminare chimica sau biologica. Asa ca ăla traverseaza linistit si face poze si scaneaza la greu. Americanii fac spume iar chinezii si rusii rad pe infundate. Asa ca au incercat s-o dea in diverse dar...
 • Orizont 04.02.2023 14:09
  Circ global(ist) .. Satanele comuniste chineze fac mishteaux de drogatii pedofili amerloci ..
  O sursa spune ceva de incarcatura /emisie de radiatii :
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/chinese-balloon-now-over-st-louis-usaf-sensors-detected-radiation-payload
 • Mihai_T 04.02.2023 15:06
  Hal Turner zice pe site-ul lui că senzorii Aviației SUA (USAF) au detectat o încărcătură radioactivă la bordul balonului, și că în emisiunea lui radio o să dea mai multe detalii

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/chinese-balloon-now-over-st-louis-usaf-sensors-detected-radiation-payload

  Colac peste pupăză, se pare că s-a produs o explozie pe cer, în localitatea Billings din Statul Montana (balonul a fost reperat în Montana)

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/report-large-explosion-in-sky-above-billing-montana-smoke-trail
 • Dorel Timpa 04.02.2023 13:38
  Putem spune despre chinezi

  că i-au luat în balon pe americani.
 • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 14:11
  Da, sigur este o făcătură americană!!!!!! Și voi cum vă explicați faptul că chinezoii, cu gurița lor au recunoscut că acel balon le aparține? De ce ar fi făcut-o dacă asta ar fi o înscenare împotriva lor? Nu mai puneți botul la propaganda chinezoilor bolșevici împuțiți! Au și ăștia interesele lor, nu-i mai credeți fără de păcat. Să nu uităm de afacerile familionului Biden și a partidului Democrat cu PARTIDUL CHINEZOILOR COMUNIȘTI! De aici toate bâlbele de la Casa albă și Pentagon.

  China recunoaște că balonul misterios descoperit deasupra SUA îi aparține, dar spune că este doar un „dispozitiv meteorologic”
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/china-recunoaste-ca-balonul-misterios-descoperit-deasupra-sua-ii-apartine-dar-spune-ca-este-doar-un-dispozitiv-meteorologic-2239379


  De ce folosește China baloane de spionaj, deși are sateliți, și de ce SUA nu vor să-l distrugă pe cel descoperit în spațiul lor aerian
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/de-ce-foloseste-china-baloane-de-spionaj-desi-are-sateliti-si-de-ce-sua-nu-vor-sa-l-distruga-pe-cel-descoperit-in-spatiul-lor-aerian-2239641
 • alni 04.02.2023 14:29
  satelitii orbiteaza de cel putin 4 ori mai sus decat zboara un balon si au viteza mare de deplasare...si daca ii au ,nu mentin aceeasi directie , oscileaza , poate dura saptamani pana sa treaca prin zona unde este necesara fotografierea sau scanarea...
 • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 16:00
  Pentru ca nu exista sateliti care sa zboare in "spatiu", doar baloane atmosferice teleghidate sub cupola tare a cerului, dar asta e o poveste de aflat, nu e pentru simpli privitori la stiri oficiale...
 • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 14:25
  Observ că majoritatea cititorilor și comentacilor ActiveNews au uitat cu desăvârșire faptul că China este un stat COMUNIST și BOLȘEVIC, ceea ce este foarte trist! Parcă pretindeați că sunteți ANTI-COMUNIȘTI și ANTI-BOLȘEVICI!
 • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 16:12
  Ei, nu-i putem urâ ca tine nonstop doar pe chinezi si rusi, mai luam si noi pauza. Si in pauza am observat ca nemernicanii in special "democrati", sunt mult mai comunisti si mai bolsevici ca rusii si chinezii la un loc. Nu stiu cum n-ai observat pan-acuma. Iar pe Trump il criticam doar asa, preventiv, sa nu ne para rau mai tarziu ca n-am facut efortu'...
 • Nozomi Ike Saenoda ► Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 17:13
  Pe ruși nu-i urăsc absolut deloc, nu am nicio problemă cu ei. Problema este că tovarășii Scholz, Biden și restul globaliștilor occidentali îi PERCEP cu totul DIFERIT pe chinezoi față de ruși. Am văzut cu toții cum iși zâmbeau tovarășii Biden și Scholz cu tovarășul San Tsio-ping (Xi Jinping) când s-au întâlnit și ce afaceri au făcut. Mai că s-ar fi giugiulit în direct, în fața camerelor, tovarășii de la Vest cu tovarășul din Extremul Orient! O întâlnire cu Putin ar fi practic imposibilă! Să nu uităm că delegația chinezoilor, în fiecare an la WEF sunt invitați de vază.

  În percepția occidentalilor (ca și a naziștilor), rușii sunt un popor slav, inferior, subuman, ortodox, retrograd și incorect politic. În schimb, chinezoii sunt percepuți de către occidentali ca fiind "noul popor ales", mândrii de ateismul lor, care nu cred în "superstițiile și misticismul" religiei, care cred doar în "știință și rațiune". Un sondaj din 2015 făcut de Institutul american de opinie publică Win/Gallup International Association a arătat faptul că doar 14% dintre chinezi s-au declarat religioși iar restul s-au declarat atei sau nereligioși.

  Dacă acel "balon meteorologic" ar fi fost al RUSIEI, să vezi ce CURAJ NEBUN ar fi avut și cât de repede l-ar fi DOBORÂT Pentagonul și Partidul Democrat! Dar dacă este al PARTIDULUI CHINEZOILOR COMUNIȘTI, vedem cu toții ce frică le este de el, se feresc ca dracu' de tămâie să-i facă ceva!
  Dar ce să-i faci, nu te poți opune "noului popor ales"! Cred că am văzut cu toții cum presa globalistă a sistemului din întreaga lume a LĂUDAT la unison protestele din China împotriva PLANDEMIEI, dar aceeași presă globalistă a condamnat și discreditat protestele pentru LIBERTATE din Europa, America și Australia.
 • Mars.60 Stefan 7649 ► Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 18:26
  Asa este, ai perfecta dreptate, asa cred si eu. Sa cauti in plus sa citesti ce a zis Soros despre China si rolul ei major in "noua era a ratiunii" dupa "marea resetare" la cere participam, vrem-nu -vrem, acuma. Nu te supara in legatura cu ce-am zis despre "ura ta". Scuze, doar am glumit un pic. :)
 • Mars.60 Stefan 7649 ► Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 18:30
  Asa este, ai perfecta dreptate, asa cred si eu. Sa cauti in plus sa citesti ce a zis Soros despre China si rolul ei major in "noua era a ratiunii" dupa "marea resetare" la cere participam, vrem-nu -vrem, acuma. Nu te supara in legatura cu ce-am zis despre "ura ta". Scuze, doar am glumit un pic. :)
 • Nozomi Ike Saenoda ► Mars.60 Stefan 7649 05.02.2023 00:13
  CHINA COMUNISTĂ este țara unde CORECTITUDINEA POLITICĂ este la mama ei acasă! Chinez(o)ii sunt un popor care vede rasism și fascism peste tot în fața ochilor, oriunde ar merge sau fi. Un popor fără NICIUN Dumnezeu. Deși americanii i-au salvat de la pieire / extincție în Al doilea război mondial, chinez(o)ii nutresc o ură incredibilă și fără margini față de aceștia și față de SUA.
  Acesta este rezultatul a 74 de ani de ÎNDOCTRINARE și SPĂLARE PE CREIER comunistă și bolșevică.
 • Carbid ► Nozomi Ike Saenoda 05.02.2023 20:00
  Iata china lui PCC si xi jing ping

  https://epochtimes-romania.com/news/cel-mai-intunecat-secret-al-chinei---201525
 • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 14:31
  Și am mai observat că majoritatea cititorilor și comentacilor ActiveNews îl critică la unison pe Donald Trump, la orice pas, dar în schimb nu contenesc în a elogia China și PARTIDUL CHINEZOILOR COMUNIȘTI! S-a umplut ActiveNews de COMUNIȘTI și BOLȘEVICI?
 • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 15:41
  "În cazul primului balon, China a recunoscut că îi aparține, însă a dezmințit că ar fi destinat spionajului, afirmând că e doar un balon meteorologic scăpat din greșeală de sub control."

  Da, sigur era un balon "meteorologic" !!!! Au și recunoscut că era al lor, al PARTIDULUI CHINEZOILOR COMUNIȘTI! Fix din China COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ! Și cum s-a nimerit ca acel "balon meteorologic" să fie tocmai al lor? Cum au reușit chinezoii să-l rătăcească prin America? Cum s-a întâmplat ca acel "balon meteorologic", dintre toate țările vecine ale SUA, să fie tocmai din China COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ?! Adică de ce nu putea fi din Japonia, Coreea de Sud, Mexic, Australia, Rusia sau Canada? De ce nu le-a scăpat lor? Cum de nu au reușit ăștialalți să piardă un "balon meteorologic"?
  Nu mai fiți fraieri și nu mai puneți botul la propaganda COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ a PCC-ului!
 • Tache, Ianke și Kadîr 04.02.2023 15:43
  acesta este un satelit care s-a defectat. nimic mai simplu. nu spionaj, nu balon meteorologic. un satelit.
 • Mihai_T 04.02.2023 15:48
  ”Balonul chinez” despre care se spune că e deasupra statului Montana a fost văzut deasupra localității Saint Louis, Montana. Motivul pentru care oficialii SUA nu au ordonat doborârea avionului este că senzorii Aviației SUA au detectat o încărcătură radiologică la bord.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/chinese-balloon-now-over-st-louis-usaf-sensors-detected-radiation-payload

  Câteva reacții de la comentarii:

  ”Nu poate fi capturat ancorându-l cu cabluri, elicopterele nu pot zbura la 30.000 de metri”

  ”Chinezii au zis că majoritatea sateliților lor sunt pentru măsurători atmosferice. ”Majoritatea” ? Ceilalți pentru ce sunt ? Și apoi care-s pentru una și care-s pentru alta ?”

  ”Gândiți-vă câte cazuri au fost de avioane comerciale care au fost doborâte pentru că nu au respectat traseul aprobat. Se întâmplă ceva foarte dubios. Speculație: cartografiază cu precizie traseele vânturilor, ca pregătire pentru răspândirea unei arme mortale pentru depopulare”

  ”Oare activează agentul care se află în ”vaccinuri” ?

  ”Ce-ar fi dacă extensia de sub balon (lungă cât trei autobuze) servește unui dublu scop: să colecteze cât mai multă informație posibil, apoi să detașeze extensia (care să distrugă o locație militară prin simpla cădere), iar încărcătura radiologică să fie de ajuns ca să iradieze ceea ce nu a fost distrus de căderea extensiei”

  ”Generalul de aviație Patrick Ryder spune că balonul are atașată de el o încărcătură de supraveghere, dar nu există dovezi că există încărcătură nucleară sau radioactivă”

  ”Se știa despre aceste baloane de cel puțin doi ani. Steve Quayle vorbea despre baloane acum doi ani. Forțele Aeriene au intrat pe fir numai din cauza scandalului”

  ”Agențiile de informații americane au propriile baloane de supraveghere care sunt peste tot deasupra SUA, permanent, și zboară la aproximativ 40 de km. Mi se pare interesant că dintr-o dată baloanele a devenit o problemă. Unii poate ați auzit de compania Raven Technology, care fabrică baloane de supraveghere. Cu ceva timp în urmă, Mike Dekker a prins unul de ăsta pe cameră când era în casa lui din Wyoming”

  ”Japonezii au folosit baloane în al doilea război mondial pentru a declanșa incendii de pădure folosind mici dispozitive incendiare” (Notă: poate vă amintiți de incendiile dubioase de acum un an-doi)

  ”Un alt balon depistat deasupra Venezuelei, acum. Deasupra statului Maracaibo, în vestul țării”

  ”Oficialii americani spun că ”desfășurarea” baloanelor chinezești a fost intenționată. Centrul de Comandă din Nord (US Northern Command) face măsurători împreună cu NASA pentru a determina care e raza pe care ar putea cădea resturile balonului în caz că ar fi doborât, conform unui oficial de la ministerul american al apărării”

  ”Cum ... n-a auzit nimeni de Tratatul Cerurilor Deschise ? Statele Unite s-au restras din tratat în noiembrie 2020”.

  (cineva spune că a văzut ceva care semăna cu un balon, în Nordul Californiei)

  (altcineva din Oregon spune că vorbea prin internet cu fratele lui din California, și dintr-o dată n-a mai avut internet - serviciul Google nu mai mergea. A durat 10 minute, apoi serviciul s-a restabilit)

  (altcineva din Nordul Californiei confirmă că a avut o problemă cu conectivitateala internet, timp de 10-15 minute)

  (altcineva spune că de fiecare dată când deschide telefonul, zice ”conexiunea la internet a fost restabilită”)

  ”Întrebarea este: de la ce urmăresc ei să ne distragă atenția prin povestea cu balonul ? Lista e lungă”

  ”Informații despre avioane de luptă, explozie și dâră de fum pe cerul de deasupra localității Billings, Montana, în vecinătatea balonului chinez”

  ”Alt balon a fost depistat în Canada”

  ”O furtună de zăpadă a lovit Sudul SUA, iar acum partea de N-E va fi lovită de scăderi puternice ale temperaturii. Acest prezumtiv balon s-ar putea să fie o armă meteorologică. Se pare că piesele cad ca la domino și afectează rețeaua”

  ”Dar dacă nu e chinez balonul ? Cine a zis că e chinez ? Chiar aveți încredere în ce zic ei ? Da, se pare că chinezii își asumă că e al lor, dar guvernele mint cu regularitate”

  ”Chinezii nu au spus că e al lor, ăsta e un zvon care s-a instalat în spațiul public. Cum este posibil ca acest balon să penetreze spațiul aerian pe atâta adâncime, până în mijlocul țării ? Cum se face că celelalte state nu au remarcat înainte ? Cum de a trebuit ca populația să aducă asta în atenția autorităților ? Cel puțin NORAD e deschis astăzi ? Sau au vreun liber pe motiv de corectitudine politică”

  ”Cercetătorul care apare la emisiunea lui Steve Quayle a făcut o prezentare foarte bună despre acest subiect. Sun sigur că Hal va face una cel puțin la fel de bună la contactele pe care le are”

  ”Motivul pentru care oficialii SUA nu au ordonat doborârea balonului este că senzorii Forțelor Aeriene ale SUA au detectat o încărcătură radiologică. Am impresia că chinezii și Forțele Aeriene de la noi colaborează. Forțele Aeriene sunt arma aflată cel mai mult sub controlul globaliștilor”

  ”De ce nu au știut asta când balonul era deasupra unor zone puțin populate din Montana și să-l fi doborât acolo ? Forțele noastre Aeriene ar trebui să se cheme Forțele Aeriene ale Chinei. Acum vedeți de ce milițiile cetățenești sunt așa de importante ?”

  ”Nu a văzut nimeni balonul călătorind peste ocean sau peste un alt continent ? Ciudat. Cu siguranță se întâmplă ceva dubios undeva în SUA în acest moment, și de asta vor ca oamenii să se uite după baloane”

  ”Ei sunt îngrijorați că are o încărcătură radiologică, dar nu sunt îngrijorați că ”încărcătura radiologică” ar putea fi o armă EMP”

  ”Cum e posibil că un balon care se mișcă atât de încet să intre în spațiul aernian american ? Oare oamenii de la NORAD sunt în pauză de cafea, ca la 11 septemrbie ?”

  ”Unul din generalii lor bătrâni, aflați la pensie, a zis că o opțiune ar fi să folosească un balon cu care să tragă cu o armă EMP. Acest lucru ar opri curentul în cîteva state, dar ar produce un efect de domino și ar arunca toată țara în întuneric și confuzie”

  ”A calculat cineva altitudinea și posibila rază a armei EMP de la un astfel de balon, pe baza încărcăturii teoretice ? Mai ales că se estimează că balonul e în mijlocul Americii”

  ”Mi se pare interesant că emite radiație și că în acest moment se află în zona și la altitudinea optimă pentru stricăciuni maxime în caz că cineva ar detona o bombă nucleară cu EMP deasupra SUA”
 • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 15:51
  @ACTIVENEWSRO: De ce nu scrieți un articol amplu și despre genocidele care se poartă împotriva creștinilor, musulmanilor, uigurilor, tibetanilor, mongolilor, manciurienilor, Falun Dafa, etc, în "cea mai pacifistă / pașnică țară din întreaga lume" (CHINA COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ)?
 • travelbee 04.02.2023 16:01
  China urmărește granița cu SUA mai îndeaproape decât administrația Biden? :))
  Odată cu acest incident, Pentagonul și-a demonstrat punctul slab - apărarea antiaeriană - pentru întreaga lume.
  Nu se lăudau ei, că au armata cea mai puternică și mai bine pregătită și apărarea antiaeriană cea mai bună? Toate la superlativ, dar cele două baloane (care au traversat Montana și Illinois) au zburat nestingherite și-au crescut tensiunea arterială pentagonezilor... ha ha ha :)))
 • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 16:30
  Chinezii observa din balon sa-i spuna lui Putin unde sa dea cu Sarmatu'. La fel ca si americanii care zburau pe langa granita Rusiei sa-i spuna lui Zdrelensky unde era flota rusa sa dea cu javelinu', aka in "Moskva". Asta este, daca nu mai vorbeste nimeni de PACE. Fiecare cu tehnica lui, la razboi ca la razboi, nu ne mai miram de nimic.
 • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 16:32
  @ACTIVENEWSRO: V-aș recomanda să scrieți și un articol despre SINOFILIA partidului Democrat și a familionului Biden, despre slăbiciunea lor față de chinezoi și China COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ.

  PS: Dacă acel "balon meteorologic" ar fi fost al RUSIEI, să vezi ce CURAJ NEBUN ar fi avut și cât de repede l-ar fi DOBORÂT Pentagonul și Partidul Democrat! Dar dacă este al PARTIDULUI CHINEZOILOR COMUNIȘTI, vedem cu toții ce frică le este de el, se feresc ca dracu' de tămâie să-i facă ceva!
  Dar ce să-i faci, nu te poți opune "noului popor ales"! Cred că am văzut cu toții cum presa globalistă a sistemului din întreaga lume a LĂUDAT la unison protestele din China împotriva PLANDEMIEI, dar aceeași presă globalistă a condamnat și discreditat protestele pentru LIBERTATE din Europa, America și Australia.
 • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 18:12
  De unde stii ca nu e al RUSIEI? Ai incredere oarba in galbejitii grandomani din pcc? Bolsevicul Putin i-a zis bolsevicului Xi Jinping: -"Dac-ajunge scatzaind deasupra bolsevicului Biden, zi ca-i al tau! Daca face poc... zi ce vrei ca nu mai conteaza dupa ce l-am detonat."
 • Constantin8 04.02.2023 17:35
  Deci atotputernica China nu are sateliti care vad tot ce misca oriunde pe glob si se bazeaza pe...baloane ?! Ha ha ha ! Ma gandesc acum la Jules Verne cu 5 saptamani in balon si la baronul Munchausen :-))
 • Nenea Iancu 04.02.2023 18:59
  China nu trimite balon, China trimite dragon! Cu baloanele se ocupa Huba-Bubba!
 • 1821 04.02.2023 19:11
  Americanii se scufunda zilnic in marea de ridicol in care se zbate !
  Chinezii au ramas sa se bazeze pe ''baloane'' ca sa-i spioneze !?
  Noaptea mintii !
  Pai, daca si-ar activa doar milioanele de agenti din toate ''orasele chinezesti'' din SUA si ar avea exces de informatii !
  SUA ne crede pe toti prosti sau ea este condusa de prosti ?!?!
 • Nick Cohen 04.02.2023 20:45
  Asta ar vrea sa zica ca si America este vulnerabila . Deci sa o lase mai usor cu amenintarile ca cite piese in miscare au ei, cum sa lauda un ofiter psihopat pe internet . Pun pariu ca Israelul cu tot Domul lor de fier , tot poate fi penetrat de baloane .
 • Rodica BACIU 04.02.2023 22:56
  Au doborat balonul. L-au impuscat undeva deasupra Atlanticului.
 • Rusi 05.02.2023 17:50
  SUA trebuia sa se astepte la asa ceva. Acesta este doar inceputul. SUA va avea zile grele, cate le-o mai avea.
Ultima oră

22:00

Bill Gates și OMS vor înființarea unui Corp Global de Urgență în sănătatea publică

21:35

Fratele procurorului general CPI, care l-a acuzat pe Putin de "răpirea copiilor", este PEDOFIL

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID