Criza Baloanelor reprezintă un cadou cu fundiță pentru Putin

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva ore după ce un balon de spionaj al Chinei a fost descoperit pe cerul SUA, un alt balon a fost reperat zburând deasupra Americii Latine.

ACTUALIZARE: Primul a fost doborât, deasupra apelor Atlanticului. Video în baza materialului.

 

Pentagonul a anunțat vineri seara că a depistat încă un balon chinezesc de observație care zboară deasupra Americii Latine, la numai câteva ore după ce anunțase descoperirea unui balon similar care traversează spațiul aerian al Statelor Unite.

Secretatul de presă al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, nu a precizat locul exact unde a fost reperat al doilea balon, dar noua descoperire nu face decât să complice enorm lucrurile.

Primul balon de spionaj a provocat deja o adevărată isterie în presă și pe scena politică americană.

Deși a declarat că obiectul zburător„violează spațiul aerian al SUA și legislația internațională”, Pentagonul s-a bâlbâit lamentabil atunci când a fost întrebat care va fi reacția sa.

Generalul Ryder a încercat să explice că balonul nu poate fi doborât, deoarece „aria pe care vor cădea resturile ar fi semnificativă” și ar putea cauza „rănirea sau moartea unor civili sau pagube materiale importante”.

Pentagonul răspundea astfel reacției iritate a lui Donald Trump, care a scris pe Twitter: „DOBORÂȚI BALONUL”.

Prin urmare, balonul continuă să traverseze netulburat spațiul aerian al SUA, de la vest către est, survolând instalații militare și nucleare și sfidând Pentagonul.

Scandalul este și mai mare, în condițiile în care Pentagonul a recunoscut că știa de mai multe zile de balon, dar a ascuns acest lucru opiniei publice. A fost nevoie ca un ziar din Montana să publice o fotografie cu obiectul zburător, pentru ca Pentagonul să iasă la rampă. 

În cazul primului balon, China a recunoscut că îi aparține, însă a dezmințit că ar fi destinat spionajului, afirmând că e doar un balon meteorologic scăpat din greșeală de sub control.

În cazul celui de-al doilea balon, nu s-a înregistrat încă o reacție a Beijingului.

Dacă ar fi fost vorba de baloane meteo scăpate din greșeală, China ar fi anunțat de la bun început că e vorba de două (sau mai multe?) astfel de obiecte zburătoare.

Fâstâceala nu s-a observat doar la Pentagon, ci și la nivel politic. Joe Biden s-a făcut că nu aude când a fost întrebat de ziariști ce are de gând să facă cu balonul și a părăsit intempestiv un briefing de presă.

Casa Albă a ales să reacționeze, nu printr-o declarație oficială, ci printr-o postare pe Twitter a secretarului de presă, în care se afirmă:

„Disprețul sfruntat al Chinei față de suveranitatea americană reprezintă o acțiune destabilizatoare căreia trebuie să i se răspundă, iar președintele Biden nu poate să tacă.”

Or, Biden tocmai asta face: tace.

Abia săptămâna viitoare, președintele are în program să îi informeze pe liderii Camerei Reprezentanților și Senatul despre situație.

Într-o tentativă de reacție mai bărbătească, secretarul de stat Antony Blinken a anunțat că, din cauza balonului, își amână o vizită în China, programată săptămâna viitoare.

Anunțul a provocat însă o reacție mușcătoare din partea Beijingului. Ministerul de Externe a arătat într-un comunicat:

„În realitate, nici una dintre părți nu a anunțat până acum că va avea loc o astfel de vizită.”

În plin război împotriva Rusiei, în Ucraina, Statele Unite se trezesc pe cap cu o problemă uriașă: Criza Baloanelor chinezești.

O tensionare și mai mare a relațiilor dintre Washington și Beijing ar fi un cadou cu fundiță făcut Moscovei: ar restrânge jocul la două capete făcut de chinezi în Ucraina și ar întări alianța Rusia-China.

Pe de altă parte, presiunea opoziției republicane și a opiniei publice asupra administrației Biden este uriașă: balonul care traversează cu nonșalanță spațiul aerian al SUA este văzut ca o sfidare ce trebuie să primească un răspuns pe măsură.

Orice zi de întârziere, în care presa, ca într-un film de desene animate, relatează aventurile balonului în America, reprezintă o palmă pe obrazul Washingtonului. Un  afront la adresa orgoliului american.

Întrebarea pe care americanul de rând și-o pune este:

Ce ar face China dacă un balon de spionaj al SUA ar fi reperat în spațiul său aerian? Dar Rusia?

VIDEO cu doborârea balonului chinezesc:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (30)
  • BLUE 04.02.2023 12:26
    De fapt, DE CE știe Pentagonul de America Latină???,ce învîrte pe-acolo??? "Jandarmul Mondial", nu?? CINE i-a pus în poziția asta???
  • Dorin Georgescu 04.02.2023 12:31
    De unde a fost lansat balonul ? Distanța USA - China este de vreo 11000 de Km. Era un balon teleghidat ? Ne cred idioți, americanii ? Cum explică distanța parcursă de balon .
  • alni 04.02.2023 14:25
    lansat de km 30 -50 km de coasta americana de pe un vas sau submarin...
  • Catalin1972 04.02.2023 12:34
    Un balon de spionaj în 2023 ?! Suna ciudat având în vedere posibilitățile tehnologice de care dispun armatele acum .
  • Tic 04.02.2023 13:06
    Făcătură de 2 bani! Adică Googlemaps vede tot globul la nivel de șoarece și ăștia cad pe spate din cauza a 2 balonase, vizibile, ca altfel nu iese rezultatul.
  • Carbid ► Tic 04.02.2023 17:55
    Dle Doru nu ne lasați în intuneric! explicati-ne dvs despre ce e balonul!!
    Sau...stfu!
  • LaurStefan 04.02.2023 13:04
    Eu cred ca nu-l doboara fiindca le-au spus chinezii ca cine stie ce o fi prin el. Risc de contaminare chimica sau biologica. Asa ca ăla traverseaza linistit si face poze si scaneaza la greu. Americanii fac spume iar chinezii si rusii rad pe infundate. Asa ca au incercat s-o dea in diverse dar...
  • Orizont 04.02.2023 14:09
    Circ global(ist) .. Satanele comuniste chineze fac mishteaux de drogatii pedofili amerloci ..
    O sursa spune ceva de incarcatura /emisie de radiatii :
    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/chinese-balloon-now-over-st-louis-usaf-sensors-detected-radiation-payload
  • Dorel Timpa 04.02.2023 13:38
    Putem spune despre chinezi

    că i-au luat în balon pe americani.
  • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 14:11
    Da, sigur este o făcătură americană!!!!!! Și voi cum vă explicați faptul că chinezoii, cu gurița lor au recunoscut că acel balon le aparține? De ce ar fi făcut-o dacă asta ar fi o înscenare împotriva lor? Nu mai puneți botul la propaganda chinezoilor bolșevici împuțiți! Au și ăștia interesele lor, nu-i mai credeți fără de păcat. Să nu uităm de afacerile familionului Biden și a partidului Democrat cu PARTIDUL CHINEZOILOR COMUNIȘTI! De aici toate bâlbele de la Casa albă și Pentagon.

    China recunoaște că balonul misterios descoperit deasupra SUA îi aparține, dar spune că este doar un „dispozitiv meteorologic”
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/china-recunoaste-ca-balonul-misterios-descoperit-deasupra-sua-ii-apartine-dar-spune-ca-este-doar-un-dispozitiv-meteorologic-2239379


    De ce folosește China baloane de spionaj, deși are sateliți, și de ce SUA nu vor să-l distrugă pe cel descoperit în spațiul lor aerian
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/de-ce-foloseste-china-baloane-de-spionaj-desi-are-sateliti-si-de-ce-sua-nu-vor-sa-l-distruga-pe-cel-descoperit-in-spatiul-lor-aerian-2239641
  • alni 04.02.2023 14:29
    satelitii orbiteaza de cel putin 4 ori mai sus decat zboara un balon si au viteza mare de deplasare...si daca ii au ,nu mentin aceeasi directie , oscileaza , poate dura saptamani pana sa treaca prin zona unde este necesara fotografierea sau scanarea...
  • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 16:00
    Pentru ca nu exista sateliti care sa zboare in "spatiu", doar baloane atmosferice teleghidate sub cupola tare a cerului, dar asta e o poveste de aflat, nu e pentru simpli privitori la stiri oficiale...
  • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 14:25
    Observ că majoritatea cititorilor și comentacilor ActiveNews au uitat cu desăvârșire faptul că China este un stat COMUNIST și BOLȘEVIC, ceea ce este foarte trist! Parcă pretindeați că sunteți ANTI-COMUNIȘTI și ANTI-BOLȘEVICI!
  • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 16:12
    Ei, nu-i putem urâ ca tine nonstop doar pe chinezi si rusi, mai luam si noi pauza. Si in pauza am observat ca nemernicanii in special "democrati", sunt mult mai comunisti si mai bolsevici ca rusii si chinezii la un loc. Nu stiu cum n-ai observat pan-acuma. Iar pe Trump il criticam doar asa, preventiv, sa nu ne para rau mai tarziu ca n-am facut efortu'...
  • Nozomi Ike Saenoda ► Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 17:13
    Pe ruși nu-i urăsc absolut deloc, nu am nicio problemă cu ei. Problema este că tovarășii Scholz, Biden și restul globaliștilor occidentali îi PERCEP cu totul DIFERIT pe chinezoi față de ruși. Am văzut cu toții cum iși zâmbeau tovarășii Biden și Scholz cu tovarășul San Tsio-ping (Xi Jinping) când s-au întâlnit și ce afaceri au făcut. Mai că s-ar fi giugiulit în direct, în fața camerelor, tovarășii de la Vest cu tovarășul din Extremul Orient! O întâlnire cu Putin ar fi practic imposibilă! Să nu uităm că delegația chinezoilor, în fiecare an la WEF sunt invitați de vază.

    În percepția occidentalilor (ca și a naziștilor), rușii sunt un popor slav, inferior, subuman, ortodox, retrograd și incorect politic. În schimb, chinezoii sunt percepuți de către occidentali ca fiind "noul popor ales", mândrii de ateismul lor, care nu cred în "superstițiile și misticismul" religiei, care cred doar în "știință și rațiune". Un sondaj din 2015 făcut de Institutul american de opinie publică Win/Gallup International Association a arătat faptul că doar 14% dintre chinezi s-au declarat religioși iar restul s-au declarat atei sau nereligioși.

    Dacă acel "balon meteorologic" ar fi fost al RUSIEI, să vezi ce CURAJ NEBUN ar fi avut și cât de repede l-ar fi DOBORÂT Pentagonul și Partidul Democrat! Dar dacă este al PARTIDULUI CHINEZOILOR COMUNIȘTI, vedem cu toții ce frică le este de el, se feresc ca dracu' de tămâie să-i facă ceva!
    Dar ce să-i faci, nu te poți opune "noului popor ales"! Cred că am văzut cu toții cum presa globalistă a sistemului din întreaga lume a LĂUDAT la unison protestele din China împotriva PLANDEMIEI, dar aceeași presă globalistă a condamnat și discreditat protestele pentru LIBERTATE din Europa, America și Australia.
  • Mars.60 Stefan 7649 ► Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 18:26
    Asa este, ai perfecta dreptate, asa cred si eu. Sa cauti in plus sa citesti ce a zis Soros despre China si rolul ei major in "noua era a ratiunii" dupa "marea resetare" la cere participam, vrem-nu -vrem, acuma. Nu te supara in legatura cu ce-am zis despre "ura ta". Scuze, doar am glumit un pic. :)
  • Mars.60 Stefan 7649 ► Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 18:30
    Asa este, ai perfecta dreptate, asa cred si eu. Sa cauti in plus sa citesti ce a zis Soros despre China si rolul ei major in "noua era a ratiunii" dupa "marea resetare" la cere participam, vrem-nu -vrem, acuma. Nu te supara in legatura cu ce-am zis despre "ura ta". Scuze, doar am glumit un pic. :)
  • Nozomi Ike Saenoda ► Mars.60 Stefan 7649 05.02.2023 00:13
    CHINA COMUNISTĂ este țara unde CORECTITUDINEA POLITICĂ este la mama ei acasă! Chinez(o)ii sunt un popor care vede rasism și fascism peste tot în fața ochilor, oriunde ar merge sau fi. Un popor fără NICIUN Dumnezeu. Deși americanii i-au salvat de la pieire / extincție în Al doilea război mondial, chinez(o)ii nutresc o ură incredibilă și fără margini față de aceștia și față de SUA.
    Acesta este rezultatul a 74 de ani de ÎNDOCTRINARE și SPĂLARE PE CREIER comunistă și bolșevică.
  • Carbid ► Nozomi Ike Saenoda 05.02.2023 20:00
    Iata china lui PCC si xi jing ping

    https://epochtimes-romania.com/news/cel-mai-intunecat-secret-al-chinei---201525
  • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 14:31
    Și am mai observat că majoritatea cititorilor și comentacilor ActiveNews îl critică la unison pe Donald Trump, la orice pas, dar în schimb nu contenesc în a elogia China și PARTIDUL CHINEZOILOR COMUNIȘTI! S-a umplut ActiveNews de COMUNIȘTI și BOLȘEVICI?
  • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 15:41
    "În cazul primului balon, China a recunoscut că îi aparține, însă a dezmințit că ar fi destinat spionajului, afirmând că e doar un balon meteorologic scăpat din greșeală de sub control."

    Da, sigur era un balon "meteorologic" !!!! Au și recunoscut că era al lor, al PARTIDULUI CHINEZOILOR COMUNIȘTI! Fix din China COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ! Și cum s-a nimerit ca acel "balon meteorologic" să fie tocmai al lor? Cum au reușit chinezoii să-l rătăcească prin America? Cum s-a întâmplat ca acel "balon meteorologic", dintre toate țările vecine ale SUA, să fie tocmai din China COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ?! Adică de ce nu putea fi din Japonia, Coreea de Sud, Mexic, Australia, Rusia sau Canada? De ce nu le-a scăpat lor? Cum de nu au reușit ăștialalți să piardă un "balon meteorologic"?
    Nu mai fiți fraieri și nu mai puneți botul la propaganda COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ a PCC-ului!
  • Tache, Ianke și Kadîr 04.02.2023 15:43
    acesta este un satelit care s-a defectat. nimic mai simplu. nu spionaj, nu balon meteorologic. un satelit.
  • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 15:51
    @ACTIVENEWSRO: De ce nu scrieți un articol amplu și despre genocidele care se poartă împotriva creștinilor, musulmanilor, uigurilor, tibetanilor, mongolilor, manciurienilor, Falun Dafa, etc, în "cea mai pacifistă / pașnică țară din întreaga lume" (CHINA COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ)?
  • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 16:30
    Chinezii observa din balon sa-i spuna lui Putin unde sa dea cu Sarmatu'. La fel ca si americanii care zburau pe langa granita Rusiei sa-i spuna lui Zdrelensky unde era flota rusa sa dea cu javelinu', aka in "Moskva". Asta este, daca nu mai vorbeste nimeni de PACE. Fiecare cu tehnica lui, la razboi ca la razboi, nu ne mai miram de nimic.
  • Nozomi Ike Saenoda 04.02.2023 16:32
    @ACTIVENEWSRO: V-aș recomanda să scrieți și un articol despre SINOFILIA partidului Democrat și a familionului Biden, despre slăbiciunea lor față de chinezoi și China COMUNISTĂ și BOLȘEVICĂ.

    PS: Dacă acel "balon meteorologic" ar fi fost al RUSIEI, să vezi ce CURAJ NEBUN ar fi avut și cât de repede l-ar fi DOBORÂT Pentagonul și Partidul Democrat! Dar dacă este al PARTIDULUI CHINEZOILOR COMUNIȘTI, vedem cu toții ce frică le este de el, se feresc ca dracu' de tămâie să-i facă ceva!
    Dar ce să-i faci, nu te poți opune "noului popor ales"! Cred că am văzut cu toții cum presa globalistă a sistemului din întreaga lume a LĂUDAT la unison protestele din China împotriva PLANDEMIEI, dar aceeași presă globalistă a condamnat și discreditat protestele pentru LIBERTATE din Europa, America și Australia.
  • Mars.60 Stefan 7649 04.02.2023 18:12
    De unde stii ca nu e al RUSIEI? Ai incredere oarba in galbejitii grandomani din pcc? Bolsevicul Putin i-a zis bolsevicului Xi Jinping: -"Dac-ajunge scatzaind deasupra bolsevicului Biden, zi ca-i al tau! Daca face poc... zi ce vrei ca nu mai conteaza dupa ce l-am detonat."
  • Nenea Iancu 04.02.2023 18:59
    China nu trimite balon, China trimite dragon! Cu baloanele se ocupa Huba-Bubba!
  • Nick Cohen 04.02.2023 20:45
    Asta ar vrea sa zica ca si America este vulnerabila . Deci sa o lase mai usor cu amenintarile ca cite piese in miscare au ei, cum sa lauda un ofiter psihopat pe internet . Pun pariu ca Israelul cu tot Domul lor de fier , tot poate fi penetrat de baloane .
  • Rodica BACIU 04.02.2023 22:56
    Au doborat balonul. L-au impuscat undeva deasupra Atlanticului.
  • Rusi 05.02.2023 17:50
    SUA trebuia sa se astepte la asa ceva. Acesta este doar inceputul. SUA va avea zile grele, cate le-o mai avea.
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)