Cosmin Țîntă: NAȚIONALIZAREA? Anul viitor ne-ar putea găsi cu suveranitatea statului pierdută și cu o parte a populației evacuată din propriile locuințe, din cauza prețurilor insuportabile la energie. Avertismentul experților Nicolae Țăran și Gh. Piperea

De Cosmin Țîntă  /  

Termocentrala Mintia vândută cu 91 de milioane de euro după ce a fost retehnologizată cu 150 de milioane de euro

Termocentrala Mintia vândută cu 91 de milioane de euro după ce a fost retehnologizată cu 150 de milioane de euro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă nu sunt luate măsuri adecvate în perioada imediat următoare, anul viitor ne-ar putea găsi cu suveranitatea statului pierdută și cu o parte a populației evacuată din propriile locuințe, din cauza prețurilor insuportabile la energie și a unor prevederi aberante strecurate în legislația românească. Avertismentele au fost lansate de analistul economic Nicolae Țăran și avocatul Gheorghe Piperea miercuri, în cadrul emisiunii Drept la Țîntă de la Tele 9TV, alături de alte câteva dezvăluiri care dau fiori.

„Asta trebuia luată în discuție încă de anul trecut, din octombrie. Le-am spus așa: plafonați prețurile la orice fel de facturi casnice. Plafonați-le!” a amintit în emisiune Gheorghe Piperea, în contextul în care acest termen începe să fie auzit chiar de la vârful UE. O altă chestiune este, însă, de-a dreptul periculoasă: „o dispoziție legală absolutamente aberantă, introdusă în 2018, în plin Guvern Grindeanu, care spune cam așa- o factură la utilități, indiferent cât este de mare, de umflată, indiferent cât este de retroactivă, o factură la utilități este titlu executoriu. N-ai plătit-o, te poate furnizorul debranșa, dar în același timp te poate executa și la un moment dat, nu acum, ci pe la finalul lunii martie 2023, te poate evacua din casă. Poți rămâne fără casă, pentru că nu ți-ai plătit factura la energie. Această dispoziție legală nu-și găsește echivalent, cel puțin din cunoștința mea, nicăieri în Uniunea Europeană. Ar fi trebuit abrogată încă de acum un an, când am atras atenția asupra acestei nenorociri.(…) Acum, când plătim în raport cu anul trecut facturi deja de 3, 4, 5 ori mai mari, iar ele se vor dubla la iarnă, pericolul acesta este extraordinar de mare, sunt oameni, sunt familii întregi care ar putea fi aruncate în stradă”, a avertizat avocatul Gheorghe Piperea în emisiune.

De parcă nu ar fi de ajuns, un alt pericol uriaș planează și asupra suveranității statului. „Pe primele șase luni, România a avut un deficit de cont curent de 16,3 miliarde de euro, BNR-ul ne spune că acest deficit a fost de 14,9 miliarde pe șapte luni, pe șapte luni deficitul va depăși 20 de miliarde. Menținându-se această tendință, România va avea la sfârșitul anului un deficit de cont curent de 40 de miliarde de euro. Este un salt incredibil, un salt în prăpastie, pentru că în 2008 (în timpul crizei, n.r.) am avut cel mai mare deficit de cont curent, 17 miliarde și ceva. Practic, datoria externă brută este la ora actuală de 140 de miliarde, dacă mai apare și acest șoc, anul viitor putem discuta de incapacitate de plată. Eu spuneam că ar fi trebuit să fie o sesiune specială a Parlamentului, trebuia să fie chemat domnul Mugur Isărescu, Ministrul de Finanțe și Premierul” pentru căutarea de soluții, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Țăran la Tele 9TV, menționând că a mai lansat recent acest avertisment într-un interviu pentru presa mainstream, dar pasajul respectiv a fost înlăturat din varianta publicată. „Noi importăm pâine din Germania și exportăm grâu… Lucrurile astea ne vor costa suveranitatea!” a punctat analistul economic. Ce alte dezvăluri au fost făcute miercuri seara în cadrul emisiunii, puteți afla urmărind integral dezbaterea:
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Mircea Dragan 16.09.2022 22:13
  Romanii merita altceva!!!! Pe bune?
  Pagina facebook a d-lui Piperea are peste 40.000 de ''prieteni''.
  A postat Dl Piperea un model de plangere penala impotriva serurilor. Tot ce trebuia facut era sa o descarci, sa treci numele pe ea si sa o trimiti la Parchet prin e-mail.
  Stiti cati au facut-o? 40 doar.
 • Cotco-emy 17.09.2022 16:01
  Da,asa e,aveti dreptate,e multă lașitate! Cei care s-au înțepat sunt convinși si astazi ca v@ccinarea e buna si protejează.Nu ai cu cine sa vorbesti,au ochi si nu vad,au urechi si nu aud.Cine sa descarce formularele,ăștia intepati si hipnotizati? Ei spun si ACUM ca noi suntem conspirationisti si daca deschid subiectul,iar iese cu cearta.
  Ieri,de exemplu,am zis doar atat ,,bill gates,cine asta??care este un mare..(n-am mai apucat să zic criminal) ca a început cearta.Am tacut...
  Imi zice ,,bill gates e un mare filantrop.Stii ca si-a lasat in testament sa fie donata toata averea?,,
  Iarăși am tacut....nu mai vreau cearta cu prietenii,în familie,cu neamurile mele,pe care ii iubesc.

  Mai este inca o categorie care se încadrează la rubrica,, particip,dar nu ma bag,,(stiti cine e,stiti expresia,eu nu o scriu): sunt cei care s-au v@ccinat la chiuvetă,adică ei stau după colț,cuminți,ca sa nu se afle cumva.Astia nu vor descărca niciodată formularul,va dati seama.

  Si asa,fără aia,fără aia,au rămas doar 40 care au descărcat formularul.
 • Florin Sabau 17.09.2022 08:12
  Soluție exista. ROMÂNIA, TREZEȘTE TE!!! ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZAREEEEEEE, TRĂIASCĂ ROMÂNIA LIBERA. YANKEES GO HOME.
 • Dumitru Lazar 17.09.2022 08:40
  Aud de multa vreme ca sintem colonia nu stiu cui , atunci cum sa pierdem suveranitatea ?
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România