Cornelius Florin Stoica: Comunismul din democrație sau dictatura anului 2023. Ultima oară când am fost la AUCHAN!

De Cornelius Florin Stoica  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă tot a fost o zi importantă pentru mine, zic hai să cumpăr ceva pentru colegii mei. Intru în Auchan, pun produsele în coș și mă îndrept spre casa de marcat. Străbat zona caselor de marcat de la un capăt la altul.
 
Nici o casă cu casier. Mai fac un drum și încă un drum și tot nimic. Doar case self scan. Întâlnesc o angajată și o întreb " Bună dimineața. Unde sunt casele cu casier" . Se uită la mine și de aici începe totul:

- Noi nu mai avem casieri. Acum avem consilieri clienți

- Nu doamnă, eu vreau un casier. 

- Nu avem casieri. 

- Deloc?

- Deloc. 

- Bine, vreau să vorbesc cu un sef de magazin

Până vine șeful de magazin sau responsabilul de magazin, trec vreo 5 minute și continui dialogul cu doamna respectivă . Câtă vreme am așteptat ne-au întrerupt vreo 5-6 clienți

- Aici plătesc doar cu cardul?

- Aici se poate plăti și cash? 

- Dacă vreau să plătesc cu bani unde mă așez?

- Dacă plătesc cu cardul unde trebuie să scanez?

Și îi spun doamnei

- Vedeți? Despre asta este vorba

Între timp vine domnul responsabil. Mă prezint și îi spun că doresc o casă cu casier
- Nu avem casieri.

- Asta am aflat. Dar eu doresc să mă așez la o casă cu casier.

- Dacă nu vă descurcați, vă ajută colegele mele.

- Mulțumesc. Ajutat să le scaneze?

- Nu. Vă ajută dacă nu vă descurcați. 

- Am înțeles. Adică dacă nu știu să fiu casier mă învață ele. Bun. Deci să înțeleg că mă obligați să fiu angajatul dumneavoastră

- Nu vă oblig eu. Dar nu avem casier.

- Să zicem că acest coș valorează 200 de lei. Dacă tot scanez eu, reduceți coșul pentru că fac și pe casierul.
- Îmi pare rău dar nu vă pot face eu reducere.

- Nu am nimic împotriva caselor self scan dar de ce nu faceți jumătate - jumătate? Până la urmă pe dumneavoastră v-a obligat cineva să vă angajați aici?

- Nu? 

- Păi vedeți este vorba de a alege. Așa dacă eu scanez produsele, ce mai urmează? Păi poate pun și marfa la raft dacă tot învăț să scanez. Vedeți? De asta a fost scandal prin presă că mai citesc presa, vreau nu vreau. Dacă tot sunt jurnalist

- Păi dacă sunteți jurnalist atunci eu nu vă pot răspunde la întrebări și vă ajută colegii de la marketing. 

- Până îmi răspund colegii din marketing trebuie să rezolvăm situația de acum. Găsesc o casă cu casier sau las coșul aici?

- V-am zis, nu avem casă cu casier dar vă ajută colege dacă nu vă descurcați. 

- Ok. Atunci las coșul și plec că mai sunt alți retaileri care poate ei vor banii mei.

- Bine vă ajută colega mea. 

Moment în care îi face semn unei doamne și îi spune să îmi scaneze produsele. Interesant este că în tot acest timp cât am vorbit și cu salariata și cu responsabilul, acei consilieri vestiți stăteau și se uitau. Pur și simplu. Mai ajutau câte un client din când în când dar în rest stăteau de vorbă între ei. 

De ce vă spun toate astea? Pentru că se pare că ușor ușor ne îndreptăm spre dictatură. Nu bani cash, nu case cu casier, nu aia, nu aia. Dialogul de mai sus s-a desfășurat cu calm și în bune condiții. Știu că angajații cu care am avut aceste discuții nu au vreo vină. Ideea este că nu vine un retailer străin să mă învețe să scanez produsele. Slavă Domnului, știu să scanez și produsele. Am fost casier. Nu este o rușine. Dar știți care este bucuria mea? Bucuria mea este aceea că mi-am făcut clienții să zâmbească. I-am servit mereu cu drag și cu voie bună.
 
Unii mai supărați, alții mai voioși. Dar ajunsesem să ne obișnuim unii cu ceilalți. Da, nu îmi este rușine că am fost casier și știu că asta era treaba mea. Dar cred că ceea ce încearcă unii deja este o strategie dusă la extrem. Ce o să mai facem? O să mergem în restaurante să ne gătim singuri preparatele pentru că patronii nu mai vor să plătească ospătarii? Dacă vrem să se schimbe ceva, noi suntem cei care putem schimba ceva. Mă obligi? Aleg alt comerciant. Și altul și altul. Mă obligi să plătesc cu cardul, plătesc doar cash. Dacă nu luam atitudine, atunci ne merităm soarta. Dar apoi să nu ne plângem.

Un lucru știu sigur: ultima oară când mai trec pragul acestui magazin. Dacă eu trebuie să îmi scanez singur produsele, atunci și directorii companiei să își plătească singuri salariile din cumpărăturile lor.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Radu Comsuta 03.11.2023 14:12
    Bravo, îmi place atitudinea dvs. Și soluția de la final este genială: ”atunci și directorii companiei să își plătească singuri salariile din cumpărăturile lor”. Chiar așa să și facă.
  • Tic 03.11.2023 15:21
    Bravo. Fain exemplu. De urmat
  • Tic 03.11.2023 18:33
    Eu nu calc în Auchan&co.Sunt alte optiuni.
  • Dorel Timpa 03.11.2023 18:06
    Singura solutie este rezistenta!

    Cit mai multi si cit de mult mai putem.
    Bineinteles, cu ajutorul lui Dumnezeu
  • Mars.60 Stefan 03.11.2023 18:18
    Pe timpuri (normale) parca se spunea "clientul nostru, stapanul nostru", sau ma insel eu...
    Acum, in "noua normalitate" corporatista ce ne este impusa pe shest si cu mult tupeu, nu ne mai miram ca s-au inversat lucrurile: "clientul nostru, sluga noastra pe gratis", pt. ca, nu-i asa, munca patriotica contine vitamine!
    Toate sunt pe de-andoaselea spre "fericirea" noastra in lumea creata de Schwab, culmea e ca f. putini sunt cei dispusi sa nu contribuie la crearea acestei lumi distopice ca in exemplul demn de toata lauda de mai sus, cei mai multi conformandu-se orbeste.
  • dejuan 04.11.2023 02:13
    "Interesant este că în tot acest timp cât am vorbit și cu salariata și cu responsabilul, acei consilieri vestiți stăteau și se uitau."

    Fostilor casieri nu le-au picat inca fisele ca urmeaza sa fie concediati. (Ca de-aia i-au inlocuit cu munca voluntara a cumparatorilor, sa economiseasca corporatia salariile lor.) Definitia idiotului util.
  • eu-noi 04.11.2023 06:05
    Propune cineva un panaceu: RoExit...?
  • eu-noi 04.11.2023 06:06
    Propunea
  • Teo Cezar 04.11.2023 10:11
    Bravo domnule Stoica!! Stima și respect! Din păcate sunt și mulți idioți utili care preferă comoditatea cardului sau a telefonului. Folosiți banii lichizi pentru că CASHUL ÎNSEAMNĂ LIBERTATE
Ultima oră

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia