Cornelius Florin: Comercialul domină..."omul"

De Cornelius Florin Stoica  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai înainte de pandemie erau unii foc și pară că sunt prea multe biserici. Cu siguranță acești comentaci nu au calcat în vreo biserică ca să vadă cât de pline sunt. Dar las puțin deoparte subiectul "biserică".
 
Interesant este faptul că omul nu este atât de supărat pentru că se construiesc mall-uri peste mall-uri, deși frecvența lor arată destul de clar că cele existente nu sunt arhipline, astfel încât să se determine ridicarea altora noi.

 În sectorul 3 al Capitalei se mai ridică un mall sau centru comercial cum preferă unii ca să evite termenul de mall. Acest mall din imagini se ridică într-o zonă în care mai sunt și alte centre comerciale. La o stație de autobuz sau tramvai, indiferent de sensul de mers, se mai află câte un centru comercial, respectiv Galeria Auchan Titan (magazine de haine, Adidas, H&M etc), Iris Titan Shopping Center (cinematograf, magazine de haine etc) și Galeriile Titan. La o distanță de două stații de tramvai se află mall-ul Park Lake. 

Nici una din aceste locații nu sunt arhipline. Niciodată! Acest centru comercial se ridică că ce?? Ne plângem că nu avem un "Mega" Spital. Păi...ce o oprit statul să facă un spital? Construim mall-uri peste mall-uri, centre comerciale peste centre comerciale și uităm să fim.... oameni.  Alo, Primăria Sectorului 3, domnul primar Robert Negoiță, mai lăsați mall-urile și parcările că ne-ați umplut de atâtea mall-uri, parcări și "Residence". 

Văd nu știu câte părculețe distruse ca să ce? Să devină ce? Parcări? Păi dacă soțul are mașină, soția are mașină, copilul are mașină iar soțul are și mașina firmei, normal că nu avem locuri de parcare. Acum omului nu îi mai place la bloc așa...mai decent, vrea la "Residence", chiar dacă într-un bloc nu sunt vândute nici jumătate din apartamente. Dar stăm la "Residence" domne. Alo, domnule primar, o cantină socială se poate ridica? Un centru pentru copiii abandonați se poate ridica? 

Dar de ziceți de un centru dedicat mamelor singure și abuzate? Dar în azil de bătrâni? Ce ziceți? Se poate să fim și noi..... oameni? Lăsați mall-urile că nu este nici unul atât de plin. Știți câți oameni merg la un cinematograf în cursul săptămânii? Maxim 10 după amiază. Dar câți clienți frecventează un mall? Niciodată nu am văzut că sunt cozi la intrare. Domnule primar Robert Negoiță, nu mă reprezentați deloc. 

Nu sunteți alături de cetățenii Sectorului 3. Sunteți alături de giganții consumului. Dați avize la toți giganții și dacă ar veni cineva să zică " Vreau să fac un spital" s-ar pune bețe în roate. Ne plângem că elevii nu promovează bac-ul dar nu suntem în stare să creăm un centru educațional dedicat olimpiadelor și meditațiilor.

Nu suntem în stare să ridicăm clinice dedicate afecțiunilor grave și foarte grave sau dedicate recuperărilor post traumatice. Vă plângeați că nu sunt locuri la ATI dar voi dați avize pentru mall-uri. Și chiar dacă am zis că nu deschid subiectul "biserică", îl deschid. 

Da îl deschid pentru că biserica v-a dat clasă în multe privințe. Biserica are centre de sănătate, cămine pentru bătrâni, centre pentru mamele abuzate și singure, cantine sociale și are grijă și de copiii abandonați. Cunosc cazuri în care bisericile din Sectorul 3 au avut de suferit acum ceva timp pentru că nu au mai primit fonduri sau au primit mai puține. 

Când se ridică o biserică, se ridică o comunitate, pentru că în jurul bisericii mereu au fost spitale, școli sau centre sociale. În jurul mall-uri ce se construiesc. Dacă vine un om al străzii să mănânce, vine agentul de pază și îl alungă afară. 

Cu ce ajută mall-ul o mamă maltratată? Cu ce ajută mall-ul un copil flămând? Cu ce ajută mall-ul bătrânii uitați de lume? M-am saturat de mizeriile astea care se numesc "necesitățile cetățenilor". 

Noi, cetățenii Sectorului 3 nu avem nevoie DE ÎNCĂ UN CENTRU COMERCIAL. Noi avem nevoie de.....OAMENI!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • ubiquitouscreed 08.07.2021 10:39
    Pai pentru avize date unor instituții precum cele enumerate de dumneavoastră e cam greu sa se obțină șpagă. Simplu, nu? Lumea asta in care trăim trebuie sa înceteze sa mai existe dar pana cand nu vom fi conștienți cu toții de acest lucru, nu se va întâmpla. Ne vaccinam pentru a merge in străinătate sau, mai rău, pentru a merge la untold. Trist…
  • alni 08.07.2021 16:29
    Unui preot , care vrea sa ridice o bisericuta in interioril institutului oncologic din Bucuresti, ii cer cei de la mediu , pentru autorizatia de constructie , pentru 9 pomi taiati sa planteze 90 !!! dar nu asa oricum , ci facuta treaba de o firma specializata care ingradeste pomul si are grija de el (?? ) 1000 de lei de pom x90 bucati = 90000 lei care sa mearga in bratele unor firme ale cine stie cui...
    Pentru bolnavii care au nevoie de biserica respectiva nu conteaza , ci numai pentru ``firmele noastre``.
Ultima oră

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO

22:30

Eminescu, Nichita, Vieru, Basarabia și Țara

21:28

Concurs de produse tradiționale - valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică