Corneliu Vlad: „Reînnoirea Bio” înseamnă Oameni fără cap. O idee care le-ar surâde tartorilor de la Davos

De Corneliu Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Embrioni umani fară cap crescuți în pântece mecanice”. Nu e titlul unei cărți de beletristică de genul „Călărețul fară cap”, nici al unei proze științifico-fantastice.

E titlul unui articol apărut într-o publicație americana, una de toată crezarea, căci este editată de Massachusets Institute for Technology (MIT).

Cele mai nebunești idei devin proiecte comerciale, constată stupefiat publicistul american Igor Chudov. Care ține totuși să adauge, liniștitor: „Organele sugarilor vor fi recoltate. Nu au fost observate probleme etice.”

Cercetătorii au creat primii „embrioni sintetici” din lume într-un experiment științific fără a recurge la spermă, ovule și fertilizare.

Oamenii de știință de la Institutul Weizmann din Israel au descoperit că celulele stem de la șoareci ar putea fi făcute să se autoasambleze în structuri timpurii asemănătoare embrionilor, cu un tract intestinal, începuturile unui creier și o inimă care bate.

Și se pare că o echipă de antreprenori israelieni plănuiește să crească embrioni umani în pântece artificiale. De la „astfel de sugari”, după ce cresc, organele ar putea fi recoltate fără probleme. Pentru a evita dilemele etice, embrionii umani vor fi cultivați fără capete. Articolul nu explică însă de ce creșterea embrionilor umani fără capete ar „evita dilemele etice”.

Dar cercetătorii cred că ar putea trece de la experimentele pe animale pentru a găsi noi surse de celule și țesuturi pentru transplantul uman. „Suntem cu adevărat încântați de această muncă și de implicațiile ei”, spune profesorul Jacob Hanna, șeful echipei de specialiști.

Anul trecut, echipa sa a creat un uter mecanic care a permis embrionilor naturali de șoarece să crească în afara uterului timp de câteva zile. Recent, același dispozitiv a fost folosit pentru a hrăni celulele stem de șoarece mai mult de o săptămână, adică aproape jumătate din timpul de gestație pentru un șoarece.

Hanna spune că embrionii sintetici nu sunt embrioni „adevărați” și nu se pot dezvolta în animale vii, cel puțin deocamdată.

„În Israel și în multe alte țări, SUA, Marea Britanie etc., este legal și avem aprobare etică să facem acest lucru cu celule stem pluripotente induse de om. Există așadar o alternativă etică și tehnică la utilizarea embrionilor”, spune Hanna.

Dr. James Briscoe, de la Institutul Francis Crick din Londra, care nu a este implicat în cercetare, spune că este important să discutăm despre reglementarea riguroasă a modului de producere a embrionilor umani sintetici.

Profesorul Paul Tesar, genetician la Case Western Reserve University, atrage atenția că, pe măsură ce oamenii de știință progresează pe calea dezvoltării embrionilor derivați din celule stem, cu atât embrionii sintetici și naturali tind tot mai mult să fuzioneze.

„Va exista întotdeauna o zonă gri, spune el. Dar, ca oameni de știință și ca societate, trebuie să ne unim pentru a decide unde este linia și pentru a defini ce este acceptabil din punct de vedere etic.”

Cu planurile de a crea embrioni sintetici, crescuți în borcane, "Reînnoirea Bio” deschide calea către un nou orizontul științei și eticii, scrie Antonio Regalado, la 4 august 2022 în "Techology Review”, editată de celebrul Massachusets Institute for Technology (MIT).

Ideea acestui proiect este să ia celule stem de la orice individ; să modifice codul genetic al acelor celule stem pentru a preveni formarea unui cap (sau creier) uman înainte de a se dezvolta ca embrion; să însămânțeze aceste celule modificate genetic într-un borcan care servește că uter artificial pentru dezvoltarea unui embrion uman artificial, dar fără cap. Și se susține că acest lucru „evită cumva dilemele etice”. Acest plan are unele posibilități interesante, arată articolul; de pildă, bătrânii ar beneficia de celulele imunitare tinere.

Simplu explicat, planul ar fi cam așa: cu trecerea anilor, dacă am nevoie de înlocuirea unui organ cu unul care nu e afectat de îmbătrânire, aș putea plăti pentru a crește un "copil artificial”, fără cap, dar în rest, o copie a mea când eram copil. Apoi s-ar recolta organe de la acel "copil” fără cap pentru a le transplanta în corpul meu îmbătrânit.

Numai că, atenție!, transplanturile nu sunt EXACT o copie a organelor mele, deoarece poartă cod genetic care a fost modificat pentru a preveni formarea unui cap în uter. Acest "mic detaliu” este pierdut din vedere de către promotorii experimentului. Nu cumva ne-am pierde capul, la propriu?

„Aceasta NU este o teorie a conspirației, deoarece toate informațiile sunt în articol, chiar dacă sună nebunesc”,asigură autorul articolului din revista MIT. „Ai plăti pentru a crește o copie a ta fără cap. Crezi că nu există probleme etice?”, întreabă Ian Sample, science editor.

Căpetenia de la Davos Klaus Schwab și „ideologul” său Yuval Noah Harari ar plăti fără șovăire pentru un asemenea experiment halucinant. Dar cu condiția formulată cândva de Sartre: « L'enfer, c'est les autres », „Iadul sunt alți oameni”.

Prietenul meu de demult, Vintilă Ivănceanu, avea o poezie care începea așa: „S-a-ntors tata din război / Fără cap, fără cap"...

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • ioansperling 27.08.2022 17:38
    Se uita ca organismele ( deci si organele) clonate îmbătrînesc extrem de repede iar un transplant nu-i chiar o schimbare de camase!
  • mariusmioc 27.08.2022 18:45
    Parcă Aldous Huxley, în „Minunata lume nouă” are ideea asta, de lume în care oamenii se nasc din pîntece artificiale. Nu sînt fără cap, dar li se programează de la naștere inteligența.
  • Andri 27.08.2022 20:50
    Un fleac, i-au ciuruit pe soldatii americani

    Myocarditis - Up 2800%
    Cancers - Up 300% to 900%
    Infertility (Both Genders) - Up 500%
    Miscarriages - Up 300%
    Neurological Disorders - Up 1000%
    Demyelinating Disorders - Up 1000%
    Multiple Sclerosis (MS) - Up 600%
    Guillain-Barré Syndrome - Up 500%
    HIV - Up 500%
    Pulmonary Embolisms - Up 400%

    https://live.childrenshealthdefense.org/shows/chd-friday-roundtable/7E1KlfZ7Qt
  • Radu Comsuta 27.08.2022 21:37
    Oameni fără minte, nu fără cap: ”Oricum niște animale drăguțe și blânde”, replica lui Mustafa Mond.
  • Tic 27.08.2022 23:20
    Dar, stimați oameni de știință, de ce sa nu îmbătrânim și sa ne ducem dincolo asa cum se cuvine, bătrâni, împăcați cu soarta, cu înțelepciune.? De ce sa ne "punem poalele in cap", "sulemenindu-ne" bătrânețea, ca botoxatele la moda?
    Dar chiar și pt cei tineri în situație critica este cu dus-întors toată afacerea. Ce lesne spun oamenii ăștia ca nu-i nici o problemă de conștiința și ca un organ modificat genetic e tocmai bun pt noi!
    Suntem văzuți ca niște mecanisme cărora li se pot schimba părți componente precum unor mașini. Apoi e acel "eu" crescut cu malformații într-un mediu artificial pt "piese de schimb".... Pt mine. Doamne ferește, , este infiorator și de neacceptat!. Și totuși unii au acceptat :Kissinger, Soros, Philip al Elisabetei, etc.
  • dejuan 28.08.2022 23:03
    Conform scenariilor Darpa (comunicate scenaristilor serialului Star Trek), civilizatia colectivista Borg (aluzie la viitorul omenirii) era condusa de o regina practic nemuritoare. Capul si coloana vertebrala se pot pastra independent, iar restul corpului din hidrogel, hidroxid de grafen, si-cine-mai-stie-ce poate fi asamblat de cate ori este nevoie.
    Vedeti aici asamblarea Reginei Borgilor, alcatuita din sistemul nervos central (viermele acela e coloana vertebrala) si restul corpului:
    https://www.youtube.com/watch?v=WwDTtXpG--I&t=77s

    Daca pe Kisinger il dor rau de tot genunchii, iar lui Soros i-a cedat prostata, cred ca o reasamblare de corp sanatos, pe bani, nu le-ar displace.
    De remarcat ca cy-borgii de rand nu beneficiau de acelasi tratament.
    Asa ca, mai repede cu vaccinul, hidrogelul si stupul borgian, sclavi cercetatori, ca mor "elitele" !
Ultima oră

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO