Constantin Barbu: Vasile Bănescu sau Rică Venturiano și sexul

De Prof. Constantin Barbu  /  

Foto: Captură TRINITAS TV

Foto: Captură TRINITAS TV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu va rămâne, fără îndoială, cea mai mare caricatură pe care Biserica Ortodoxă Română o putea înșuruba în funcția de purtător de cuvânt.

Rar, poate niciodată, nu am avut ocazia să citesc un text sinucigaș violat de atâtea neologisme. Oare ierarhii ortodoxiei române nu au nimic de spus împotriva acestui analfabet care duce în ridicol Biserica Ortodoxă Română? Oare nici un membru al Sinodului nu citește producțiile patologice ale acestui ipochimen? Să-i dăm cuvântul acestui derbedeu care crede că are păreri și despre Dumnezeu și despre menstruație.

Așa-zisul Bănescu scrie pe zidul său personal:

„Necesara eliberare a înțelegerii omului credincios de vechi „restricții” justificate cândva de bunul-simț și rațiuni practice care, de exemplu, menajau, în absența mijloacelor de protejare a confortului feminin, curățenia (igienică) a spațiului sacru, restricții devenite toxice prejudecăți punctual clericale, predicate aberant într-un timp care le anulează sensul (interzicerea absurdă a intrării în biserică a femeilor aflate în perioada firească a menstruației - parte a feminității create de Dumnezeu);

- restaurarea înțelegerii conținutului real al credinței fondate pe Scriptură (citită, nu citată) și Tradiție (vie, nu mortificată);

- revigorarea trăirii creștine care îmbrățișează firescul creat și refuză nefirescul ideologizat al numirii binelui, rău și a răului, bine, nefiresc strident promovat și pe alocuri legalizat;

- limpezirea viziunii creștine asupra omului ca persoană (bărbat și femeie) orientată ontologic spre Sus, spre Sens, spre Ordine, nu spre jos și josnic, nu spre absurd și haos.

Iată câteva contextuale priorități crescute în spațiul eclezial, dar și social."

Evident, Patriarhul nu i-a putut găsi doctori atât de geniali încât să-l însănătoșească.

Tot Bănescu are păreri și despre Teodor Baconschi care ar face parte din „Mințile lucide, realiste și înalt cultivate" ale BOR.

Ce scrie Baconschi în eseul „Emanciparea femeii și Ortodoxia contemporană”, publicat în Dilema veche, 18 ianuarie 2024?

Baconschi scrie:

Un fapt e sigur: trebuie să dezghețăm subiectul și să-l adaptăm noilor generații feminine, care vor părăsi Biserica dacă vor continua să audă aberații de tipul celei care susține că pînă și fiziologia lor (parte din arhitectura creației divine) e o piedică în calea mîntuirii și o sursă iremediabilă de presupusă „necurăție”." (referire la o afirmație a IPS Teodosie despre Agheasma Mare - n.n.)

Ar fi fost bine ca Baconschi, cunoscându-și autobiografia încă de la nașterea sa, să vorbească mai rar despre amante, mame și femei. Nu vreau să-i amintesc ceva dureros din biografia lui. Nici despre poeziile sinistre ale lui A.E. Baconsky, de un cumplit proletcultism, publicate de Eugen Simion în anexa din colecția Pleiade, nu vreau să-i amintesc.

Când vine vorba despre amante, amoruri și menstruație e bine să cităm câte ceva din operele incomplete care compun corespondența lui Teodor Baconschi cu celebra sa Vulpe, Manuela Vulpe, bineînțeles.

Ziarul Cotidianul (5 ianuarie 2012) a publicat câteva fragmente de corespondență „enigmatică".

Iată ce scria ziaristul Cristian Oprea în Cotidianul:

„Intrată în atenția publicului larg după apariția dialogurilor fierbinți cu ex-consilierul prezidențial pe probleme politice, Teodor Baconsky, ambasadoarea Manuela Vulpe, la acea vreme șef al misiunii diplomatice a țării noastre în Statele Unite Mexicane,  a fost reabilitată, joi, de președintele României, Traian Băsescu, prin semnarea decretului prezidențial în urma căruia i-a făcut cadou, pe lângă Ambasada României la Buenos Aires, și postul de șef nerezident al misiunii diplomatice a României în Republica Paraguay.

Numele fostei ambasadoare a României în Mexic, Manuela Vulpe, a fost implicat într-un scandal, în iulie 2007, după ce presa din România a primit o serie de e-mail-uri trimise și primite de aceasta, o parte din corespondența electronică fiind cu Teodor Baconscky și conținând și referiri la o posibilă relație intimă.

În 31 august 2007, purtătorul de cuvânt de la acea vreme al MAE, Ilie Bănică, declara că procedura de rechemare a ambasadoarei României în Mexic, Manuela Vulpe, a fost declanșată, ultimul demers necesar pentru finalizarea procedurii fiind semnarea cererii de rechemare de către președintele Traian Băsescu. După o sfadă cu ministrul de externe al vremii, Cioroianu, doamna Vulpe a rămas liniștită la locul său.

Reluăm o parte dintre e-mail-urile dintre Baconsky și Vulpe plus prietena ei:

„Date: Thu, 19 Jul 2007 02:01:50 -0700

From: lara.stangacilovic@yahoo.com

Subject: ce faci draga

To: mvulpe@hotmail.com

astept sa imi dai ok pe skype, dar tu nu ma bagi in seama... am vesti

dupa ce am ajuns din state dupa un drum de calvar cu alitalia am intrat direct la munca...

dar intr-o seara ies eu la barul meu preferat despre care ti am povestit si cunosc un domn.

adica ma asalteaza el pe mine…

40 ani, neinsurat, fara copii, elegant, curat… bulgar, care traieste la monako…

si uite cum se combina prietena ta: sex de nota 10+10, tandru, iubitor, cu lumanari, vin rosu...

aparent totul perfect pana se decide lara sa se uite la stiri dupa 2 luni de pauza si afla ca domnul Stamen Stancev este un mafiot care are interdictie sa iasa din RO pt ca este implicat in celebrul proces cu ministru Seres si alti ministri, ceva in legatura cu privatizari…………..bla, bla……..asa ca eram foarte „pazita” de sri fara ca sa stiu……………ce o sa fac acuma, nu prea stiu!

tu ce mai faci, cum stau lucrurile cu fat frumos?

ti-am cumparat sutien

te pup!

From: mvulpe@hotmail.com

To: lara.stangacilovic@yahoo.com

Subject: RE: ce faci draga

Date: Thu, 19 Jul 2007 13:00:50 +0000

Esti o nebuna….cu „fat frumos” am restabilit legaturile mai de mult; ieri din nou m-am suparat pe el (si nu ii mai raspund la telefon. De data asta NU pentru o femeie).

Sunt absolut innebunita cu delegatia care trebuie sa vina poimaine. Nu am dormit de vreo doua saptamani, sunt la pamant fizic si psihic.

Iti mai scriu eu cand ma eliberez. Adica pe 1 august!

Te pup mult si ai grija de tine.

Manuela

On 12/20/06, MANUELA VULPE wrote to Teodor Baconsky (aka „fat frumos” - n.n.):

„Aseara am facut o baie, in noua cada (tip jacuzzi) din noua resedinta.

Gandindu-ma la tine, am evocat – si trait – momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta resedinta din Australia.

Manuela"

Vedeți Baconschi și Vulpea. Fabula Zilei

În încheiere, i-aș sfătui pe plagiatorii Patapievici și Pleșu să nu-i mai permită lui Vasile Bănescu să-i mai citească niciodată, fiindcă omul s-a smintit rău. Se vede treaba că limba română este mult mai grea decât cibernetica.

Smintit de neologisme, acest Vasile Bănescu, ca „purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române”, recte Patriarhiei Române, duce într-un ridicol iremediabil nu numai limba română ci și Biserica Ortodoxă Română și chiar pe Patriarhul însuși.

Din punctul meu de vedere, eu l-aș sfătui pe Patriarhul Daniel să nu-l schimbe din funcția de purtător de cuvânt. Fiindcă nu ar fi exclus ca domnul Vasile Bănescu, închipuitul cel mai ridicol de astăzi, să pună bazele unei științe noi în neuropsihiatrie.

Citiți Teologul-Jacuzzi care mozolea tinere de vârsta fiicei lui în boscheții din Herăstrău și-a dat cu secrețiile în propria fasole. Diplomata terfelită de Baconschi a activat la Tel Aviv când el era ministru de Externe și la Chișinău în mandatul lui Aurescu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Vasile Pdure 19.01.2024 20:00
  Geniul tot geniu rămâne! Rică Venturiano! Eu am spus că e Răzvan Burleanu.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare