Colac peste Pupăză: Rebuturile F-35 dau bătăi de cap Pentagonului

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am scris despre eșecul armelor minune americane. Cu siguranță, însă, cel mai răsunător eșec este F-35. Un avion  supralicitat pentru care România dă sume uriașe de bani în avans.

O analiză de ZeroHedge pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

*                         

Nu trece zi fără să apară semne despre spectaculosul eșec pe care îl reprezintă programul F-35.

Ultima dovadă ne vine de la US Government Accountability Office (GAO), într-un nou raport având titlul: „F-35 Joint Strike Fighter: Programul continuă să întâmpine probleme de producție și întârzieri de modernizare”.

Potrivit GAO, (producătorul) Lockheed Martin nu mai are spații de parcare pentru toate aparatele F-35 finalizate pe care Pentagonul refuză să le accepte.

Și nu este vorba de refuzuri la bucată.

Vara trecută, Departamentul Apărării a înghețat complet recepția avioanelor de luptă invizibile până când Lockheed va rezolva problemele uriașe de hardware și software legate de „Technology Refresh-3” (TR-3), un program de 1,8 miliarde de dolari având ca scop extinderea capacității avioanelor.

Cele mai grave defecțiuni software afectează sistemele radar și de război electronic ale F-35, „unii piloți declarând că au fost nevoiți să repornească întregul sistem radar și de război electronic în timpul zborului pentru a le repune în funcțiune”.

La naiba, asta sună destul de rău!

Pe măsură ce problemele cu TR-3 continuă, avioanele se adună în parcările Lockheed.

Referindu-se la un termen care trecuse deja în momentul publicării raportului, GAO a scris:

„Dacă software-ul TR-3 este amânat după aprilie 2024, se preconizează că Lockheed Martin va depăși capacitatea maximă de parcare și va trebui să elaboreze un plan pentru a găzdui mai multe avioane parcate.”

Respingând aceste îngrijorări, într-o declarație de săptămâna trecută, Lockheed a afirmat:

„Detalii specifice despre parcare nu vor fi date publicității din considerente de securitate.”

Chiar și în timp ce se află parcate la Lockheed, avioanele prezintă o vulnerabilitate pentru guvern, din cauza prevederilor contractuale care stipulează că „guvernul își asumă riscul pierderii aeronavelor «în aer liber», prevederi care, conform contractului, sunt supuse părții de pierderi și deductibilități ale contractorului”, scrie GAO.

Tot GAO susține că software-ul nu va fi stabilizat până „cel puțin în iunie 2024”.

Oricând va veni acea zi, va fi doar începutul sfârșitului acestui ultim capitol, deoarece GAO afirmă că o eventuală livrare a avioanelor întârziate va dura un an.

Între timp, tu, contribuabil naiv, nu te obosi să pretinzi a aflat numărul exact al aparatelor F-35 nelivrate!

Printr-o lipsă de transparență care cu siguranță este determinată doar de dorința de a proteja de rușine complexul militar-industrial, „Departamentul Apărării a considerat că raportarea cantității specifice de aeronave nu este potrivită a fi făcută publică”, scrie GAO.

Însă președintele sub-comisiei pentru forțele tactice aeriene și terestre din Camera Reprezentanților a dat presei un indiciu solid săptămâna trecută.

Potrivit Defense One, congresmenul Rob Wittman a declarat:

„Un lucru îl știm cu siguranță: vor fi cel puțin 100 de aeronave depozitate pe pistă.”

Fiind deja cel mai scump program de armament din istorie, F-35 este pe cale să îi coste pe americani peste 2 trilioane de dolari.

Cifra este amețitoare în sine, dar iată și câteva informații suplimentare oferite deNational Interest:

„Avionul F-22 din generația a cincea, un program nu tocmai ieftin, i-a costat pe contribuabili 66 de miliarde de dolariÎntregul buget de apărare al SUA este de sub 900 de miliarde de dolari – de aproape trei ori mai mare decât bugetul de apărare al Chinei și de zece ori mai mare decât cel al Rusiei. Cu toate acestea, programul F-35 se apropie de pragul de 2 trilioane de dolari.”

După cum relata The Epoch Times anul acesta, un alt raport GAO conținea informații și mai îngrijorătoare despre avioanele F-35 care se află deja în posesia Pentagonului, arătând că „doar 15 până la 30% dintre F-35 ar putea fi apte de luptă”.

Lockheed Martin a primit contractul F-35 în urmă cu 22 de ani și, ca o coincidență, acționarii Lockheed Martin s-au bucurat timp de 22 de ani consecutiv de creșteri ale dividendelor.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Tic 21.05.2024 18:44
    Da' pt ce faceți arme?Nu mai bine faceți tractoare,motocoase,combine?Ia încercați!
    Sunteți darnici cu moartea pt alții!
  • Dorel Timpa 22.05.2024 12:31
    Poate ați vrut să ziceți

    "ciolac peste pupăză"
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump