

De cîteva zile, candidatul Marcel Ciolacu apare cu un look aparte, mai ales în imaginile folosite în campanie: aduce izbitor cu Nicolae Ceaușescu.
Teoria că Ciolacu ar încerca să se plieze pe imaginea lui Ceaușescu a început să circule în ultima vreme, doar că era vorba de comportament și nu de asemănare fizică. Sociologul Sebastian Lăzăroiu scria zilele trecute că ”Marcel Ciolacu are potențial de a deveni un mic Ceaușescu”. Potrivit lui Lăzăroiu, ”la fel ca Ceaușescu, Ciolacu are școlă puțină, viclenie specifică oamenilor mici care-l ajută să parvină”.
”Ciolacu are cam tot atâta școală cât avea fostul secretar general al PCR. În sine, asta n-ar trebui să fie ceva catastrofal. Până la urmă, e un băiat isteț, descurcăreț, cu o viclenie specifică oamenilor mici, dornici să facă ceva în viață, cum altfel decât ocolind obstacolele puse de boieri, pupând dosuri, pândind ocazii, făcându-se folositor, trăgând cu urechea și, în ultimul moment, trăgând preșul de sub picioarele celorlalți. Dar cam așa era și Nicu de la Scornicești. Combinația asta între lipsa unei educații solide și abilitățile native compensatorii poate naște un dictator. Pentru că o școală făcută temeinic nu-ți dă numai competențe de citit și socotit, ci cultivă și anumite valori generale care temperează ambițiile prădătorului. Zis mai pe șleau, dacă neam de neamul tău nu s-a visat rege și, printr-un concurs de împrejurări, te trezești pe tron, atunci visul tău împlinit poate ajunge să fie coșmarul celor mulți. Odată ajuns acolo, nu mai vrei să fii altundeva” mai scria Lăzăroiu.
”Eu nu-s Ceaușescu, să dau mâine ordonanțe, decrete și decizii” spunea Ciolacu în ianuarie, în timpul grevei fermierilor.
Luna trecută, însă, și Ion Cristoiu făcea o paralelă între Ciolacu și Ceaușescu.
Acum, avem și un look aranjat, intenționat sau nu, să aducă a Ceaușescu. Manevră de campanie din partea unui candidat care mizează pe voturile pensionarilor sau pură coincidență? (B.T.I.)
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Nici nu se mai pune problema mizei pe votul pensionarilor după dezastrul recalculării pensiilor. Pensionarii nu vor mai vota pesede și Ciolacu. Frunzăriți presa și veți vedea că în afara celor cărora le-a crescut enorm pensia, toți ceilalți sunt nemulțumiți. Așa că „pesede=pensionari” s-a dus.
Vecina mea și-a dus adeverințele cu sporurile care ar fi trebuit luate în considerare la recalculare în luna mai. Casa de Pensii ar fi trebuit să-i recalculeze pensia pe legea veche și i-ar fi crescut. Drept urmare, când la recalcularea după legea nouă i-a scăzut pensia cu câteva sute de lei, pensia rămasă în plată ar fi trebuit să reflecte adeverințele depuse. Casa de Pensii nici nu s-a uitat la acele adeverințe. Probabil zac pe undeva și acolo vor rămâne pentru că, zice Casa de Pensii, „softul e obosit de atâta solicitare”. Mai mare imbecilitate informatică n-am auzit. Un soft funcționează atâta vreme cât hardul este în regulă, deci nu softul e problema ci reaua voință. Acele adeverințe nu vor fi atinse nici măcar la acea „mică recalculare”. care cică se va face cândva. În plus, în anul 2025 trebuiesc luate măsuri foarte nepopulare iar acestea se iau întotdeauna de partide de dreapta (vezi PDL 2010). Drept urmare, la revedere pesede și Ciolacu.