Cîțu, demisia, euforicule! Fără pușcăriași în funcții publice!

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să zicem că_Cîțu ar avea de mers în SUA, în calitate oficială. Nu poate. Are cazier penal. Să zicem că_Cîțu ar avea de semnat acte oficiale în SUA sau cu entități rezidente în SUA. Nu poate. Are cazier penal. Reabilitarea în SUA nu a intervenit de drept și nici nu a fost obținută. 

Din punct de vedere moral și politic, nici nu conta dacă ar fi obținut-o. Inscripția "funny” de pe tricoul cu care ieșise la protestul din 10 august 2018, "nu luăm prizonieri” și sloganul "fără penali în funcții publice” îl obligă la demisie. 
 
PS Naive-s justificările (ca să nu zic prostești) cu "păcatele tinereții”. Cîțu era ditamai ăla în 2001, avea 29 de ani! O fi fost tânăr doar dacă emoțional rămăsese la vârsta de 12 ani (lucru care e și mai valabil azi…). În plus, fapta lui Cîțu a fost gravă - delict de gradul 2, pentru care instanțele americane dau pedepse de până la un an închisoare. Ca la noi, de altfel. 

PPS Înainte de a fi băgat la pușcărie, Cîțu a fost arestat preventiv. Cineva l-a scos pe cauțiune. Cine l-a scos pe cauțiune? Cumva cel care l-a recrutat pentru ceea ce vedeți toți că se întâmplă, adică vânzarea metodică a resurselor României și punerea noastră în captivitatea creditorilor, pe 150 de ani de acum încolo?

Legea 90/2001 - Art. 2:
„Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției”.

Cîțu, din perspectiva faptului că a făcut pușcărie și a plătit o amendă penală, nu putea fi nici ministru, nici premier. Bravo serviciilor, foarte eficiente. Bravo dlui Iohannis pentru verificarea "minuțioasă” a premierului lui.

Cîțu, demisia, euforicule! 

#fărăpușcăriașiînfuncțiipublice
 



Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • UN_OM 12.08.2021 08:31
    ' Trăim în România ...', deci, nu se pune problema unei demisii, doar Ponta a demisionat din motive pe care noi doar le putem intui, serviciu contra 'servicii' ! Câțu are în palmares 'alte realizării' care afectează grav populația : îndatorarea excesivă, prestidigitația cu fondurile obținute, înghețarea veniturilor nu si a prețurilor, BNR , 'binevoitor' ca-ntotdeauna, "ne đă speranța' că lucrurile se desfășoara conform planului, inflația va de depăși 5 % , n(o / ă)rodul plătește !
  • Catalin1972 12.08.2021 09:40
    Ponta a demisionat strategic și intuiția lui s-a dovedit corecta: au câștigat alegerile în 2016.De reținut ca Ponta a demisionat după un incendiu intr-un club privat ,în timp ce Catu sau Orban nu au demisionat în cazul unor incendii în spitale !!
    În situația actuala ,cred ca_Catu ar trebui sa prezinte, unei comisii parlamentare,un raport amănunțit cu activitatea sa ca min de finanțe și prim-ministru !
  • Rusi 12.08.2021 09:27
    Citu a fost un copil precoce, la zece ani gandea ca acum.
  • kalinikos 12.08.2021 10:33
    Pai asta a speculat impotriva monedei nationale, si totusi a ajuns ministru de finante si apoi prim-ministru. Basca l-au mai prins si cu niscaiva praf alb pe la nara! Parca mai conteaza o condamnare penala de acum 20 de ani, care nici macar nu a fost in Romania? Si de care nu cred ca nu stiau scarbiciile. Dar probabil ca au primit ordin pe unitate, de la partenerul strategic: mucles, ca e de-al nostru!
    Va dati seama ce speculatii face acum ca are toata tara pe mana? Si va dati seama ca nu sunt coapte in mintea lui.

    In rest, ramane cum s-a stabiliti: cainii latra, caravana trece...
Ultima oră

14:08

Imaginile apocaliptice ale zilei - Grecia, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”

10:04

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

09:31

Valerian Stan, candidat la Primăria Capitalei: ”Se încearcă eliminarea PNȚ-MM”

09:20

Luminița Arhire: VIZITĂ DE LUCRU

07:38

2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial

01:00

24 aprilie: Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții care au apărat credința ortodoxă în Transilvania cu prețul libertății

23:45

"Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

23:30

Scriitorul Constantin Barbu a fost primit în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg - Corespondență din Austria

23:00

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS