Chestiunea Săptămânii: Dictatul de la Bruxelles privind migrația, adoptat marți, pune între paranteze Constituția României

De Victor Grigore | Evadare.ro  /  

Foto: AP/UE

Foto: AP/UE

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dictatul de la Bruxelles privind migrația, adoptat marți, pune între paranteze Constituția României, care interzice explicit: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”. (Art. 3, alineatul 4) Pierderea de suveranitate, de la articolul 2 e subînțeleasă.

Pachetul complex de 10 legi include cote de migranți în raport cu PIB-ul. (Care în cazul României, măcar pe hârtie, nu mai e mic, urmând să atingă 350 miliarde euro acest an.) Pentru fiecare migrant refuzat, vom plăti de la buget amenzi de 20.000 de euro, ca „mecanism de solidaritate”.

Demersul e pornit încă din 2015, de pe vremea când Angela Merkel chema la ea toți năpăstuiții planetei, într-un experiment pe care însăși Germania l-a declarat un eșec între timp. Și e acum forțat pe ultima sută, să fie fapt împlinit indiferent cum vor vota cetățenii UE la alegerile de pe 9 iunie.

Adoptarea pripită vine pe fondul a două războaie în desfășurare și vine „la fix” pentru rezolvarea previzibilă a catastrofei umanitare din Gaza, cu cele două milioane de refugiați rămași fără case și temporar hrăniți cu pachete în corturi. N-a fost niciun secret, încă de anul trecut că numeroși guvernanți israelieni au expus la vedere în presă propunerea ca alte țări să îi ia pe cei pe care îi vor dispăruți de pe acel teritoriu.

Pachetul a întâmpinat critici și opoziție din partea mai multor țări ca Ungaria, Slovacia, Polonia (mai ales înainte de schimbarea de guvern). Dar se pare că au aruncat pe fereastră și principiul unanimității pentru marile decizii, transformându-l într-un dictat cu 20 din 27 de țări pentru. De-acum, țările au un ultimatum de doi ani să se conformeze directivei.

Votul în Consiliul European a fost 19 pentru, între care și impostorul Klaus Iohannis, care teoretic e reprezentantul „nostru” și evident că a votat alături de Ursula von de Leyen, de Emanuel Macron, de Giorgia Meloni (da, da, „suveranista”, care a câștigat alegerile cu promisiuni de stăvilire a migrației a votat pentru. Pentru că tot ce e venit cu barca pe țărmul Italiei va fi redistribuit restului țărilor ca „mecanism de solidaritate”).

Au votat contra doar 3 lideri: Robert Fico din partea Slovaciei (pe care, de când a fost împușcat ieri, presa „onorabilă” nu-l mai numește „putinist”, nici „extremist”), Viktor Orban, din partea Ungariei și, culmea, Donald Tusk, din partea Poloniei. Țară care, deși a virat puternic înapoi la docilitate față de UE, și-a menținut o fărâmă de atenție pentru interesul național supra-partinic. Până și Donald Tusk a spus că se opune relocării de populații migratoare pe teritoriul Poloniei.

Deși n-au ajutat, merită consemnate și cele 3 abțineri: Cehia, care a lipsit de la vot, Malta și Austria, hulită la noi (până și de „suveraniști”) că își apără cât de cât aceleași interese contra anulării granițelor. Critici la adresa celor 10 legi complexe au venit și de la țări altfel progresiste, ca Danemarca și Irlanda. Dar, desigur, dacă faci același lucru ești un putinist.

Luna viitoare, „guvernul” UE, al comisarilor conduși de Ursula, va formula planul de implementare. Iar țările membre sunt forțate să vină cu „propria” strategie despre cum îl vor aplica până în decembrie. (În cazul nostru, ghilimelele sunt necesare, nu își imaginează nimeni că alde Ciolacu, Ciucă, Rareș Bogdan pot scrie altfel decât după dictare.)

REACȚIUNEA

Referințe: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2024/05/14/the-council-adopts-the-eu-s-pact-on-migration-and-asylum/

https://europeanconservative.com/articles/news/eu-member-states-given-two-years-to-approve-migration-pact-after-final-brussels-vote/

Citiți și: În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • dumbirish01 18.05.2024 14:33
  Degeaba votam suveranisti adevarati daca "securitatea" este globalizata:

  https://rumble.com/v4uuqz3-reorganizarea-serviciilor-de-informatii-primul-pas-n-recastigarea-suveranit.html
 • Valter COJMAN 18.05.2024 16:00
  Alocatia copiilor din Romania e cea mai mica din UE.
  Pensia medie a pensionarilor contributivi e cea mai mica din UE.
  Salariul minim pe economie e cel mai mic din UE.
  Cu toate acestea ajutam cu sute de milioane sau cu miliarde o tara nazista si intretinem migranti si "refugiati" cu Lamborghini.
 • Un roman obosit 18.05.2024 16:05
  Si uite cum UE se pe suveranitatea tarilor. Stai sa vezi ca guvernul le va da bani si la astia. In capitala este un cartier special facut cu imigranti, in fast -food-uri vad din ce in ce mai multi colorati. De mult se doreste starpirea natiei. Oare leprele din guvern nu se gandesc la faptul ca nepotii lor vor finevoiti sa se conformeze la cerintele minoritatilor colorate (ca doar functiile inalte se mostenesc din tata in fiu). Asta este doar inceputul. Se vor suplimenta fortele de ordine cu colorati care la ordin, vor da cu levierul in manifestantii pasnici. Nu mai avem drepturi, numai obligatii.
 • Mircea Dragan 18.05.2024 16:19
  ''pune între paranteze Constituția României''
  NU exista asa ceva oricat de multe tratate semneaza unul ca Johannes.
 • Brick 18.05.2024 18:13
  Povestea asta cu migratia, eufemism pentru invazie, o sa fie curand potentata de intensificarea conflictelor din Africa. Rusia are luptatori in Libia, Ciad, Republica Centraficana, Niger si alte locuri. Chiar se straneste ceva in Africa. Sub diverse pretexte, sigur ca tradatorii natiunilor europene vor deschide granitele in loc sa le militarizeze si sa respinga prin orice metoda invazia, inclusiv cu foc de arma.
 • Toranaga 18.05.2024 18:57
  Victore, chiar așa? În articolul scrie că PIB României, măcar pe hârtie, nu mai e mic, urmând să atingă 350 miliarde euro acest an. 350 miliarde de Euro PIB în România pe an? Am vrea noi.
 • Un Strain 18.05.2024 22:17
  Asta meritam atita timp cit ne supunem indiferentei.... Oameni au devenit individuali.. Nimeni nu il mai intereseaza nici macar de copilul lui ce va fc peste 10 ani... Atita timp cit lui ii e bine... Asta e lipsa de credinta in Dumnezeu... De aici vin toate relele.. Si e doar inceputul..
 • Rusi 20.05.2024 20:52
  Cel mai bine este sa punem noi intre paranteze Dictatul de la Bruxelles.
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires