Ceea ce s-a întâmplat aseară la Spitalul Foișorul de Foc se numește CRUZIME, nu strategie

De Cornelius Florin Stoica  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceea ce s-a întâmplat aseară la Spitalul Foișorul de Foc nu este doar incompetență. Pentru mine este mult mai grav. Este o dovadă de cruzime, de un act împotriva umanității și încă o dovadă de lipsă de respect față de oamenii bolnavi. Ceea ce nu se spune este faptul că s-au încălcat mai multe drepturi internaționale. Da, cine nu știe, avem dreptul la sănătate. Pentru faptul că medicii curanți ai pacienților nu și-au dat acordul ca pacienții lor să fie "transferați" la alte spitale, înseamnă chiar și încălcarea Constituției României. Pentru cine nu știe, în Constituția României este menționat în Art. 34 (1) Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat.

(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice. Știu, acum comentatorii de serviciu veți spune "Păi a fost evacuat Spitalul pentru a fi dedicat pandemiei covd și această măsură face parte din asigurarea igienei și a sănătății publice". Da? Bine. Atunci vă rog să mai îmi menționați un Spital dedicat acestei specialități ORTOPEDIE și care să fie de stat. Au fost evacuați peste 70 de pacienți, unii abia operați. Despre ce vorbim? Cine i-a ocrotit pe acești oameni? Dacă unul din acești pacienți moare din cauza "transferului" de aseară, cine își asumă responsabilitatea? Pe cine dai în judecată? Pe medicul curant care oricum nu și-a dat acordul pentru acest transfer al pacientului? Nu. Dar pe cine? Pe cine dai în judecată pentru că ruda ta a fost evacuată dintr-un spital deși acest act îi poate pune viața în pericol? Tot în Constituția României avem Art. 35 și care stipulează dreptul la un mediu sănătos, ceea ce reprezintă o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor.

Dacă în urmă acestui "transfer", expui pacienții la noul virus? Dacă în urma acestui "transfer" se agravează starea de sănătate a pacienților? De asemenea au mai fost încălcate și câteva drepturi internaționale din diferite tratate:


• art. 12 (1) din Pactul pentru drepturi economice, sociale și culturale;
• art. 25 (1) din Declarația Universală

În Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene avem următorul articol:

Articolul 35 - Protecția sănătății

Orice persoană are dreptul de acces la asistența medicală preventivă și de a beneficia de îngrijiri medicale în condițiile stabilite de legislațiile și practicile naționale. În definirea și punerea în aplicare a tuturor politicilor și acțiunilor Uniunii se asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății umane.

Care protecție a sănătății??? Voi, cei care ați urlat "Vrem o țară ca afară", asta ați vrut? Ați văzut așa ceva în alte țări? Există în alte țări aceste proceduri de "transfer"?

A fost încălcată Legea drepturilor pacientului, Legea Nr. 46 din 21 ianuarie 2003


ART. 2

Pacientii au dreptul la ingrijiri medicale de cea mai inalta calitate de care societatea dispune, in conformitate cu resursele umane, financiare si materiale.

ART. 3

Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoana umana, fara nici o discriminare.


Unde a mai fost respectul aseară? Ce respect a fost? Nici unul! Să mai zic și de dreptul de a muri cu demnitate?

ART. 31

Pacientul are dreptul la ingrijiri terminale pentru a putea muri in demnitate.

Care demnitate? Sacii negri?

Raed tocmai a oferit distincții unor societăți comerciale, precum și Auchan SA și Leroy Merlin. De ce? Pentru că în anul 2020 aceste societăți comerciale au demarat organizarea unui centru de spitalizare în București. Interesant este că pe site-ul oficial Auchan nu mai există acest articol din 2020 și a fost șters. Ce se mai știe de acest centru inaugurat cu fală nu mai știe nimeni. Auchan a șters articolul dar va rămâne cu distincția.

Ceea ce s-a întâmplat aseară la Spitalul Foișorul de Foc se numește CRUZIME, nu strategie.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • crazy bobz 11.04.2021 02:49
    https://ribelli.tv/videos/1/2414/i-vaccini-servono-a-questo/channel_id/270
    se vor vaccina ca prostii!
  • aj 11.04.2021 17:58
    Asa,si?
  • giudav 11.04.2021 21:34
    AJ,,,amice...ai noroc ca dracului nu doare prostia. Ca altfel...ai sta dracului cu morfina in vena si tot ai tipa de durere. Eu stiu ca Internetul e wc-ul tuturor imbecililor dar tu sfidezi orice barem, Tu...du-te si vaccineaza-te linistit...ca tine...e mai bine sa se duce---la padure...sa ne lase linistiti...
  • Rusi 12.04.2021 14:50
    Acesta este planul de guvernare usrplus si pnl.
Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova