Ce caută elicopterele Black Hawk în Ucraina?

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul de Informații Militare al Ucrainei (HUR) a publicat imagini cu un elicopter Black Hawk. Pe aparatul american este pictat steagul ucrainean. HUR dă de înțeles că îl folosește în misiuni pe front.

Pe site-ul Serviciului de Informații Militare al Ucrainei și pe contul său de Twitter au fost publicate marți două imagini în care apare un elicopter american de tipul Black Hawk, vopsit cu steagul ucrainean.

În comunicatul care însoțește imaginile se arată că o echipă HUR tocmai a încheiat o misiune pe front:

„Aviația pentru informații militare a Ucrainei își continuă munca pe linia frontului, pentru apărarea țării noastre. Piloții de recunoaștere tocmai s-au întors dintr-o altă misiune de luptă.”

Iar comunicatul adaugă:

„Elicopterele de luptă sporesc în mod semnificativ capacitatea unităților speciale ale Serviciului de Informații Militare și eficiența misiunilor speciale.”

Potrivit publicației The Drive, celălalt elicopter care apare în imagini este un Mi-24 Hind, de fabricație sovietică.

Alăturarea comunicatului și a imaginilor nu lasă loc pentru nici o umbră de îndoială: cele două elicoptere sunt folosite activ de către HUR.

Rămâne însă un mister cum a ajuns un Black Hawk în dotarea trupelor ucrainene.

În mod oficial, Casa Albă a aprobat trimiterea în Ucraina de elicoptere sovietice Mi-17, care au aparținut guvernului afgan, înainte de prăbușirea sa în 2021.

Însă nu s-a vorbit niciodată nimic de aparate americane. Și încă unele atât de performante, precum Black Hawk.

Potrivit ziarului londonez The Times, în luna iunie a anului trecut, departamentul de recunoaștere și asalt din cadrul HUR, numit „Batalionul Șaman” și care se ocupă cu sabotaje, anunța că a întreprins operațiuni adânc în interiorul teritoriului rus.

Times scria că unitățile speciale ucrainene au folosit elicoptere, fără a se specifica tipul acestora.

De mai multă vreme circulă informații că, în ciuda declarațiilor de neimplicare directă în război, în Ucraina se află forțe speciale ale unor țări NATO.

În decembrie 2022, același The Times recunoștea prezența în Ucraina a comandourilor britanice.

Cu câteva luni mai înainte, în octombrie 2022, The Intercept vorbea despre prezența trupelor speciale americane în Ucraina.

Evident, aceste comandouri nu au venit cu mâinile goale, ci folosesc în misiuni echipamente proprii.

Pe de altă parte, este greu de crezut că aparate sofisticate, ca Black Hawk, au fost lăsate pe mâna ucrainenilor.

Tocmai teama de a lăsa echipamente ultramoderne să fie utilizate de un personal puțin instruit și nefamiliarizat este motivul pentru care NATO ezită să livreze Ucrainei avioane de luptă de producție occidentală.

(Din același motiv, SUA amână și trimiterea sofisticatele tancuri Abrams.)

Un aparat de zbor ultramodern american doborât de ruși (Black Hawk Down!) ar reprezenta un trofeu mult râvnit de Moscova și un triumf al propagandei rusești.

De aceea, mult mai plauzibil este că elicopterul Black Hawk al serviciului de informații militare ucrainean este pilotat de americani.

În plus, este puțin probabil că, odată ce Statele Unite au luat decizia de a trimite Black Hawk în Ucraina, a expediat doar o singură bucată.

Ceea ce dovedește o implicare a SUA și NATO în Ucraina mult mai mare decât o recunosc declarațiile oficiale.

Războiul direct dintre SUA și Rusia a început demult. Doar că noi aflăm abia acum. Pas cu pas.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Catalin1972 24.02.2023 13:48
    Pe 1 feb ,pe la 10:30 ,doua BH au trecut peste Tulcea ,fără sa apară pe aplicația Flightradar .De obicei,se vad ,vin pana la Enisala ,unde e poligonul militar.Deci ,e posibil ca BH "ucrainiene" sa fie de la baza Mihail Kogălniceanu.
  • mihaipopescu 24.02.2023 17:43
    Elicoptgere asa de speciale au nevoie de un antrenamant de 5 ani de zile. Sunt conduse de piloti NATO, poate primesc cetatenie ucrainiana, cu tot cu mama cu tata si cu rude fictive.

    Basele nu pot fi decat in afara ucrainei, fiecer hangara ar fi bombardat de rusi sau aeroport.

    de acea stau pe ganduri sa implice avioane F16? sau nu...pentru ca ar trebuii sa le lanseze de pe Kogalniceanu.

    F16 au nevoie de reparatii incontinuu...ele trebuie dupa fiecer zbor komplet dezamblate si remontata cu piese noi...Toata aceaste nu pot face decat specialisi angajati de la firma producatoare...si ei nu vin pe un aeroprt unde poate fi in fecare clipa o bomba straina...

    deci aceste avioane straine pot dor sa decoleze de pe aeroporturi aflate in plina siguranta...
  • cristi vlad 24.02.2023 15:31
    Eu știu cum a ajuns acolo: Sunt niște băieți pe la noi care aduc la comandă orice mașină dorești. Dacă vrei tanc, buldozer, excavator, elicopter, ei fac rost și ți-l aduc. Dar nu pot să-i desconspir, că apoi nu-mi mai aduc mie tancul pe care l-am comandat să-mi ar pământul cu el.
  • Orizont 24.02.2023 15:49
    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-united-nations-votes-to-demand-russia-exit-ukraine-immediately
  • Arcas 24.02.2023 16:42
    Și când citești pe unii comentatori, pe aici, scriind că Putin și gașca lui au început războiul mai că te pufnește râsul!
  • gigelfrone 24.02.2023 16:43
    Asta a fost de la inceput, cum poate sa creada cineva ca rezistau ukrainienii 1 an de zile? Culmea sa mai si vorbeasca de victorie. Rusii pe toata perioada asta s-au razboit cu Nato si cel mai mare ajutor a fost oferit de americani.
  • Arcas 24.02.2023 16:44
    Ce întrebare? Îl caută pe soldatul Ryan! Sau, mai aproape de timpurile noastre, echipajele doborâte în Somalia!
  • Mircea Dragan 25.02.2023 13:24
    ''Ce caută elicopterele Black Hawk în Ucraina?''
    NATO a trimis bagajele. Urmeaza sa vina si soldatii.
  1. Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

  2. Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

  3. Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE

  4. 2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial

  5. Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit

  6. Monseniorul Viganò: Legătura dintre Asasinarea lui JFK și Biserica Paralelă

  7. ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

  8. De ziua lui Gigi Becali: ”VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult, pentru a fi iertați.” VIDEO

  9. Iohannis în postură perfectă de chelner la Seul. FOTOGRAFIA ZILEI

  10. "Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

Ultima oră

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”

10:04

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

09:31

Valerian Stan, candidat la Primăria Capitalei: ”Se încearcă eliminarea PNȚ-MM”

09:20

Luminița Arhire: VIZITĂ DE LUCRU

07:38

2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial

01:00

24 aprilie: Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții care au apărat credința ortodoxă în Transilvania cu prețul libertății

23:45

"Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

23:30

Scriitorul Constantin Barbu a fost primit în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg - Corespondență din Austria

23:00

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

19:31

Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit