Ce Secrete ascund Contractele Vaccinurilor?

De Redacția  /  

Europarpamentarul român Cristian Terheș prezintă contractul UE cu Pfizer, semnat de Ursula von der Leyen și redactat masiv pentru a nu oferi nici un detaliu semnificativ

Europarpamentarul român Cristian Terheș prezintă contractul UE cu Pfizer, semnat de Ursula von der Leyen și redactat masiv pentru a nu oferi nici un detaliu semnificativ

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doi ani de la ceea ce se dovedește tot mai mult că este un Genocid, nu a fost identificat nici un vinovat. Prima condiție pentru identificarea responsabilităților este desecretizarea contractelor.

Un editorial de Maryanne Demasi publicat pe Substack pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Majoritatea guvernelor lumii au semnat contracte legale în valoare de miliarde de dolari cu companiile farmaceutice pentru a cumpăra vaccinurile Covid-19.

Însă atât companiile farmaceutice cât și guvernele au refuzat să dezvăluie detaliile contractelor, afirmând că informațiile sunt „comerciale și confidențiale”.

În 2021, am căpătat o primă imagine a contractelor dintre Pfizer și diferite țări, după dezvăluirile făcute de The Bureau of Investigative Journalism și de organizația pentru protecția consumatorilor americani Public Citizen.

Zain Rizvi, autor al raportului prezentat de Public Citizen, notează:

„Contractele oferă o rară perspectivă asupra puterii pe care o companie farmaceutică a dobândit-o, reducând la tăcere guverne, limitând aprovizionarea, deplasând riscurile și maximizând profiturile în cea mai gravă criză de sănătate publică din ultimul secol.”

Pfizer a fost acuzat că a „intimidat” guvernele în timpul negocierilor contractuale, cerând unor țări din America Latină să ofere active suverane – cum ar fi clădiri de ambasadă și baze militare – ca garanții pentru eventuale costuri ale unor eventuale acțiuni judiciare.

Luna trecută, un ONG sud-african, numit Health Justice Initiative, a câștigat o contestație în fața Înaltei Curți dobândind astfel acces la toate contractele pentru vaccinuri Covid-19 din Africa de Sud.

Tony Nikolic, un avocat australian de la cabinetul de avocatură Ashley, Francina, Leonard & Asociații, a examinat contractul Pfizer și a afirmat că documentul arată de parcă Africa de Sud ar fi fost „luată ostatică”.

„Este un contract unilateral. Pfizer obține toate beneficiile și nici un risc”, declară Nikolic. „Asta seamănă cu o extorcare, producătorul vaccinului neasumându-și nici o răspundere pentru daunele care pot rezulta de pe urma produsului său.”

Guvernul sud-african a fost de acord să „indemnizeze, să apere și să exonereze de orice responsabilitate” Pfizer și toate filialele sale pentru „orice acțiuni judiciare, reclamații, solicitări, pierderi, daune, responsabilități, penalizări, amenzi, costuri și cheltuieli” derivând de pe urma vaccinului.

Contractul mai prevede și că guvernul va „crea, aloca și păstra o un fond de indemnizații fără nevoia de a dovedi vina, suficient pentru a asuma și acoperi complet obligațiile de despăgubire... pentru daune, costuri sau vătămări rezultate din, sau legate de, sau provenind din producerea, administrarea sau folosirea vaccinului”.

Nikolic afirmă:

„Este ca și cum producătorii au putut să ceară orice au dorit. Panica era atât de mare la vremea aceea și imaginile din presă cu oameni murind pe străzi au creat un puternic sentiment de frică și de nesiguranță în toată lumea.”

Protecția împotriva oricăror responsabilități nu este valabilă doar pentru formula inițială a vaccinului ci pentru „oricare sau toate tulpinile, mutațiile, modificările sau derivatele asociate ale celor menționate mai sus care sunt dobândite de Cumpărător”.

„Aceasta înseamnă”, explică Nikolic, „că Pfizer își poate modifica vaccinul pentru a se potrivi la orice tulpini apar și să beneficieze în continuare de aceleași măsuri de protecție față de orice responsabilități. Toate acestea nu sunt altceva decât o vacă de muls pentru Pfizer – privatizează profiturile și socializează costurile.”

Pfizer a perceput de la guvernul sud-african 10 dolari pe doză, ceea ce reprezintă cu aproape 33% mai mult decât „prețul de cost” de 6,75 dolari cu care a facturat Uniunea Africană.

Nikolic adaugă:

„În opinia mea, acesta este motivul pentru care Pfizer dorește ca detaliile să rămână secrete, pentru a putea proteja diversele diferențe de preț între țări. Este vorba de o practică clasică a prețurilor abuzive cu tentă de jaf – de aceea transparența achizițiilor este crucială.”

Contractul stipulează că „efectele pe termen lung și eficiența vaccinului nu sunt cunoscute în prezent ” și că „ar putea să existe efecte secundare care nu sunt cunoscute în prezent”.

Nikolic constată că acest aspect contrastează puternic cu mesajele de sănătate publică din acea perioadă:

„Oameni politici și lideri de opinie cheie le spuneau oamenilor că vaccinurile sunt „Sigure și Eficiente”, în timp ce contractele de achiziție nu susțineau acest lucru.”

Și avocatul adaugă:

„Contractul indică cu claritate că efectele negative erau necunoscute la momentul semnării. Dovada că vaccinurile nu sunt sigure nu trebuia obținută pe spinarea oamenilor, ar fi trebuit să fie sarcina producătorului să probeze că vaccinul este sigur.”

Nikolic și-a petrecut ultimii doi ani străduindu-se să obțină acces la contractele de achiziție semnate de guvernul australian.

„Australienii sunt încă în ceață în privința conținutului acestor contracte. Știm că au oferit protecție de răspundere pentru producătorul de vaccinuri, la fel ca și alte țări, dar numai atât.”

El adaugă:

„Trebuie să știm ceea ce politicienii noștri știau la vremea respectivă, când au semnat contractul. Și trebuie să știm câți bani am cheltuit noi, contribuabilii, pe un vaccin care s-a dovedit cu mult mai puțin sigur și eficient decât ni s-a promis.”

Într-o recentă audiere sub prestare de jurământ în Senatul australian, senatorul de Queensland, Malcolm Roberts, le-a cerut conducătorilor executivi de la Pfizer să dezvăluie clauzele de exonerare de responsabilitate din contractul cu guvernul Australiei, dar Pfizer a refuzat să ofere detalii.

Krishan Thiru, director medical al Pfizer Australia, a declarat:

„Conținutul contractului Pfizer cu guvernul australian rămâne confidențial.”

În 2021, Nikolic a demarat la Curtea Supremă din statul News South Wales o acțiune legală împotriva obligativității vaccinurilor Covid-19, prin care a cerut divulgarea conținutului contractului Pfizer, însă cerera i-a fost respinsă.

Fără a se lăsa descurajat, Nikolic a depus o solicitare la Ministerul australian al Sănătății, invocând legea accesului liber la informații.

Solicitarea a fost refuzată deoarece contractele „conțin informații de natură confidențială”, cum ar fi „secrete comerciale și informații comerciale prețioase”.

În răspunsul ministerului se arăta:

„Documentele conțin informații comerciale privitoare la achiziționarea de vaccinuri în Australia. Documentele conțin informații specifice pertinente pentru acordurile comerciale unice între departament și terți, inclusiv indicații de preț, condiții de plată, despăgubire profesională, măsuri de finanțare în curs, detalii de fabricație și măsuri de producție.”

Nikolic declară:

„Este contrar eticii, este potențial ilegal și imoral pentru ei să pretindă că dreptul de a păstra confidențialitatea comercială este mai important decât securitatea publică. Este absurd.”

Și adaugă:

„Este pur și simplu aiuritor să vezi cum guvernele au căzut de acord și au intrat în relații contractuale cu companii ca Pfizer care are un lung istoric de încălcări ale Legii Declarațiilor False, care au atras responsabilități penale și civile de mai multe miliarde de dolari.”

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Wolf Edmond 27.09.2023 18:39
    Nu panica a determinat guvernele să capituleze necondiționat în fața multinaționalelor prin intermediul contractelor de achiziționare a vaccinurilor ci ordinele venite de la stăpânii lor via NATO, OMS și WEF. Cel mai mari abuzuri s-au produs preponderent în sfera de influență NATO. Acolo unde influența mai mare au avut-o Russia și China s-au încheiat contracte cu aceste țări pentru Sputnik V, Sinovac și Sinopharm dar nu în condiții de subsclavi ca în UE și America de Nord, fără atâtea efecte secundare și fără atâta secretizare. Deși citesc presa din acele țări nu am găsit încă plângeri și exemple masive de decese subite și nici cereri ori nevoi de desecretizare a contractelor de cumpărare a vaccinurilor rusești ori chinezești. Problemele mari sunt în UE și America de Nord și mult mai puțin în America Latină însă doar cu vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneka. Cuba și Iranul și-au produs propriile vaccinuri.
  • Andri 27.09.2023 21:11
    https://wethepatriotsusa.org/shot-dead-movie/?privacy=updated

    The first film that focuses on the deeply personal aspect of the devastation unleashed by the shot and the mandates, as told by the families who lost loved ones. This film will make you cry. This film will make you think. And this film will prompt you to take action for children everywhere.
    “You need to stand up for the kids. Because it takes everyone.”
    – Father of 16-year-old Ernesto Ramirez Jr., who died five days after receiving the Pfizer shot.
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"