Ce NU a spus Kissinger - Ținta nu este Putin: suntem NOI

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape centenarul Kissinger e mai lucid decât aproape octogenarul Biden.

Apelul făcut de el la Davos în legătură cu Războiul din Ucraina ar fi trebuit să facă valuri și să stârnească dezbateri.

Valuri a făcut, dezbateri nu.

Efectul a fost doar cenzurarea discursului pe site-ul Forumului Economic. Adică tocmai gazda care l-a poftit. Plus un val de ironii la adresa vârstei și persoanei lui Kissinger, dar și acelea sistate rapid pentru a nu stârni curiozitatea asupra a ceea ce a spus efectic Kissinger.

Dar ce a spus Kissinger?

1.  „Trebuie ca negocierile de pace să înceapă în următoarele două luni, înainte ca situația să creeze tensiuni și tulburări care să fie greu de depășit.”

2.  „În mod ideal, linia de separare ar trebui să fie o revenire la statu quo ante.”

3.  „Continuarea războiului dincolo de acest punct nu va mai fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei înseși.”

Ce înseamnă efectiv cele trei idei?

1. a)Înseamnă că, până acum, nu au existat negocieri de pace serioase, ci doar niște simulacre pentru amăgit opinia publică.

Ne amintim cum Zelenski și-a schimbat opiniile ca pe ciorapi de la o rundă de negocieri la alta – ba era de acord cu neutralitatea, ba afirma că Ucraina trebuie neapărat să adere la NATO; ba era de acord cu cedarea unor teritorii, ba afirma că Ucraina este inalienabilă; ba era de acord cu negocieri necondiționate, ba cerea retragerea totală a trupelor ruse înainte de începerea negocierilor; ba voia să se întâlnească cu Putin, ba spunea că nu are ce discuta cu el.

Mai mult, în mod straniu, Războiul din Ucraina este SINGURUL conflict, de la Al Doilea Război Mondial încoace, în care comunitatea internațională nu face presiuni și demersuri efective pentru încetarea focului și o rezolvare pașnică.

Dimpotrivă, comunitatea internațională toarnă gaz pe foc cu declarații belicoase și cu uriașe livrări de armament defensiv și ofensiv, tot mai modern și mai scump.

1. b)Situația generală este foarte gravă și riscă să scape de sub control dacă nu survine rapid măcar o dezescaladare a conflictului, dacă nu un acord de pace.

1. c) Kissinger este primul care vorbește despre „tensiunile și tulburările” ce amenință stabilitatea Occidentului și a lumii întregi, ca urmare nu doar a războiului efectiv ci și a crizelor pe care acesta le provoacă în societate.

2. După mai bine de 100 de zile de război, Rusia ocupă 20% din teritoriul Ucrainei.

Și lucrurile nu merg bine pentru forțele ucrainene: pierderea întregului Donbas este iminentă.

 „Revenirea la statu quo ante”, sugerată de Kissinger, ar însemna că părțile ar trebui să accepte întoarcerea la granițele dinainte de invazia din 24 februarie.

O soluție evident favorabilă regimului Zelenski, care și-ar vedea eliberată o cincime din țară.

Totuși,Kievul a reacționat oțărât la sugestia fostului secretar de stat, afirmând că nu are teritorii de înstrăinat. 

Presa internațională a adoptat și ea imediat tonul înțepat al lui Zelenki, repetând ostentativ expresia „cedare de teritorii”, cerută chipurile de Kissinger.

Or,„revenirea la statu quo ante” (din 24 februarie) ar însemna doar cedarea Crimeii. Însă peninsula este pierdută efectiv încă din 2014. Ca dovadă, situația ei nici măcar nu a făcut obiectul acordurilor de la Minsk.

„Revenirea la statu quo ante” ar însemna probabil și repunerea pe masă a acestor acorduri, agreate la vremea respectivă de Kiev, și care prevedeau un statut de autonomie specială pentru Donbas.

Dar NU pierderea teritoriului.

3.  Respingerea unei soluții negociate, mai spune Kissinger, va însemna că Războiul din Ucraina este în realitate un război mascat împotriva Rusiei. Împotriva regimului Putin.

Ne amintim faimoasa declarație din martie de la Varșovia a lui Joe Biden („Acest om nu mai trebuie să rămână la putere”) și observăm că, într-adevăr, toate acțiunile Occidentului par să indice mai puțin intenția unei eliberări a Ucrainei cât a unei schimbări de regim la Moscova. 

 *

Ce șanse sunt ca avertismentul lui Kissinger să fie luat în seamă?

Ca să ne facem o idee trebuie să vedem ce evenimente s-au petrecut în scurtul răstimp dintre discursul său la Davos și ziua de azi:

1. Administrația Biden a anunțat că va trimite Ucrainei rachete cu rază și mai lungă, capabile să lovească teritoriul Rusiei. Dar a dat asigurări că Zelenski s-a angajat să nu facă așa ceva.

În replică, Moscova a amenințat că ar putea lovi „ținte noi”, inclusiv orașe occidentale. Așadar, o nouă escaladare gravă.

2. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că Alianța trebuie să se pregătească de un „război lung, de uzură” în Ucraina.

Și Stoltenberg a adăugat:

„Majoritatea războaielor –probabil că și acesta – sfârșesc la un moment dat la masa negocierilor, însă știm că ceea ce se petrece la masa negocierilor este strâns legat de situația din teren, de pe câmpul de luptă.”

Secretarul general NATO a dat de înțeles astfel că negocierile de pace nu vor avea loc până când „situația din teren” nu va deveni favorabilă Kievului.

Lucru care acum nu se întâmplă. Teritoriul ocupat de ruși crește, nu scade. Deci și negocierile de pace se îndepărtează.

3. Ministrul de Externe polonez a anunțat că Uniunea Europeană lucrează la al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Mai multe sancțiuni înseamnă mai puține șanse de pace. 

4. Un editorial din New York Times, semnat de foarte influentul Thomas Friedman, face o afirmație șocantă: „Putin nu a invadat doar Ucraina, a invadat Europa”.

Mai mult, spune Friedman, ar fi vorba de o „repetare a atacului lui Hitler împotriva Europei”.

Mesajul transmis de New York Times este transparent ca apa: Putin este Hitler. Cu un Hitler NU se negociază, ci se luptă până  la nimicirea lui totală. Oricât de mult ar dura.

5. Colac peste pupăză, Coreea de Nord a preluat președinția Conferinței pentru Dezarmare a ONU.

Statele occidentale și-au exprimat îngrijorarea mai mult simbolic, dar NU s-au opus.

Un nou mesaj clar: cu Kim Jong Un se poate sta de vorbă despre dezarmare, cu Putin nu.

*

Prelungirea războiului este catastrofală. Mai puțin pentru Putin și Rusia, cărora sancțiunile par să le priascămai mult pentru Occident.

Având în față nu unul, ci doi dușmani de moarte (Rusia și China) în spatele cărora se coalizează mari puteri emergente, precum India sau Brazilia, Occidentul este lovit din toate părțile: foamete, sărăcie, criză energetică, inflație galopantă, lanțuri de aprovizionare răvășite.

Crize pe care le întreține în mod sinucigaș.

David E. Johnson, fost colonel al US Army, acum consultant la Rand Corporation, declara pentru Wall Street Journal:

„Este o lecție despre cum pot fi perturbate lanțurile de aprovizionare. Covidul a făcut o parte, dar nimic nu distruge lanțurile de aprovizionare mai mult decât războiul.”

Poate că, la fel ca în cazul COVID, de când a început acest război ne aflăm într-o mare eroare. Într-o colosală amăgire.

Așa cum, timp de doi ani s-a dovedit că toate restricțiile draconice, izolările, carantinările, vaccinările obligatorii, certificatele verzi nu au urmărit combaterea virusului, poate că nici de data asta ținta nu este cea indicată oficial.

Poate că, și acum, adevărata țintă nu este Putin, ci suntem noi.

Poate că noi, societatea occidentală, noi, civilizația creștină, noi, albii suprematiști, noi, heterosexualii încă nepervertiți, noi, familiile tradiționale, trebuie să fim rași de pe fața pământului prin orice mijloace.

Pentru a lăsa loc viran, teren ca-n palmă, Maidan de unde să înceapă construirea falnică a Noii Ordini Mondiale.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Mircea Dragan 06.06.2022 17:16
  Putin a facut scoala de dictatori a lui KLAUS SCHWAB! Au mai facut aceiasi scoala Macron si Trudeau. Poate si altii . Totul este aranjament.
 • Spring 07.06.2022 07:55
  Dr. Frajese în Parlamentul italian.
  În 10 minute se deconstruiesc preparatele genetice periculoase ale vaxinului covid.  https://tasthyras.wordpress.com/2022/06/06/%ce%b4%cf%81-frajese-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%cf%83%ce%b5-10-%ce%bb%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf/


  Giovanni Frajese este endocrinolog și lector la Universitatea din Roma "Foro iItalico" și aici se adresează comisiei parlamentare de anchetă privind vaccinurile covid.
  "Ar fi o idee bună ca aceste fapte științifice să fie luate în considerare de către instituții", și-a început discursul în fața comisiei parlamentare de anchetă în fața comisiei parlamentare de anchetă privind vaccinurile covid Giovanni Frajese, endocrinolog și lector la Universitatea din Roma.

  Pe baza principalelor studii științifice care au fost publicate în unele dintre cele mai importante reviste științifice din lume, Frajese explică în mod clar datele oficiale privind eficacitatea vaccinurilor și posibilele consecințe medicale ale acestora.

  Primul studiu prezentat de Frajese și publicat de revista The Lancet evidențiază limitele de protecție împotriva vaccinului, care este zero după 8 luni, dar mai ales negativ după 9 luni, adică sub nivelul protecției celor nevaccinați.
  "Acesta este un procent", explică profesorul, "care nu a mai fost observat până acum pentru niciun vaccin. Această cifră înseamnă că persoanele vaccinate se îmbolnăvesc și devin mai infectate decât persoanele nevaccinate. Numai asta ar fi suficient pentru a arunca în aer întreaga poveste". Aceste date sunt confirmate nu numai de revista The Lancet, ci și de studii suplimentare în The New England Journal of Medicine și în Nature.


  Analiza dr. Frajese investighează nu numai lipsa de eficacitate a vaccinului, ci și problema modificărilor sistemului imunitar și posibilele consecințe negative ale campaniei de vaccinare.
  "Aceste date trebuie examinate foarte atent", subliniază Frajese, "pentru a vedea dacă au fost cauzate daune persoanelor care au fost vaccinate, un rău care sperăm că va fi doar temporar".


  Potrivit studiului științific publicat în Nature, s-a înregistrat o creștere cu peste 25% a internărilor în situații de urgență pentru probleme cardiovasculare la populația sub 40 de ani în aceeași perioadă cu campania de vaccinare.
  "Faptele sunt incontestabile, nu părerea mea. Trebuie să ținem cont de faptul că există știință la nivel internațional. Ar trebui să o studiem și să nu dăm instrucțiuni fără o bază științifică".
  Prezentarea Dr. Giovanni Frajese poate fi descărcată de aici


  https://www.radioradio.it/media/2022/05/Camera24-5-22-1.pptx
 • kostas.ro1608 06.06.2022 18:47
  Dar ne salveaza Putin si Rusia, nu-i asa D-nule Patrusca? Ca ei lupta impotriva globalistilor. De aia au atacat exact la timpul potrivit inainte ca plandemia sa se dezumfle de tot. Si inainte ca pfizer sa se dea in vileag. Si exact la timpul potrivit sa aduca si o foamete in lume si sa acopere si marele crash financiar care e pe vine in US si Europa. Prietenul la nevoie se cunoaste.
 • Spring 06.06.2022 18:53
  Gata, începe și la noi! Alertă militară pentru săptămâna 9 – 16 iunie! | Ziarul National
  https://www.national.ro/dezvaluiri/gata-incepe-si-la-noi-alerta-militara-pentru-saptamana-9-16-iunie-765044.html
 • Tic 07.06.2022 00:46
  Totul converge pt aceasta concluzie :Noi suntem ținta.
  Vor sa ne distrugă punându-se sub foc concertat cu toate armele :medicale, sociale, economice, spirituale, militare, sa ne frângă resortul interior, pt ca noi suntem cei care avem cele mai multe drepturi, noi avem cel mai ridicat standard de viață, și nu în ultimul rând noi consumam cele mai multe resurse după calculele lor!.
  Pai nu noua ne vând producția lor de orice in cea mai mare măsură? Nu noua ne vând ultimele modele de haine, mașini, telefoane, mâncare procesata, încălțăminte, mobila? Nu noi avem cele mai dezvoltate rețele de distribuție a gazelor naturale, a apei, a energiei electrice, a petrolului? Toate acestea înseamnă consum care le restrânge lor arealul care cred ei ca li se cuvine.
  Prin introducerea amprentei de CO2, de fapt ni s-a pus bir pe respirație, pe viata pur și simplu. Iar botnita este pt a ne opri din a mai respira, din a mai trăi!
 • adyyon 07.06.2022 19:29
  Totuși... Au cam ajuns la final cu "loviturile". Nu mai au ce arunca asupra noastră. De acum încolo... Se întoarce roata. Am văzut unde s-a ajuns cu "învățăturile" lor, de acum încolo, dacă mai vor să își promoveze planul... Vor trebui să revină la națiuni
 • UN_OM 07.06.2022 08:03
  'De când e lumea 'scopul scuză mijloacele', scopul a fost a(e)nunțaț, mijloacele acționează, 'la umbra' unui conflict 'local' cu repercursiuni mondiale 'noii zei' / noii darwiniști' își îndeplinesc fantasma îmbrăcată sub sintagma 'reducerea încălzirii globale' ( CO2 = P x S x E x C. ) realizabilă prin reducerea valorillor fiecăruia dintre termeni.
 • Nata 07.06.2022 15:15
  Problema e mult mai veche decat un Putin. A pornit de la Lenin, un poponar evreu, impreuna cu Trotsky, partenerul lui, si, bineinteles si altii. Stalin- fiul unui betiv si a unei curve- si-a facut de cap omorand mai rau decat hitleristii exact pe rusi si ucrainieni.- i-au schingiuit, i-au pus in pogromuri, i-au infometat pana cand bietii oameni au ajuns canibali si asa mai departe. Aici vorbim nu de 6 milioane de morti cat se plang la holocast ci peste 60 milioane de suflete. Toate astea se intamplau sub ochii occidentului nesimtit si prost care nu a fost in stare sa vada viitorul. Doi paraliticil, Churchil si Roosevelt au dat putere unui criminal ca Stalin care si-a intarit "iimperiul" spaland creierul si tinand sub teroare tarile si teritoriile ocupate. In realitate totul se trage de atunci. Putin e mic copil pe langa mamutzii criminali pomeniti mai sus. Pana si Hitler este depasit de criminalii rusi/evrei. SUA si occidentul trag "foloasele" din trecut. Nimic nu se intampla numai "acum" - este un continuum permanent.
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România