Cazul Libertatea vs România TV. Anca Radu: DOAR PRINCIPIILE SUNT FIXE

De Anca Radu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uite că ajunge enervarea, nu e nevoie de evenimente istorice ca să ajungi să-ți rupi din timp, iar ipocrizia este mereu izvoru' minunilor în materie de capacitate de enervare.

Avem acum pe masă meciul presa "#" (înțelegeți voi semiotica) vs. România TV. Ca în orice polarizare, publicul subțire simte nevoia să se poziționeze radical de o parte sau de alta. Nu există două părți. Există o întrepătrundere de mizerie cu nuanțe mai tari de o parte sau de alta. Atât putem face de pe margine în meciul ăsta, să stabilim nuanțele. 

Evident că e o chestiune de redundanță să reiau regula conform căreia oricine invocă "necesitatea" închiderii unui organism de presă pentru materialele promovate m-a pierdut ca interlocutor de la secunda 0 — aici operează inflexibilitatea principiilor. Dacă există probleme punctuale în privința unor materiale difuzate, le analizăm pe alea, le combatem pe alea. De aici și până la a decupa bucăți din presă cenzurând-o direct prin desființare e cale lungă — atât de lungă, încât ajungem în intimitățile unor regimuri dictatoriale de mare răsunet, de care am crezut că am scăpat (mai mult AȚI crezut unii dintre voi decât AM crezut).

Pe de altă parte, care e miezu' discuției de fapt? Miezu' discuției este acela că România TV deplânge soarta unei jurnaliste care s-a sinucis, fiindu-i cunoscute problemele de ordin medical care predispuneau clar la astfel de extreme, acuzațiile vizându-l pe Tolontan, care trebuia să o menajeze profesional în aceste condiții. 

Că demersul lui Victor Ciutacu este foarte bun și corect luat în modul este un aspect. Că România TV în ansamblu se transformă într-un vector al "protecției vieții" și al "responsabilității pentru moartea oamenilor", este deja altă poveste — una dezgustătoare. 

Și este una dezgustătoare, pentru că în materia responsabilității pentru viața oamenilor ne amintim de șăzătorile zilnice în care de-alde Alice Drăghici sau Gelu Vișan sau Bogdan Chireac se adunau să crească audiența postului, bocind cot la cot cu realizatorii de emisiuni pentru soarta cruntă a nevaccinaților și a "nemascaților" și mai ales a celor pe care aceștia îi "expuneau pericolelor". Fără să clipească unul, invitat sau realizator, în fața realității că deja se cunoșteau riscurile crâncene ale "experimentelor" cu poțiuni magice! Când însă a simțit miros de audiență pe partea astalaltă, minunata televiziune a morților și răniților a virat-o strategic și profitabil pe "morți subite". 

Care responsabilitate pentru viață?! Este doar ipocrizie orientată spre profit și trebuie să înțelegeți că meciul ăsta ne privește strict atât cât ține lungimea principiilor legate de libertatea presei. 

Când am terminat de respins radical înclinațiile dictatoriale ale presei "#" (înțelegeți voi semiotica), ne aflăm din nou la intersecția a două hălci de presă care împreună au susținut un regim cu apucături naziste clare în toată perioada 2020-2022 — acolo sigur nu mai e meciul nostru, doar amintirea rezistenței pe care numai noi știm cum am dus-o în anii ăia. Cine știe ce s-ar fi ales de noi dacă nu forțau spargerea balonului canadienii? Și cine știe care e bilanțul real al victimelor "experimentului" pentru care nu răspunde nimeni?

Vedeți voi, jurnalista aia avea porniri sinucigașe biata de ea cu sau fără Tolontan, dar toți cei care au cedat prăbușindu-se sub presiunea unui regim instaurat 200% cu instrumentele de presă, fără de care nimic nu era posibil, dimpotrivă, s-au aruncat în loteria otrăvurilor PENTRU SUPRAVIEȚUIRE, pentru a-și asigura subzistența, lor și copiilor. Și mulți și-au găsit moartea în felul ăsta, lăsând orfani și familii praf, alții își trag și acum suferințele medicale după ei, incapacitați poate pe viață.

Acolo unde e răspunderea presei cenzurate care s-a cenzurat singură în regim de prostituție PE BANII NOȘTRI, fiind mituită la vedere de Guvern? 

Trageți liniile corect, rămâneți în limitele principiilor democratice și constituționale, dar lăsați mizeria să rămână mizerie, nu-i dați valențe de imaculare prin forța contrastelor cu împrejurimile.
C
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Tic 23.04.2023 16:38
  Mulțumim doamnă avocat! Nici prin gând nu-mi trece sa uit ce hram a purtat presa#, iar sa țin parte vreuneia din cele amintite mai sus nici atât.
  Este doar o instrumentare în vedere de acumulare de capital.
  De audiență.
  Mulțumim încă o data.
 • vasile grozav 23.04.2023 19:08
  Bogdan Chiriac, la RTV, invitatul lui Ciutacu " în acest moment, nevaccinatii sunt o amenințare la adresa Romanie"
  E indicat sa simți empatie pentru o colega de breasla și lipsa de empatie pentru milioane de cetățeni care nu au accesat la "valorile" propagandei covid pe care ai promovat-o manipulatoriu? Doamne nu-i ierta, fiindcă știu ce fac.
 • Tabără Octavian-Adrian 23.04.2023 19:29
  De acord. Subscriu 100%.
 • Leustean 24.04.2023 00:00
  Tot scandalul acesta este o fereastra Overton. Scopul? Sa ne familiarizeze cu ideea sinuciderii. Sinuciderea asistata este unul din punctele de pe agenda FEM și in unele tari sunt deja in curs de adoptare legi care o facilitează. Iar România, foarte probabil, le va urma exemplul. Pentru asta e nevoie, însă, ca romanii sa accepte ideea, mai mult, sa o considere “cool”.
  Toți sunt părtași la fereastra Overton, începând cu “respectabilul” Ciutacu, care a deschis-o, chipurile deplângând moartea colegei, continuând cu cei 200 care au cerut interzicerea postului RTV - in realitate amplificând zgomotul, ca sa afle de subiect si casnica din Cucuieti - si cu toți ceilalți, jurnalisti, influenceri, analiști, care întrețin acum scandalul.
  Desființarea/nedesființarea unui post tv, vina sau nevina lui Tolontan etc - astea sunt perdele de fum. Din când in când prin ele va străbate o voce care va susura ce grozav e sa-ți decizi singur momentul morții, ce fericit vei fi sa scapi de suferințe, si alte bla-bla… Stiu indivizii astia fără Dumnezeu cum sa te ia.
  Personal, voi opune rezistența acestei propagande ignorând toate emisiunile unde se discuta subiectul sinuciderii Iuliei Marin. Cum văd ca începe așa ceva, schimb canalul. Măcar am satisfacția ca nu le-am scăzut cu un punct audiența.
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 9. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN

19:50

Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO