Mi se pare grav că de când Curtea Constituțională a României și-a asumat, sâmbătă, rolul de cenzor șef al libertăților românilor, pe care în vremea lui Ceaușescu îl aveau alde tovarășii Dulea, vorbim discuții și nu punem punctul pe i.
Scandalul respingerii candidaturii la Președinție a Dianei Șoșoacă, ne place, nu ne place, româncă și ea, ar trebui să fie bomboana pe coliva actualei Constituții, dar tare mi-e teamă cu nu va fi!
Sistemul merge mai departe împins de la spate de promotorii noului comunism la nivel mondial, așa ziși „corect politic”, finanțați, la noi de Soros și Comisia Europeană. Inclusiv prin efortul neprecupețit al slugillor perfecte de la Cotroceni, Victoria, conducerea PSD, a PNL și a USR.
Dacă vă place comunismul de tip nou, dragi români mai votați-i o dată!
Vorbim despre orice, dar despre adevărata cauză pentru care trăim într-un stat putred, sau „eșuat”, cum l-a etichetat chiar cel care-l patronează, președintele Iohannis, IOC!
De fapt, toate nenorocirile pleacă de la actuala Constituție, care a fost croită să servească doar la doi oameni, Ion Iliescu, când a fost, chipurile, votată pe 8 decembrie 1991, și lui Adrian Năstase, când a fost revizuită umblând sinistrul Cozmâncă două zile prin supermarketuri după voturi, în 2003, dar ea n-a fost publicată în Monitorul Oficial!
Sic, mă, nouă românilor, luați de fraieri de idioții utili care ne conduc din 1945!
În baza acestei CONSTITUȚII NECONSTITUȚIONALE și foarte-foarte prost, intenționat, făcute, în Parlament se croiesc legi cu portițe pentru hoți și ticăloși, ca majoritatea membrilor Curții Constituționale, că e exemplul cel mai recent și cel mai la îndemână…
Ca să nu mai vorbim discuții, singura soluție este revenirea la CONSTITUȚIA „CONSTITUȚIONALĂ” a României!
Iată care e adevărata CONSTITUȚIE, cu argumente:
Românii erau chemați, pe 8 decembrie 1991, la un referendum pentru aprobarea proiectului de Constituție propus de gruparea Iliescu, care acaparase puterea imediat după fuga lui Ceaușescu de pe sediul Comitetului Central al PCR.
Eu nu m-am dus la urne, la fel cum am făcut și în 2003, pentru simplul fapt că România avea o Constituție legitimă, cea din 1923.
Eleodor Focșeneanu a demonstrat, cu solide argumente juridice, că, din punct de vedere legal, Constituția din 1991 nu a intrat niciodată în vigoare.
-au fost încălcate actele emise de Frontul Salvării Naționale în zilele Revoluției, anume Decretul-Lege nr.2/27 decembrie 1989 care stipula că „sunt și rămân desființate toate structurile de putere ale fostului regim dictatorial”, adică inclusiv Constituțiile din perioada comunistă, forma de guvernământ republicană și funcția de Președinte al României;
-adoptarea „Constituției României 1991” s-a făcut fără respectarea prevederilor legii anterioare (care, în momentul 1991, era Constituția României din 1923);
-Constituția României 1991 nu a fost publicată în Monitorul Oficial, așa cum cere legea (fusese publicat numai un proiect al său);
-au avut loc numeroase abateri în organizarea și desfășurarea referendumului pentru adoptarea „Constituției României 2003”;-nici una dintre Constituțiile postdecembriste ale României nu au fost promulgate prin decretul Șefului Statului, așa cum cere legea pentru intrarea în vigoare.
-prin cele două Constituții se continuă efectele loviturii de stat de la 30 decembrie 1947 și organizarea ilegitimă a Republicii Populare Române, instalată de către comuniștii români și de către sovietici, prin fraudă parlamentară, în seara aceleiași zile.
NOTĂ: Născut în 1925 la Câmpina și mort în 2015 la București, Eleodor Focșeneanu a fost jurist și om de litere, membru al baroului București, traducător și cercetător cu preocupări în domeniul dreptului constituțional.
Concluzia se cuvine s-o tragă tot Eleodor Focșeneanu:
„România este singura țară europeană în care republica nu a fost proclamată de o Adunare Constituantă sau în urma unui referendum, ci a fost instaurată prin escrocherie și fals.
Singurul act oficial real în care se menționează schimbarea formei de guvernământ (trecută greșit „formă de Stat”) rămâne Proclamația Guvernului către Țară din 30 Decembrie 1947, care nu poate avea niciun efect juridic, fiind emanat de puterea executivă.
Prin urmare, în drept vechea Constituțiune din 1 Iulie 1866, cu revizuirile din 29 Martie 1923, nu a putut fi suprimată, ci numai aplicarea ei a fost împiedicată în fapt prin forța care a substituit dreptul”.
Parteneriat Cetățeanul.net
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
https://www.youtube.com/watch?v=T6PDjc5GteA
https://basilica.ro/mesajul-patriarhului-daniel-la-adunarea-festiva-centenarul-constitutiei-romaniei-intregite-text-integral/
https://basilica.ro/bnr-a-lansat-monede-aniversare-la-100-de-ani-de-la-adoptarea-constitutiei-romaniei-mari/
https://m.youtube.com/watch?v=sxvBmwx-gNg&pp=ygUQQ29uc3RpdHV0aWEgMTkyMw%3D%3D