Capcana Digitală a fost pregătită: "Acum trebuie să băgăm ceva în ea!"

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns săptămâna trecută la acordul final privind înființarea „Portofelelor de Indentitate Digitală Europeană”, primul sistem central și total digital de identificare pentru toți europenii.

The European Conservative a relatat:

„Potrivit noii legi, UE va oferi cetățenilor săi așa-numite „portofele digitale” – la început pe bază de voluntariat – care conțin toate versiuni digitale ale cărților lor de identitate, carnetelor de conducere, diplomelor, dosarelor medicale și informațiilor bancare.”

Și, mai departe:

„Aceste documente vor fi recunoscute ca mijloace de acces la servicii online în toată Europa, iar cetățenii își vor putea dovedi identitatea sau distribui documente electronice cu ajutorul portofelelor lor.”

Miercuri, Comisia UE a afirmat într-o declarație:

„Aceasta reprezintă un pas important către țintele Decadei Digitale 2030 privind digitalizarea serviciilor publice.

„Tuturor cetățenilor UE li se va oferi posibilitatea de a avea un Portofel de Identitate Digitală pentru a accesa servicii online publice și private cu deplina protejare și securitate a datelor personale peste tot în Europa.”

Și:

„Acordul la care au ajuns co-legiuitorii este acum subiectul unei aprobări formale de către Parlamentul European și de către Consiliu. Odată adoptat formal, cadrul Identității Digitale Europene va intra în vigoare în a 20-a zi după publicarea sa în Jurnalul Oficial.”

Acordul a survenit la câteva săptămâni după ce Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, a anunțat că Uniunea Europeană avansează cu noua sa monedă digitală a băncii centrale (CBDC): Euro Digital.

Parlamentari europeni conservatori și experți în ciber-securitate s-au opus acestor măsuri avertizând că abuzurile la scală largă sunt inevitabile într-un sistem de identitate digitală general.

Eurodeputatul olandez Rob Roos a tras miercuri semnalul de alarmă:

„ALERTĂ: Vești foarte proaste. Parlamentul European și statele membre tocmai au ajuns la un acord privind introducerea Identității Digitale.”

Roos a notat că, după acord, comisarul UE Thierry Bretton a afirmat: „Acum, că avem Portofelul de Identitate Digitală, trebuie să punem ceva în el...” sugerând o legătură între moneda digitală centrală și Identitatea Digitală.

Înaintea deciziei Parlamentului European, peste 500 de experți în confidențialitate și securitate cibernetică din 39 de țări au semnat o scrisoare deschisă avertizând că această lege „nu respectă în mod corect dreptul la viață privată al cetățenilor și la comunicații sigure online”.

Roos s-a plâns că majoritatea parlamentarilor UE „i-au ignorat pe toți specialiștii în confidențialitate și securitate. Forțează acest lucru până la capăt.”

Conservatorul olandez a declarat că nu este optimist, dar că, totuși, „încă nu este prea târziu”.

„Parlamentul European rămâne să voteze acest proiect. Spuneți-i parlamentarului vostru european că vă opuneți identității digitale și că doriți să voteze împotrivă.”

Casa Albă a dat publicității un „Cadru global pentru dezvoltarea responsabilă a activelor digitale” în septembrie anul trecut.

Catherine Austin Fitts, expert financiar și asistent al Secretarului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană în timpul administrației Bush Sr., se opune de multă vreme sistemelor CBDC.

Într-un interviu recent, ea a avertizat că un sistem 100% digital ar fi controlat centralizat și că banii unei persoane ar putea fi limitați la o anumită zonă geografică.

Un asemenea sistem totalitar, a declarat ea, ar purea de asemenea permite statului să limiteze ceea ce li se permite oamenilor să cumpere.

Fitts a spus:

„Să spunem că vreau să impun un vaccin. Capacitatea dvs. de tranzacționare financiară poate fi dezactivată. Accesul la activele dvs. financiare poate fi refuzat sau întrerupt dacă nu faceți ceea ce vi se spune.”

Edward Dowd, fondator al Phinance Technologies și autor al cărții „Cauza Necunoscută: Epidemia morților subite în 2021 și 2022”, avertizează și el de multă vreme că orice sistem CBDC va fi un sistem de control totalitar legat de un „scor de credit social” după modelul chinez.

Într-un interviu de anul trecut, Dowd declara:

„Acesta (sistemul CBDC) devine pur și simplu un instrument de inginerie socială, dispozitivul suprem pentru maniacii controlului.”

Rezerva Federală americană (FED) nu a luat deocamdată o decizie privind crearea unei CBDC și a declarat că nu va trece la o emisiune CBDC decât pe baza unei legi care să autorizeze expres acest lucru.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
 • Unul oarecare 13.11.2023 16:53
  Parintele Arsenie Boca:
  "Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!"

  Satanistul Schwab:
  "Nu veti detine nimic..."

  Domnul sa ne apere acum la sfarsit de Apocalipsa, iar cand va trebui sa alegem intre paine si cruce, sa alegem viata vesnica cu Domnul.
  Amin
 • Wolf Edmond 13.11.2023 23:26
  Nu e așa de simplu cu „nu veți deține nimic”. Nu cred că o persoană care a muncit cel puțin jumătate din viață pentru a construi o casă în care să locuiască cu familia lui va renunța dintr-o dată la ea pentru că așa vrea Kaka Schwab și Homo Harari. Eu unul dacă îmi spune cineva că îmi confiscă casa ori apartamentul pentru că proprietatea în sine face rău încălzirii globale îi pun foc din toate părțile cu gazul deschis. Sunt foarte curios să știu cum se va face ca să nu mai deținem ceea ce ne apaține legal și cinstit.
 • NS ► Wolf Edmond 14.11.2023 11:30
  Asta cu „îi pun foc din toate părțile” nu prea e OK. Seamănă, foarte „mioritic”, cu ce făceau înainte românii, când ardeau recoltele, otrăveau fântânile, și după aia crăpau de foame.
  Aș folosi focul ăla pentru cei care vin să-mi confiște proprietatea.
  Întotdeauna s-a spus că românii sunt un popor pașnic. Nu, românii așteaptă să le-ajungă cuțitul la os pentru a încerca, timid, să se revolte, și, de regulă e prea târziu. Dacă mai intră în ecuație și „cozile de topor”, de care a fost plin întotdeauna pe-aici, rezultatul e unde suntem acum.
 • Unul oarecare ► NS 14.11.2023 16:15
  Nu cred ca vor confisca proprietati ci vor mari taxele pana iti vinzi tu singur propritatea, cum a zis Parintele:
  "Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri"
  Toate butoanele/legile sunt in mana globalistilor. "Solutii omenesti nu mai sunt"... "e prea tarziu", si ieri era prea tarziu.
  Dar cu noi este Dumnezeu si El sa ne indrume pasii prin aceasta vale a plangerii, spre Imparatia Lui.
  Doamne ajuta!
 • Quo vadis 14.11.2023 00:12
  AMIN!
 • Phoenikx 14.11.2023 10:51
  Nici ei NU vor detine NIMIC, ca VOM DA FOC la toata SANDRAMAUA!
 • Fan Cristi 13.11.2023 21:45
  suntem mâncați ! aceste mizerii europene , dacă ar fi fost Ceaușescu acum ar fi fost invidios la ce experți în dictatură și control sunt ăștia !
 • Quo vadis 14.11.2023 00:13
  Ceausescu era mic copil pe langa tortionarii astia...
 • Tic 13.11.2023 23:40
  De ce parlamentul României nu ia atitudine ?De cand da parlamentul european legi in țara mea ?
  Parlamentar român ,te plătesc eu prin impozitul meu dat bugetului statului român ,sa refuzi uzurparea suveranității mele ,sa refuzi a deveni complice la sclavizarea noastră,inclusiv a ta!
 • Quo vadis 14.11.2023 00:14
  Parlamentarii romani par a fi surdo-muți...
 • crazy bobz 14.11.2023 03:27
  Pentru ca nu au avut o piatra in cap sau un ou stricat!
  Asa incepe, continua cu nesimtirea?
 • Dorel Timpa 14.11.2023 07:15
  Cica " va oferi .... ",

  pai nu , mai, multumesc mult, da n-m nevoie, circarilor !!!
  Si sper sa fie inca foarte multi care gindesc ca si mine !!!
 • NS 14.11.2023 11:13
  „Portofelul digital” (până și denumirea provoacă greață) se va implementa, pentru că oamenii îl vor. „Confortul” deplin e visul umed al oricărui cretin (rimă neintenționată), și sunt atât de mulți cretini în Europa, încât au depășit media îndeobște admisă pentru ca Homo Europensis să poată supraviețui.
  Oamenii VOR să poată deschide o ușă doar privind spre ea, VOR să plătească cu telefonul, VOR și AU NEVOIE ca cineva, un Tătuc, să știe totul despre ei. Face parte din natura omului slab, lipsit de încredere în sine, disperat să se simtă parte a ceva mai mare, salivând după aprobarea celorlalți. Dacă n-ar fi așa, febeul și alte mizerii similare ar fi fost, de-acum, moarte și îngropate de mult.

  Justificarea „e complicat să umblu cu cash la mine” am auzit-o de atâtea ori, încât mi-am dat seama că nu mai e cazul să-mi fac iluzii, și am auzit-o de la cei tineri, în 99% din cazuri (tineri însemnând intervalul 18-40). Ei sunt „target-ul”, ca să folosesc un termen ce-mi displace profund. „Portofelul” mai inteligent decât posesorul său se va implementa, cu siguranță, și nu neapărat prin metode coercitive. Probabil că, la un moment dat, prin corporații vor începe să circule formulare electronice venite de la HR, prin care fericiții angajați vor fi îndemnați să-și completeze datele - TOATE - pentru a fi incluși în revoluționarul proiect, care le va crea, nu-i așa, doar avantaje.
  În privința datelor medicale, e simplu: fiecare fericit angajat are un dosar la unitatea medicală cu care compania respectivă are contract, deci va fi o simplă chestiune de comunicare între două entități. Credeți că „pachetele” de consultații și tratament, oferite de corporații în cadrul contractului de angajare, au fost înființate din grija pentru cretinul ăla fericit, care putrezește la birouașul lui din nișă 11 ore pe zi, și nu vrea să mai plece acasă? Nu, dragilor, au fost înființate tocmai pentru ca „firma” să aibă control deplin asupra idiotului, și îl are.
  Poate nu știți, dar sunt enorm de mulți tinerei din ăștia spălați pe creier care merg „la firmă”, benevol, și în weekend, pentru că acasă n-au ce face, singurii lor prieteni sunt colegii de serviciu și nenorocitul ăla de laptop - asta dacă nu ajung prin Centrul Vechi să împută străduțele cu duhoarea joint-ului.

  Omul e o ființă, prin natura sa, socială. Îți trebuie multă forță interioară pentru a trăi conform principiului „prietenii mi-i aleg eu, și dacă nu-i găsesc pe cei care trebuie, cu atât mai bine pentru mine”. Omul are nevoie, instinctiv, de comunitate, de acceptarea altora, iar cretinii care sunt convinși că un cip în cap este singura soluție pentru a se considera „cineva” sunt mult prea mulți de-acum.
  Pe de altă parte, oamenii au încetat să mai gândească activ, au încetat să evalueze în permanență mediul în care trăiesc, au încetat să-și analizeze, cu adevărat, opțiunile, pentru că ce poate fi mai comod decât să-ți spună un Tătuc când să respiri și câtă apă să bei? E ca la grădiniță - doar că, acum, grădinița e pentru adulți.

  Trăim o farsă sinistră, și singurul „reset” acceptabil ar fi o furtună solară care să pună la pământ toată infrastructura de tâmpire a populației. Problema e că ne-ar arunca în epoca de piatră în două zile, și că ar muri mulți nevinovați. Pe de altă parte, s-ar curăța cam toți cretinii care au senzația că a „vorbi” cu un software reprezintă o culme a progresului tehnologic.
  În definitiv, Omul ESTE un animal, și, personal, nu m-aș da în lături de la un copan de corporatist la proțap.
Ultima oră

14:21

CATEGORIA: "AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI