Când moare Propaganda - Haaretz: "Israelul a fost înfrânt – O înfrângere totală"

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După „Mitul Ucraina”, s-a spulberat și narațiunea oficială a celui de-al doilea război în jurul căruia se joacă soarta planetei.

A fost nevoie de doi ani, sute de miliarde de dolari și distrugerea economiei Occidentale, pentru ca mașinăria de propagandă să schimbe placa de la „Ucraina câștigă” la „Ucraina pierde”.

Doar șase luni au fost însă suficiente pentru ca discursul oficial despre războiul din Gaza să fie dat peste cap.

Cel mai vechi ziar, al treilea ca tiraj și considerat „cel mai influent” din Israel  publică un articol devastator despre războiul din Gaza.

Semnat de Chaim Levinson, articolul din 11 aprilie poartă titlul  „Spunând ceea ce nu poate fi spus: Israelul a fost înfrânt – O înfrângere totală”.

Subtitlul textului este: „Obiectivele războiului nu vor fi atinse, ostaticii nu vor fi cedați sub presiune militară, securitatea nu va fi restabilită și ostracizarea internațională a Israelului nu se va încheia”.

Redăm mai jos cele mai importante paragrafe ale articolului:

*

Am pierdut. Adevărul trebuie spus. Incapacitatea de a-l recunoaște rezumă tot ceea ce trebuie să știți despre psihologia individuală și de masă a Israelului.

Există o realitate clară, tăioasă și previzibilă, pe care ar trebui să începem să o înțelegem, să o procesăm și să tragem concluzii pentru viitor.

Nu este amuzant să recunoaștem că am pierdut, așa că ne mințim singuri.

(...) Nu o putem spune, dar am pierdut. Oamenii au înclinația de a crede în ce e mai bun și de a fi optimiști, sperând că mâine va fi mai bine, că ne aflăm într-un proces care, în final, va fi reușit.

Acesta este cel mai grav eșec pe care îl poate săvârși gândirea umană: ideea că direcția în care o apucăm este una bună, că trebuie doar să ajungem acolo unde ne-am propus – că în scurt timp, cu puțin efort, ostaticii vor fi eliberați, că Hamas se va preda și că Yahya Sinwar va fi ucis.

La urma urmei, noi suntem cei buni și binele va triumfa.

Este aceeași mentalitate care ne conduce la ideea că „regimul iranian va face implozie” și la alte idei care au mai multă legătură cu scenariile de la Hollywood decât cu viața reală.

Ele nu reprezintă adevărul și dezvăluie un aspect inconfortabil. În fond, nu este ușor să spui opiniei publice adevărul.

(...) Nici un minister nu ne va restabili sentimentul de siguranță personală. Orice amenințare iraniană ne va face să tremurăm.

Reputația noastră internațională a fost terfelită. Slăbiciunea liderilor noștri a fost dezvăluită în exterior. Timp de ani de zile, am reușit să facem comunitatea internațională să creadă că suntem o țară solidă, un popor înțelept și o armată puternică.

În realitate, suntem un „shtetl” (așezare evreiască măruntă) dotată cu o armată aeriană, cu condiția ca aceasta să se trezească la timp.

(...) (Ofensiva asupra orașului) Rafah este noua cacealma pe care liderii politici o folosesc pentru a ne înșela și a ne face să credem că victoria e după colț.

Până când vor intra în Rafah, evenimentul reeal își va pierde importanța. Va fi poate o incursiune, probabil una de mici dimensiuni, la un moment dat – probabil în mai.

După aceea, vor colporta o altă minciună, conform căreia tot ce trebuie să facem este................. (completați dvs. spațiul liber), iar victoria va veni numaidecât.

În realitate, obiectivele războiului nu vor fi atinse. Hamas nu va fi eradicat. Ostaticii nu vor fi predați sub presiune militară. Securitatea nu va fi restabilită.

Cu cât liderii politici strigă mai tare și mai des „Învingem!”, cu atât devine mai clar că pierdem.

Meseria lor este minciuna. Trebuie să ne obișnuim.

Viața este mai puțin sigură decât înainte de 7 octombrie. Loviturile pe care le-am primit ne vor durea ani de zile. Ostracizarea internațională nu va dispărea. Și, bineînțeles, morții nu se vor întoarce. Nici mulți dintre ostatici.

Pentru unii dintre noi, viața își va relua cursul, cu groaza paralizantă a unei iminente repetări a evenimentelor.

Iar pentru mulți dintre noi, viața nu își va relua cursul. Acești oameni vor păși printre noi ca niște morți vii.

Pentru asta am votat. Asta este. Trebuie să ne obișnuim cu trista realitate a țării noastre.

*

Astfel se încheie articolul teribil din Haaretz.

Așadar, Israelul pierde războiul. La fel și Ucraina. Două războaie devastatoare și inutile. Două masacre lipsite de orice rațiune. În care perdanții răcnesc „Victorie” și merg înainte, cadavre vii călcând peste cadavre.

Nebunia nu dă semne să se încheie, nici colo, nici dincolo. Dimpotrivă, ca niște fiare rănite de moarte, cele două conflicte au devenit și mai periculoase.

Demenții care le-au pus la cale nu par dispuși să renunțe. Pacea îi arde ca agheasma. De aceea, sunt gata să dea foc la lume.

Trebuie opriți cât încă mai e timp. Iar timpul e scurt și noaptea aproape!



Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • quaesitor 13.04.2024 14:21
    Ce ar putea să câștige Israelul în războiul din Fâșia Gaza? Să-i măcelăreasca pe cei 2,2 milioane de palestinieni care trăiau acolo? Să-i oblige să-și părăsească ținuturile lor natale și să nu se mai întoarcă niciodată? Sau să dezmbreze Hamas, pe care tot serviciile de informații israeliene îl controlează prin interpuși și al cărui scop tot intereselor Israelului servește?
    Problema este pusă greșit, ceea ce afirmă ziarul Haaretz este tot manipulare și propaganda împotriva lui Netaniahu. Înlăturarea acestuia din fruntea guvernului nu va rezolva conflictul plaestiniano-sionist. Acest război a fost gândit de niște minți bolnave cu mai mult de 100 de ani în urmă. El se va produce inevitabil, e singurul dezondamânt posibil în momentul acesta și calea spre decăderea sau evoluția omenirii. Putem spune că va fi un eveniment de proporții biblice. Doamne-ajută!
  • Nick Cohen 13.04.2024 17:29
    Articol fumigena ! Realitatea este ca sionistii au cistigat in ambele razboaie. In ambele cazuri populatiile au fost exterminate sau fortate sa paraseasca teritoriile lor.
  • Bizar 13.04.2024 21:36
    https://twitter.com/i/status/1779190593773601233
  • Carbid 13.04.2024 21:53
    “...să facem comunitatea internațională să creadă că suntem o țară solidă, un popor înțelept și o armată puternică.”
    Sunteți fii de drac și la tatăl vostru veti merge!
    IOAN 8:44
  • NDorin 14.04.2024 08:20
    S-au pierdut în toate posibilele detalii tehnice, in toate hățișurile gândurilor lor ascunse, slujitori ai științei, si nu au văzut adevărul din fața lor! Popor care și-au crescut copiii să urască, să fie ucigași fără Dumnezeu, reci ca moartea! De aceea pe oriunde pe tot pământul acesta au ajuns nu au fost iubiți, au fost fugăriți ca hienele! Hoardă asemeni unui animal de pradă, cu gândire de hoitar și vesnic in simțire cu sentimentul vinei și greșelii ! Un neam de măcelari care si-l-au făcut pe Dumnezeu după dorința lor, un Dumnezeu care le iartă greșelile anual într-o zi de "sărbătoare"! Ce strămoși cinici care nu au știut că își blesteamă fiii la suferință și moarte!
  • Brick 14.04.2024 14:49
    Acesta e un articol hasbara. Se creaza impresia unei slabiciuni acolo unde nu e. De ce ar trebui sa credem ca "obiectivele razboiului nu vor fi atinse", in contextul in care nu stim cu exactitate care sunt acestea cu adevarat? Chestiunea cu ostaticii pare sa fie unul din obiective. Dar daca situatia e abordata prin prisma "directivelor Hannibal"? Altfel, camilarii din Gaza chiar va par invingatori? "Hearts and minds" se schimba perceptia, pana de curand pierdeau teren mediatic, iar acum, pe fundalul stupiditatii iraniene, vor schimba chiar si situatia asta.
  • viorel craciun 14.04.2024 18:10
    Acum avem ceea ce era firesc , conflictul cu Iran , Gaza a fost doar un " test pentru ambele parti " , cum se spune " o simulare " privind " actiunea reala " . Dar " simularea a costat vieti de oameni nevionovati : femei , copiii ,barbati " iar conflictul real va costa si mai multe " vieti tot de civili , dar " afacerea militara in zona nu are costuri si de o parte si de alta " , ce main conteza 10.000, 100.000 , 1.000.000 de vieti , daca " profitul militar este fara numar , fara numar ?"
Ultima oră

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden