Când SPITALELE devin ABATOARE. Pr. Ioan Istrati: Pruncii Betleemului și pruncii Sodomei

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După Crăciun, toată creștinătatea evocă terifiată Măcelărirea copiilor de către Irod. O crimă de proporții care nu pot fi evaluate niciodată. Unii încearcă să atenueze oroarea spunând că nu au fost 14 000 de prunci, ci doar câteva sute bune, ca și cum uciderea unui prunc sau mai multor mii nu este din același registru al iadului.

În Occident mai ales, uciderea pruncilor este motiv de reflecție, de valorizare a vieții și de gândire mai adâncă asupra adevăratelor priorități ale umanității. La noi parcă trece prea ușor aces episod al istoriei fugare a lui Dumnezeu pe pământ.

Un prunc este și are tot ce-i mai bun pe lume. Este sinteza fericită a valorilor umanității. Toată nevinovăția lumii este cuprinsă în ochii săi. Un om mic de tot, care are totul bun. Pruncul este paradigma teologică a creației lumii, totul în el este „bine foarte”, nu are niciun micron de ură, de urâțenie, de răutate sau de păcat. Doar păcatul strămoștesc ca slăbiciune a căderii, labilitate ființială a netemeiniciei strămoșilor. În același timp, un prunc dăruiește sens întregului univers. El poate aduce fericirea rodirii părinților lui, unește casele, schimbă minunat mințile născătorilor lui, nesomnul lor este odihnă preacurată, plânsul lui este făcător de bucurie. Chipul pruncului mirat asupra întrebărilor lumii este culmea frumuseții lăsate de Dumnezeu pe pământ. Dumnezeu surâde prin prunci, plânge prin ei, ne privește de la sânul mamelor cu o iubire infinită. Pruncii omenești nu sunt doar niște pui de oameni, ei sunt icoanele umanității originare, sfinte și slăvitoare de Dumnezeu. Pruncul alăptat la sânul mamei este catapeteasma raiului, în care Dumnezeu hrănește de la începutul lumii pe om, iar omul maximal, feciorelnic (Maica Domnului), Îl hrănește dumnezeiește pe Dumnezeu. De-abia mai târziu vor cădea pruncii în gravitație personală, și se vor umple de neființa păcatului.

Uciderea pruncilor de către Irod, doar doar nu i-o lua cineva împărăția este începătoria răutății totale. Un prunc nu are nicio putere pe pământ. Toată puterea Lui este în cer. De-abia prin Cruce și prin Înviere, Pruncul infinit poate spune: „Mi-a fost dată toată puterea în cer și pe pământ”. Un prunc nu poate merge, bate, mustra, nici măcar vorbi pe limbajul limitativ al oamenilor. Cu toate acestea în el există în miez, in nuce, toată complexitatea creației izvorâte din gândul cel de taină al lui Dumnezeu. În ochii lui mici, se află ascunse în smerenie, toate lumile pe care le va vedea, gândi sau făuri în viața sa temporală și în cea veșnică.

De aceea proorocia lui Ieremia este surprinzătoare: „Glas în Rama s-a auzit, plângere și tânguire și țipăt mult. Rahila plângea pe fiii săi și nu voia să se mângâie, pentru că nu mai sunt”. Când îți moare un copil, durerea iscată în inima ta devine inima însăși, prăpastia absurdului de suferință în care încap toate lacrimile acestei lumi. Părintele devine orfan pentru vecie, iar timpul nu acoperă rana, ci o deschide cu fiecare clipă, ca o proorocie a morții proprii. De fapt, părinții cărora le-au murit pruncii au murit și ei, și doar Dumnezeu mai susține viața șubredă de aici, până când se vor întâlni cu copiii lor. Viața lor este o distanță, un interval al durerii, în care dorul pentru copil ține loc de timp, până la moarte.

De multe ori mi-am pus întrebarea: Oare de ce Dumnezeu a ars Sodoma, cu tot cu pruncii din ea, dar n-a ars pe soldații lui Irod? Creatorul știa că pruncii născuți în tărâmul păcatului perversității cumplite vor ajunge mai răi decât părinții lor. Căci nu există opreliște în răutate, ea e infinită, ca și iadul în care ajunge la sfârșit. Sodoma este chipul durerii nesfârșite a lui Dumnezeu de a vedea cum acei prunci minunați vor ajunge să fie terfeliți de neființă, așa că El, Iubitorul de oameni, arde cu foc cetatea, pentru ca pruncii din Sodoma să nu ajungă la culmea răutăților. Focul Sodomei a fost pus pentru salvarea veșnică a pruncilor din ea, pentru că cei mari erau deja infestați de urâciunea pustiirii. Moartea pentru acești prunci este scăparea lor definitivă de iad, este invalidarea unei vocații de răutate prin iubirea și bunătatea lui Dumnezeu. Așa că pruncii Sodomei sunt acum la lumină, ca o sfidare a iubirii împotriva întunericului care nu va putea să o cuprindă în veac.

Ne oripilăm în zadar de drama pruncilor uciși de Irod. În viața noastră, uciderea celor mai sfinte mădulare ale umanității continuă mult mai subtil, mai sistematic și mai efectiv. Spitalele unde ar trebui să se audă glasurile cristaline ale vieții sunt de fapt niște abatoare ale umanității, unde sunt uciși mii de prunci sfinți, spre osânda veșnică a părinților lor. Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii. Pruncii sunt îndobitociți în fața calculatoarelor, ațâțați cu violență prin televiziune, stârniți hormonal prin fiecare imagine de pixel, stimulați și hrăniți cu răutate în fiecare clipă. Încet încet, lumina dumnezeiască se stinge în ei, pentru a fi înlocuită cu lucirile fascinante ale focului. Violența înseamnă ucidere, plăcerea carnală care nu este născătoare de prunci este ucidere, răutatea este uciderea celuilalt în inima noastră. Toate predate abil de cel care de la început a fost ucigător de oameni.

Singura categorie de oameni inexistentă în iad este aceea a copiilor (mici). Și aceasta pentru că cel mai cumplit ucigaș în serie, la începutul vieții sale a fost sfânt. Lucifer însuși în copilărie era înger luminos. Iadul cu prunci în el se transformă firesc în rai, smoala spirituală din el înflorind de glasurile lor și focul stingându-se în lacrimile nevinovăției. Din această perspectivă, moartea, uneori prematură, întotdeauna absurdă, este tocmai subterfugiul iubirii lui Dumnezeu pentru a ne scoate din vârtejul devastator al propriilor noastre dureri. Cel mai mare avantaj al umanității este acela că Dumnezeu nu te condamnă niciodată pentru ceea ce vei deveni.

Citiți și În a doua zi de Crăciun a lui 1989 ILIESCU a legalizat AVORTUL și l-a numit pe fiul NKVD-istului Walter Roman Prim-ministru. În 1990, s-au produs peste 1 MILION de întreruperi de sarcină, victime ale Guvernului Petre Roman
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Andri 28.12.2023 06:01
    Referitor la copiii Sodomei - e aceeasi situatie cu copiii de azi.
    In anii pandemiei cand abia incepuse razboiul dintre Rusia si Ucraina, un pustnic grec se ruga pentru pace si incetarea razboiului. I-a aparut Domnul si i-a zis ca trebuie sa fie un razboi distrugator, altfel copiii de azi vor deveni diavoli.
    Si noi traim Sodoma si Gomora acum, si va veni rasplata pentru asta.
  • INJECTIA FINALA 28.12.2023 13:28
    Extraordinar articol.

    Sperăm sa citim in curând și un articol despre copiii din Gaza.
    Născuți și nenăscuți.

    Mulțumim, Sfinția Voastră, frate
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania