Cade America? - Ridurile pe care Fardul nu le mai poate ascunde

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decenii la rând, Trezoreria SUA a scos de sub teasc Dolari cu nemiluita, fără nici o legătură cu realitatea economică. Era suficientă „acoperirea” oferită de Brandul American. Dar Mitul s-a stafidit.

Moody’s a anunțat vineri că a degradat perspectiva de rating a creditului Statelor Unite de la „stabil” la „negativ”.

Agenția americană a adus ca argumente în sprijinul deciziei sale marile deficite bugetare ale Washingtonului și o scădere a accesibilității datoriei.

În termeni mai simpli: Statele Unite consumă mai mult decât produc, iar datoria internă a crescut atât de mult, încât povara ei afectează grav viitorul economiei americane.

La începutul lunii august, o altă importantă agenție, Fitch, retrograda ratingul de țară al Statelor Unite de la AAA la AA+.

Fitch și-a motivat decizia de asemenea prin creșterea plafonului datoriei interne până la un nivel care face dificilă achitarea ei.

Eticheta „Retrogradare” lipită pe imaginea cândva strălucitoare a Statelor Unite reprezintă un stigmat cu costuri economice inimaginabile pentru americani

În septembrie 2023, datoria SUA a atins 33 de trilioane de dolari.

Într-un an, a crescut cu două trilioane de dolari.

Iată mai jos graficul creșterii amețitoare a datoriei interne a SUA în ultimii 10 ani.

Iar tendința se agravează de la an la an.

Câți dolari de hârtie poți arunca pe piață înainte ca mecanismele economice să te pedepsească usturător?

Nu cu mult timp în urmă, riscul economiei americane de a intra în incapacitate de plată era etichetat ca „teorie a conspirației”.

Acum, inclusiv presa „mainstream” și organismele financiare internaționale evocă deschis posibilitatea unui cataclism mondial produs de prăbușirea celei mai mari economii a lumii.

Planul Statelor Unite de a zdrobi Rusia prin sancțiuni economice s-a întors împotriva sa ca un bumerang: lumea întreagă a perceput Dolarul ca pe o amenințare și a început să fugă de el.

Faptul că, decenii la rând, Dolarul a fost principala Monedă de Rezervă pe plan internațional a permis Statelor Unite să tipărească bani grijă: povara datoriei americane era suportată de întreaga planetă.

Fuga de Dolar a schimbat însă dramatic situația: cu fiecare dolar de care o altă țară se descotorosește, căutând modalități alternative de plată, povara se întoarce pe umerii americanilor.

Or, degradarea ratingului american de către Moody’s, Fitch și alte agenții internaționale îi va panica și mai mult pe deținătorii de dolari.

Va accelera Dedolarizarea.

Și va grăbi Prăbușirea Americii sub propria ei greutate.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
 • Fan Cristi 11.11.2023 15:20
  gargariseală, nu cade nimic
 • Unul oarecare 11.11.2023 17:24
  Cand am ajuns in America, dupa "revolutie", majoritatea produselor din magazine erau Made in USA. Acum majoritatea sunt Made in China, din cauza coruptiei, a tradarii politicienilor americani in favoarea Chinei. La fel cum famila Biden e mituita de chinezi.

  Asa este, America consuma mai mult decat produce si dupa cum zic unele profetii, va fi razboi civil si distrugerea ei nucleara, de rusi, chinezi si arabi.

  Ma interesaza viitorul Americii ca aici locuiesc, din cauza jefuirii Romaniei de bancherii din vest si de corporatile lor. Multi romani ca mine vor sa se intoarca in tara, dar cand vad mafia locala si birocratia impusa de colonizatori, mai stau in asteptare.

  Doamne ajuta! Toata speranta e la Domnul si Maicuta Domnului.
 • IC XC NI KA 11.11.2023 23:21
  Sigur, omul se poate mântui în orice timp și în orice loc, căci nu timpul sau locul îl mântuiesc pe el.
  Așteptarea poate avea și ea rostul ei, depinde care e scopul în viață și ce pui în balanță.
  Iată o balanță: “mafia locală ..” vs. cuvântul pr. Justin Pârvu sau pr. Arsenie Boca ref. întoarcerea romanilor în țară.

  https://m.activenews.ro/cultura-biserica-ortodoxa/Mesajul-Parintelui-Justin-Parvu-de-Adormirea-Maicii-Domnului-2022-„Toti-romanii-sa-se-intoarca-in-Tara-Nici-un-roman-sa-nu-mai-paraseasca-Romania-175683

  https://www.ganduridinierusalim.com/mai-sa-stiti-ca-multi-vor-pleca-din-tara-dar-putini-se-vor-intoarce-va-veni-vremea-cand-ar-dori-sa-se-intoarca-si-n-or-mai-putea-caci-romania-va-fi-inconjurata-de-flacari/

  Doamne, miluiește.
 • mariusmioc 12.11.2023 01:02
  Timișoara. Protestul din 10 noiembrie 2023: Primejdia colapsului bancar mondial (video)
  https://mariusmioc.wordpress.com/2023/11/12/protestul-din-10-noiembrie-2023-primejdia-colapsului-bancar-mondial-video/
 • Tic 12.11.2023 18:11
  Pana la colaps ,băieții deștepți prin crize de tot felul ,jefuiesc ca la carte sistemul asta muribund.
  Cum?Prin inflatie,prin comenzi de " vaccinuri",de comenzi militare ( că,deh,primejdii imense ne amenință,Geoană dixit cu comision pe măsură pt a asigura fiica-sii zestre corespunzatoare familiei in care s-a maritat),prin " ajutoare pt Ucraina",impozit CO2,scumpirea combustibilului,etc.
 • Christinne Radu 12.11.2023 11:31
  https://twitter.com/washingtonpost/status/1723401521805541681
 • Christinne Radu 12.11.2023 11:50
  https://expose-news.com/2023/11/11/unesco-seeks-to-regulate-all-internet-content/
 • florin_serban 13.11.2023 03:33
  Trump a crescut datoria del la 20 la 28 de trilioane, iar Biden de la 28 la 33 pănâ acum(după cÎt văd în grafic).
  Cea mai mare creștere pare să fie în 2020.
 • viorel craciun 13.11.2023 18:29
  Ca sa intelem , " CRIZA MONDIALA ACTUALA financiara " SI EMITERE " DOALR PE BANDA RULANTA " trebuie se intelegem " TRECUTUL " ECONOMIEI AMERICANE , A " MARII DEMOCRATIEI MONDIALE " toti avem " internet " si putem " CITII DACA VREM " ADICA : SUNT TREI MOMENTE ALE MARII DEMOCRATIEI MONDIALE ADICA SUA , din punct de vedere financiar economic , ECONIMIE BAZATA PE CONSUM " CU ORICE PRET " adica :
  1.Momentul intrarii SUA in Primul Razboi Mondial EUROPEAN , adica finalul lui 2017 , cu " avantajele " imense privind profitul militar , economic si politic , prin " REFACEREA EUROPEI " CU CRIZA DIN 1928-1935 A FIANANTEI AMERICANE PRIN CONSUM EXACERBAT DUPA 1918 .
  2.Momentul intrarii SUA in AL DOILEA RAZBOI MONDIAL , in Europa , adica 1944 , TOT FINALUL privind imensele avantaje profitul militar , economic si poltic prin " REFACEREA EUROPEI - noua comunitate europeana intai vestica si apoi dupa anii 90 , estica " CU NOUA STRUCTURA MILITARA NATO DIN 1945
  cu CRIZA AMERICANA DIN ANII 1968-1978 CU INVAZIA DIN VIETNAM SI CONFLICTUL DIN ASIA DE SUD -EST.
  3.Actualul MOMENT CU CRIZA DIN UKRAINA , ISRAEL SI URMEAZA ASIA DE SUD-EST , privind REZERVA FINANCIARA AMERICANA PRIN NOUA " TIPARIRE DE DOLARI " PRIVIND IN PRIMUL RAND AFACEREA MILITARA IN RESPECTIVELE ZONE , DUPA ACEEA AFACERA ECONOMICA SI POLITICA DE EXPLOATARE " FARA SCRUPUL " A RESURSELOR MINERALE ZONALE IN INTERES DE GRUP FINANCIAR PRIVAT POLITICO-MILITAR " PE PRINCIPIUL " PAX AMERICANA " DEMOCRATIE MONDIALA . ISTORIA A INTALNIT-O ACUM 2000 DE ANII LA IMPERIUL ROMAN CARE S-A DESFIINTAT SINGUR PRIN " INVAZIA BARBARILOR " de atunci , actuali " BARBARI DE ACUM : CHINEZII , MUSULMANII , etc, etc
Ultima oră

14:21

CATEGORIA: "AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI