Cade America? - Ridurile pe care Fardul nu le mai poate ascunde

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decenii la rând, Trezoreria SUA a scos de sub teasc Dolari cu nemiluita, fără nici o legătură cu realitatea economică. Era suficientă „acoperirea” oferită de Brandul American. Dar Mitul s-a stafidit.

Moody’s a anunțat vineri că a degradat perspectiva de rating a creditului Statelor Unite de la „stabil” la „negativ”.

Agenția americană a adus ca argumente în sprijinul deciziei sale marile deficite bugetare ale Washingtonului și o scădere a accesibilității datoriei.

În termeni mai simpli: Statele Unite consumă mai mult decât produc, iar datoria internă a crescut atât de mult, încât povara ei afectează grav viitorul economiei americane.

La începutul lunii august, o altă importantă agenție, Fitch, retrograda ratingul de țară al Statelor Unite de la AAA la AA+.

Fitch și-a motivat decizia de asemenea prin creșterea plafonului datoriei interne până la un nivel care face dificilă achitarea ei.

Eticheta „Retrogradare” lipită pe imaginea cândva strălucitoare a Statelor Unite reprezintă un stigmat cu costuri economice inimaginabile pentru americani

În septembrie 2023, datoria SUA a atins 33 de trilioane de dolari.

Într-un an, a crescut cu două trilioane de dolari.

Iată mai jos graficul creșterii amețitoare a datoriei interne a SUA în ultimii 10 ani.

Iar tendința se agravează de la an la an.

Câți dolari de hârtie poți arunca pe piață înainte ca mecanismele economice să te pedepsească usturător?

Nu cu mult timp în urmă, riscul economiei americane de a intra în incapacitate de plată era etichetat ca „teorie a conspirației”.

Acum, inclusiv presa „mainstream” și organismele financiare internaționale evocă deschis posibilitatea unui cataclism mondial produs de prăbușirea celei mai mari economii a lumii.

Planul Statelor Unite de a zdrobi Rusia prin sancțiuni economice s-a întors împotriva sa ca un bumerang: lumea întreagă a perceput Dolarul ca pe o amenințare și a început să fugă de el.

Faptul că, decenii la rând, Dolarul a fost principala Monedă de Rezervă pe plan internațional a permis Statelor Unite să tipărească bani grijă: povara datoriei americane era suportată de întreaga planetă.

Fuga de Dolar a schimbat însă dramatic situația: cu fiecare dolar de care o altă țară se descotorosește, căutând modalități alternative de plată, povara se întoarce pe umerii americanilor.

Or, degradarea ratingului american de către Moody’s, Fitch și alte agenții internaționale îi va panica și mai mult pe deținătorii de dolari.

Va accelera Dedolarizarea.

Și va grăbi Prăbușirea Americii sub propria ei greutate.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • mariusmioc 12.11.2023 01:02
  Timișoara. Protestul din 10 noiembrie 2023: Primejdia colapsului bancar mondial (video)
  https://mariusmioc.wordpress.com/2023/11/12/protestul-din-10-noiembrie-2023-primejdia-colapsului-bancar-mondial-video/
 • Tic 12.11.2023 18:11
  Pana la colaps ,băieții deștepți prin crize de tot felul ,jefuiesc ca la carte sistemul asta muribund.
  Cum?Prin inflatie,prin comenzi de " vaccinuri",de comenzi militare ( că,deh,primejdii imense ne amenință,Geoană dixit cu comision pe măsură pt a asigura fiica-sii zestre corespunzatoare familiei in care s-a maritat),prin " ajutoare pt Ucraina",impozit CO2,scumpirea combustibilului,etc.
 • florin_serban 13.11.2023 03:33
  Trump a crescut datoria del la 20 la 28 de trilioane, iar Biden de la 28 la 33 pănâ acum(după cÎt văd în grafic).
  Cea mai mare creștere pare să fie în 2020.
 • viorel craciun 13.11.2023 18:29
  Ca sa intelem , " CRIZA MONDIALA ACTUALA financiara " SI EMITERE " DOALR PE BANDA RULANTA " trebuie se intelegem " TRECUTUL " ECONOMIEI AMERICANE , A " MARII DEMOCRATIEI MONDIALE " toti avem " internet " si putem " CITII DACA VREM " ADICA : SUNT TREI MOMENTE ALE MARII DEMOCRATIEI MONDIALE ADICA SUA , din punct de vedere financiar economic , ECONIMIE BAZATA PE CONSUM " CU ORICE PRET " adica :
  1.Momentul intrarii SUA in Primul Razboi Mondial EUROPEAN , adica finalul lui 2017 , cu " avantajele " imense privind profitul militar , economic si politic , prin " REFACEREA EUROPEI " CU CRIZA DIN 1928-1935 A FIANANTEI AMERICANE PRIN CONSUM EXACERBAT DUPA 1918 .
  2.Momentul intrarii SUA in AL DOILEA RAZBOI MONDIAL , in Europa , adica 1944 , TOT FINALUL privind imensele avantaje profitul militar , economic si poltic prin " REFACEREA EUROPEI - noua comunitate europeana intai vestica si apoi dupa anii 90 , estica " CU NOUA STRUCTURA MILITARA NATO DIN 1945
  cu CRIZA AMERICANA DIN ANII 1968-1978 CU INVAZIA DIN VIETNAM SI CONFLICTUL DIN ASIA DE SUD -EST.
  3.Actualul MOMENT CU CRIZA DIN UKRAINA , ISRAEL SI URMEAZA ASIA DE SUD-EST , privind REZERVA FINANCIARA AMERICANA PRIN NOUA " TIPARIRE DE DOLARI " PRIVIND IN PRIMUL RAND AFACEREA MILITARA IN RESPECTIVELE ZONE , DUPA ACEEA AFACERA ECONOMICA SI POLITICA DE EXPLOATARE " FARA SCRUPUL " A RESURSELOR MINERALE ZONALE IN INTERES DE GRUP FINANCIAR PRIVAT POLITICO-MILITAR " PE PRINCIPIUL " PAX AMERICANA " DEMOCRATIE MONDIALA . ISTORIA A INTALNIT-O ACUM 2000 DE ANII LA IMPERIUL ROMAN CARE S-A DESFIINTAT SINGUR PRIN " INVAZIA BARBARILOR " de atunci , actuali " BARBARI DE ACUM : CHINEZII , MUSULMANII , etc, etc
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO