CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu există zi în care să nu aflăm noi detalii reale sau inventate despre aventurile extraconjugale și extrabisericești ale fostului paroh din Cartierul Militari, Visarion Alexa. Și ActiveNews a relatat despre cele mai importante, fără a intra în detalii ca toată mass media, altă dată atât de favorabilă preotului-vedetă, așa cum nici el nu a făcut-o în fața Comisiei de Disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit comunicatului transmis de Vasile Bănescu, fostul său coleg de platou și campanie pro-vaccinare pe toate ecranele, de la Digi 24 la Trinitas TV.

Noi, din decență. Acuzatul, din eroare. Pentru că înaintea duhovnicilor B.O.R. (între care poate erau și arhierei), care l-au chemat la ascultare și judecată, părintele Visarion Alexa a invocat dreptul civil (afirmând că așa a vorbit cu avocata, ca să nu dea detalii) deasupra dreptului Bisericii de a-l judeca după canoanele ei. În felul acesta, nesocotind dreptul Bisericii din care face parte, regretabil, părintele Visarion Alexa s-a așezat, din nou, în tabăra haștagiștilor și progresiștilor a căror prietenie o curta adeseori.

Categoric, este păcat să judecăm, așa cum am fost criticați de comentatori care ne judecau la rândul lor, căutându-ne paiul din ochiul nostru. Dar cât de simplu ar fi fost să nu ajungem aici. În primul rând dacă faptele n-ar fi existat. Apoi, dacă am fi văzut o minimă tentativă de pocăință.

Straniu este că, deși ambii sunt, teoretic, buni comunicatori, pentru că altfel nu erau folosiți ca vectori ai campaniei letale de vaccinare din și prin Biserică, nici Visarion Alexa nici Vasile Bănescu nu au știut să comunice, până azi, pocăința acuzatului. Vocalii „experții” din pandemie acum au tăcut. Vaccinul le dezlegase limbile, devoalarea păcatului li le-a legat.

Ne-am așteptat ca fostul paroh interzis de la slujire să-și fi exprimat public rugămintea de iertare față de Biserica națională, târâtă din cauza faptelor lui în noroi, față de Maica Domnului, reprezentanta tuturor femeilor, față de victimele agresate, despre care forurile bisericești știau de destul timp (dar deh, nu putea risca să strice imaginea „vectorului”) și, nu în ultimul rând, față de vrednica de milă soție a sa.

Acolo, pe treptele de la Poliție, unde e urmărit de foștii lui colegi de la televiziunile de scandal, trebuia să să se oprească și să facă puțină audiență în fața celor care îl întreabă zilnic dacă are ceva de spus: „Da, am să spun ceva: draga mea soție, iartă-mă!; credincioase în fața cărora am greșit, iertați-mă!; Preafericite Părinte Patriarh și Vasile Bănescu care m-ai trimis pe la televiziuni, iertați-mă că v-am înșelat așteptările!; Biserică-mamă, iartă-mă!”.

Ar fi fost un prim pas spre pocăința de care are la fel de mare nevoie ca fiecare dintre noi.

Ca să lămurim totuși nelămuriții: noi nu judecăm preotul. Îi iubim pe preoții și monahii României mai mult decât propria noastră persoană. Dar de altfel, chiar el, potrivit înregistrărilor electronice, a spus că actele sale nu sunt comise în calitate de preot ci ca „prieten”, ca bărbat. Departe de noi dorința sau gândul de a judeca virtuțile sale preoțești, destul de necunoscute nouă.

Mai grav a fost și este ceea ce Anca Radu a reliefat de la bun început: CAZUL VISARION ALEXA SAU „BALENA ALBASTRĂ”, cu referire la implicare sa în campania de injectare cu seruri dezvoltate din copii avortați de vii, un act totalmente împotriva lui Dumnezeu. Mai precis, de-a dreptul demonic.

Am pus așadar accent pe acest caz doar pentru că el este oglinda spartă a unui fenomen care, din păcate, lovește însăși Biserica din care facem cu toții parte și pe care ne simțim obligați să o apărăm, ca pe maica noastră: Fenomenul vedetelor. Vedete care încearcă să preia „imaginea” și reprezentarea Bisericii naționale, împotriva chiar a ierarhilor Sfântului Sinod și a Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel.

Sigur că nu vor reuși. Dar încearcă. În mod organizat.

În plus, ce se mai observă la aceste „vedete”? Nu cred că trebuie neapărat să ai ani de experiență de ziarist sau om de informații ca să vezi când de sub vreo dulamă se întrevede o vipușcă sau să auzi când tablele de pe umerii vreunui civil cu aere de „eminență cenușie” sună mai ceva ca zurgălăii... „Fenomenalii” sunt străvezii și, vorba clasică, „put de la o poștă”. Aceasta am reclamat noi.

Este vorba de un Fenomen al unei „Biserici paralele” despre care s-a mai discutat la ActiveNews. Rădăcinile lui sunt mai vechi, dar au prins aripi negre după povestea cu tragedia de la Colectiv, abil speculată de tovarășii sistemului, când, chipurile, s-a elaborat o nouă „strategie” de comunicare bisericească, care să includă marii intelectuali ai patriei, profitorii tuturor regimurilor. Vezi Doamne, fără ei ar fi suferit amarnic cei 1% din necredincioșii din România, între care se numără cei care au aruncat cu pietre în Catedrala Mântuirii Neamului la momentul instrumentării Afacerii Colectiv.

Este de ajuns să te uiți o zi la Trinitas TV - de unde nu a lipsit propaganda pentru vaccinare succedată de alte aberații ale sistemului - pentru a te cutremura, găsind lăbărțate pe ecran personaje care nu numai că fac parte din astfel de structuri la care facem referire dar sunt și anticreștine, cu toată subființa sau chiar neființa lor.

Sunt și ierarhi care cad în păcatul prozelitismului „Bisericii paralele”. Un filosof cu operă de mucava, care s-a împotrivit ticălos Referendumului pentru Familie, era laudat mai deunăzi în predica unui astfel de preasfințit. Pupilii lui, inclusiv cei care susțin „căsătoriile” între homosexuali sau care s-au înfrățit politic pe serpentinele lor de traseiști cu muma homosexualilor din România, se scaldă pe sticla Trinitas TV încasând salarii din bănuțul văduvei și lumănările dreptcredincioșilor.

Un ministru care voia să ne bage forțat injecția pe undeva, prin vaccinarea obligatorie, și care ne-a aruncat trupurilor fraților noștri goale în saci negri de gunoi și fără autopsie, era chiar premiat de o Episcopie, în plină plandemie. Pentru marile lui merite „creștinești” probabil!

O Arhiepiscopie îmbrățișează „credința” new-age pe propriul site și în bătătura sfinților noștri sfidând prin oamenii ei încadrați după „training”-uri prelungite de „mentalitate deschisă” până și bunul simț strămoșesc.

O altă „super”-vedetă care-și ascunde crucea ca un ceas de buzunar și care făcea tandem cu vaccinatorii Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță  - primul interlocutor al lui Visarion Alexa de la „podcast”-ul Trinitas TV - , mai nou, scoate cărți de popularizare a „paralelismului” cu alte vedete similare, din mass media și diverse bisericuțe, amestecând inadmisibil borcanele.

Cui folosesc toate acestea? Cărui tată?

Pe acest altar a fost sacrificat bietul Visarion Alexa, spre nefericirea noastră, a tuturora. Ridicat pe culmile mass media anti-românești, idolatrizat pe capiștea tuturor idolilor, a avut de unde să cadă.

Colegul nostru mai sfătos, Ștefan Constantinescu, care arareori își iese din forul său interior pentru rubrica de Opinii, ne dă tuturor o lecție duhovnicească în editorialul său puternic de astăzi despre Duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu.

El redă chintesența Cazului Visarion Alexa, ex-răsfățatul mass media din România, o penibilă excrescență a minciunii mondiale: „De ce a mai fost lăsat să se erijeze în reprezentant al Bisericii în mass-media, când el era de fapt prin discursul său un agent al mass-media infiltrat în Biserică. Și nu este singurul.”

Și nu este singurul.

Cineva trebuie să spună asta. Ca să ne se mai repete. Ca să se pună capat „fenomenului”. Și să înceapă pocăința.

„Bine faci, bine găsești”, cu opusul lui, și „Dumnezeu nu bate cu parul”, sunt zicale strămoșești la care ar trebui să mediteze zilnic, în genunchi, rugându-se la Dumnezeu să fie iertați, toți cei care au dus oameni la moarte și vătămare gravă prin injectarea cu seruri experimentale Covid. Mai ales când erau proprii lor credincioși.

PS: Ca parte a procesului de pocăință, nu ar strica să se înceapă cu o demisie/demitere a richelieului din spatele „fenomenului”, pontiful încornorat, pardon, neîncoronat al „Bisericii Paralele”.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Tic 28.09.2022 00:37
  Un nerușinat, un nesimțit sociopat, un adevărat reprezentant al sistemului paralel, arogant și imoral, care crede ca își poate permite orice!
  Dar asta merita despuiat, dat prin smoala și fulgi și gonit prin târg cu maturoiul și cu tarnul!
  Cu ce elemente defilează distrugător ăștia :rebuturi!
 • INJECTIA FINALA 28.09.2022 01:19
  Visarion, Vaksirion
  Te'as trimite pe Orion
 • Andri 28.09.2022 05:43
  Asta asteptam sa spuna raspicat cineva, d-le Roncea. Noi, credinciosii, am inteles ca se desfasoara afaceri necurate aici.
  Asa cum s-a incercat din greu daramarea bisericii catolice in Vest, se incearca din greu si in Est daramarea Bisericii Ortodoxe. Cum spunea un cuvios, la sfarsit, va ramane un episcop, un preot, un credincios.

  Nu va pleca de buna voie nimeni, atata timp cat au transformat Biserica lui Hristos in afacere.

  Se va ocupa Insusi Domnul de deratizare.
  Sa ne alegem cu mare mare mare grija duhovnicii!
  Sa ne rugam pentru toti.
  Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte.
  Luptam cu satana acum, nu cu slujitorii lui, asa ca ne asteapta multe in fata.
Ultima oră

14:00

PS Ignatie: Curajul nu înseamnă obrăznicie! ”Sunt atâția care fac gălăgie, aroganți, indolenți, vulgari, și toți se ascund sub masca faptului că ei sunt oameni curajoși”

13:53

Condurul și Scatoalca: Lui Zelenski i se pregătește o Înfrângere prezentată ca Victorie

13:30

Claudia Marcu: Roboții pun stăpânire pe Europa. Dictatura inteligenței artificiale - Control absolut al populației

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României