CATEGORIA: "AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măi popor, măi dragă... ia fii tu atent puțin la mine, ca să-ți zic ce s-a întâmplat. N-o să-ți vie să crezi, dar „personalitatea jurnalistică” pre numele ei Cristian Tudor Popescu a recunoscut, cu lacrimi în ochi, că a greșit  în aprecieri, admirații și iubiri, de cel puțin trei ori. Când am auzit eu asta, mi-am zis rapid, într-o străfulgerare a minții: Laura-una la mână... Codruța-două la mână și, în final, Kovesi-trei la mână! Ei bine, nu! nu cyborga cu „figura lemnoasă” și cu trei nume ca trei capete de balaur l-a dezamăgit pe „crucișător”, ci, în ordine, dezamăgitorii sunt: Mircea Geoană, Vlad Voiculescu și Florin Cîțu. Sigur, mi se pare incredibil ca CTP-ul, cu inteligența sa infailibilă, să se fi înșelat de atâtea ori, dar asta mărturisește el:

„O să vă dau trei exemple, grave, din nu puținele situații în care am greșit cu oameni, deși în dosul minții știam că nu e bine ce vreau să fac. De fapt, verbul potrivit este: m-am înșelat. Eu, pe mine.”

Aha, deci în „dosul minții” dânsul simțea ceva. Dar, fiind doar în dos, potrivit anecdotei cu Iosefini care-i arată un truc unuia ce se arăta sceptic cu privire la prestidigitație și-l întreabă, după ce-l întoarce cu spatele: „Simți un deget în fund?” „Da, simt!”... „Ei, asta-i! Uite mâinile mele!”, așa  a zis și CTP-ul, că poate i se pare! 

Căci Mircea Geoană, prima lui dezamăgire, după ce ce lua lumină de la dânsul, după cum singur ne mărturisește „...într-o situație, două, nouă... după care mă asigura bucuros, de fiecare dată, că am mare dreptate și că o să procedeze în consecință”, aiurea! comitea următoarele: „...se ducea la Vântu, la Sârbu, la mama-soacră, precum și la alte «oracole» ale d-sale, și făcea ce-i spuneau ei, uitând complet ce îi explicasem cât putusem de logic și argumentat.”  Așa că CTP-ul i-a dat lui Geoană scrisorile-napoi și l-a repudiat. Însă bietul Geoană, care mai avea fluturași în stomac gândindu-se la „crucișător”, l-a căutat după 13 ani „...ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, dar CTP-ul, cu inteligența lui pătrunzătoare, a înțeles imediat că „are de gând să candideze la președinție, pentru că făcea exact ce făcuse și cu ani în urmă: își pregătea terenul, încercând să-mi câștige bunăvoința” și n-a răspuns deșănțatelor sale avansuri. 

Cu inima reparată cât de cât după acest eșec sentimental,  Cristian Tudor Popescu a hotărât să-și refacă viața și și-a îndreptat sentimentele curate către Vlad Voiculescu. De ce anume, ne spune chiar dânsul: 

„Câteodată, rar, îmi ajunge până peste cap să fiu neîncetat dur, sarcastic, nemilos cu proștii, lichelele, canaliile, submediocritățile politice. Zemurile fetide care țâșnesc din ei când îi autopsiez pe viu mă stropesc, mă umplu de greață și de lehamite. Și atunci, simt nevoia să iau în brațe pe cineva, să-l consider o excepție bună, salvatoare, pentru oameni și pentru mine. Îmi suspend voluntar scepticismul și luciditatea.” 

În traducere: am hotărât să răspund la loviturile destinului cu inima mea bună, să mai dau o șansă  vieții mele amoroase și să-mi pun în cui halatul de casap, ăla bun, de ceremonie, stropit de sus până jos cu zemuri fetide... Și:

„Am început prin a răspunde unei întrebări într-un interviu, numindu-l pe Vlad Voiculescu singurul ministru din guvernul Cioloș 2016 în care poți să-ți pui speranțe. Apoi, când n-a mai fost ministru, V. Voiculescu m-a sunat și mi-a solicitat o întâlnire. În care, ați ghicit, m-a rugat să-l sfătuiesc cu privire la activitatea sa politică. Am acceptat. Am stat de vorbă de vreo 10 ori.”

Conjunctura era favorabilă... love plutea în aer, amorașii cu puțișoara la vedere îi dădeau ghes și „Nothing Compares 2 U” se auzea în surdină... și uite-așa,  CTP-ul s-a lăsat sedus de Vlad Voiculescu, la poarta căruia, totuși, era înghesuială mare, deoarece și titanicul Liiceanu încerca să-l vâre în edificiul său afectiv și declara public că e îndrăgostit de el! Și? Vă întrebați, poate,  ce-a făcut VV-ul cu sentimentele curate ale farului jurnalisticii românești? Păi, asta a făcut: 

„A mers din prostie în aroganță, și din nou în prostie, mizând pe rolul «inocentului», al tocilarului ochelarist, frumușel, oarecum nesigur pe el, dar onest. Care are nevoie de o mamă de orice vârstă. Pe Gabriel Liiceanu l-a determinat să comită enormitatea de a-l supranumi «Maica Tereza». După ce a încercat în ultimul moment, când tocmai era demis, să-i dea în gât pe Cîțu și pe liberali, s-a orientat spre cursa pentru Primăria Capitalei. Atunci am văzut ce refuzasem să văd, cât de flămând de funcții, de putere, cât de dornic să fie considerat șmecher și cât de pizmaș era «inocentul». Care acum a prins capul de listă USR la europarlamentare.”

Cu inima lui generoasă făcută din nou ferfeniță, CTP-ul a mai făcut o ultimă încercare sentimentală... cu Vasilică Cîțu. Premizele erau favorabile, astrele iubirii zâmbeau din nou pe bolta senină, iar Cîțu părea disponibil, având și un slogan de mare sensibilitate, care-l emoționa profund pe „crucișător”: NU LUĂM PRIZONIERI! Ce s-a întâmplat? O nouă tragedie pentru CTP, asta s-a întâmplat: 

„L-am susținut câteva luni, încercând să mă conving că e tânăr, îndrăzneț, capabil de măsuri economice nepopulare, dar necesare, oricum mai bun decât șulfa râncedă Ludovic Orban. Din clipa în care nu i-a mai ajuns fotoliul de premier, anunțând că va candida la șefia PNL, a avut grijă să-mi dea sistematic peste ochi, demonstrându-mi, în tovărășie cu Iohannis, cât de înfumurat, iresponsabil și fățarnic poate să fie.”

Vezi măi CTP-ule? Vezi cum sunt ei, bărbații, cum își pun ei pălăria pe-o ureche și te lasă cu ochii înlăcrimați în soare? Păi, nu era mai bine să te orientezi tu către o femeie? Că dragostea pentru Codruța am înțeles că era platonică, fără complicații... Uite, doamna Turcan, spre exemplu!  Tânără, îndrăzneață, ministră, ajunsă la vârful partidului, cum îți place ție... sunt sigură că dânsa nu te va dezamăgi în timp ce „...«îngerașul» Vlăduț, dimpreună cu USR, chirăie că DNA i-a făcut dosar la comanda PSD. El și USR (USR pe care l-am votat la europarlamentarele din 2019), odinioară susținătorii în stradă, fără rezerve, ai DNA care îl urmărea pe Dragnea, acum înjurătorii DNA, când procurorul care-i anchetează pe el, Cîțu și Mihăilă e același -a dracului fatalitate!- din cazul Dragnea...”

Ah, deci matale te-ai iubit, așadar, la grămadă, cu USEREUL- amor în grup, să-i zicem! și nici ăia nu ți-au fost fideli! Mă ierți că-ți spun așa, fără menajamente, dar viața ta erotică e varză!
..................................................................................
Pe vremuri, când era mai tânăr, CTP-ul o iubea numai pe BLANȘETA, mașinuța lui cea veche, care însă, la un moment dat, l-a părăsit pentru un BMW mult mai viril, care știa cum să-i facă lichidul de frână să fiarbă în instalație și bujiile să se topească de încântare. Așa că, într-o dimineață, BLANȘETA a fugit cu ăla în lume, lăsându-l pe marele jurnalist devastat și fragil din punct de vedere sufletesc. Iar asta a declanșat suita eșecurilor sale... 

Iar mie, citind spovedania lui CTP, postată pe pagina dumnealui de FACEBOOK, pe 25 noiembrie 2023, mi-au trecut prin cap unele înțelepciuni populare precum: „orice cal de curse ajunge până la urmă gloabă”... „pușca și cureaua lată/ ce crucișător eram odată”... „trece timpul ca nebunu’/ și mă trec și eu”... și altele asemenea. Ceea ce m-a durut sufletul și-am plâns mult...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Radu Comsuta 02.12.2023 17:57
  Fosila de CTP nu mai sperie pe nimeni. E de așteptat să se retragă la un azil că nu îl mai vrea nimeni.
 • 1821 03.12.2023 10:17
  Ba sperie !
  Sperie copiii daca i se va mai publica mult timp fotografia.
 • INJECTIA FINALA 02.12.2023 22:05
  Aoleu, văleu, ce i'ai dat în eu
  Ăstui derbedeu

  Soro, l'ai CăȚăPit
  Adică căsăpit
  Pe sinistrul bandit


  Inima'i bate rău
  E sfârșit
 • 1821 03.12.2023 10:18
  Asta dispare in curind, dar ramin ''mostenitorii'' lui, gen ''ziaristul'' Bucura !
 • Rusi 04.12.2023 14:57
  CTP nu are inteligența infailibilă, are inteligaenta artificiala. De fapt si el este artificial.
 • Dorian Aurelian 4522 04.12.2023 20:25
  Inca un nebun care trece drept om normal.
 • Teo Cezar 30.12.2023 21:39
  Acest specimen trebuie aruncat la groapa de gunoi a istoriei.
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN