Bogdan Tiberiu Iacob: Se strînge lațul în jurul gîtului Ursulei. Scandalul vaccinurilor ia amploare

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acordurile încheiate de președinta C.E. Ursula Von der Leyen privind vaccinul împotriva COVID-19 sunt criticate din capitalele UE, scrie influenta publicație europeană Politico.

”Ce s-a promis? Ne-am dori foarte mult să știm”, a spus un oficial belgian.

Înalți oficiali din UE în domeniul sănătății cer o mai mare transparență legată de cel mai mare contract al blocului pentru vaccinuri COVID – unul în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut un rol personal în negocieri.

„Ce s-a promis? Ne-am dori foarte mult să știm”, a declarat Pierre Cartuyvels, reprezentant permanent adjunct pentru Belgia, despre contractul de miliarde de euro cu BioNTech/Pfizer, în cadrul unei întâlniri a oficialilor UE din domeniul sănătății, la Bruxelles, ieri.

O chestiune preluată și de ministrul irlandez al Sănătății, Stephen Donnelly, care a spus că lipsa de transparență în jurul negocierilor contractului ar putea oferi alimenta suspiciunile de corupție.

Acordul în cauză, pentru cca. 1,8 miliarde de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, a fost deja examinat intens. La începutul acestui an, un raport al Curții de Conturi Europene a remarcat refuzul Comisiei de a publica orice detalii despre rolul lui von der Leyen în negocierile sale. În aprilie 2021, New York Times a dezvăluit că șeful Comisiei a făcut schimburi de SMS-uri personale cu Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, în perioada premergătoare acordului.

Achizițiile UE de vaccin împotriva COVID-19 sunt, de asemenea, investigate de Parchetul European, deși încă nu s-a spus încă oficial cine este investigat sau care dintre contractele de vaccin ale UE sunt supuse controlului.

Excesul actual de vaccinuri „a expus slăbiciunea acordurilor negociate de Comisie”, a declarat ministrul polonez al Sănătății Adam Niedzielski, mai scrie Politico.

InPolitics

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Tic 10.12.2022 22:12
    Hoața bătrână și un golan, ca mulți alții dintre domnii elitiști, bună tovărășie! Criminalii!
  • Mircea Dragan 11.12.2022 10:12
    ''șeful Comisiei a făcut schimburi de SMS-uri personale cu Albert Bourla''
    Chiar daca a sters mesajele din telefon acestea se gasesc in serverul companiei de telefonie. Nu inteleg de ce nu le solicita anchetatorii.
    Pe de alta parte cine are mai mult de 2 copii in Germania este considerat RRom.
    Chiara daca-i vopsita , Ursula van der Spaghen poate fi o minoritata descremenata.
  • prejby 12.12.2022 04:20
    Ursula este investigata de Kovesi. O sa intre în pușcărie.
  • Rusi 12.12.2022 11:54
    Cotoroanta asta batrana trebuie sa putrezeasca in puscarie alaturi de toti complicii ei.
  • Dorin Georgescu 17.12.2022 12:13
    Să vedem dacă Luluța își investighează stăpânii. Deocamdată liniște.....asurzitoare liniște...
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!