Bogdan Tiberiu Iacob: ȘI-AR PUTEA PUNE UE ÎN CAP: CIOLACU VREA SĂ LEGALIZEZE RITUALUL EVREIESC KUSHER

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa israeliană, de la agenția JTA la The Times of Israel publică o știre de maximă greutate, conform căreia autoritățile române ar fi adoptat joi, în parlament, o lege care recunoaște și permite sacrificarea rituală a animalelor, conform tradiției evreiești. Presa israeliană citează un comunicat al Conferinței Rabinilor Europeni care salută această mișcare drept un exemplu „istoric” pentru alte țări din Europa.

”România adoptă o „lege emblematică” care garantează dreptul la sacrificare cușer” titrează The Times of Israel.
Conform ritualului kusher (kosher, cușer), animalelor li se taie gîtul, iar sîngele este lăsat să se scurgă, proceduri care intră în contradicție cu normele europene de sacrificare fără dureri a animalelor din abatoare. Noua legislație adoptată de parlamentul României vine la aproape un an după ce o instanță a UE a menținut interdicțiile privind metodele tradiționale musulmane și evreiești de sacrificare a animalelor pentru hrană, în două state belgiene.

Liderii și organizațiile evreiești au denunțat decizia – pe care ambasadorul israelian în Belgia a descris-o drept „catastrofală și o lovitură pentru viețile evreilor din Europa” – și au continuat să facă presiuni asupra UE pentru permiterea ritualului.

„Sper ca alți lideri din toată Europa să urmeze inițiativa Parlamentului României, valorificând și protejînd continuu viitorul vieții evreiești pe continentul european”, a declarat președintele Conferinței Rabinilor Europeni, rabinul Pinchas Goldschmidt, care a participat la ceremonia de semnare de la București.

Multe țări europene interzic sacrificarea animalelor fără a le asoma mai întâi, activiștii pentru drepturile animalelor spunînd că este o procedură mai umană, doar că ea nu este permisă de legea evreiască. Mai multe țări acordă excepții pentru shechita, cum se numește procedura sacrificării kusher, potrivit Conferinței Rabinilor Europeni, iar România a permis anterior o astfel de excepție, dar noua lege bate în cuie dreptul la shechita.

Din punct de vedere istoric, activiștii pentru drepturile animalelor au fost susținători fermi ai interdicției, iar în ultimii ani, partidele europene de dreapta anti-imigrație s-au alăturat campaniilor împotriva sacrificării rituale, mai ales din cauza opoziției lor față de imigranții musulmani.

În UE sacrificarea rituală este ilegală în țări precum Danemarca, Suedia, Finlanda, Estonia, Slovenia și anumite părți ale Belgiei.

La semnarea legii a fost prezent Silvio Vexler, președintele Federației Comunităților Evreiești din România și reprezentant al minorității evreiești în parlamentul României și i-a mulțumit rabinului șef al României, Rafael Schafer, pentru rolul său în promovarea legislației.
 
Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, s-a declarat „mândru să ocrotească și să susțină comunitatea evreiească” și că noua lege îi va ajuta pe evreii din România „să-și practice liber credința” mai relatează presa din Israel.

Singura problemă e că nu e deloc limpede cine și cînd a adoptat această lege în România și la ce semnare ar fi participat Ciolacu.

Inpolitics a contactat mai mult deputați și senatori din comisiile pentru agricultură și industrie alimentară, care spun că nici măcar nu au auzit, necum să fi votat asemenea propunere legislativă. Pînă în acest moment în România se înregsitrează doar un ordin al ANSVSA privind protecția animalelor în timpul sacrificării kusher.

Pe siteurile celor două Camere nu apare nicio referire la legea în cauză, nemaivorbind că joia nu e zi de plen în parlament, deși presa israeliană spune că legea a fost votată joi.

Și totuși, luni a avut loc la București, la Templul Coral, reuniunea Rabinilor Șefi din Europa, în premieră după revoluție în România, la care a participat și președintele Camerei Deputaților, la invitația Federației Comunităților Evreiești din România. Ciolacu a postat pe Facebook imagini de la reuniune și un text omagial, în care nu suflă vreo vorbă, însă, despre legea sacrificării kusher. Deputatul evreilor din România, totodată președintele Condeferației Comunităților Evreiești, Silviu Vexler, nu a putut fi contactat de Inpolitics pentru lămuriri.

Informații de ultimă oră intrate în posesia noastră susțin că, de fapt, nu e vorba de adoptarea niciunei legi, iar Marcel Ciolacu și Silviu Vexler au semnat, zilele trecute, doar un proiect legislativ pentru legalizarea ritualului kusher, care urmează să fie depus în viitor în Parlament spre adoptare.

Cum a ajuns simpla inițiere a unui proiect legislativ să devină în presa israeliană, atît de profesionistă altminteri, ca fiind o lege gata votată rămîne un mister.

Explicabil, cel mult, prin înscrierea lui Ciolacu în corul lobbystilor evrei pe lîngă Bruxelles pentru anularea interzicerii ritualului kusher în întreaga uniune. Pînă cînd proiectul de lege nu va fi depus în parlament nu vom ști dacă el conține referiri similare și la ritualul halal al musulmanilor, sau vizează strict ritualul evreiesc.
 
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • mihaipopescu 18.11.2022 18:14
    lege care recunoaște și permite sacrificarea rituală a animalelor, conform tradiției evreiești.---- Noi nu mai avem voie sa sacrificam porcul de craciun si vom manca numai insecte si celule tumorale crescute in eprubeta.
  • ioansperling 18.11.2022 18:32
    CREȘTINII NU MĂNÂNCĂ CARNE COȘER!
    https://vrabiute.blog/2022/11/18/nu-e-animal-caporcul/
  • Mircea Dragan 19.11.2022 10:42
    ''CIOLACU VREA SĂ LEGALIZEZE RITUALUL EVREIESC KUSHER''
    Asta era ultima grija a romanului de rand!
    Bravo ursuletule! Chiar esti un dobitoc.
  • Nick Cohen 19.11.2022 21:50
    Eu sint evreu, dar nu sint de acord cu asa ceva , in special ca sint vegetarian. Kosherul asta este un ritual satanic, iar cei care il perpetreaza sunt psihopati care ar trebui ei sa fie taiati kosher. Asa l-as kosheriza pe un macelar , mai ales ca eu sint cohen, din tribul celor care erau sacrificatori , macelari imperiali . Asta era rolul sacrificiilor , sa hraneasca casa regala REPTILIANA .
Ultima oră

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”