Bogdan Tiberiu Iacob: RÎSUL CURCILOR: SUA I-A DAT LUI ZELENSKI LANSATOARE DE RACHETE DEFECTATE INTENȚIONAT

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la debutul invaziei ruse, Ucraina cere imperios americanilor lansatoare HIMARS de rachete cu rază lungă de acțiune, cele mai eficiente contra rușilor. În loc de rachete cu rază de 300 de mile, americanii au trimis pînă acum doar versiunile ”mini”, de 50 de mile, spre furia lui Zelenski.
 
Iată însă că presa americană lansează o bombă azi: ca să fie și mai siguri că nu deranjează prea tare rușii, americanii au modificat lansatoarele HIMARS fără știrea ucrainenilor, făcînd imposibilă lansarea de ranchete cu rază lungă.

Informația explozivă e livrată de cotidianul american The Wall Street Journal care, citînd oficiali americani, scrie că Pentagonul a modificat în secret sistemele avansate de rachete pe care le-a trimis în Ucraina. Din iunie, SUA au furnizat Kievului 20 de sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), dar ele sunt modificate într-un mod aparte, fără știrea părții ucrainene, astfel încât să nu poată trage rachete cu rază lungă de acțiune, a informat The Wall Street Journal, citând oficiali americani.

Potrivit interlocutorilor publicației, o astfel de măsură este necesară și pentru a preveni lansarea efectivă a rachetelor balistice ATACMS folosind instalațiile de care dispun Forțele Armate ale Ucrainei. Reprezentanții Pentagonului, ai Casei Albe și ai Forțelor Armate ale Ucrainei au refuzat să comenteze informațiile WSJ. Kievul a cerut de luni de zile rachete ATMS, subliniind că sistemul de rachete va fi folosit doar pentru a lovi ținte în interiorul Ucrainei.

Washingtonul a rezistat până acum, de asemenea, apelurilor senatorilor de a trimite drone foarte avansate Grey Eagle MQ-1C în Ucraina, din cauza temerilor că ar putea atinge ținte în Rusia și ar putea fi recuperate de forțele ruse.

Moscova, care a mustrat în repetate rânduri SUA pentru că ar înarma Ucraina, a avertizat Washingtonul să nu trimită Ucrainei armament mai avansat, mai amintește WSJ. (B.T.I.)
 
InPolitics
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Radu Comsuta 07.12.2022 09:50
    Ca să vezi ce partener strategic avem noi și în cine ne punem toată nădejdea noastră, necondiționată, pentru securitate. Păi parcă yankeii voiau să-l soarbă pe Putin într-un pahar cu apă. Acum îi trimit rachete modificate lui Zelenski ca să nu-l distrugă prea tare??
    Să mori de râs nu alta. :)))))))
  • Adryan 07.12.2022 11:27
    Nu e nicio batjocură, e o chestie foarte rezonabilă.
    Este incercarea americanilor de a împiedica folosirea lor pentru atacuri asupra teritoriului rus, pt că și-au dat seama că nu pot avea încredere în ucraineni. Ideea e că vor să-i ajute să se apere, nu să declanșeze un război mai mare.
  • Radu Comsuta 07.12.2022 23:18
    Interesant. Însă rușii nu răspund cu aceiași monedă. Rachetele lor unde pică spulberă totul în cale.
Ultima oră

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei