Bogdan Tiberiu Iacob: MOMENTUL ADEVĂRULUI: Acordul cu Austria – un dezastru pentru români vecin cu trădarea. ION CRISTOIU: Umilirea SCHENGEN: cum s-a dovedit că suntem tratați drept cetățeni de mâna a doua ai U.E. - VIDEO

De Bogdan Tiberiu Iacob și Ion Cristoiu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Uniunii Europene a postat în ultima zi a lui 2023 pe siteul oficial textul celebrului Acord politic dintre România și Bulgaria pe de-o parte, și Austria pe de alta. Concluzia, după lecturare, este că din rău mergem în mai rău și nu în mai bine.

Asta pentru că Acordul prevede intensificarea controalelor, inclusiv prin crearea mai multor filtre, la frontierele terestre dintre Bulgaria și România precum și la frontiera României cu Ungaria, spre a bloca migrația ilegală.

Ceea ce, pe scurt, înseamnă că românii vor sta și mai multe ore la ieșirea din țară.

Un al doilea element inconfortabil – deși inevitabil – este acceptul aducerii în țară a zeci de mii de migranți ilegali care au fost ani de-a rîndul înregistrați în România, dar au plecat ulterior spre vest. Guvernul Ciolacu s-a angajat prin acord să îi preia fără limitare de număr pe lună.

Despre ridicarea frontierelor terestre Acordul spune că anul viitor există doar posibilitatea demarării de discuții, dar numai după îndeplinirea integrală a celor 5 condiții din text.

Una peste alta, situația se prezintă astfel: grație imensei cacealmale trase românilor la final de an de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, Luminița Odobescu și restul echipei, românii – care aflaseră din guri oficiale că îndeplinesc de ani de zile toate condițiile pentru aderare necondiționată și deplină – s-au trezit cu cinci condiții dure în plus și cu mesajul clar că vom intra complet la Sf. Așteaptă.

Dar niciun minut mai tîrziu.

Textul Acordului așa cum a fost publicat de Consiliul UE:

”Continuarea eforturilor comune de combatere a migrației ilegale (măsuri complementare) și angajamente.

1) Consolidarea în continuare a protecției frontierelor externe ale UE

Bulgaria și România ar trebui să fie sprijinite în continuare în ceea ce privește protecția frontierelor externe ale UE – un efort întreprins în beneficiul UE 27:

● Prezența FRONTEX la frontiera bulgaro-turcă ar trebui cel puțin triplată; în plus, prezența polițiștilor de frontieră FRONTEX la frontiera sârbo-bulgară ar trebui să fie sporită.

● Sprijin financiar substanțial deblocat de către Comisia Europeană pentru protecția frontierelor externe ale Bulgariei și României (extinderea supravegherii frontierelor: de exemplu, cu vehicule de teren, drone, sisteme electronice de supraveghere, gard de întreținere).

● Stabilizarea proiectelor pilot la frontierele externe (BG-TK și RO-SER) și angajamentul de a să trece la un aranjament mai structural (de exemplu, un plan de acțiune sau o declarație comună cu Comisia Europeană și agențiile sale).

2) Intensificarea controalelor la frontierele terestre dintre Bulgaria și România precum și de către România la frontiera cu Ungaria (de exemplu, echipe multilaterale pentru măsuri compensatorii care să creeze un sistem cu mai multe filtre pentru a aborda în continuare neregulile privind migrația ilegală)

3) Colaborarea în vederea limitării mișcărilor secundare în conformitate cu dreptul Uniunii, în special prin angajamentul de a aplica rapid acordul de la Dublin, prin preluarea imediată a tuturor solicitanților de azil pentru care Bulgaria și România sunt responsabile în conformitate cu Regulamentul Dublin (și cu viitorul regulament privind azilul și Regulamentul privind gestionarea migrației), fără nicio limitare (în special în ceea ce privește numărul de persoane care urmează să fie preluate în decursul unei luni), prin preluarea beneficiarilor de protecție internațională în BG și RO, precum și prin garantarea rapidității (max. 3 zile lucrătoare) de răspunsuri la cererile de preluare. În prezent, acest lucru este în special relevant pentru solicitanții de azil afgani și sirieni.

Prin aceasta, recunoaștem importanța unui sistem de azil funcțional pentru funcționarea Schengen; în plus, transmitem semnalul că solicitanții de azil nu pot își aleg țara de destinație și că cererea lor de azil va fi procesată de către statul membru responsabil.

4) Desfășurarea consilierilor în materie de documente (inclusiv consilierii austrieci) pentru zborurile relevante la aeroporturi din Bulgaria și România; controale prin sondaj la sosirea în Austria, în conformitate cu dreptul Uniunii.

5) Angajamentul de a discuta în 2024 despre un Spațiu Schengen funcțional și despre lucrările pregătitoare pentru măsuri compensatorii la frontiera dintre România și Bulgaria.

Ridicarea frontierelor aeriene

● Decizie care urmează să fie adoptată în decembrie 2023, cu data intrării în aplicare pentru frontierele aeriene în conformitate cu modificarea orarelor de zbor, de exemplu, martie 2024.

Ridicarea frontierelor maritime

● Decizie care urmează să fie adoptată în decembrie 2023, cu data intrării în vigoare pentru frontierele maritime aceeași ca și pentru frontierele aeriene.

Calea de urmat

Angajamentul de a discuta în 2024 o dată pentru o eventuală ridicare a controalelor la frontierele terestre în funcție, de asemenea, de punerea în aplicare cu succes a tuturor măsurilor complementare și a angajamentelor de la punctele 1-5 care să conducă la o îmbunătățire semnificativă a situației migrației în Austria”.

Prin măsuri compensatorii, precizăm, se înțelege:

– circulatia persoanelor (vize si cooperare consulara)

– cooperarea politieneasca:

– sprijinul reciproc al politiilor in domeniul asistentei judiciare

– schimbul de ofiteri de legatura intre politii

– cooperarea transfrontaliera la granitele interne, in special prin infiintarea serviciilor comune ale politiei, vamii si politiei de frontiera pentru toate statele contractante

– misiuni de supraveghere si urmarire transfrontaliera a politiei

– cooperarea judiciara a statelor membre Schengen. (Bogdan Tiberiu Iacob / INPOLITICS)

ION CRISTOIU: Premierul Ciolacu este dator să se explice! VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Radu Comsuta 01.01.2024 19:49
    Păi da, suntem tratați ca cetățeni de mâna a doua dar resursele noastre care le iau pe nimica fără să plătească comisioanele aferente oricăror exploatări, sunt de mâna întâia. În schimb vor să ne îngroape sub haosul migraționist. Frumos, n-am ce zice. Halal parteneriat. Ca pe vremea bolșevicilor: Davai ceas, davai moșie, harașov tovărășie !
    Dar va veni odată și ziua noastră când ne vom deștepta din somnul cel de moarte în care ne-adânciră barbarii de tirani...
  • Passagero 01.01.2024 21:06
    Bulibasa Ciulacu din Buzau este un cioflingar tradator impreuna cu tradatorii fochist voiajor Bolovanis, bese-n cizme Ciuca si ceilalti redusi ai aliantei toxice PSD si PNL.
    Acordul semnat este un act de tradare prin care cioflingarii de mai sus isi umilesc cetatenii sa pupe din nou mana austriecilor , este un act benevol de acceptare a "protectionismului" austriac ca pe vremea Regulamentelor Organice ale lui Kiseleff, este o mizerie din toate punctele de vedere.
  • georg xanthu 01.01.2024 22:34
    Nu suntem tratati ca cetäteni de mina 2a / In tärile westice cu piata liberä,discutiile si ofertele se fac pe bazä de interese si schimburi de oferte.Nu suntem cu nimic inferiori.Putem la fel de bine sä ne reprezentäm interesele cu zimbetul pe buze si cu dinti de fier.Oamenii lor sunt diplomati si färä complexe in tratative.
    Problema este alta:Cei ce ne reprezintä sunt oameni slabi,ce si reprezintä propriile interese,adicä,fosti slujbasi
    modesti si incullti,isi apärä de fapt veniturile lor ,sä nu le piardä.Toate tärile actuale ale EU,sunt reprezentati de diplomati cu experientä si duri in tratative,desi cu zimbetul pe buze,si politicosi.Un om ca Ciolacu,care nu stie nicio limbä,suferä de complexe,tace si acceptä orice.Valabil la toatä clasa politicä.O rusine din fostul lagär socialist.
  • georg xanthu 01.01.2024 22:42
    completez:Toatä lumea de west,sunt intr o competitie acerbä in orice interese au.Oameni competenti si duri,
    luptä ptr.orice este in interesul tärii lor.Au o mare experientä diplomaticä,cunosc limba de discutie a tratatului
    si ti ia felia de sub nas,färä sä simti.Si este legal.Ai nostri prosti de mor,inculti,doar o englezä de baltä,pierd si aratä cu degetul cä au fost mintiti,cä nu este fair!! Sigur cä nu,! fair este ce ai cistigat in lupta unfair.!!
    Cu oameni diplomati ca ai nostri,jumate securisti,jumate inculti,vor sä fure doar bomboana de pe tortä.
  • Passagero 01.01.2024 23:43
    Sunt de acord, bro Georg, asta ma doare pe mine, ca sunt prosti de mor si inculti, nu se poate ca un prim ministru sa nu vorbeasca fluent limba diplomatica si sa nu aiba cunostinte solide in istoria evenimentelor diplomatice de acum cel putin 1000 de ani. Un cioflingar complexat nu va fi niciodata un bun diplomat, prim-ministru, ministru de externe sau ambasador pentru ca nivelul lui de pregatire intelectuala nu-i permite asta, merge cu cioflingarii loco de acelasi nivel, insa in disputele externe nu merge pentru ca, asa este, ai lor pot fi ticalosi si corupti, insa sunt bine pregatiti. Scoala romaneasca este terminata din toate punctele de vedere, de unde sa scoata oameni bine pregatiti? S-a implinit maxima lumpen-proletariatului comunist "noi muncim, nu gandim", asa ca vor manca cu polonicul pana li se vor strepezi dintii si se va alege praful.
    Functia de prim-ministru in RO este ocupata de de vreo 20 de ani de cioflingari jalnici, semi-analfabeti, cum pot sa fie desemnate aceste catastrofe in aceasta functie?
  • Mircea Dragan 02.01.2024 14:15
    Ne-am luat adio de la spatiul Schengen care oricum nu mai exista. Cer e ca ne alegem cu 30.000- de arabi analfabeti asistati social.
  • Catalinski 02.01.2024 22:27
    Romanii doar latră pe internet.Pe cine mai interesează de Romania?
  • Rusi 03.01.2024 16:30
    Ce a facut Ciolacu si guvernul lui se numeste inalta tradare si trebuie pedepsita ca atare. Pentru asa ceva nu exista decat o singura pedeapsa.streangul.
  1. Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

  2. Reacțiunea: Mergem până în pânzele albe într-un război ca și pierdut

  3. Ședință CSAT la Cotroceni. ACTUALIZARE: România trimite rachete Patriot în Ucraina. Iohannis s-a retras oficial din cursa pentru șefia NATO

  4. Polonia se pregătește de război deși a respins livrarea de Patriot Ucrainei. A fost proiectat un nou sistem de comunicații pentru alertarea cetățenilor în situații de urgență, cum ar fi conflictele armate

  5. “Vaccinurile” Covid sunt asociate cu un risc cu 200 de ori mai mare de apariție a cheagurilor de sânge în creier decât alte vaccinuri, arată un nou studiu

  6. ”O JOSNICIE”! Bănescu a luat-o razna complet: În războiul lui securistic cu IPS Teodosie a cerut inclusiv demiterea Patriarhului Daniel din Academia Română și din Academia Internațională de Științe Religioase de la Bruxelles. FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

  7. Nae Ionescu a fost ”cel mai mare gazetar după Eminescu, într-un timp când am avut colosali gazetari”. A fi ”bun român”

  8. Hipogeul din Constanța, vestigiu unic din creștinismul timpuriu, inaugurat după restaurare. Mărturie de la începuturile creștinismului în Dobrogea - FOTO

  9. Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

  10. George Simion critică dur decizia CSAT: “România nu are de ce să intre în războaiele altora” - VIDEO

Ultima oră

07:10

21 iunie: Solstițiul de vară. Cea mai lungă zi a anului

07:00

21 iunie: Sfântul Mucenic Iulian din Tars, Sfinții Cuvioși Părinți Iulie Preotul și Iulian Diaconul și Sfântul Mucenic Iulian Egipteanul

23:59

Nae Ionescu a fost ”cel mai mare gazetar după Eminescu, într-un timp când am avut colosali gazetari”. A fi ”bun român”

22:38

Hipogeul din Constanța, vestigiu unic din creștinismul timpuriu, inaugurat după restaurare. Mărturie de la începuturile creștinismului în Dobrogea - FOTO

22:11

“Vaccinurile” Covid sunt asociate cu un risc cu 200 de ori mai mare de apariție a cheagurilor de sânge în creier decât alte vaccinuri, arată un nou studiu

21:45

Reacțiunea: Mergem până în pânzele albe într-un război ca și pierdut

21:30

Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

20:43

Polonia se pregătește de război deși a respins livrarea de Patriot Ucrainei. A fost proiectat un nou sistem de comunicații pentru alertarea cetățenilor în situații de urgență, cum ar fi conflictele armate

19:44

”O JOSNICIE”! Bănescu a luat-o razna complet: În războiul lui securistic cu IPS Teodosie a cerut inclusiv demiterea Patriarhului Daniel din Academia Română și din Academia Internațională de Științe Religioase de la Bruxelles. FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

19:18

Nu orice mână întinsă primește șefia NATO

18:19

VIDEO LIVE: Conferință ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului asupra vieții biologice, psihologice și duhovnicești a omului contemporan”

18:04

Mihai Tîrnoveanu: Cum au ajuns în Covasna și Harghita, pentru Identitatea Națională, 1500 de icoane - “Am simțit bătăile inimilor de români care au trecut Carpații, așa cum odată treceau batalioanele”

17:07

George Simion critică dur decizia CSAT: “România nu are de ce să intre în războaiele altora” - VIDEO

16:00

Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța

15:38

BANII sau LIBERTATEA. De ce le-a spus Elon Musk publicitarilor care au părăsit X ”Go F*ck Yourself”