Bogdan Tiberiu Iacob: Demers stupefiant: Ucraina bagă România în gura lui Putin cu dezvăluiri despre arme

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce se chinuie de luni de zile să ascundă guvernul României e scos la lumină de Ucraina: țara noastră e a treia mare filieră internațională prin care armele livrate de occident, mai ales din SUA, ajung în țara lui Zelenski.

Presa ucraineană mai relatează că România a furnizat arme letale din rezervele sale și că i-ar putea livra lui Zelenski inclusiv întreaga flotă de MIG-uri 21 și 29. De asemenea, oficialii români fac lobby puternic pentru trimiterea către Ucraina a sistemelor HIMARS. Conceput sub forma unui așa-zis articol de recunoștință, materialul pare menit, mai degrabă, să bage și România în gura Kremlinului și să agite și mai mult apele în această zonă.

”Multe țări oferă Ucrainei un ajutor considerabil, dar o mare parte din acesta rămâne în afara spațiului public sau se pierde într-o multitudine de știri. Una dintre țările al cărei ajutor important merită atenția noastră este România, care sprijină și ajută ucrainenii în toate felurile posibile încă din primele zile de război. Este una dintre țările lider în transportul de mărfuri din SUA cu împrumut-închiriere către Ucraina și a treia țară de tranzit ca mărime pentru livrarea de arme și echipamente”, scrie publicația Kiev Post.

”Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE. În cadrul recentei întâlniri de la Kiev cu Volodymyr Zelensky, Iohannis l-a asigurat că România dorește ca Ucraina să devină candidată la UE în cel mai scurt timp posibil.

Mai mult, pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele românești, Ministerul Apărării a inițiat amendamente la legislație care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor Alianței. România deține câteva zeci de avioane de luptă MiG-21 și Lancer, plus 15 avioane de vânătoare MiG-29 pe care nu le folosește, dar le-ar putea preda Ucrainei. Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea Ucrainei М142 HIMARS fabricate în SUA” mai scrie presa ucraineană. (B.T.I.)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • Bendis Hestia 22.06.2022 23:28
  In primul rând: ce ne miră? există declarații oficiale ale Kievului că cel mai mare dușman al Ucrainei este România, stat fascist și agresor. Chiar pe 22 ianuarie 2022, "eroul planetar" acuza: "România a ocupat Bucovina de Nord". Că ne dă pe mana rușilor in speranța că ne vor distruge definitiv, nu trebuie să ne mire.

  In al doilea rând, iși imaginează cineva că GRU-KGB (infiltrați la cele mai inalte nivele de conducere ale României) nu știe tot ce mișcă in țara asta??

  Delațiunea ordinară a Ucrainei - care nu face nimic de capul ei, deci a primit ordin - nu oferă nimic rusilor, dar ne oferă nouă dimensiunea monstruoasă a disprețului total și suveran pe care il are Ucraina pentru România,
  chiar in momentele in care elenski personal ii mulțumeste prietenului Victor Orban pentru tot spijinul lui!

  Această declarație, care dă un semnal multora de pe glob, trebuie să ne atragă atentia cu atât mai mult cu cât vine după momentul stupefiant și inexplicabil al ignorarii TOTALE - mergând pana la a-l tăia din poze - al lui Iohannis in timpul vizitei cu cei 3 corifei la Kiev! Acolo, Iohannis a reprezentat Statul Român, deci Statul Român a fost practic desființat de pe fața pamântului de către Ucraina!!

  Trăiască prietenia frățească ruso-ucraineană-ungurească!
 • brian duffy 23.06.2022 01:38
  ro nu trebuia sa se bage in asa ceva...ajutor umanitar, tara de transit economic da, dar nu arme...suntem folositi noi si tarile baltice drept momeala pt extinderea razboiului pe care-o doresc usa si GB mai putin statele ue si si mai putin cred ca locuitorii europeii si mai ales din tarile fost comuniste (unele deja pe fata cu RU)
 • brian duffy 23.06.2022 01:39
  razboiul e moarte distrugere foame si sete, necivilizatie si nu aduce nimic bun
 • Stefan Gavrilescu 24.06.2022 11:48
  Cand gradul de inutilitate si lipsa de constienta sunt prea mari, razboiul nu este decat un mecanism de autoreglare.
 • O parere 23.06.2022 02:54
  Cu ceva timp in urma, MApN-ul dezmintea afirmatiile potrivit carora Romania ar livra arme si munitie in Ucraina ca fiind o" denaturare grosolana a realitatii".
  https://www.antena3.ro/actualitate/mapn-afirmatii-rusia-livrare-arme-ucraina-romania-638058.html

  Cam tot pe atunci, deputatul Alexandru Muraru afirma ca: "Din ratiuni de securitate si de strategie politica si diplomatica facem mai mult decat spunem. Actionam si apoi comunicam. Este important acest lucru, mai important decat a prezenta lucrurile asa cum se petrec."
  https://www.digi24.ro/opinii/de-ce-ucraina-trebuie-sprijinita-si-cu-arme-grele-1928605

  Populatia de rand a fost, este si va fi oficial mintita. Opinia plebei din colonie, este oricum neimportanta. Dar iata ca minciuna iese pana la urma la suprafata, prezentata culmea, chiar de prietenii ucrainieni. In tot acest timp, ungurii, mult mai intelepti si mai apti d.p.d.v. diplomatic, nu au acceptat ca arme letale sa le tranziteze tara. Sa nu ne mire daca in viitor, aceste calitati ii vor ajuta si in planurile privind Romania.
 • Nata 23.06.2022 07:59
  Rusi, ucrainieni si unguri sunt dusmanii romanilor dintotdeauna. Zelenski e un idiot si un tradator. Daca si-a pus proprii cetateni neinarmati in fata atacurilor rusesti, cum o sa ii pese de romani?!
  Prostovanii de basarabeni, daca nu se ... pe ei pana acuma ar fi fost parte din Romania, in UE si membra NATO. Si asa se termina cu minciunile Ucrainei si a Rusiei.
 • kostas.ro1608 23.06.2022 08:21
  Nu cunosc romani care sa simpatizeze cu Ucraina si Ucrainenii. Sunt caractere asemanatoare cu ale rusilor, de aia se si considerau frati cu ei. Ceea ce au facut prin aceste declaratii confirma lipsa lor de caracter. Problema pe care multi nu o inteleg f bine este urmatoarea: odata inceput razboiul este mai bine ca rusii sa fie tinuti cat mai departe de granitele Romaniei. Pentru ca odata ajunsi la granita, ne putem astepta la orice. Indiferent de cum ne-am comportat, rau sau bine, rusii nu tin cont de asta. Romania este un mare obstacol in calea lor pentru hegemonia Marii Negre. De asta trebuie sa ne temem.
 • Andri 23.06.2022 11:40
  Pe 29-30 iunie e summitul Nato. Sper sa nu atace Turcia pe Grecia in zilele respective. Atacul se pregateste deja intens si oficial pe fata, dar bine era de se mai amana.
 • Rusi 23.06.2022 14:33
  Romania nu trebuia sa ajute militar Ucraina, un stat care ne ocupa o parte din teritoriu si care ne dusmaneste. Daca Romania va fi atacata de rusi cei vinovati trebuie sa plateasca.
 • Carturarul 23.06.2022 22:08
  Uite ce se întâmplă când încălzești șarpele la sân.

  Reacția corectă ar fi oprirea oricărui trafic de arme pentru ukkraina pe teritoriiul României.
  Cât depre Mig-uri și Lancer să își pună pofta în cui.
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

 10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:56

Tatăl Laurei Roșca după autopsie: ”Nu-i drog, nu-i alcool, nu-i nimic”. Doi DJ români morți în condiții neelucidate: DJ Lalla pe plajă, DJ Claudiu Găzdaru, alias Dubphone, găsit mort în casă după 7-8 zile de la deces

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române