Bogdan Tiberiu Iacob: Bezna minții. Ciolacu umilește România, străinii o apără

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

Foto: RomâniaTV

Foto: RomâniaTV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este de-a dreptul aiuritoare situația produsă în ultimele două zile în chestiunea spațiului Schengen. Guvernul austriac calcă România și Bulgaria pe cap impunînd noi condiții împovărătoare pentru aderare, opoziția austriacă reacționează vehement și spune că cele două țări îndeplinesc toate condițiile, bulgarii reacționează la fel de vehement. Numai premierul României, Marcel Ciolacu, e fericit cu noua situație și dă dreptate guvernului austriac: așa e, nu îndeplinim condițiile.

De ani de zile, mai-marii țării nu mai prididesc cu declarații ferme că România îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Schengen și numai ticăloșia unor state ”putiniste” ne blochează.

În week-end, vine pe surse în presa austriacă informația că guvernul ar vrea să ”relaxeze” atitudinea față de România și Bulgaria și ar fi dispus să accepte intrarea în Schengen.

Dar numai cu aeroporturile, într-o primă fază, ceea ce e nițel mai mult decît zero.

Și numai dacă cele două state acceptă îndeplinirea unor condiții noi și foarte dure, incluzînd acceptarea unor refugiați afgani și sirieni aflați în prezent în Austria.
 
Urmarea?

Premierul României explodează sîmbătă noaptea de fericire – pe baza strict a unei știri pe surse – și trîmbițează în miez de noapte pe Facebook marea victorie: Am spart gheața, intrăm în Schengen.

O mare parte a presei îi ține isonul: O mare victorie!

Nimeni nu pare să observe imensul, umilitorul paradox: nu doar că nu intrăm în Schengen, dar ni se impun alte condiții, suplimentare.

Mai-marii statului bulgar, președintele și premierul, reacționează tăios: ”Nu este acceptabilă introducerea unor reguli suplimentare pentru Bulgaria și România. Ideea este să respectăm regulile regulamentului european, pe care noi și acum le îndeplinim. Dacă cineva dorește reguli specifice pentru Bulgaria, acest lucru este categoric inacceptabil”.

Reacționează vehement și opoziția din Austria: partidul NEOS dă un comunicat dur care etichetează pretențiile guvernului drept ”penibile”.

”România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile de aderare la Schengen. Faptul că Karner vrea acum să negocieze pentru ceva la care au deja dreptul este o impertinență. România și Bulgaria nu ne datorează nimic”, precizează comunicatul.

În România, însă, ce să vezi: președintele Iohannis tace mîlc, iar premierul Ciolacu e încîntat și dă dreptate guvernului lui Karl Nehammer:

”Solicitările Austriei nu sunt exagerate. Să nu ne mințim, Cherecheș a trecut frontiera cu buletinul unui văr. Să nu credeți că din cerințele pe care le are Austria, care nu mi se par unele exagerate, pentru că cu toții ne dorim o întărire a frontierei. Nu ne păcălim unii pe alții. Domnul Cherecheș a reușit să treacă frontiera cu un buletin al unui văr, cu zece ani mai tânăr. Ăsta este adevărul. Dacă vrem să ne mințim, și să băgăm totul sub preș, nu vom reuși. Sunt discuții normale și sunt ferm convins că vor fi benefice”.

În două fraze, Ciolacu a dat azi dreptate guvernului austriac și a umilit propria țară.

Prin gura premierului, românii au aflat azi ”adevărul”: România nu îndeplinește condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen, mai are mult de lucru. (Bogdan Tiberiu Iacob)
 
InPolitics
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Fllo 11.12.2023 14:13
    Sau cum ar fi scris un clasic...în capul lui Ciolacu e întuneric ca-n fundul unui negru care merge printr-un tunel.
  • Tic 11.12.2023 14:25
    Partidul NEOS este un soi de USR si nu e deloc in opoziție adevărată.Sunt globalisti pur sânge.Iar problema cu afganii si cu sirienii&co este redutabilă !
  • Vasile Pdure 11.12.2023 16:56
    Bun, asta am înțeles! Ciolacu e un măscărici! Dar toată clasa politică din România se limitează la un neisprăvit? Celelalte partide politice unde sunt? Aur e pe val. Terhesh la fel." Starea de Libertate " a lui Diplan & compani, unde sunt? Târnoveanu- nu că zona lui este cu ungurimea. Doamna Gianina- cu vaccinulurile. Ei au făcut minuni in zonele lor, însă dacă acum nu se reușește blocarea acestui proiect fabulos de pierdere a identității României, repercusiunile vor fi greu de remontat. Pârghiile prin care se poate bloca această trădare, le are în mână doar politicul. Civismul în România a intrat în adormire.
  • Simplu-Mihai 11.12.2023 19:51
    Hmmm! Eu zic așa,o să intrăm în zona economică Schengen doar când galonații nu vor mai avea pârghii de blocare.
    Concret,toată mafia transfrontalieră este în mâna ,,reginei",poi cum ar fi să piardă găina cu oăle de aur?
    Sunt convins că și la ora asta scanerele ,,e defecți" nu-i asa?
  • Rusi 13.12.2023 17:03
    PSD si PNL nu vor mai intra in Parlament in 2024. La puscarie cu acesti tradatori de tara.
Ultima oră

19:44

”O JOSNICIE”! Bănescu a luat-o razna complet: În războiul lui securistic cu IPS Teodosie a cerut inclusiv demiterea Patriarhului Daniel din Academia Română și din Academia Internațională de Științe Religioase de la Bruxelles. FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

19:18

Nu orice mână întinsă primește șefia NATO

18:19

VIDEO LIVE: Conferință ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului asupra vieții biologice, psihologice și duhovnicești a omului contemporan”

18:04

Mihai Tîrnoveanu: Cum au ajuns în Covasna și Harghita, pentru Identitatea Națională, 1500 de icoane - “Am simțit bătăile inimilor de români care au trecut Carpații, așa cum odată treceau batalioanele”

17:07

George Simion critică dur decizia CSAT: “România nu are de ce să intre în războaiele altora” - VIDEO

16:00

Culmea ”României educate”: Un turnător al Securității ajuns vicepreședinte al Academiei deschide o conferință organizată de un plagiator. Mircea Dumitru alias ”Negulescu II” la braț cu ”Rectorul-plagiator” II de la Universitatea Ovidius din Constanța

15:38

BANII sau LIBERTATEA. De ce le-a spus Elon Musk publicitarilor care au părăsit X ”Go F*ck Yourself”

13:48

Literatura pentru Copii și Fuga de Suferință

13:40

Consiliul Județean Covasna, obligat de Curtea de Apel Brașov să înlăture tăblițele bilingve cu denumirea localității Valea Mare

13:32

Doliu la Jandarmeria Suceava! Un subofițer aflat încă în activitate a murit subit la 55 de ani

12:27

The Telegraph: Declarația bizară a lui Tony Blair privind drepturile transsexualilor rezumă nebunia vremurilor noastre

12:10

Premieră în SUA! ”Cele zece porunci” vor fi afișate în sălile de clasă din școlile publice din Louisiana

11:38

David Popovici își păstrează titlul european la 100 metri liber, după ce a obținut al treilea cel mai bun timp din istorie

11:23

Alis Popa: ROMÂNIA A ÎNVINS UCRAlNA! La fotbal, desigur

10:52

Starea de Libertate, Alianța Părinților și Asociația Juriștilor, scrisoare către CSAT: ”Retrageți imediat proiectul de OUG care echivalează cu intrarea României în războiul ruso-ucrainean!”