
Foto: NBC

Israelienii, pe care nimeni nu i-a bănuit vreodată de naivitate, înțeleg foarte bine că America nu mai este hegemonul de odinioară.
Cum pentru israelieni Statele Unite nu reprezintă nimic altceva decât o vacă de muls și un berbec utilizat pentru distrugerea cetăților inamice, această stare de fapt aduce o mare problemă: America moare iar Israelul nu și-a îndeplinit obiectivele strategice – expulzarea arabilor de pe teritoriul Palestinei, crearea Marelui Israel și reclădirea templului. Or, acest lucru nu se poate face decât în urma unui mare război. Cum un astfel de război, luptat exclusiv de către Israel, i-ar pricinui acestuia daune extinse punând în pericol chiar supraviețuirea statului, singura șansă a iudeilor este antrenarea colosului american pentru a-i purta luptele. Nu ar fi pentru prima dată, dar s-ar putea să fie pentru ultima.
Așadar, din punctul de vedere al elitelor israeliene conflictul trebuie să izbucnească cât mai repede, atât timp cât Statele Unite îl mai pot duce. Asta a venit Bibi să ceară la Washington, acolo unde și-a dus rufele murdare la spălat și unde a fost întrerupt cu aplauze de vreo 58 de ori. Așa cum am mai spus, după părerea mea, vizita lui Netanyahu a fost pregătită în contextul tentativei de asasinare a lui Trump. Trump trebuia să moară, iar pentru crimă ar fi fost blamat Iranul. Netanyahu ar fi venit să-i mângâie pe cap pe americani și ar fi cerut Congresului să arate bărbăție și să declare război Iranului pentru a răzbuna moartea lui Donald, „marele prieten al Israelului”. Vă imaginați care ar fi fost reacția politicienilor americani, vânduți cu arme și bagaje lobby-ului israelian AIPAC. Nu a fost să fie.

Cu Trump încă în viață, se pare că în spatele ușilor închise lui Netanyahu i s-a pus în vedere că e nevoie de un alt pretext. Ceva substanțial. Americanii nu pot interveni decât dacă Israelul va fi atacat. Zis și făcut: întors acasă, Bibi a continuat să provoace asasinând copii în Gaza, lideri Hezbollah în Liban, și chiar pe interlocutorul său, negociatorul Hamas, aflat în vizită la Teheran. Orice limită diplomatică și umană a fost încălcată cu speranța de a provoca o reacție suficient de mare. Orice numai să iasă război, dar un război mare, cu participarea huidumei americane.
La ce să ne așteptăm până pe 5 noiembrie, data alegerilor pentru Casa Albă? Ne putem aștepta la orice. În opinia mea este extrem de probabil să mai încerce ceva MARE până atunci. Altminteri se pare că există o diferență de opinii. Pe deoparte ce e în mână nu-i minciună: o președinție Harris ar însemna un executant fidel al planurilor AIPAC, o slugă garantată. Pe de altă parte, într-un mod ce l-ar discredita absolut dacă nu ar fi vorba de politică, Trump se gudură exact pe lângă oamenii care au pus la cale asasinarea lui. De ce face acest lucru care îi dezgustă pe cei neinițiați? Dintr-o logică simplă: ca să poți salva America (și viața ta) trebuie mai întâi să ajungi președinte, iar oamenii care au pus la cale eliminarea ta au acces la butoanele semaforului electoral. Te faci frate cu dracul, le promiți orice numai să ajungi acolo. Ce poate Trump promite celor care l-au tăiat din cartea celor vii, ce atuuri are în mână? Un singur mare atuu: patriotismul american. Trump este preferat de „redneckșii”din Midwest și din Sud, care constituie miezul armatei americane. O Americă patriotică, deci trumpistă, poate fi mai ușor folosită drept carne de tun în munții Iranului și deșerturile Siriei. Până acum nu s-au găsit droguri suficient de puternice pentru a trimite lumea să moară în luptă pentru drepturile ELGIBITI sau pentru vaccinuri.
Întrucât am început această scurtă analiză afirmând că pe israelieni nimeni nu i-a bănuit vreodată de naivitate, puteți trage singuri concluziile cu privire la șansele concurenților din noiembrie. Dar, așa cum s-a văzut și cu ocazia încercării de asasinat, oamenii au planurile lor, dar și Dumnezeu le are pe ale sale.

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Toate flacarile razboiului se zaresc, ard
Pana la alegeri, vor incerca totul
Si vor distruge si America si norodul
În rest ,va multumesc pentru comentariul lucid ca de obicei.
ntâlnirea de la Doha a început joi, 15 august, și s-a încheiat vineri, 16 august, fără să rezulte un acord. Între timp, directorul State Security Service din Qatar, Abdullah bin Mohammed Al Khulaifi, a fost decorat de CIA. Ceremonia, desfășurată la sediul CIA a avut loc, potrivit site-ului de știri american Axios, pe fondul eforturilor diplomatice ale SUA și Qatar de a ajunge la un acord de încetare a focului și eliberare a ostaticilor. Și tot Axios scrie despre noua propunere („bridging proposal”) prezentată de SUA, vineri, și Israelului și Hamas. După o întâlnire luni, 19 august, de la Tel Aviv, cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că Israelul sprijină noua propunere a SUA. Se pare, însă, că a agreat-o știind că Hamas o va respinge. Hamas consideră că ceea ce conține noua propunere nu coincide cu ceea ce s-a acceptat, deja, pe 2 iulie, și a respins-o dând vina pe liniile dure ale politicii lui Netanyahu. Site-ul The Cradle, citând Al-Sharq - cotidian arab pro-guvernamental publicat în Doha – prezintă detaliile, dezvăluite de surse din mișcarea Hamas, referitoare la propunerea americană.Oficialii americani susțin că atât versiunea israeliană din 27 mai, cât și cea a Hamas din 2 iulie nu reprezintă poziția lor actuală, iar „bridging proposal” încearcă să reducă acest decalaj și să ofere fiecărei părți câte ceva din ceea ce își dorește. Dar orice decalaj care s-a redus la Doha a fost între pozițiile SUA și cele israeliene, nu între Israel și Hamas. Negocierile continuă la Cairo.
Dar totodata pentru a intelege mai bine contextul american al alegerilor " democratice " si decalaratia Kamilei ( noua camila a blocului militar politic financiar economic , putem consemna , de ca a fost nevoie de " ATACUL DIN KURSK " , adica :
Ucraina și Rusia urmau să trimită și ele delegații la Doha, în această lună, pentru a negocia un acord care să stopeze loviturile asupra infrastructurii energetice de ambele părți, au declarat diplomați și oficiali „familiarizați cu discuțiile”, pentru The Washington Post. Publicația mai spune că discuțiile indirecte, în care Qatar urma să fie mediator, întâlnindu-se separat cu delegațiile ucraineană și rusă, au fost oprite după ofensiva Ucrainei în regiunea Kursk. Deși Ucraina a dorit oricum să-și trimită delegația la Doha, Qatar a refuzat, deoarece nu a considerat că o întâlnire unilaterală ar fi benefică. Întrebat de The Washington Post, biroul prezidențial ucrainean a declarat că summitul de la Doha a fost amânat „din cauza situației din Orientul Mijlociu”, dar că va avea loc, într-un format de videoconferință, pe 22 august. Kremlinul nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Casa Albă a refuzat, de asemenea, să comenteze.
Deci concluzia este una singura : Nimeni nu doreste sa se opreasca din profitul militar , chiar cu pretul victimilor civile din : Rusia , Ukraina , Gaza , Liban , dar nimeni nu stie ce se va intampla " dupa alegeri " americane , etc , etc iar fiecare tabara militara " se acuza una pe alta " continund sa omoare civili .Oare " mascaricii de la ONU , in ce tabara se afla si care este " papusarul lor ?