Biden îl face Dictator pe Xi și dinamitează relațiile bilaterale – Se va repeta Efectul "Putin – Asasin"?

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se spera ca întâlnirea Biden – Xi cu ocazia Forumului Economic Asia – Pacific de la San Francisco să mai tempereze tensiunile dintre cele două Superputeri. Dar liderul american a dat cu bățul în baltă.

Sau l-a băgat prin gard. Încă nu este clar.

După întâlnirea de patru ore cu Xi Jinping, Joe Biden a participat la o conferință de presă în care a avut loc un episod bizar.

La întrebarea unuia dintre ziariști, octogenarul de la Casa Albă a părut să iasă din scenariul de răspunsuri scris cu atenție de consilierii săi.

Biden a fost întrebat dacă, după întâlnirea bilaterală cu Xi, încă îl mai privește pe omologul său chinez ca pe un „Dictator”.

Fără să se uite la hârtii, Biden a confirmat cu seninătate.

„Uite ce e, este (dictator). Este dictator în sensul că e tipul care conduce o țară care este o țară comunistă, bazată pe o formă de guvernare total diferită de a noastră.”

Explicația lui Biden poate fi potrivită pentru un editorial, însă, după toate normele diplomatice, reprezintă un afront grav.

Mai ales dacă survine la puțin timp după ce te-ai despărțit de „tipul” pe care l-ai făcut dictator. Iar acela este conducătorul unei Superputeri nucleare.

Că a fost vorba de o gafă uriașă o dovedește și graba cu care consilierii au evacuat ziariștii după ce Biden a comis-o. Fără îndoială, pentru a nu-l lăsa pe președintele american să se afunde și mai tare.

Însă figura plouată a secretarului de stat Antony Blinken, în timp ce alături de el, Biden se amuză copios, spune totul. 

Evident că liderii chinezi știu foarte bine că Biden este senil și că vorbește gura fără el.

Bloomberg, care a prezentat pe larg evenimentulcomentează că este la latitudinea Beijingului să treacă peste incident. Sau NU.

În al doilea caz, gafa lui Biden ar constitui o canistră de benzină peste jarul relației dintre SUA și China. De foarte rău augur în contextul internațional actual.

Episodul amintește flagrant de un altul, care a avut loc la începutul mandatului lui Biden.

Când încă nu i se încălzise bine fotoliul din Biroul Oval, Biden a trântit într-un interviu:

„Cred că Putin este un asasin.”

Reacția lui Putin a fost promptă:

„Cine zice ăla e!”

Peste mai puțin de un an începea Războiul din Ucraina.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
 • IC XC NI KA 16.11.2023 14:34
  “..figura plouată a secretarului de stat Antony Blinken”..aș zice disperat de tensionat ..

  “Evident că liderii chinezi știu foarte bine că Biden este senil și că vorbește gura fără el.” O fi evident..neoficial, dar oficial contează cum e Biden?! Să sperăm că da. Pe raționamentul expus la Putin nu a contat.. Ce să înțelegem că și-a pus mintea cu el, un senil? Ce convenabil ..sau nu.

  Fiecare caută ale sale ..și le găsește (interpretează) după voia lui, nu a Lui.

  “Fiindcă toți caută ale lor, nu ale lui Iisus Hristos.” Filipeni 2,21

  Doamne, miluiește.
 • Naeh 16.11.2023 14:41
  Aici e vorba în primul rând de foarte mulți bani. Restul contează mai puțin, în funcție de interese.
 • 7:3-4 16.11.2023 15:07
  https://twitter.com/i/status/1724583745301143940

  Very important and dangerous ????

  It should be disseminated widely.
  Soldiers in the Israeli Defense Forces in #Gaza admit that they received orders from #Netanyahu to ethnically cleanse the Palestinians, and said that their plan is “invasion, expulsion, and settlement.”
 • anthony 16.11.2023 19:27
  Daca chinezul ar fi vrut sa il umileasca bine de tot pe Biden, trebuia doar sa mentioneze ca nu se duce la intilnire cu un presedinte american care a fraudat alegerile, deci este illegal
 • ciobotaru_lc@yahoo.com 16.11.2023 20:00
  Si biden sub administratia caruia milioane de americani s-au vaccinat fortat si se estimează ca peste 600 000 au murit deja din cauza vaccinului, cum o fi? Blinken este strapezit ca adevarul strapezeste gura in asa zisa politica inalta. De fapt o barfa ca in Rahova.
 • Tic 16.11.2023 20:44
  Se urmărește provocarea următorului conflict,a următoarei crize care se va " decora" cu sanctiuni contra Chinei si ghiciti cine va suporta costurile explodate la produsele făcute de chinezi si penuriile ce vor urma?
 • Fan Cristi 16.11.2023 21:38
  spectacol pentru naivi
 • Dorel Timpa 17.11.2023 13:42
  Asta e din ciclul " cine zice ala e ",

  a avut dreptate Putin
 • Rusi 17.11.2023 15:41
  Singura diferenta dintre cei doi este ca Xi este un dictator lucid iar Biden este dictator ametit, un fel de Agamita Dandanache.
 • 1821 18.11.2023 01:41
  Priviti-l pe dl. Xi.
  Figura domniei sale exprima compasiune fata de cadavrul viu caruia ii face hatirul de a-i stringe mina.
 • 1821 18.11.2023 01:49
  Iata cine conduce America , fiind recunoscut ca atare ;
  https://www.national.ro/afaceri/elita-afacerilor-americane-din-nou-la-picioarele-chinei-805960.html
Ultima oră

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

14:10

SENZAȚIONAL: Bunicul Oliviei Steer, luptător transilvănean pentru România Mare, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia și senator în primul Parlament. A fost prigonit pentru că a depus o cunună cu un tricolor la mormântul lui Avram Iancu

13:23

Biden o Muerte: Democrații nu au un Plan B

12:26

Parada militară organizată la București cu prilejul Zilei Naționale a României, 2023, la 105 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 - VIDEO și FOTO cu Nori Gri deasupra României