BOR: VERDE PENTRU AUR LA ALEGERI! Sfântul Sinod recomandă credincioșilor să voteze numai cu cei care susțin FAMILIA NORMALĂ, formată din Bărbat și Femeie, și se împotrivesc CRIMEI AVORTULUI. Cele „10 Porunci” din ”Îndreptarul Electoral”

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceeași ședință a Sfântului Sinod în care majoritatea sinodalilor a cerut și a votat pentru eliminarea progresistului Vasile Bănescu de la butoanele mixerului de comunicare al Patriarhiei și, implicit al Bisericii Ortodoxe Române, înalții ierarhi au dat un semnal clar (în contra tuturor opiniilor personale și de grup de interese manifestate prin gura fostului purtător de cuvânt), pentru susținerea fără echivoc a partidului AUR la alegeri.

Concret, în „Îndreptarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind anul electoral”, dat publicității astăzi, 10 martie 2024, într-o zi importantă și cu o semnificație aparte pentru Ortodoxie - Duminca Înfricoșătoarei Judecăți - se afirmă negru pe alb că recomandarea BOR pentru credincioși este să voteze la alegerile care vin, în primul rând, pentru politicienii care: I) manifestă credință în Dumnezeu, II) apără libertatea religioasă și susținerea activităților spirituale și sociale ale Bisericii urmat de punctul al III-lea din cadrul celor „10 porunci” ale BOR către clasa politică, destinat recomandării de vot a celor care demonstrează respect pentru persoana umană și promovarea culturii vieții prin „promovarea familiei tradiționale, firești, formată din bărbat și femeie, menită să conceapă alte vieți; implementarea de politici împotriva avortului, eutanasiei, cercetărilor pe embrioni umani, clonării”. Lista de 10 porunci continuă și o prezentăm integral mai jos.

Analizând însă doar primele trei puncte enunțate mai sus este suficient pentru a înțelege că, așa cum Patriarhul Teoctist a dat un semnal clar înainte de alegerile din 1996 - și anume: „NU votați cu Antihrist!”, respectiv cu foștii comuniști mascați în PSD-iști și „emanatul” lor, Ion Iliescu - Sfântul Sinod de astăzi spune, prin grija Sfântului Duh, același lucru: Nu votați cu antihriștii! Pentru că tot ceea ce este împotriva familiei naturale și a vieții, a căsătoriei dintre bărbat și femeie și a sufletului zămislit în fiecare ființă vie chiar de la momentul concepției, tot ceea ce este împotriva firescului lăsat de Dumnezeu pe pământ este împotriva lui Dumnezeu, adică slujește nenumitului.

În ce privește CRIMA AVORTULUI, pozițiile anti-viață ale unor politicieni „de vârf” PSD, PNL, USR și UDMR au fost deja exprimate. Ne ajută site-ul progresist ce poartă numele fostului post de radio „Europa Liberă”, cu un articol din 2022: 

Toate partidele perindate la putere vor MOARTEA COPILULUI

Marcel Ciolacu, președinte PSD, prim-ministru: „PSD consideră că avortul trebuie înțeles strict ca un act medical, parte din practica obișnuită a unui medic specialist. Înțeleg pe deplin sensibilitatea anumitor zone conservatoare față de acest subiect, însă trebuie să fim cu toții conștienți că nu poți să obligi o femeie să țină o sarcină pe care nu și-o dorește...”

Raluca Turcan, ministru al Culturii în Guvernul PNL-PSD:Este dreptul femeii de a face avort. Eu aparțin și sunt membră a Partidului Național Liberal (PNL) și împărtășesc - trebuie să împărtășesc acest punct de vedere”,

Alina Gorghiu, fostă președintă a PNL și a Senatului României, în prezent ministru al Justiției în Guvernul PNL-PSD, se declară „categoric” în favoarea dreptului femeii de a decide „ce are de făcut”: „Poziția mea este una foarte simplă și fermă - femeile au acest drept fundamental la autonomie și autodeterminare corporală. Nu o dată am susținut public aceste lucruri. Cred că ar trebui să rămână și pe mai departe în România”, spune senatoarea PNL.

Dan Barna, la data declarației vicepreședinte al partidului Uniunea Salvați România (USR): este „dreptul femeii să decidă asupra sănătății sale și asupra opțiunilor de viață pe care și le asumă”.

Deputata Éva-Andrea Csép din partea UDMR: „Fiecare femeie și fiecare om are dreptul asupra propriului corp și asupra propriei vieți, acesta este un drept fundamental al omului”.

Oare acest „drept fundamental al omului” asupra propriului corp și asupra propriei vieți de ce nu a mai fost valabil pentru UDMR-iști în pandemie? Să aducem aminte:

Kelemen Hunor, președinte UDMR și vicepremier al Romniei la data respectivă: „Poți să faci ce vrei cu corpul tău, e dreptul tău, dar și statul trebuie să aibă grijă de sănătatea publică. Când e vorba despre sănătatea publică, dacă e nevoie de lege, trebuie să dăm lege. Eu, personal, m-aș duce mai departe și cu obligativitatea de a vaccina anumite categorii socio-profesionale. Chiar și despre acest lucru este bine să discutăm. (...) Eu cred că trebuie să ne îndreptăm către a asigura și a face în așa fel încât marea majoritate a cetățenilor să se vaccineze. Și da, după aceea, sigur, dacă te-ai vaccinat, libertatea ți se dă înapoi. Dacă ai acest certificat. Dacă trebuie lege, dăm lege, nu-i nici o problemă. Problema este cum abordăm și eu sunt pentru o abordare destul de dură, brutală.”, a declarat Hunor într-o conferință de presă, citat de Agerpres. (Memento...)

Practic, aceste poziționări anti-viață elimină complet din recomandările BOR partidele de mai sus.

EXCEPȚIA: George Simion, președinte AUR: „Trebuie să clarificăm valorile pe care ni le mai asumăm ca țară și ca popor, trebuie să ne reîntoarcem la biserică și la rolul ei și să ne gândim cu sinceritate dacă ar fi bine să primim soluția în plic și noi doar să o aplicăm”.

LGBT-IȘTI și pe față și pe dos

În ce privește LGBT-ismul, la ora aceasta, cu excepția AUR, toate celălalte partide și-au arătat sprijinul ferm, și pe față și pe dos, pentru mișcarea antiumană care a înlocuit ideologia comunistă la care făcea referire vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist. Noul comunism este ideologia LGBT, după cum scria inspirat chiar pe un banner afișat în preajma Congresului PPE de la București, la care activiștii homosexualiști din România au solicitat „aripii LGBT” din PPE să susțină legalizarea „căsătoriilor” homosexuale, camuflate în „parteneriate civile”, deziderat politic enunțat explicit de organizațiile homosexualiste din România, ca o „urgență” pentru anul 2024.

Nu prea încape nici o îndoială că dacă molohul PSD-PNL ajunge din nou la putere, mai devreme sau mai târziu, aceste cerințe - care premerg adopțiilor de copii de către cuplurile homosexuale, așa cum s-a întâmplat în aproape toate celălalte state din lume unde s-a ajuns la acest punct -, să fie îndeplinite, inclusiv cu concursul „intelectualității teologilor masivi”, apud Bănescu, cum ar fi reprezentantul aripii respective din BOR, recte Baconschi, care s-a exprimat pentru legalizarea „parteneriatelor civile” chiar în preajma Referendumul pentru Familie din 2018, în trena „sectei” 22-GDS.

Chiar dacă la București, pentru prostirea populației, personaje aculturale, amorale și cu vădite deficiențe intelectuale, ca Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, se pronunță din gură pentru „familia tradițională”, în fapt familia normală, adevărata față a PSD-iștilor și PNL-iștilor, de slugi ale LGBT-iștilor, este cea pe care o arată la Bruxelles.

Nu vă lăsați păcăliți.

Este suficient să urmărim voturile euromarionetelor PSD și PNL pe acest subiect în Parlamentul European ca să înțelegem încotro vor să îndrepte România.

Și la capitolul acesta totul este foarte clar. Încă din 2021.

Dacă în ceea ce privește REPER-ul lui Cioloș, care se traduce prin („Reînnoim Proiectul European al României”) sau USR-ul lui Drulă știm că acestea sunt vârfuri de lance pentru impunerea idologiei LGBT în România, te aștepți ca dinozauri comuniști fardați ca PSD-iștii lui Ciolacu sau metrosexualii PNL-iși ai lui Rareș Bogdan, care se prezintă ca creștini, să fie mai cu familia și în realitate, nu numai la tv. Ei bine, nu. Amantele tinere și banii le iau mințile și îi transformă în sclavii sistemului eurohomosexualist.

De altfel, este cunoscut că la Referendumul pentru Familie din 2018, PSD este cel care a trădat poporul român, exact acel Dragnea despre care Pleșu susținea că va profita de referendum fiind cel care a dat ordin în teritoriu ca membrii PSD să nu iasă la vot, după cum s-a văzut de altfel la rezultatele acestuia. Referendum la care șeful de facto al PNL, președintele Iohannis, a venit într-un sictir total pe la finalul lui pentru a nu le acorda credit românilor pe care-i denumise deja cu rânjetul lățit peste buze „fanatici religioși”.

Dar dovada de necontestat este, cum spuneam, votul unanim pe care l-au dat cele patru formațiuni antiromânești, REPER, USR-PLUS, PSD și PNL pentru enormitatea denumită „Rezoluția Parlamentului European din 11 martie 2021 referitoare la declararea UE ca zonă de libertate a persoanelor LGBTIQ”.

Rezoluție în care se afirmă foarte clar, ca un „drept al omului” faptul că „acordarea dreptului de a fi părinte într-un stat membru înseamnă că acest drept ar trebui să fie recunoscut în toate statele membre; întrucât în cazul unor copii ai căror părinți sunt de același sex există dificultăți din cauza lipsei unor dispoziții legale pentru recunoașterea reciprocă a certificatelor de naștere pentru copiii ai căror părinți sunt de același sex”. Și, desigur, trebuie „să facem totul”...

Vedeți și ProVita București: Decizia CEDO nu obligă la recunoașterea ”căsătoriei” între persoane de același sex. „Accept” – agent de influență pentru distrugerea familiei

Acesta este viitorul pe care ni-l doresc, de fapt, pentru România, PSD, PNL, USR-PLUS și REPER. Orice ar zice pe gură, nu uitați, scripta manent.

În schimb, la această oră, atât la Bruxelles, printr-un reprezentat destul de vocal, cât și la București și în întreaga țară, un singur partid s-a arătat ferm împotriva „căsătoriilor” homosexuale, a „parteneriatelor civile” și a adopțiilor de copii de către cuplurile homosexuale. Este vorba, desigur, de AUR. Alianța pentru Unirea Românilor a depus chiar și un proiect pentru adoptarea unei declarații a Parlamentului cu privire la susținerea familiei naturale.

Așa cum e ea, AUR este singura formațiune care susține și cele două mari misiuni naționale ale noii Coaliții pentru Constituție, Căsătorie și Numerar "Familie și Libertate”, din care fac parte și personalități apropiate ei sau care candidează pentru Alianță la Parlamentul European, cum ar fi avocatul Gheorghe Piperea.

Deși diplomatic formulată și lăsată undeva pe la finalul Comunicatului din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, fraza-cheie din cadrul celor „10 porunci” BOR pentru politicieni spune un lucru foarte limpede: SFÂNTUL SINOD DĂ VERDE PENTRU AUR!

Redăm Comunicatul integral:

Îndreptarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind anul electoral

„În perspectiva alegerilor europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale din anul 2024, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pornind de la pozițiile exprimate succesiv prin hotărârile sinodale din 13-14 februarie 1996, 23-25 februarie 2000, 12-13 februarie 2004, 5-7 martie 2008, 25 februarie 2016 și 21 iulie 2020, din dorința de a face cât mai clară atitudinea Bisericii Ortodoxe Române față de viața politică și campaniile electorale, hotărăște:

1. În calitatea sa de cetățean al Patriei și de părinte duhovnicesc al tuturor enoriașilor săi, indiferent de orientarea lor politică, preotul are libertatea, binecuvântarea și îndatorirea ca, de pe poziția și prin mijloacele duhovnicești care-i sunt specifice, să participe la viața cetății, sprijinind activitățile menite să promoveze binele obștesc și împotrivindu-se oricăror măsuri sau activități care se dovedesc a fi în contradicție cu învățătura și morala creștină ortodoxă. În vederea respectării opțiunilor politice ale credincioșilor săi, preotul are obligația de a păstra neutralitatea în timpul campaniilor electorale, atât în declarațiile publice, cât și în activitatea practică, față de problemele cu caracter politic. Opțiunea politică a preotului va fi exprimată doar prin votul personal secret.

2. Menține hotărârea sinodală nr. 1676 din 6 martie 2008, prin care, în conformitate cu Sfintele Canoane (6 Apostolic, 7 Sinodul IV Ecumenic, 10 Sinodul VII Ecumenic, 11 Sinodul local Cartagina), se stipulează că printre îndeletnicirile incompatibile cu slujirea și demnitatea clericală se numără și aceea de „a primi asupra sa dregătorii sau îndeletniciri lumești”, iar arhiereului, preotului, diaconului, monahului și monahiei din Biserica Ortodoxă Română, le este interzis:

a) să facă politică partinică;
b) să fie membru(ă) al unui partid politic sau al unei organizații care poate fi asimilată unui partid politic;
c) să candideze la alegerile parlamentare sau locale;
d) să participe la campanii electorale în calitate de susținător (oare);
e) să ocupe funcții de demnitar/înalt funcționar public la nivel central sau local, în Statul român sau în alte state.

3. Clericul sau monahul, care se implică în politica vreunui partid în calitate de membru sau de candidat, dar și prin susținerea unui candidat, încalcă legământul depus la hirotonie („...nu mă voi îndeletnici cu activități potrivnice chemării preoțești și nu mă voi face părtaș la lucrări și adunări care dăunează Bisericii”, hotărârea sinodală nr. 4670/2008), prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române (2015) și ale Regulamentului pentru organizarea vieții monahale și funcționarea administrativă și disciplinară a mănăstirilor (2003) și va trebui să aleagă între cariera politică și misiunea clericală/viața monahală. Abaterile de acest fel vor fi judecate în Consistoriile eparhiale.

4. Aplicând principiul iconomiei (pogorământ, dispensă), în vederea împlinirii misiunii pastoral-sociale la care sunt chemați în viața comunităților pe care le păstoresc, Sfântul Sinod, prin hotărârea sinodală nr. 1676 din 6 martie 2008, permite totuși ca preoții și diaconii să candideze, însă doar ca independenți și doar pentru calitatea de consilier local și consilier județean în România, în următoarele condiții:

a) lipsa unor candidați laici ortodocși, bine pregătiți, capabili să reprezinte eficient comunitățile din care provin și în a căror componență intră credincioși ortodocși;
b) încălcarea neutralității politice sau susținerea publică pe plan local a unui partid politic de către deservenții altor culte sau organizații religioase;
c) promovarea de către unele partide politice a unor oameni politici care au atacat în mod constant instituția Bisericii și valorile morale creștine ale societății sau candidarea respectivelor persoane ca independenți.

5. Preoții și diaconii nu pot candida la alegerile locale fără aprobarea scrisă a Chiriarhilor lor. Aceasta va fi acordată în urma analizei solicitărilor, într-o ședință a Permanenței Consiliului Eparhial și numai acelor clerici considerați capabili să promoveze interesele comunității în consiliile locale și în consiliile județene. Dacă, însă, se dovedește că preotul sau diaconul nu corespunde cerințelor mandatului încredințat, de a lucra și a apăra interesele comunității locale, atunci i se va retrage aprobarea.

6. Preoții și diaconii, care au obținut aprobarea bisericească de a candida pentru a deveni membri în consiliul local sau consiliul județean, vor fi suspendați de la slujire pe întreaga perioadă a campaniei electorale (pentru evitarea oricăror suspiciuni referitoare la folosirea de mijloace pastorale în campania electorală), vor adopta în timpul campaniei electorale un comportament adecvat slujirii și demnității preoțești, vor respecta legislația în vigoare privind campaniile electorale și alegerea autorităților administrației publice locale și nu vor folosi în scopuri electorale lăcașurile de cult.

7. Sfântul Sinod reamintește apelul său către liderii partidelor politice din România de a nu permite recrutarea de membri din rândurile clerului și nici folosirea în scopuri politice a persoanelor, spațiilor, slujbelor și însemnelor bisericești.

8. Sfântul Sinod reiterează faptul că Biserica Ortodoxă Română nu recomandă susținerea vreunui partid politic sau vreunei ideologii politice, ci îndeamnă pe toți cetățenii să facă alegeri după criterii care vizează realizarea binelui țării și promovarea valorilor creștine în societate. În acest sens, pentru aprecierea candidaților la alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale din acest an, recomandă credincioșilor Bisericii noastre următoarele 10 criterii orientative:

I. manifestarea credinței în Dumnezeu și a responsabilității față de comunitate;
II. apărarea libertății religioase și susținerea activităților spirituale și sociale ale Bisericii;
III. respectul pentru persoana umană și promovarea culturii vieții: promovarea familiei tradiționale, firești, formată din bărbat și femeie, menită să conceapă alte vieți; implementarea de politici împotriva avortului, eutanasiei, cercetărilor pe embrioni umani, clonării;
IV. promovarea unei educații naționale integrale, care îmbină cunoașterea intelectuală cu formarea morală și spirituală;
V. apărarea și promovarea sănătății fizice, psihice și morale/spirituale a poporului român;
VI. diminuarea sărăciei, dezvoltarea economică și creșterea demografică a României;
VII. apărarea și promovarea patrimoniului cultural și spiritual național;
VIII. apărarea resurselor naturale, ocrotirea mediului și dezvoltarea agriculturii, ca baze ale responsabilității pentru generațiile prezente și viitoare;
IX. sprijinirea comunităților de români din jurul granițelor și a diasporei române, precum și promovarea de proiecte de încurajare a românilor să revină în România;
X. apărarea și promovarea cu demnitate a intereselor poporului român, pe plan extern și intern.

9. Desigur, aceste criterii pot fi completate cu alte criterii utile pentru orientarea alegătorilor spre un vot corect, responsabil și folositor țării.

Îndreptarul a fost aprobat prin hotărârea sinodală nr. 1731 din 29 februarie 2024.” (Sursa: Basilica.ro)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (24)
  • Sdv 11.03.2024 07:24
    Bai nenea Anghel care "ai scris" articolul asta mincinos și manipulator!, chiar nu ai nicio jena sa spui asa ceva?! BOR NU DA VERDE LA NICIUN AUR!
    Recomanda niște "CRITERII ORIENTATIVE"!!! Nu inseamna în niciun caz ca "da verde la AUR". Cum poți sa manipulezi atat de josnic?! Dacă Sf.Sinod ar fi zis ca sa-i votam pe cei care au doua mâini și doua picioare, crezi ca tot la AUR s-ar fi referit, ?! Nu, domnule care te declari "om liber", era vorba doar despre a vota NORMALITATEA ca si condiție esențială dar cu siguranta nu si suficienta! BOR DA VERDE LA CEI CARE SUNT NORMALI SI SUSTIN NORMALITATEA LUI DUMNEZEU, NU LA AUR!
  • stefan88 11.03.2024 12:00
    ai citit macar articolul?din toate partidele doar AUR este impotriva avortului, deci pe cine ne sfatuieste sa vota???
  • Leustean ► stefan88 11.03.2024 22:07
    Sunt si alte partide care se pronunța împotriva avortului. Primul care-mi vine acum in minte e partidul lui Tirnoveanu, Mișcarea Nationala
  • stefan88 11.03.2024 12:19
    ai citit macar articolul?din toate partidele doar AUR este impotriva avortului, deci pe cine ne sfatuieste sa vota???
  • Sabin G 11.03.2024 07:48
    Peste un an se vor schimba multe în România
  • Pampa sada 11.03.2024 08:35
    Cu AUR votam oricum,au luptat fervent in pandemie pt drepturile noastre,au ca si piloni credinta,familia,libertatea,natiunea,au actiuni caritabile,sunt singurii care ne reprezinta..
  • Horhina 11.03.2024 09:40
    Să dea Dumnezeu să avem parte de cât mai mulți aleși cu adevărat cu frică de Dumnezeu. Numai așa vom ține piept schimbărilor impuse de UE.
    Așa să ne ajute Dumnezeu!
  • Just Talented 11.03.2024 10:16
    AUR, #Basarabia e Romania....etc. Toti au acelasi stapan. Numai cei care nu gandesc considera ca au cu cine vota incat sa le mai reprezinte si interesele. Suntem prinsi definitiv in malaxor. Se doreste o impingere masiva spre AUR pentru legitimitate in procent cat mai mare ca sa nu aiba prostimea ce comenta pentru ceea ce va urma din 2025 incolo. Atat
  • Dromihete 11.03.2024 11:36
    Adevarat! Fix la tinta! Oare Georgescu si clubu' de la Roma ce-o zice?:)) Cred ca e de bine nu?
  • Adr ► Dromihete 11.03.2024 12:04
    Or avea pilonul credinta. Dar e cam ecumenista treaba pentru ca nu e bine definita. Simion poate sa fie un fel de georgia meloni dar asta nu stim.poate are intentii bune dar e naiv si se perindeaz ape langa toti dubiosii si tradatorii
  • Adr ► Dromihete 11.03.2024 12:08
    Mai era si colceag ala care e ezoteric rau. Si crlare chiar pe aici parca l au pomenit si pe el ca fiin participand la adunarea aia de la sibiu. Acuma poate si sistemul si a infiltrat dubiosii foarte bine in asa fel incat sa nu prinda astia voturi si daca prind sa aiba oameni cheie acolo ca sa aiba situatia sub control
  • Dromihete ► Adr 11.03.2024 14:37
    Pai in cazul in care nu se observa dinamica pe intreaga scena, e cam pe repeat, acum astia care sunt "destepti" si conduc tot si toate, vireaza incet cica inspre dreapta conservatoare (sanki vata pe bat, niste etichete care si-au mai pastrat doar denumirea, care e goala, forma e alta, fondul e spalacit rau de tot, iar esenta s-a vandut!).
    Daca stam sa analizam un pic "istoria" consemnata, tabloul incepe sa semene cu ce era inainte de al-doi-lea razbel mondial, cam aceeasi actori, cam aceleasi probleme, cam aceeasi situatie economica, sistemica si tot asa.
    Cu alte cuvinte au cam expirat actualele conventii si cei care le-au adus, sau mai bine zis le-au impus, au inceput sa se cam impiedice in ele...ar vrea sa scape iarasi de plata...
  • Ada Maria 11.03.2024 10:37
    TOTI politicieni alearga doar dupa CIOLAN. Nimeni nu vrea binele acestei tari, deocamdata.!!!!!!
    Biserica este corupta maxim, manipuleaza oamenii in numele lui Dumnezeu!!
  • Adr 11.03.2024 12:02
    Deci numai tu esti ala bun si drept? Hai candideaza s ate votam atunci. Ca vad ca le stii mai bine
  • Radu Comsuta 11.03.2024 10:50
    O să vedem în campania electorală care e punctul de vedere al BOR, pe cine susțin și pe cine recomandă. După care ne vom orienta corspunzător. Sunt totuși speranțe că anul acesta dacă mă duc la vot, voi avea măcar o alternativă, două. Altfel mai bine nu mă duc și mă rog pentru țara aceasta și pentru neamul românesc.
  • INJECTIA FINALA 11.03.2024 10:57
    SDV

    Bai SDV, nu ai citit bine articolul.
    Partidele actuale, cu excepția AUR, nu reprezintă NORMALITATEA.
    Fratele Alesandru ne'a prezentat suficiente argumente în acest sens.

    Mai citește o dată
    Apoi sui'te pe'o roată
    Și dă 'te peste cap
    Până ce cânți rap

    Apoi, înghiți un hap

    +++

    Toți agenții la putere
    Sunt sătui de bani și miere
    Bandiți, corupți, și lichele
    Să'i legăm de conifere
    Să'i încălzim sub picere
    Cu foc mic de gălbinele
    Până ce varsă toți fiere

    Pentru ei, Familia NORMALĂ
    E'o minciună electorală
    Iată cum lgbt ismul
    Inlocuit'a comunismul

    Și 'avortul, genocidarul
    E înscris în calendarul
    Masonilor globaliști
    SRI istilor răi și triști
    Marilor, micilor antihriști

    Tot ei vor eutanasia
    Pentru toată galeria
    Ce'i aplaudă spumos

    Vor crăpa și ei. Frumos!

    DemoNcrații au fătat
    Politicieni vicleni și depravați
    Ce pun interesul lor
    Înaintea tuturor

    Ce'ar plandemiza toată țara
    Doar ei să urce pe scara
    Imbuibării, îmbogățirii
    Ei , rafinații și subțirii

    În fapt, bube pe sublimul Firii

    Frați Români, dacă 'i votați
    Pe'acesti agenți blestemați
    Atunci nu vă mai oftați
    Veți fi trădați, torturați

    Vor da legi mai ticăloase
    Vor intra'n inimi și case
    Vă vor înțepa masiv
    Cu OMS ul parșiv

    Votați AUR sau Dan Puric
    Sau alt candidat voinic
    Ce vă poate apăra
    Cât mai puteți respira

    Doamne, sfințească'se Voia Ta !
  • 1821 11.03.2024 11:41
    Lasatil ca e sfisiat de ura .
    Asta e psdisto-pnlist si turbeaza ca le fura AUR ciolanul pe care-l rod de 34 de ani !
    Jos cu antihristii !
    Focul Iadului sa-i devoreze !
  • Sdv 11.03.2024 14:50
    Bai poete de 2 lei
    Mai citește tu o data
    Da-te jos și de pe roata
    Ia și hapuri câte vrei
    Canta și la aurei
    Rap sau alte învârteli
    Și dacă tot nu înțelegi
    Las-o balta ca inseamna
    Ca injecția finala
    E doar despre cocleala!

    P.S. Iar pt ceilalti Ștefani,
    Sau alții numerotați cu ani,
    Psdisto-pnlisti
    Sa-i faceți pe auristi
    Ca atata minte aveti incat ati halit momeala Si veți rămâne cu... cocleala!
  • Alex TG 11.03.2024 11:09
    Citind declaratiile politicienilor iti dai seama cat sunt de ipocriti si de mincinosi.
    Marea majoritate dintre ei afirma ca "e dreptul fiecarui om asupra propriului corp si asupra propriei vieti", dar in pandemie, aceeasi nesimtiti te obligau sa te vaccinezi si daca nu te conformai erai obligat sa suporti toate constrangerile stabilite de Arafati si Gheorghiti.

    In cazul ala nu aveau dreptul oamenii sa decida asupra propriului corp si asupra propriei vieti? Cat de impertinent, tupeist si imoral trebuie sa fii ca sa aplici o dubla masura, dupa bunul plac, in calitate de "reprezentant al autoritatii" vremelnic?

    OMS-ul nu vrea sa impuna un drept exclusiv al lor asupra sanatatii mondiale? Pai, in consecinta, ar fi anulat orice drept al individului asupra propriului corp. Ca daca zice OMS ca trebuie sa te vaccinezi cu 70 de doze, tu nu ai nici macar dreptul sa comentezi (vezi initiativa Frantei de a pedepsi pe cei care spun ceva negativ de vaccinare)..

    Vin alegerile si trebuie maturate aceste gunoaie de la putere! Sa ne uitam cu totii cu mare atentie cu cine votam chiar daca este un oarecare efort sa analizezi cine sunt cei care iti cer votul!
  • Ioan Nicolae 11.03.2024 11:39
    Slavă lui Dumnezeu!
  • Ioan Nicolae 11.03.2024 11:48
    Am mai scris pe 23.02.2024 16:23
    Și cred că este f. potrivit să -l reamintesc:

    Problema este că ce vine… dacă câștigă cei care au distrus țara timp de 33 de ani, cu durere în suflet spun că nu se știe dacă va mai fi România… George Simion se zbate ca un om care într-o mare tulbure încearcă să ajungă la mal, dar vin din toate părțile valuri mari, puternice, tsunami și nimeni nu înțelege nimic, dar cei care s-au informat, care au urmărit tot , își dau seama ce se întâmplă…
    În AUR chiar George Simion a spus că sunt infiltrați, unii i-a descoperit și i-a dat afară, pe alții îi urmărește și pe alții probabil nu-i știe, care vor să distrugă și din interior partidul. Încercați să vă închipuiți cât de greu este, să fii din exterior atacat și din interior…
    Să dea Bunul Dumnezeu, să lumineze poporul și să iasă toți la vot! Indiferent pe cine vor să voteze, doar pe ăștia care sunt de 33 de ani și care au distrus tot, pe ăștia să nu-i voteze, să iasă toți la vot. Pentru că e vorba de procente, dacă ies toți nu se poate să fure așa mult…
    Și la urma urmei, nu avem nimic de pierdut, țara este făcută praf, este vândută, trebuie să riscăm (cum spun unii că nu vor să riște cu un partid ,,extremist”), poate vom trage lozul cel câștigător, altă șansă nu avem, trebuie să încercăm cu AUR.
    E ca și când suntem pe marginea prăpastiei și vine un foc puternic din spate… ori stăm aici și așteptăm să fim arși, să ne mistuie focul, ori ne aruncăm în prăpastie și poate nu-i prăpastia așa de mare cum spun unii, sau poate vom cădea într-un copac și ne vom salva… Asta este, dacă în al 12-lea ceas poporul nu înțelege suntem terminați…
    Dacă printr-o minune ajunge AUR la conducere, nu are rădăcini puternice ca psd și pnl și peste 4-5 ani poți să-i schimbi mai ușor, pe când pe ăștia de acum (așa ne trebuie că i-am lăsat zeci de ani, cică votau când un partid, când altul și când colo ei erau două într-una, furau împreună, își făceau afaceri împreună …) chiar dacă vine AUR la conducere, foarte, foarte greu îi va tăia din rădăcini pe hoți… Sperăm, pentru că George Simion este un luptător foarte puternic, este foarte curajos și nu se lasă bătut cu una cu două, în partidul lui sunt mulți ca el… sunt lucruri care nu-mi plac, dar dacă așteptăm un partid Zână, putem aștepta mult și bine…
    Eu spun că dacă bunul Dumnezeu ne ajută să căștige AUR peste 50%, ar fi bine că măcar vom ști una și bună…dacă este albă sau dacă este neagră…nu avem nimic de pierdut și eu cred că vom avea de câștigat.
    Dumnezeu și Maica Domnului să fie cu noi, cu poporul român și cu această țară!
    Doamne, luminează și binecuvântează poporul român și România!
  • viorel craciun 11.03.2024 20:24
    Referitor atat la articol in sine cat si la decizia BOR , publica pe internet , care spune clar " CE INSEAMNA DECIZIA BOR " privind viitoare alegeri , referitor la aspectele " legate traditional de familia crestina , de vreo doua mii de ani , de cand stim ca avem crestinism , mai mult pana si " marxistii cu staif " , MARX si ENGELS , au preluat esenta si au precizat ca " FAMILIA ESTE CELULA SOCIETATII " lozinca sau nu noi toti o stim de mii de ani , respectand pe toata lumea , privind " DISCERNAMANTUL SI ALEGEREA SA " poate unii , mai multi acum trebuie sa ne gandim sa votam , sa fim " neutrii " dar sa ne spunem " CREZUL NOSTRU " o clasa politica atat romana , cat si europeana , cat si " mondiala " prin mai marele democrat " AMERCIAN " cu cele vazute de zi cu zi la alegerile lor ( de aceea avem i nternet si ne putem informa acum , fata de acum 40 si ceva de ani , cand ascultam " EUROPA LIBERA " si unica " INFORMARE EXTERNA " ,CARE A FOST SI VA RAMANE DOAR IN FAVOARE " ALES SI GRUP POLITIC AL MOMENTULUI " Poate ar trebui sa ne mai gandim daca legea in cauza , adica : legea 35/2008 art.45, alin 13,a(13) Sunt voturi albe buletinele care nu au aplicată
    ștampila "VOTAT". Aceste buletine nu intră în calculul voturilor valabil exprimat , ar trebui sa o stim , sa ne in formam ( pe internet sau din surse proprii ) si sa decidem daca in loc sa stam acasa sa nu votam ca de obicei , ( fiindca nu ne place alesul politic ) sa mergem si sa ne exprimam " legal si democratic " revolta celui care o simte privind aceasta clasa si viitoare clasa politica prin " votul in alb " , cand vor fi cei " multi , nevotanti " votanti in " alb " , atunci poate va fi primul semn de intrebare pentru ei " POLITRUCII DE SERVICIU" UNDE MERG ? DE CE : fiindca nu vor avea reprezantivitatea legala si atunci vor trebui sa tina seama si de " altii , votanti in alb " Dar fiecaruia dupa intelepciunea si patima sa , conform zicerii crestinatii a BOR in cauza .
  • Toth Florin 11.03.2024 22:24
    AUR o sa si votam !!!!
  • Calin Vartosu 12.03.2024 02:09
    Mai,mai terminați cu manipularea cu Aur,SIEmion luind binecuvintarea papei,după ce acesta a dat liber la căsătoriile gay!Incercati să fiți mai obiectivi!Poate ați vrut să spuneți, liber pt Aur ,la familiile din Israel!
Ultima oră

11:14

O minune de Paști

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată

06:30

Sâmbăta lui Lazăr. Ultima zi a Postului Mare în care se mai fac parastase pentru cei adormiți. Arhim. Ioanichie Bălan despre Cuvântul Domnului: ”Lazăre, vino afară!”

06:00

27 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului

23:45

Sorin Gheorghe Suciu: Schimbarea la Față a României și Rostul creștin în opera lui Vasile Voiculescu

23:30

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

23:10

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 61 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

23:00

26 aprilie: Poetul, medicul, rugătorul mistic și deținutul politic Vasile Voiculescu. 61 de ani la Ceruri

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”