BOMBĂ! Claudia Marcu: Polițiștii, buni de plată! Li se impută sancțiunile date în pandemie. TOATE AMENZILE AU ÎNCĂLCAT LEGEA! Galerie Foto cu MIZERIILE la care s-a dedat POLIȚIA ROMÂNĂ care trebuia să APERE Legea, Cetățenii și Constituția României

De Claudia Marcu  /  

Foto: Poliția Română

Foto: Poliția Română

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ceea ce le era frică nu au scăpat. Polițiștii s-au trezit acum că sunt obligați să plătească din propriile buzunare pentru amenzile aplicate în pandemie, pentru că instanțele stabilesc, pe bandă rulantă, că au fost ilegale. Precedentul a fost creat de IPJ Bistrița Năsăud, care i-a imputat unei polițiste cheltuielile de judecată de la un proces verbal de contravenție anulat de tribunal.

Pentru polițiștii de rând s-a deschis Cutia Pandorei. Astfel, procesele pierdute în instanță de instituțiile subordonate MAI, pe amenzile aplicate în pandemie, sunt imputate agenților. După cum semnalează Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), o polițistă din Bistrița-Năsăud a fost obligată de inspectoratul județean să plătească cheltuielile de judecată, care reprezentau mai mult de jumătate din salariul acesteia.

”Pe fondul măsurilor legislative luate, atunci, în viteză, al campaniilor de presă agresive, al dispozițiilor prezidențiale televizate, repetate la 2-3 zile, al indicațiilor prețioase primite, vreme îndelungată, seară de seară, prin mass-media, de la mai-marii MAI, precum și al presiunii psihologice instituite de către șefii ierarhici asupra polițiștilor, o colegă mai puțin experimentată a aplicat o sancțiune contravențională administratorului unei terase care funcționa după ora 22.00. Instanța de judecată a anulat procesul-verbal și a obligat IPJ la plata a peste 1.000 lei cheltuieli de judecată. Comisia de cercetare administrativă a IPJ i-a imputat agentei de poliție suma respective, care reprezintă mai mult de jumătate din salariul ei de funcție pe o lună, fapt pentru care colega noastră s-a adresat sindicatului pentru asistență juridică (apărare)”, se arată într-un comunicat al SNPPC. Totodată, sindicatul susține că cei care i-au obligat pe polițiști să acționeze haotic, să alunge lumea de pe străzi, să închidă terase, să efectueze controale la domiciliile carantinaților, să interzică nunți, botezuri și înmormântări, să verifice conformitatea măștilor de protecție și a certificatelor verzi, să aplice amenzi usturătoare și să întocmească dosare penale, nu au suportat niciun fel de consecință.

”Poliția nu trebuie să se mai ploconească în fața politicului”

Președintele SNPPC, Vasile Zelca, ne spune că toate actele normative din pandemie s-au făcut pe genunchi, astfel că se emiteau ordonanțe cu aplicabilitate de a doua zi. ”Așa se întâmplă când ai niște șefi obedienți, politruci de doi lei, care cer tot timpul să dai amenzi, ca să vadă lumea ce mare scofală a făcut Guvernul cu interdicțiile pe care le-a dat. Instituția nu trebuie să se mai grăbească să se ploconească în fața politicului. Aproape toate ordonanțele pe care le-a dat Guvernul pe Legea 55/2020 au fost declarate neconstituționale. În urmă cu vreo trei săptămâni, Camera Deputaților a legiferat anularea tuturor sancțiunilor date la frontieră celor care nu și-au declarat domiciliile unde își vor petrece izolarea sau carantinarea. Deci totul a fost o prostie crasă. Iar acum vedem că instituțiile MAI nu-și asumă niște responsabilități. Șefii de la IPJ Bistrița Năsăud spun că polițista nu trebuia să aplice sancțiunea, dar, cand a aplicat-o, s-au lăudat cu ea la București. Obligația șefilor este să facă instructajul polițiștilor, să-i îndrume, să-i coordoneze și să-i controleze”, ne-a declarat președintele SNPPC, Vasile Zelca.

Toate amenzile au încălcat legea

Sindicaliștii din MAI susțin că politicul trebuie să-și asume și să anuleze toate amenzile date în pandemie. Aceștia arată că, dacă se apucă CCR-ul să o ia la bani mărunți, toată legislația pe Covid este neconstituțională. ”În primul rând nu s-a respectat nimic din OG 2/2002, privind aplicarea sancțiunilor contravenționale, care spune că orice act normativ sancționatoriu devine aplicabil după cel puțin 15 zile de la emiterea lui, tocmai ca să existe o perioadă de conformare. Nu poți să dai azi o ordonanță că de mâine o societate comercială trebuie să aibă paravan de Plexiglas, de exemplu. Nu poți să dai la 10 noaptea o lege ca, de la 12 noaptea, să-l omori pe om că nu are nu știu ce”, ne-a mai precizat Vasile Zelca, președintele SNPPC.

Parteneriat NAȚIONAL

GALERIE FOTO MAI JOS:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Catalin1972 27.07.2022 14:40
  Foarte bine,sa plătească! În pandemie, se considerau mici "dumnezei" ...
  Aștept sa fie sancționate și toate instituțiile statului care au cerut nazzi-pas !
 • Gabiu 27.07.2022 18:06
  Nu mai cereti sa plateasca institutiile, pentru ca tot din banii cetatenilor vor plati. Cereti sa plateasca persoanele care alcatuiesc institutiile. E o diferenta mare si importanta.
 • FlorinN 27.07.2022 18:31
  Nu o sa se întâmple asta. Tot ce se întâmplă va fi ca în cazul de fata. Un amarat va fi pedepsit. Acești amărâți sunt "micii tirani" din Arhipelagul Gulag al lui Soljenitin. Iar acest lucru poate ne aduce o mica satisfacție, dar nu face nici pe departe dreptate asa cum ar trebui și sa pedepsească adevărații tirani ai plandemiei. :(
 • getul liber 27.07.2022 16:31
  Păi bine micuților,voi chiar credeți că am uitat rânjetul vostru de satisfacție când dădeați amenzi cu nemiluita fără vreo baza legală?nu băieți,nu am uitat cum agresați voi cetățenii români nevinovați,doar că să îi suflați in pânze lui ,,șăfu", lăsați boss că îi ardem noi pe românași.acum a venit vremea să plătiți milițieni de carton chiar cu salariul vostru că ,,șăfu" nu vrea să mai recunoască ce ordine criminale v-a dat.succesuri.
 • Mircea Dragan 27.07.2022 18:11
  Sa plateasca acum.Eu am vrut sa stau pe o banca si brusc au aparut 2 politisti si am fost la un pas sa fiu amendat. Sa plateasca pana vor intelege ce scrie in CONSTITUTIE.
 • Poenaru2016 27.07.2022 18:32
  Astept sa se intample la fel si cu medicii. Astia au castigat sume colosale in acesti doi ani si jumatate. Au investit banii in imobiliare. Asa au crescut preturile la locuinte. Pentru fiecare mort primeau bani. Morti, cat mai multi morti, asta cerea Arafatu. Cat despre politisti sa le fie de bine, dar probabil vor fi doar cateva cazuri, pe ici pe colo, unde judecatorii mai au ceva coloana vertebrala.
 • Cotco-emy 28.07.2022 20:37
  Mai sunt câteva zile până pe 31 iulie.Sa vedem daca politistii vor avea curaj sa vina la casele noastre,sa ne amendeze cu amenzi ilegale si neconstitutionale pt ca nu am vrut sa completam un recensamant ilegal,mai exact un furt organizat de date personale cu destinatie precisă Banca Mondiala.
  Am deja pe scara mai multi cetateni care abia îi așteaptă să le facă plângere penală polițiștilor cu daune materiale,bani.
 • Mircea Dragan 01.08.2022 14:51
  Amenda o da primaria. Vor veni ''politistii'' locali. Se vor anula toate procesele verbala ca ''localii'' nu stiu nici sa scrie.
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 15 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan