BELLEA: A APĂRUT ECOSEXUALUL. Luminița Arhire: IAR ÎN ACEST TIMP, PE PLANETĂ...

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „În articolul apărut în jurnalul academic Feminist Theory (n.r. Teoria feministă), profesoara Lauran Whitworth, de la Colegiul St. Mary din Maryland, SUA, începe prin a defini termenul de «ecosexual».
 
Un ecosexual ar fi «o persoană care găsește natura senzuală, sexy», «o nouă identitate sexuală» sau o «persoană care acceptă Pământul drept iubit/ă». Într-un alt paragraf, Whitworth explică diferența dintre ecologiști și ecosexuali.
 
Un ecologist va încuraja, de exemplu, folosirea unor lubrifianți naturali, în timp ce un ecosexual va întreține relații sexuale cu «însăși natura». Whitworth a descris în articolul academic și «întâlnirea intimă» dintre o femeie și un arbore din familia Sequoia. S-a întâmplat în celebrul Parc Național Yosemite, o comoară naturală a Americii.” (DIGI 24. ro, 28 august 2018)
............................................................ 
«Întâlnirea intimă» dintre o femeie și un arbore din familia Sequoia? Ete-na! Banal! Trivial! Ați văzut dumneavoastră, cetățeni, vreodată un cactus cu poalele suflecate alergând după un ecosexual cu pantalonii-n vine și strigând: „Unde fugi, frumosule?” Asta după ce, bineînțeles, omul i-a făcut ochi dulci... Păi, aia acțiune... aia  împerechere fierbinte dintr-un sexecologist și-un cactus! Sau o cactusă, mă rog... căci omul a descris întâlnirea ca fiind o experiență de neuitat, mai sălbatică, din punct de vedere erotic, decât tot ceea ce trăise până atunci... cactusul... ăăăă.... cactusa  prezenta o izbitoare, o ascuțită feminitate, avea proeminențe apetisante și curbe incitante. A fost dragoste la prima vedere! Iar experiența sexuală l-a marcat definitiv pe ecosexual! Adică l-a umplut de găuri, de plasturi și, ulterior, de cicatrici. În acest fel, cel „însămânțat” a fost, desigur, masculul! După 9 luni de gestație a fătat un cactus grăsuț și foarte simpatic, pe care l-a dat spre adopție unei familii  +QTBGL, unde nu se știa exact who is who, dar micul cactus s-a adaptat uluitor de repede la „părinte unu” și „părinte doi”, deși cel mai mult l-a iubit pe unchiul din Arizona care era „genul fluid”... Oana Pellea a scris pe pagina ei de FACEBOOK un text emoționant despre această familie exemplară. 
 
 
Ce să vă mai spun? Cred că omenirea este, în sfârșit, pe drumul cel bun! 
 
 
.............................................................................................................
P.S. Am uitat să vă atrag atenția... nu cumva să confundați ecosexualismul cu ecofeminismul. Ar fi o greșeală îngrozitoare. Deoarece, dragii mei: 

„Spre deosebire de ecofeminism, sexecologia nu vede o legătură intrinsecă între femei și natură; unele dintre limitările ecofeminismului pe care le abordează în mod indirect ecologia sexuală sunt «dependența pe funcțiile biologice ale femeilor pentru a stabili o conexiune între femei și natură, supraprivilegierea necritică a experiențelor femeilor, inadecvarea desemnării caracteristicilor feminine ideale și implicațiile politice regresive, a asocierii femeilor cu natura»...” (Archambault „O critică a ecofeminismului”, Studii asupra femeilor canadiene, WIKIPEDIA)

...și:  

„Formularea unei identități eco-sexuale este o practică a unei ecologii erotice, deconstruind construcții heteronormative ale genului, sexului, sexualității și naturii, în scopul de a destabiliza în mod continuu identitățile, de a forma și de a păstra în mod activ spații goale care necesită interdependență și angajarea un sine senzual permeabil într-o reciprocitate senzorială perpetuă cu mediul sensibil și mai mult decât uman. Este o identitate identificată prin dorință, mai degrabă, decât printr-o esență sau ființă stabilă și este o dorință pentru mai mult decât uman,  mediul în care subiectul uman este implicit senzorial.” (Reed,  2015, Hagamem, ed. „De la ecofeminism la ecosexualitate: mișcarea ecologistă atrăgătoare”.  WIKIPEDIA)

Ei, acum cred că este mai pe înțelesul tuturor și n-o să mai încurcați termenii...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Arb 18.07.2023 12:38
  De admirat rabdarea pe care ati avut-o sa cititi articolul si mai ales sa-l si traduceti si comentati.
 • Cristian T 18.07.2023 12:42
  In imperecherea dintre ecologism si eco-cretinism rezulta ecosexuali naturali !! Idiocratia ne loveste din toate unghiurile , se pare .
 • IC XC NI KA 18.07.2023 12:48
  Da, f clar cu termenii și cu tot ..

  Lumină face cuv. “Orice moment istoric are motive să te înțelepțească. Toate veacurile au fost pline te ticăloși, dar ticăloșii din secolul acesta au UMPLUT cerul de Sfinți. Nu trebuie numaidecât să suferi, dar să-ți pui întrebarea: ce-i cu mine, ce rost am pe lumea aceasta? Cum spun și poeții păgâni: dacă trăim numai până la mormânt, nu suntem nimic. Dincolo de moarte, dacă reușești să depășești, să gândești: ”ce va fi?”. Aceasta este lecția ce trebuie învățată cu orice chip. Și până acolo este smerenia, ca să vină Harul lui Dumnezeu peste tine.

  Fără smerenie nu vine niciun fel de har.

  De multe ori te caută harul și nu te găsește, că nu ești smerit!”

  Extras din Iată duhovnicul: părintele Arsenie Papacioc, vol. 2 – Ieromonah Benedict Stancu, Editura Sophia, via http://doxologia.ro


  Doamne miluiește!
 • niina 18.07.2023 16:54
  fac pariu ca e unul dintre cele mai citite articole!
 • Ioann 18.07.2023 18:34
  https://www.stiripesurse.ro/piedone-tuna-si-fulgera-dupa-vijelia-din-bucuresti-din-cauza-indolentei-lui-nicusor-dan-pot-muri-oameni-refuza-autorizatiile-pentru-toaletari_2991913.html
 • Tic 18.07.2023 19:34
  Doamne!Ăștia nu au de lucru!Trezirea la 5 dimineața,munca vreo 12 ore ,asa se cuminteste lumea!Iar hrană,o ciorba pe zi.Atunci sa vezi detoxifiere de de toate.
 • Brick 18.07.2023 20:40
  Asta insesamna ca in curand Greta o sa se marite cu un praz transgender?
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan