BĂNESCU, BOMBOANA PE COLIVĂ

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar mă uitam în jur și nu știam ce ingredient esențial lipsea din scandalul Lasconi... ei bine, Vasile Bănescu lipsea! Ca să priceapă tot poporul despre ce anume este vorba în propoziție, domnul Vasile Bănescu a spus apăsat, cu subiect și predicat: 

„Un exemplu de alegație care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale. O mostră de inexpugnabilă ignoranță și ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecințe pentru societate. Consecințe desigur niciodată evaluate (...).” (Vasile Bănescu, 6 noiembrie 2023)

Citind că, de fapt, în scandalul Lasconi&fiica este vorba despre „...o  mostră de inexpugnabilă ignoranță și ermetic analfabetism cultural” poporul a zis: „Aha! despre asta era vorba !”  și s-a liniștit deoarece diagnosticul a fost pus cu un maximum de profesionalism. 

Nu știu alții cum sunt, dar eu nu mai pot cu „intelectualismul afișat” al lui Vasile Bănescu. Și cu inadecvarea lui. Un purtător de cuvânt al Patriarhiei cred că ar trebui să vorbească pe înțelesul tuturor și să fie o persoană mai curând blândă, decât intransigentă... care să aibă un discurs animat de căldură sufletească, nu de răceala de reptilă pe care o prezintă domnul Bănescu de câte ori deschide gura, grijuliu să-și afirme propria-i superioritate și-atât.  

Căci domnul Vasile Bănescu se pricepe să țină „plebea” la distanță. Atunci, pentru cine vorbește dânsul? Pentru care public „specializat”?  Altfel, sigur, expertul în metafore Bănescu lămurește mereu lucrurile: 

„E-urile ideologice îngurgitate în doze aproape letale fac ravagii în metabolismul cultural și moral al celor care nu au avut acces la hrana și aerul curate ale celei mai înalte culturi a lumii, cea europeană, rodită de codul moral iudeo-creștin. Cel care a germinat, rodit și hrănit inclusiv Modernitatea, din care ideologii de rit progresist, trăitori bezmetici în evul obscur al relativismului și post-adevărului nu mai înțeleg nimic. Întrucât, nemaiavând acces la cheia ei culturală, aceasta le rămâne, desigur, impenetrabilă.” (Vasile Bănescu, 6 noiembrie 2023)

Eu nu știu pe baza căror criterii a fost ales talentatul domn Bănescu purtător de cuvânt al Patriarhiei. Căci după opinia mea, la cât de rece se arată a fi dânsul, ar fi exact, dar exaaaaat! un bun purtător de cuvinte pentru DNA sau pentru Procuratura Generală... așa că, dacă rămâne fără „servici”, no problem, man! se  vor găsi niște instituții serioase, iubitoare de metafore, care să-l angajeze.

Și, ca să-l citesc pe însuși domnul Bănescu, aș zice că neavând dânsul acces la cheia bunătății, „...aceasta îi va rămâne, desigur, impenetrabilă”!
............................................................................................
P.S. Aceasta nu este o postare care să comenteze dacă domnul Bănescu are sau nu dreptate în ceea ce a scris referitor la scandalul Lasconi... Nu. Aceasta este o postare despre cum se prezintă,   în general, un purtător de cuvânt al Patriarhiei, surprins adeseori cu umorile intelectuale la vedere. Umori pe care nu știe sau nu vrea să și le tempereze.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • Augusta 11.11.2023 10:07
  Bănescu are un limbaj de tipul "Mefisto" interpretat genial de regretatul Toma Caragiu:

  "Demitizarea exhaustivă și relațional caducă; incongr...incongruența fenomenologică și introspectiv cromatică; adică, l-a căutat pe dracu' și a dat peste tat-su".
 • Augusta 11.11.2023 10:08
  Bănescu are un limbaj de tipul "Mefisto" interpretat genial de regretatul Toma Caragiu:

  "Demitizarea exhaustivă și relațional caducă; incongr...incongruența fenomenologică și introspectiv cromatică; adică, l-a căutat pe dracu' și a dat peste tat-su".
 • Tic 11.11.2023 18:25
  Păcat ,nu mai avem un talent ca al lui Toma Caragiu pt a-l ridiculiza pe ipochimen!Altfel,Băsescu ,un dobitoc!
 • Nenea Iancu 11.11.2023 10:11
  Nefiind un încuiat ca restul boborului, "talentatul" fachir are îndemânarea de a "penetra" modernitatea cu... "cheia"! Adecvată, desigur. În rest, într-adevăr o mamă care pretinde că a votat pentru Familia normală, dar nu și-a crescut fiica în valorile normalității, dă dovadă de exact acel analfabetism cultural detectat de nasul "fin" al intelectualului acneic. Un analfabetism de bună mireasmă duhovnicească pentru un partid care se pretinde a fi de dreapta în timp ce are o agendă de extremă- stânga (USR).
 • Nenea Iancu 11.11.2023 10:18
  USR = Uniunea Stângii Radicale
 • 1821 11.11.2023 10:22
  Pe linga DNA si Procuratura Generala(Parchetul General) va sugerez cu temei sa adaugati si SRI/SIE, fiindca nu se mai doreste o ''surpriza'' precum cea avuta de unii cu regretatul Patriarh Teoctist !
 • IC XC NI KA 11.11.2023 14:45
  Umoarea ca virtute. Oare asta să fie ..
  Să nu fie! Dă Doamne!

  Cât despre cei pe care VB îi vizează în text asigurându-i că nici ei “nu mai înțeleg nimic” din ce afirmă, trădează oare propriul lui gând că s-ar putea ca nici noi să “nu mai înțelegem nimic” din spusele lui:))
  În fine, la capitolul “nu mai înțeleg nimic” ne putem întreba dacă măcar dânsul înțelege ceva din ce scrie, astfel cum odinioară se întreba, (și) din bun-simț, Heidegger ref. cartea sa “Ființa și timp”. Chibzuind a ajuns la concluzia că numai el și Dumnezeu (al lui) mai înțeleg ce a scris el acolo, ca la finalul cărții să susțină că nici el nu mai înțelege ce a scris :)), astfel rămânând în ecuație numai Dumneze(ul) ..lui.

  Doamne, miluiește.
 • vasile grozav 11.11.2023 15:11
  E clar. Tovarasul ecumenist ne sugerează ca în România exista o falanga ortodoxa intelectualista, căruia i se adresează și una populara la nivelul căruia domnia sa nu dorește sa se coboare dacă nu i se pune la dispoziție un lift cu termeni nesofisticati și butoan de pornire cu limbaj ușor accesibil.
  PS. Am rămas profund impresionat de expresia" ermetic analfabetism cultural". Așteptăm " analfabetismul seific cultural" și " analfabetismul cifrat ermetic cultural".
 • INJECTIA FINALA 11.11.2023 18:57
  Cu fiece termen ermetico-echivoco-delirant, VP (vulpea Batrana) il impinge pe patriarh tot mai tare in broasca mlastinilor sufocante, cu cheia lui poleita cu nenumarate pacate.
  Si, incoltit in broasca, Daniel se'agita, transpira, ia o lira, il implora pe V (Vipera) sa'l scoata
 • INJECTIA FINALA 11.11.2023 19:08
  Urmare
  Sa'l scoata din gaura in care'l afunda, pe burta, pe dunga...
  Macar sa'l unga cu untura de buga, cu belciugul pus, sa plece'n Apus, unde'n loja frateasca, sigiliul i'a fost pus, consiliul l'a depus pe un tron propus de Marele SEF...

  AOLEU, limbajul banescian iti suceste verbul, iti provoaca boala, sari crestine, scoala...
 • Tabără Octavian-Adrian 12.11.2023 11:28
  Trebuie să ne rugăm pentru domnul teosof Bănescu.
 • Rusi 13.11.2023 15:48
  Nu trebuie sa bagam in seama aceste nimicuri precum CTP, Vasile Bănescu si altii ca ei.
Ultima oră

14:21

CATEGORIA: "AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI