BACONSCHI CU CARAMITRU = LOVE. Luminița Arhire: STIMULÂNDU-L PE BACONSKI

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Mi-a scăpat, în această viață plină de lecturi, parcurgerea cu creionul în mână a unui text fundamental: articolul «A fost înșelată Roxana Dobre de Florin Salam? Bărbații se clatină la orice decolteu!”» Intuiesc, neconsolat, avalanșa de sensuri noi, ratate din teribila mea indolență intelectuală...” (Teodor Baconschi, pe pagina lui de FACEBOOK, 6 ianuarie 2023)
.........................................................................................................
Zău, maestre... v-a scăpat, dar nu prea v-a scăpat. Că eu, dacă ar fi să asociez nemuritorul dicton „Bărbații se clatină la orice decolteu!” cu cineva anume, cu dumneata i-aș face lipeala! Ba, chiar aș considera că poate fi îmbunătățit, deoarece una e să te clatini și cu totul altceva să cazi grămadă sub farmecele unei colege de partid, farmece exprimate sintetic prin generozitatea decolteului! Ia să vezi ce frumos ai zis, maestre, la Conferința de alegere a conducerii PDL București:

„Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale CA SĂ NU CAZI sub farmecul tău, în calitate de coleg. Ești inteligentă, ești frumoasă, ești tenace, ai anduranță la mediul general dezgustător al politicii românești și nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare și PDL are probabil nevoie de acest lucru!” (AGERPRES, 21 noiembrie 2010)

Cine anume era bărbatul care făcea, în calitate de coleg, „eforturi monumentale” să nu se prăvălească sub farmecele doamnei Udrea, de-l mai ținea în picioare doar gândul că dânsa ar putea să facă o echipă beton cu un om de valoare ca el, aflat întâmplător în vecinătate de partid, puteți bănui, dragi cetățeni!

Să nu cumva însă să vă închipuiți că dânsul rostea aceste memorabile cuvinte având în vedere vreun compromis cu el însuși și vreo sforărie care să-i „ungă” un pic roțile înaintării în carieră, nu, nu... el nu face așa. De altfel, Teodor Baconschi ne-a și asigurat de asta:

„Vedeți, eu nu mi-am construit cariera printr-o strategie machiavelică, prin sforării, prin acte de servilism politic, prin compromisuri cu mine însumi.”(OBSERVATOR CULTURAL. ro, 21 septembrie 2009)

Astăzi am văzut însă că „neîndoitul” nostru iar e pe cale să facă niște eforturi monumentale ca să nu cadă într-o fericită și totală admirație, de data aceasta pentru titanul gândirii feisbuciste, Andrei Caramitru.

„Postările lui Andrei Caramitru mă stimulează din mai multe motive. Primul e că omul deține o competență «corporatistă» de prima mână și o certă inteligență analitică (e suficient să știi câte obstacole și exigențe implică statutul de «partner» la o firmă globală cu impactul McKinsey ca să fii convins de asta). În al doilea rând, pentru că și-a format un stil poate ușor neglijent, dar direct, sincer, sintetic și bătăios: nu prea vezi așa ceva la noi, unde cloncăne non-stop limba de lemn, asortată cu idei de-a gata. E o performanță în sine să devii «recognoscibil» chiar dacă nu semnezi un text!”

Deci... s-o descâlcim metodic... Domnul Teodor Baconschi, teolog prin formație, diplomat, scriitor, editorialist, eseist, etc., etc... este stimulat intelectual de postările de Gâgă-„partner” ale lui Andrei Caramitru... de infantilismul lui de cafenea corporatistă, cu gleznuțele la vedere și conci în vârful capului... de afirmațiile lui potrivit cărora „...ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. E un ISIS. O sectă demonică.”... de opiniile sale despre bătrâni: „E absurd. Stăm toți în casă ca să protejăm pe cei în vârstă, pe cei vulnerabili dar și pe noi. Și sunt totuși zeci, sute de mii de pensionari care se înghesuie peste tot, fără mască, fără nimic, deși știu foarte bine ce se întâmpla. Deși nu au nici o treabă să iasă afară -caută ce? Să mai cumpere o ceapă?. Deși dacă iau virusul nu o să aibă cum să mai scape. Și mai dau și la alții. Imbecili.” Asta numește teologul nostru stil „direct, sincer, sintetic și bătăios”. Buuun, zic... Curat stil «recognoscibil»... maestre, muzica!

În 2014 însă, când persoana cu decolteul exacerbat, ca să zic așa, sub a cărei statură dânsul se tot prăbușea, depunând apoi eforturi monumentale să se ridice, a fost propusă de PEDELEU candidată la președinție, deși în vecinătate se găsea cel puțin „un om de valoare” care ar fi meritat din plin nominalizarea, Baconschi a scris repede un text pe FACEBOOK, text pe care l-a și șters la fel de repede:

„Tot ce era mai obscur, mai necioplit și mai fals a ieșit la luminile rampei (...) Neamul prost s-a cocoțat pe platouri (...). Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice târfă dă lecții poporului român.” (20 august 2014 , pe pagina de FACEBOOK a lui Teodor Baconschi)

Sper că a salvat această postare plină de miez - ar fi tare păcat să se fi pierdut. Nu de alta, dar se potrivește ca unsă și pentru alte delicioase „stimulente” ale domnului Baconschi!

.............................................................................................

P.S. În ciuda eforturilor mele „monumentale”, vorba lui Baconschi, nu am reușit să aflu cu ce se ocupă dânsul astăzi... adică, din ce activitate își scoate banii pentru viețișoara de zi cu zi. Că doar din „editorialist la ziarul LIBERTATEA”, n-aș prea crede...

NOTA REDACȚIEI: Dl. Teodor Anatol Baconschi este DIN NOU angajat MAE, în calitate de sinecurist, cu un peșcheș de 10.000 lei/lună plus avantajele de rigoare, după cum o arată cea mai recentă Declarație de Avere - PDF.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

  2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

  3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

  4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

  5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

  6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

  7. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

  8. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

  9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

  10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan