Aveți un președinte foarte bun...

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am făcut o glumă, destul de groasă, despre președinte (cea din titlu).

Unii s-au amuzat, alții cu o furie sfântă, mi-au bătut obrazul. Cum e posibil, domnule popă, cum să ne batem joc, unde e sfințenia, dacă și popii fac așa, suntem mâncați (sic).

Fraților, misiunea de preot, cea mai nobilă de pe pământ, nu exclude simțul umorului, mai ales față de tine însuți. Suntem oameni, mai râdem, glumim, ne revoltăm de nesimțirea unora, ne plângem, comentăm, așa ca voi.

Fosilizarea sacrosantă a sacerdotului, tabloidizarea în relicvar, idolatria unei iluzii veșnic încruntate, părerea falsă că noi preoții, ar trebui să stăm atârnați la jumătate de metru de pământ, în levitație, toate astea sunt o ucidere ritualică a preoției în inimă.

Cine mă cunoaște, știe ce simț al umorului am. Puțini au reușit să nu pufnească în râs, dacă eu am vrut asta.

Asta nu exclude sobrietatea absolută în Liturghie, seriozitatea când ai sufletele oamenilor în palme, solemnitatea dumnezeiască a unirii în har cu Creatorul.

Vă rog, nu ne mai puneți un bold în spinare și nu ne mai puneți în insectarul sacralității închipuite. Suntem oameni de țărână, care, absolut nemeritat, primim suflarea Duhului Sfânt în față, și asta ne face să viem.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
 • Andri 25.11.2023 04:59
  Despre presul Ciolanis, sluga WEF, un articol in care nu-i gasim numele, dar gasim iubirea lui de țară:

  7 Years Until Expropriation: EU Draft Law Threatens Property Owners! | a.i. Financial

  The EU is currently working on a draft law that would practically expropriate older residential buildings. If they do not meet the new European energy efficiency standards then these buildings will lose the permit to be occupied in 2030. That is in less than 7 years.

  If you own a property in Europe, you better start looking into this. Energetic renovations can cost hundreds of thousands of dollars depending on its size and age. In many cases that is just not feasible.

  Without compliance, you will not be allowed to live on your property or rent it out. The bank where you got the mortgage will certainly demand it back and you will be broke and end up in foreclosure. Now of course your property has no value because the property is no longer rentable or financeable which means it is a total loss for you.

  https://t.me/zeeemedia/13572

  https://rumble.com/v3x0o04-7-years-until-expropriation-eu-draft-law-threatens-property-owners-a.i.-fin.html
 • Sabin G 25.11.2023 05:49
  Dacă acest Safari ave loc acum vreo 200 de ani johanis isi aducea în țară câțiva sclavi
 • Simplu-Mihai 25.11.2023 21:58
  Poate iesea de-o ciorbă????????????
 • INJECTIA FINALA 25.11.2023 07:57
  Superb articolul, Sfinția Voastră și frate !

  Domnului Johannis Plăvanul vaxxinologul

  Uită-te bine la craniul din poză
  Mâine, mort, nici o roză
  Nu-ți va decora mormântul pustiu
  Un demon va ciocni un rachiu

  Că te'a posedat, unealtă roabă
  Că ai jefuit a noastră ogradă
  Că ne'ai ucis copiii, părinții
  Strigoii să-ți crape dinții

  Ai grijă ce faci, cât vei mai via
  Dracul să nu-ți smulgă inima
  Poate intr'o clipă te'oi mântui
  Vei striga, am ucis copii

  Români, câte rele'am făcut
  Că l'am scârbit și pe Belzebut
  IERTARE vă cer, de'o mie de ori

  Bunii creștini îți vor oferi flori !
 • Floreas 25.11.2023 09:14
  Ce pacat ca in poza este craniul altcuiva!
 • Christinne Radu 25.11.2023 11:00
  https://en-volve.com/2023/11/20/girl-scouts-of-america-now-tells-girls-white-people-are-evil-oppressors/
 • Christinne Radu 25.11.2023 11:01
  https://nypost.com/2023/11/22/news/target-under-fire-for-sexualizing-christmas-with-pride-santa/
 • Vasile Pdure 25.11.2023 12:13
  Dragii mei, iubirea de țară- din partea lui Johannis există- pentru că țara lui este Germania! El este doar guvernator , întocmai ca Ponțiu Pilat.( dicționarul mi-a dat Pilaf...pe acolo). El nu dă socoteală românilor. Mai citeam deunăzi , că toți
 • Christinne Radu 25.11.2023 12:48
  Exposing Jeffrey Epstein's international sex trafficking ring

  https://www.youtube.com/watch?v=VQOOxOl9l80
 • Wolf Edmond 25.11.2023 21:43
  Dilemă:
  “Dacă din eșecuri se învață mai mult decât din succesuri, atunci după 33 de ani ar trebui ca nația română să fie deșteapta Pământului!”
  Ori această afirmație este falsă, ori românii sunt foarte grei de cap.
  Dacă sunt atât de grei de cap, apare o altă dilemă: cum de nu sunt toți cocoșati purtând atâta greutate?
  Nu încercați vreo explicație folosind legea atracției universale a lui Newton, cum că Soarele ne-ar atrage capetele spre el, că Pământul este mai aproape și ar trebui să stăm toți în cap. Oricum, mai bine cocoșati…, decât cu capul în pământ.
  Dilema a fost prezentată și la Cercul Științific din Sibiu, sucursala ardelenească a Academiei de Științe din România, unde a suscitat comentarii furtunoase, dându-se exemplu pe Johannis care este drept ca bradul chit că este excesiv de greu de cap…, cu bătaie spre idiot congenital! Un fel de… excepția confirmă regula…!
  Un grup de fizicieni însă, toți PhD, refugiați în satul Vale, de lângă Săliște, a venit cu o explicație categorică: Johannis este primul om născut imponderabil. Nu are greutate și capul nu-i atârnă. De aia este și ușor de transportat cu Jeturi private prin lume…!
  Ca să nu plutească anapoda prin Cotroceni, SPP-ul i-a pus tălpi de plumb la pantofi. În dormitor, merge cu sifoane în mână…!
  Imponderabilul…!
  Dezbaterea s-a încheiat într-o totală confuzie, dar sărbătorită totuși cu râuri de pălincă adusă de niște tâmpiți în damigene de 20 de kilograme din care participanții trebuiau să-și toarne direct în păhărelele mici de țuică. Acest lucru a făcut ca mulți oameni de știință ardeleni să capoteze cu nervii capului, căci această operațiune reprezintă în Ardeal proba maximei îndemânări și a risipei.
  Cam atât despre dileme…!
  El Comandante.
  Autor: Jean Maurer (https://www.facebook.com/jean.maurer.52)
 • Rusi 26.11.2023 17:59
  Ala din poza care are un craniu in maini este canibal?
Ultima oră

19:50

Declarația Politică a Săptămânii: 14 mai - Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel vs Ziua Națională de Cinstire a Martirilor din Temnițele comuniste

18:23

Baconschi, de la Baha'i la Ordinul Fraților Minori Conventuali catolici. FOTO/INFO

17:00

300.000 de maghiari la rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, ca întotdeauna, cu însemne ale ”Ungariei Mari” și ”Ținutului Secuiesc”. Revista Profesionistă a Presei 13 – 17 mai 2024

16:00

Liderul AUR George Simion, semne de candidat prezidențial. Formațiunea separatistă UDMR rămâne "o creatură hidoasă, șovină”

14:20

Iulian Capsali: FLORIN PIERSIC - O VICTIMĂ A CRIZEI MEDICINEI

13:48

"Am fost lăsați orbi" – Rușii le-au stins Starlinkul ucrainenilor înaintea ofensivei de la Harkov

12:25

Chestiunea Săptămânii: Dictatul de la Bruxelles privind migrația, adoptat marți, pune între paranteze Constituția României

11:29

Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

11:00

PE 17 MAI 1817 S-A NĂSCUT IOAN IRIMIE/IRINYI JÁNOS INVENTATORUL CHIBRITULUI CU FOSFOR, UNCHIUL LUI IOSIF VULCAN

10:00

18 mai: Sfânta Muceniță Hristina - Cristina și Sfinții Mucenici Petru, Dionisie, Andrei și Pavel împreună cu Sfinții Paulin, Iraclie și Venedim

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap