Av. Gheorghe Piperea despre ancheta Oanei Zamfir: AFACEREA ARAFAT-DNA. Pandemia, Suspecții Arafat, Cîțu și Orban, Curtea de Conturi, furturi de miliarde, inclusiv achiziționarea criminală și prostească de vaccinuri inutile în valoare de un miliard de euro

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto: Gov.ro

Foto: Gov.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ohooo! Dar ce avem noi aici? O afacere DNA-Arafat, o operațiune de protejare a suspecților "căzuți” pe interceptări, realizată de la vârful DNA, contra procurorului - anchetator, cu ajutorul polițiștilor de la "judiciară”… Suspecții fiind Arafat, Cîțu și Orban… Faptele camuflate, în ciuda rapoarte de ilegalitate ale Curții de Conturi, fiind furturi de miliarde, inclusiv achiziționarea criminală și prostească de vaccinuri inutile, în valoare de un miliard de euro…

Citiți Oana Zamfir: Afacerea Arafat - DNA

„Nu folosesc întâmplator termenul "afacerea".

S-o luam cu inceputul.

Mai 2020. Libertatea publica informatia ca in decembrie 2019 DNA - Sectia militara nu aripa Uncheselilor - descinde in IGSU si ridica toate calculatoarele de la varf pentru perchezitie informatica: pe al prim-adjunctului Cristian Radu, pe al adjunctului inspectorului general Cezar-Mihai Damian, pe al sefului serviciului tehnic si pe al sefului serviciului achiziții.

Coordonatorul dosarului, procurorul Marius Strâmbei, seful Sectiei militare.

Potrivit ziarului se fac audieri in cadrul carora se obtin marturii despre cum anumite caiete de sarcini au fost intocmite cu dedicatie pentru o anumita firma. E vorba de achizitii de peste 600 de milioane de euro pentru autospeciale. Arafat cazuse de atunci pe interceptari. Deci era tehnica pusa si atunci. Libertatea publica o astfel de interceptarea in care Arafat ameninta o firma cu anularea licitatiei.

Incepe pandemia, peste dosar se pune praful. Ca nu dadea bine sa te iei de Arafat atunci.

Dosarul este clasat. Apoi tot DNA cere redeschiderea lui in instanta. Instanta respinge zilele trecute. Arafat iese public si reclama ca viata i-a fost transformata intr-un cosmar de DNA si ca a dat din banii munciti de el pe avocati. Cu acest prilej scapa insa informatia ca faptele s-au prescris "oricum" in 2020. Lucru care pune intr-o alta lumina decizia instantei. A acceptat clasarea pentru ca a intervenit prescriptia?

In paralel iese public o alta informatie. Arafat a "gasit" in biroul lui un microfon si a facut plangere la parchet pentru interceptare ilegala. Parchetul General verifica si descopera ca nu e ilegala. E ca la carte, cu mandat de la judecator. Care judecator ca sa dea mandat trebuie sa aiba niste motive pe masa.

Teza ca un sezator pe scaun descopera un microfon ascuns intr-o guma de mestecat e prosteala ieftina. In mod evident, Arafat a avut informatia care sa-l previna chiar din partea celor din MAI care au fost informati ca vine DNA sa instaleze (pe procedura). Ca n-a lasat microfonul sa-l inregistreze in pace, iar e semnificativ pentru cineva care nu are nimic de ascuns.

Piesa cu cea mai mare greutate in aceasta afacerea e decizia procurorului Strambei de a pleca inapoi la Parchetul Curtii Militare de Apel de unde venise in DNA. Din nou teza ca l-au dat afara pentru ca a pus microfonul intr-o guma e o prostie. Repet, povestea cu guma e o prostie. Cum statea el ocupantul scaunului si cum s-a apucat sa pipaie pana si-a bagat degetele intr-o guma si a mai si intins-o pana a dat de microfon e o poveste pentru prosti.
Mai degraba credibila e informatia data vineri seara de Adina Anghelescu potrivit careia Strambei a plecat in urma unei confruntari cu Crin Bologa (hmmm), pe care Strambei l-ar fi acuzat ca nu e lasat sa instrumenteze acest dosar.

Concluzie: afacerea Arafat-DNA pute! La fel de tare ca protectia pe care DNA o acorda lui Orban si lui Citu pentru achizitiile din timpul pandemiei, in ciuda dovezilor publicate de Curtea de Conturi. La fel ca protectia pentru achizitia de vaccinuri.”

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • UN_OM 04.05.2022 07:29
  ' Nu că vreau să zic, , dar spun ...' , ușor cu 'entuziasmul', a fost amânată din nou pronunțarea în procesul 'Colectiv' !
 • Mircea Dragan 04.05.2022 10:22
  La puscarie cu toti astia. Sa stea inchisi pana dau banii inapoi. Daca nu-i dau atunci sa stea in puscarie pana mor!
 • Tic 04.05.2022 10:34
  Oh, dar ce avem noi aici! Aici avem niște șmecheri care se cred la adăpost de orice răspundere, care au experienta în golanii la nivel înalt, care sunt atât de putrezi încât nu se dau în laturi de la nimic.
  Dar băieții ăștia sunt și lași!
  Îmi aduc aminte de Orban care a stat ascuns în 2005 vreo câteva săptămâni bune, după ce a fugit de la locul unde, băut fiind la volan, accidentase o tânără într-o stație de tramvai.
  Dar vorba lui Arafat, fapta s-a prescris. Ce este uluitor este ordinul de mărime al jafului :sute de milioane, mai noi cu "ajutoarele" date Ucrainei, miliarde, zeci de miliarde!
  Sa nu credeți ca suntem unici,suntem în bună tovărășie :în Austria, golanca ministru al mediului(de la verde de Paris al lui Soros) da unor agenții de PR din cercul de interese al partidului, 500 milioane și 600 de milioane euro pt RECLAMA la acțiunea de înlocuire a cazanelor centralelor vechi și a sprijinirii fondurilor de reparații a clădirilor. Plus 600000 dați deja uneia dintre firme pt reclama a consiliului climei, adică iarăși bani cheltuiți pe activism, golănie, incompetenta,etc.
 • crazy bobz 05.05.2022 02:18
  Desteptarea!
  un a rahat palestinian si asociatii lui citzu, orban, au bagat mina la miere, peste cot!
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 8. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

 10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

15:40

OMS, profund îngrijorată de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate au fost mortale

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1