Av. Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare: Guvernul Ciolacu duce România în faliment

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În primele luni ale anului 2024, Guvernul Ciolacu a cheltuit cu 57,29 miliarde de lei mai mult decât a încasat la buget.
Este un deficit bugetar de 3,24% din PIB, unul care depășește deja ținta de deficit bugetar anual, care este de 3%. Posibil să ajungă la 10% la finalul anului, ceea ce ar reprezenta o recidivă, anul trecut fiind vorba de un deficit de 6,5%. Asta înseamnă posibile sancțiuni de la UE, ca de exemplu înghețarea unor fonduri europene, din PNRR sau din programul de coeziune.

N-o să îl apuce acum austeritatea pe Ciolacu. Nu acum, în an electoral. El va continua să arunce cu bani (că altceva nu știe):
- în aparatul bugetar supra - dimensionat,
- în arme vechi și muniție depășită,
- în deplasările inutile sau în interes personal ale lui Iohannis (omul se visează șef la NATO, șef la Comisia Europeană, șef al Alianței Solare, ceva de genul, dar neapărat șef),
- în serviciile secrete,
- în pensiile speciale ale statului paralel și polițienesc,
- în ajutoarele de stat pentru multinaționale,
- în subvențiile pentru speculatorii din energia "regenerabilă”.
În schimb, desigur, Ciolacu va tolera în continuare "optimizarea” fiscală comisă de companiile cu cifre uriașe de afaceri și cu pierderi care le depășesc, chestii coafate din contabilitate, cu semnături de la consultanții "big” care practică și lobby, și sponsorizare politică, și ușa rotativă (revolving door).
Că doar nu s-o duce acum Ciolacu peste Coca - Cola, Kauffland - Lidl, Profi, Enel, Liberty Steel Galați, cu care a tăiat panglici, ca să le ceară banii aruncați peste graniță și să îi amendeze cu 4% din cifra de afaceri pentru abuz de poziție dominantă și uzanțe comerciale necinstite.
Nu, Ciolacu se va duce, de fapt, după cetățeanul de rând, suspectul de serviciu, cel care are salariul minim pe economie pe cartea de muncă și care mai face ore sau job-uri suplimentare, că nu se descurcă altfel cu costul supraviețuirii sau cu costurile umflate ale creditelor.
Se va duce după lucrătorul în străinătate care trimite bani acasă.
Se va duce și după influencerul care face bani pe tik tok, după cel care își pune casa pe airbnb, după pizza delivery boy, după țăranul din piață, și după fermierul falimentat deja de green deal și de războiul proxy din apropiere.
Pe toți îi va impozita, din 1 iulie 2024, cu 70% pe "venituri din surse neidentificate”, ca să arate lumii că e un dur care strânge șurubul și poartă curea lată, ce bărbat era odată…

Chestia e că, în acest fel, Ciolacu va băga bugetul și economia într-un oribil cerc vicios.

Pentru că nu vor mai fi bani de salarii bugetare și de măriri de pensii (notă: numai această măsură, amânată pentru 1 septembrie, înseamnă un efort bugetar suplimentar de 35-50 de miliarde de lei), guvernul Ciolacu va sista investițiile, plățile pentru lucrările publice deja executate și compensările la facturile de energie casnică.
Dacă face asta, va determina o inflație cu cifra 3 în față, după propria expresie. Adică, vom avea inflație de peste 30%. Asta înseamnă că, cei 1000 de lei pe care îi faci luna asta vor mai valora 700 de lei la anul. Furt. Tâlhărie, comisă cu zâmbetul de călugăr pomădat pe față.
Alternativ, guvernul Ciolacu se va împrumuta din nou, masiv.
Deja dobânzile sunt uriașe (făcând fund gras banksterilor), iar gradul de îndatorare aleargă către 60% din PIB, pe o traiectorie similară cu cea a Greciei, care a intrat de două ori în faliment, în 2009 și 2011, pregătindu-se acum pentru al treilea faliment.

Așadar, cu asemenea guvern stabil, condus de un ins cu bacalaureatul (incert) "loat” la 38 de ani, susținut de un președinte de Senat semi-analfabet funcțional și de un președinte de republică ficus - călător - picotitor, sunt "șanse” mari de prosperitate, pace, libertate, egalitate de destin. Mergem victorios înapoi, către societatea socialistă multi-co-lateral dezvoltată și către statutul de gubernie a noii Uniuni Sovietice Europene.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 31.05.2024 11:12
    România este in faliment din '89.Doar că nu e declarat.
Ultima oră

21:50

SolidNews: Lavrov a citat din Ferma Animalelor la ONU

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)

12:27

Politicile de angajare în Serviciile Secrete bazate pe diversitate sunt acuzate pentru eșecurile din timpul atentatului asupra lui Trump