Av. Gheorghe Piperea: V-ați înghițit soma?

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stabilitatea și pastila fericirii

În romanul „Minunata lume nouă” al lui Huxley, din 1938, omul este dez-umanizat treptat și sigur, în numele stabilității și al progresului.

Controlorii lumii minunate și noi acționează cu disperare contra oricărei schimbări, de teamă că schimbarea ar submina stabilitatea. Individualitatea și natura umană sunt suprimate. Ființele supuse acestui proces de aplatizare și diluare în mulțime sunt private de orice emoție, prin consumul permanent de pastile de fericire (soma).

Singura emoție care le este permisă: fericirea chimic indusă.

Toată comunitatea are roluri fixe, imposibil de schimbat. Nimeni nu are voie să își depășească în vreun fel condiția prestabilită – nu există ascensor social în mușuroiul de furnici.

Nu există proprietate, nu există cariere profesionale, nu există concurență. Iubirea și compasiunea sunt interzise.

Nu există nici măcar cupluri legate afectiv – toată lumea poate să aibă oricând, orice partener sexual dorește.

Reproducerea nu se realizează pe cale naturală, ci în ferme unde se fabrică la infinit clone ale acelorași persoane ne-simțitoare care au intrat în experiment cândva, la originea minunatei lumi noi. Evident, nu există familie (formată din tată, mamă, frați, surori, bunici). Iubirea familială este considerată cea mai rea emoție, căci este cea mai puternică și, deci, dăunează stabilității.

Pentru a combate tentativele de legare a unor relații bazate pe compasiune, copiii sunt „educați” încă de la vârste fragede să se angajeze în relații sexuale libere. Copiii sexualizați de la vârste fragede sunt privați de orice șansă de a înțelege vreodată adevăratul sens al iubirii și al compasiunii. Copiii sunt programați să fie supuși și să accepte să fie captivi ai mușuroiului stabilității prin sistemul de educație. De fapt, sistemul de educație nu este un loc unde copiii să capete informații și să învețe cum să trăiască. Este un loc unde copilul este programat, încă de la vârsta de bebeluș, să se comporte conform planului controlorilor.

Este un truism să spui că cei mai vulnerabili la manipulare sunt copiii. Controlorii minunatei lumi noi utilizează inocența copiilor pentru a alimenta permanent roțilele programării mentale prin mașina de golit pe dinăuntru pe care ei o numesc societate.

Guvernul utilizează chiar hipnopedia, un tip special de programare care se desfășoară în somn, deci chiar și visele sunt programate și manipulate.

În cazurile frecvente în care omul dă semne că ar putea să redevină natural și să iasă din canoanele programării, guvernul utilizează terapia de șoc pentru a-l readuce la stare stabilă și … fericită.

Emoțiile sunt combustibilul motorului care îl conduce pe om să acționeze pe aripile unui vis sau în virtutea unei credințe, a unei pasiuni, a unui mit ori a încrederii în ceilalți oameni și în viitor. Emoțiile sunt resorturi individuale, irepetabile, care îl influențează copleșitor pe om. Nicio forță exterioară mundană nu poate fi prea mare emoționalitatea unui om. Tiparele sunt inaplicabile emoțiilor. De aceea, pentru predictibilitate și stabilitate trebuie suprimate.

Chiar și supunerea și sclavia sunt generate de emoții, cum ar fi frica sau speranța unui beneficiu ulterior. De aceea, trebuie eliminate prin pastilele de fericire (soma). Emoțiile pot cauza neplăceri, dezordine, instabilitate, libertate și, în consecință, sunt interzise, pentru că ar răpi șansa clonelor fericite de a trăi veșnic tinere și fericite – happily ever after...

Stabilitatea poate fi atinsă și menținută dacă toată lumea arată și gândește la fel. Exact ca roboții sau ca avatarurile digitale. De aceea, literatura este interzisă – narațiunea este modul cel mai simplu în care omul poate învăța, întrucât pune informația într-un context emoțional și cronologic, evocând istoria și anticipând viitorul, prin ideal și visare.

Dar fiecare simte lumea și timpul diferit.

Istoria este interzisă, căci poate determina omul să își pună întrebări despre ceea ce este și ceea ce poate deveni. Religia este, de asemenea, interzisă, întrucât credința într-o realitatea transcendentală, într-o ființă mai înaltă care a creat lumea după chipul și asemănarea sa, poate naște ideea de libertate.

Dacă Dumnezeu este responsabil cu crearea lumii, toți avem vocația de a reveni în dimensiunea Sa, iar asta ne face liberi față de servituțile și automatismele lumii de azi și de aici, adică mundanului. Nu poate exista niciun stăpân al lumii materiale și niciun controlor al cărnii sau al minții de vreme ce există posibilitatea mântuirii și a ascensiunii într-o lume mai bună, unde toți suntem liberi.

Dar clonele nu sunt creații ale lui Dumnezeu, ci ale omului care a vrut stabilitatea și fericirea artificială eternă. Toate clonele sunt amalgamate într-o mulțime de ființe fără chip, fără voce și fără suflet, în numele stabilității și al progresului. Ele nu pot concepe și trăi credința.

Era să uit – clonele sunt permanent menținute în stare de distracție și de petrecere, pentru a fi împiedicați să vadă și să gândească ceea ce se înâmplă în jurul lor, în fața ochilor lor, la doi pași de urechile lor. De fiecare dată când apare o scânteiere de individualitate sau o întrebare, clonele sunt obligate să înghită o pastilă de calmare și fericire (soma). În Minunata lume nouă nu există război, boala e rară, decesele nu contează.

Nici conflict social nu pare să existe. Dar merită? Priviți prețul acestei stabilități și al progresului: iubirea, libertatea, familia, istoria, credința și arta au dispărut.

De ce am pus în pagină aparent plicticoasele remarci de mai sus? Pentru că această distopie nu este la distanță de sute de ani de noi. Este la doi pași de noi.

Această distopie este azi, este aici.

Stabilitatea a devenit nouă doctrină politică.

Progresul, noua religie.

Ultra-bogații lumii aleargă după nemurire, fie prin tehnici de prelungire a vieții, fie prin tehnologii de auto-clonare, timp în care, cu continente de bani sustrași de la noi, oamenii de rând, își construiesc buncăre atomice care să îi salveze de apocalipsă (regizată chiar de ei înșiși).

Rețelele de socializare și platformele de vânzări ne-au transformat în „produse predictive”. Ne cunosc mai bine decât ne știm noi înșine și, de aceea, nu doar că ne consideră previzibili și stabili - ei ne și supun unui permanent proces de (re)modelare, ca pe niște figurine de platilină.

Și, să nu uit, stăm pe smarphone sau în alt mod în lumi digitale și pe rețele de socializare unde așteptăm cu înfrigurare să vedem câte like-uri am mai primit în ultimele 15 secunde.

Am ajuns toți suspecți de boală și de depresii – deci, trebuie să ne îndopăm cu pastile de calmare și de fericire, iar periodic să ne „imunizăm” cu tot felul de seruri experimentale.

Nu este nevoie doar de soma – îngurgităm munți de pastile de ucis durerea și de antibiotice care nu ne mai vindecă de nimic.

Copiii nu mai sunt educați în școli, ci sunt programați să ajungă roțițe ale mecanismului de supunere și manipulare pe care încă o numim societate. Consumatori. Personaje ale jocurilor online și avataruri ale lumilor digitale. Educați sexual de la 5-9 ani, programați să devină mâine bărbat, poimâine copac, răspoimâine pisică. Destinați să fie plante în ghiveciuri cu rotile, care pot fi mutate oriunde este nevoie de ei ca decor, căci nu au rădăcini înfipte în pământ. Entități fără chip, fără nume, fără număr, fără viitor.

Familia este descurajată, la fel și natalitatea.

Tradiția, cultura și credința sunt declasate ca „medievale”. Arta devine un instrument de deconstrucție a omului, de demolare, pentru a fi reconstruit „mai bine”. Națiunea și sentimentul de apartenență sunt dezavuate și blamate. Iar libertatea redevine o excepție, combătută, paradoxal, în numele „libertății” lucrătorilor stupului, aflați sub controlul permanent al viespei malefice care se declară regină...

Totul, în numele stabilității și al progresului ... Iată de ce trebuie neapărat, dar neapărat, să asigurați prin vot stabilitatea acestei minunate lumi noi pentru cel puțin 30 de ani de acum încolo supunându-vă și înghițind de bună voie soma.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
 • Patriot Roman 19.02.2024 21:28
  Și inainte in istorie cu mii de ani (aș zice zeci de mii de ani), s-au mai intamplat cv asemanator. O mana de oameni care nu aveau Dumnezeu ci doar egoul lor, se inchinau doar placerilor lor, au facut ce fac și azi miliardarii plutocratia lumii. În manuscrisul din Dzyan de Helena Blavatsky este descrisa crearea Universului, și apoi a planatei, a continentelor,a oamenilor pe pamant, pe continente. În tablițele de smarald ale lui Toth scrie cv de niște spirite intunecate care s-au ascuns pe Terra inca ca omul sa apara (inainte ca continentul Atlant sa se ridice)..În Egiptul antic a fost un conflict in antichitate intre cei buni și cei rai, unde binele a invins apoi civilizatia europeana a fost creata. Iar de aici civilizatia sa raspandit in lumea larga. .Egiptul antic fiind la baza civilizatiei europene.De aceea cea mai mare lupta se da pt. distrugerea civilizațiiei europene-2 razb. mondiale, și acum se chinuie sa ne bage in al III-lea, ca sa distruga definitiv aceasta civilizatie,niște forțe- marea finanța..Fiindca civilizatia creata in Egiptul antic apoi in Europa îl are pe Dumnezeu in centrul sau.Mai mult de atat nu scriu ca oricum ma cenzurați la greu!
 • Arcas 20.02.2024 04:54
  Dragă PR, civilizația asta europeană, de până la satanica revoluție franceză, cu bunele și relele ei, a fost modelată nu de politeismul egiptean antic, ci de concepția creștină, papista și protestantă, asupra lui Dumnezeu și a lumii.
 • brian duffy 20.02.2024 12:58
  ca sa fiu in continuarea raspunsului lui arcas, de la civilizatia egipteana in general ni se trag (perpetueaza) stiintele oculte precum si masoneria
 • Nick Cohen 19.02.2024 22:29
  Dupa parerea mea sursa raului din om este consumul de carne . Ce este carnea ? Este cadavru. Pai ce pretentie de oameni morali si empatici sa ai, de la o societate unde uciderea animalelor si consumul cadavrelor este acceptat. In mitologia persana exista o legenda care spune ca omenirea se va autodistruge din cauza consumului de carne.
 • Arcas 20.02.2024 04:58
  Părerea dumneavoastră nu are temei în realitate. Sursa răului este spirituală, duhovnicească, zicem noi, creștinii ortodocși. Răul, specific, al umplerii stomacului, pântecelui, în literatura Bisericii, vine nu doar din mâncarea de carne ci din orice tip de mâncare!
 • Floreas 20.02.2024 00:13
  O singura observatie maestre legata de data aparitiei cartii:
  ' Brave New World is a dystopian novel by English author Aldous Huxley, written in 1931 and published in 1932 '
 • brian duffy 20.02.2024 13:01
  nu pot fi decat bucuros ca un asemenea neam s-a stins
  https://en.wikipedia.org/wiki/Huxley_family
 • Bizzu 20.02.2024 12:03
  Mie mi se învârt neuronii în gol după articolul ăsta... cum poate un distins intelectual ca Gh. Piperea, om capabil să scrie un asemenea articol remarcabil, să facă parte din structurile de conducere a unui partid (AUR) care mai are puțin și face alianță DE FACTO cu cel mai jegos grup de globaliști din România - USR? CHIAR reușește javra aia de Coldea să-i prostească pe toți? Atunci ne merităm soarta.
 • Carbid 20.02.2024 14:56
  dupa logica dvs, poate că diavolul, fiind cel mai bun teolog ar putea sau chiar ar trebui sa fie patriarh sau ceva arhiereu!

  In vine în minte o glumă mai veeeche...
  'Știți care e deosebirea dintre un inginer si un câine?
  Amândoi au priviri inteligente dar nu se pot exprima...'
  La caractere v-ați uitat când apreciați pe cineva pentru o sarcină ceva...?
  De oameni inteligenți nu ducem lipsa, de Caractere da!
 • Bizzu ► Carbid 20.02.2024 19:57
  După logica mea diavolul a ajuns deja papă la Roma de ceva ani, deci... Și nici noi nu suntem departe cu bănescul ăla încă în funcție.

  Păi aici este problema AUR în acest moment: caracterele, și în general resursa umană. Iar dacă partidul insistă în prostia asta cu alianța cu USR o să piardă mai mulți simpatizanți decât le-ar veni lor să creadă. O scriu acum să rămână scris. NU POȚI ca partid cu aspirații declarate de naționalism, patriotism, suveranism, creștinism, etc. să te aliezi FIX cu dușmanii tăi cei mai mari, ideologic vorbind: cu comuniștii, progresiștii sataniști, globaliștii, etc. Și asta pentru câteva voturi amărâte, mult mai puține decât va pierde AUR TOCMAI din cauza acestui delir ideologic. DAr nah... fiecare pasăre pe limba ei piere.
 • Radu Comsuta 20.02.2024 16:53
  Soma e livrată exclusiv digital pentru cine se mai uită pe Gigi24, Antena3, etc.
Ultima oră

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)

12:27

Politicile de angajare în Serviciile Secrete bazate pe diversitate sunt acuzate pentru eșecurile din timpul atentatului asupra lui Trump

11:46

Datele a 5 milioane de români au fost scoase la vânzare pe un forum de hacking