Av. Gheorghe Piperea: Refugiaților ucraineni li s-a permis și li se permite și acum să intre în țară cu sume nelimitate în numerar

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot ceea ce trebuie să facă pentru a nu li se confisca acești "bănuți” este să îi declare la intrarea în țară. Pot chiar să îi depună în bănci, acoperind astfel orice urmă de suspiciune de spălare de bani. Nici măcar nu li se pretind comisioane de depunere*… 

Acum, luați asta ca ipoteză: 

Dacă nu ar exista nicio restricție de plată sau încasare prin bănci sau sisteme digitale, toată masa monetară aflată în circulație ar deveni vizibilă, pentru că ar circula liber prin conturile comercianților și ar scoate la lumină și furtul constant de tva și accize. 

Numai anul trecut evaziunea pe acest sector a fost de cca 40 mld lei. 

In mod logic, acest gen de evaziune nu îi are ca actori pe cetățeni, pentru simplul motiv că aceștia sunt consumatorii finali, care achită tva și accize odată cu prețul produselor și al serviciilor. 

Actorii acestei evaziuni cu tva și accize sunt grupurile mari de companii, care învârt aceste impozite indirecte până li se pierde urma, sub ochii "atenți” ai băncilor. 

Statul nu ar trebui să prigonească, ci să încurajeze plățile și încasările în numerar. 

Dar, cineva care se crede dăștept a reușit să îi prostească pe toți cei aflați în lanțul decizional al Legii "austerității” fiscale și să decidă limitarea sau interzicerea "cheșului”. 

A fost o decizie complet idioată, dar cu efecte bune pentru populație: acum știm și cum fac băncile bani nemunciți, și cum tăinuiesc sau favorizează evaziunea fiscală și spălarea de bani, și faptul că se împroprietăresc pe ceva ce ne aparține (economiile noastre din depozitele bancare).
 
Știm că statul vrea să ne controleze și să ne țină captivi în colivia digital - bancară, iar asta nu mai e teoria conspirației, ci realitatea cruntă. Și mai știm și că legile nu se fac pentru popor și scopuri nobile, ci pentru crearea, consolidarea și perpetuarea la infinit a monopolurilor, rentelor și privilegiilor. 

*mă îndoiesc că multimilionarii ucraineni care și-au depus banii în bănci românești sunt conștienți că, în baza art.2191 alin.1 Cciv, banii lor devin banii băncii, prin simpla constituire a depozitului. Că dacă ar ști…
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Dorel Timpa 07.11.2023 16:43
  Hai domnilor sa dam

  odata pentru totdeauna bancile astea straine afara din Romania si sa ne luam soarta in mainile noastre !!!

  Ridica-te Gheorghe ! Ridica-te Ioane !!!
 • Sabin G 07.11.2023 18:08
  Cetățenii ucraineni au mai multe drepturi dacat românii în propria țară
 • Davinci 11.02.2024 13:52
  cetățenii ucrainieni știu sa fie si in mafie si in "norod" ei au arta de a plasa femeile prostituate oriunde in lume pe bani grei sau zmardesc la greu. ei fac si acum afaceri in Kiev. Baruri de noapte cu tot ce vrei pe cind confrați sint fugiți tot cu bani si li se ... de tot razboiul. sint prea putini fără bani. apoi securitatea din Ucraina a permis plecarea agenților in afara pentru a crea tot felul de scenarii. românii? ei sint cu Tzanca cu Salam cu Guta si minunea de copil Adrian. Manga pe furat si tovarăși cu clanurile cu politicienii care ii cumpara cu un scuipat si o litra de tzuica. sa fim serioși românii sint recunoscuți afara ca țigăni. ăștia au distrus totul dar sint si încurajați încă de pe v vremea lui Ceașcă pentru ca asta le-a dat aurul si după 89 s-au emancipat in frunte cu rromul evreu Mădălin V nicu dar si cu al lui Mizil cel cu buba la creier. EI apar la actele culturale si sint milionari plătind la greu pe cei din servicii , politicieni . Romanii pleacă si iată ca s-a ajuns la 6 milioane . pamânturi nelucrate sate abandonate si nimănui ca i-ar pasa pe cind 80 la suta din pamintul arabil / agricol este deținut de alogeni. Vai si amar... Cei din interbelic au murit pentru niște trădători. CUrind România v a devenit ani o alta Ucraina unde ăștia fiind mai tari si cu tupeu îl vor calcă pe git pe idiotii si alcoolicii din tara. Politicieni? Pai ăștia își vor da nevasta pe un ciurel de porumb si niște ciubote.... nu au nimic sfint. Eminescu a greșit trăind aici sau alte mari valori... Alții au plecat si bine au făcut... altceva mureau cu zile condamnați de jegurile analfabete din Secu. sictir!!!
Ultima oră

23:08

Ce s-ar fi întâmplat cu SUA dacă Trump nu întorcea capul? Întrebări legitime cu privire la tentativa de asasinat. Care este acum situația privind alegerile

21:50

SolidNews: Lavrov a citat din Ferma Animalelor la ONU

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)