Av. Gheorghe Piperea: Odată cu falimentul Euroins, polița de asigurare devine un bir, nemaiavând sens economic și legal

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondul de Garantare a Asigurătorilor nu a putut acoperi nici măcar 60% din daunele pretinse de "asigurații” City Insurance. Pentru "asigurații” Euroins nu vor fi bani - cu excepția cazului în care se va mări excesiv și se va accelera la maxim plata cotei de contribuție la Fond a celorlalți asigurători, aflați încă în viață. Cred că vă dați seama toți că asta înseamnă o nouă creștere a primelor de asigurare RCA, pe care o vom suporta, desigur, tot noi. 

Deci, pentru infracțiunile unor haidamaci, pagubele se achită de către noi. 

Vedeți cumva vreunul dintre infractorii cu gulere albe de pe piața asigurărilor trimiși la bulău? Nu, nu vedeți. 

Dar, desigur, noi luptăm continuu contra "corupței”… 

Chestia e că majorarea primelor de asigurare RCA nu e decât începutul. 

Imaginați-va că vine cutremurul. Cel mare, cel adevărat. 

Asigurătorii nu vor avea bani să achite daunele de zeci/sute de miliarde rezultate din cutremur. Iar Fondul va fi deja drenat, adică secat cvasitotal de bani, pentru că va fi nevoit să achite pagubele din infracțiunile comise de zișii haidamaci. 

Sectorul achizițiilor publice și sectorul bancar vor fi puternic zgâlțâite. Deja sunt avariate de falimentul City Insurance. Asigurările pe case si de viață, pentru creditele ipotecare și "garanțiile” de participare la licitație/bună execuție a lucrărilor publice, emise sub forma unor polițe de asigurare, pică. Toate procedurile trebuie reluate de la zero. Alți bani, altă distracție. Veți fi nevoiți să plătiți costuri suplimentare ale creditului. Vom asista, probabil, la falimente și în aceste două domenii, ca să fie bine, și la vară cald… 
 
Pe de altă parte, noi ne concentrăm pe povești cu drone și pe "reușitele” lui ION… 

*insolvența unei societăți de asigurare este direct faliment, pentru că nu este permisă reorganizarea judiciară

*

Toată lumea se face că nu vede elefantul din sufragerie. 

Dar hai să vi-l indic eu.

Falimentul Euroins se instalase deja de mai mult de un an. 

Întârzierea cu mai mult de 7 luni a declarației de faliment este infracțiune: se numește bancrută simplă. 
Într-un an s-a putut colecta o sumă enormă din prime RCA. Zeci de milioane de euro, poate chiar sute. De la șoferii obligați să dețină polița de asigurare RCA, pentru a circula pe drumurile publice. 

Bulgarii au avut timp să transfere activele către un "re-asigurător”. Inclusiv aceste încasări. Acum, peste 100 de mii de inși sunt târâți în instanțe pentru a-și recupera pagubele de la "asigurător”. Culmea este că sunt peste 2,8 milioane de șoferi "asigurați” la Euroins, plus zeci de mii de transportatori de marfă sau persoabe care acum trebuie să plătească alte polițe, mult mai scumpe.  

Această externalizare de active și bani este tot o infracțiune: dacă transferul s-a făcut în dauna creditorilor, fapta se numește bancrută frauduloasă. 

În plan civil, actele juridice de transfer vor putea fi anulate în procedura de faliment, iar activele + banii aduse înapoi, la masa bunurilor + valorilor de lichidat, cu consecința dublă că vinovații vor fi pedepsiți, iar presiunea pe banii publici va fi fost mai mică sau chiar eliminată. 

Un lichidator profesionist, curajos și independent va putea face ambele treburi. 

Un lichidator pus cu mâna de știți-voi-cine va pune batistuța roz pe țambal, atât în legătură cu bancruta, cât și în legătură cu acțiunea în reîntregirea patrimoniului deja golit al Euroins. 

Avertizorii de integritate spun că anul de zile de întârziere de care este vorba mai sus ar fi fost lăsat să treacă pentru ca bulgarii, strânși cu ușa, să sară cu sfânta șpagă. Chiar managerul bulgar al Eurohold dădea de înțeles acum o lună că ăsta e motivul real al controalelor repetate efectuate de ASF, dar numai pipăind fondul (sau trăgând mâța de coadă), iar nu luând taurul de coarne. Adică, un șantaj soft, ca să fie bine și să nu fie rău - cum bine zicea un mare filosof bulgar anonim. 

Eu consider că bulgarii, mai degrabă, s-au scos cu acest an de zile de respiro. Dacă lumea bună a tehnocrației și a judecătorimii și a serviciilor secretoase vor reuși acea punere a batistuței roz pe țambal, frauda va fi fost relativ repede uitată și vinovații, scăpați. Oricum, vin crize și falimente bancare mult mai mari - cine o să se mai uite la un mizilic de 400 de milioane de euro? 

Hint: ați văzut cumva vreo arestare, vreo mișcare măcar, de la diicot, în dosarul City Insurance? Nu, nu ați văzut, că nici eu nu am văzut. Nici nu veți vedea, până la împlinirea termenului de prescripție.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
VideoNews

ULTIMELE ZILE - FINAL DAYS - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Arafat judecat pentru cei legați de pat - Remember Plandemia. Dr. Geanina Hagimă despre vaccinare și Marea Resetare - Exclusiv ActiveNews

Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Floreas 18.03.2023 20:31
  'Deci, pentru infracțiunile unor haidamaci, pagubele se achită de către noi. '
  Exista un Consiliu de Supraveghere ai carui membri sunt platiti regeste pentru a preintampina asemenea fapte.
  Toti acesti nenorociti trebuie sa plateasca pentru lipsa de supraveghere.
  'Falimentul Euroins se instalase deja de mai mult de un an. ' Acesta afirmatie tarzie nu va face cinste!
  Daca stiati, de ce n-ati atras atentia de atunci, d-le Piperea? Erau mai putine victime!
Ultima oră

13:24

Sindicatele din Educație, din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

12:38

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

11:58

Rușii au distrus primul tanc german Leopard 2 (VIDEO)

11:45

Sfidarea continuă! Arhitectul maghiar care a proiectat reabilitarea străzii Kogălniceanu din Cluj NU a ținut cont de solicitarea primăriei ca grupul statuar Școala Ardeleană să fie amplasat pe soclu

10:44

Zoe Dantes: În numele Fiului!

09:41

Alianța Familiilor din România: Solicităm voluntari pentru Luna Identității Creștine

09:29

Iulian Capsali: TREI PROBLEME ȘI CÂTEVA IDEI

09:21

Mihai Tîrnoveanu: Sâmbătă 10 iunie și vineri 16 iunie, pomenirea Părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă!

08:47

Pușcării pentru copii! Au apărut sistemele de recunoaștere facială, la o școală din Capitală

23:30

8 iunie 1967: Trecerea la Domnul a Otiliei Cazimir, poeta care a încântat generații întregi de copii. O furnică duce-n spate Un grăunte jumătate...

22:17

Banca Reglementelor Internaționale va folosi IA pentru a monitoriza tranzacțiile bancare globale - Instaurarea unei societăți fără numerar

21:25

OMS plănuiește „simularea” unei noi pandemii

20:35

Bijuteria românilor bucovineni din Boianul canadian, Biserica Maicii Domnului, distrusă de un incendiu. FOTO / VIDEO și cu Biserica originară din Boianul românesc din nordul Bucovinei pomenit de Eminescu în Doină

19:48

Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

19:18

Zice lumea: Marea contra-ofensivă a Ucrainei a început