Av. Gheorghe Piperea: În timp ce Portul Constanța este blocat de mărfurile de pe ruta Odesei, ucrainenii zboară cu milioane de euro prin România și miliardele de dolari prin Ucraina

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto: romaniajournal.ro

Foto: romaniajournal.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Portul Constanța este blocat din cauza redirecționării mărfurilor non-UE care ar fi trebuit să meargă în porturile ucrainene. Traficul și volumul de marfă s-au triplat. În loc de a fi un perimetru de tranzit și un flux continuu de marfă și containere, portul Constanța a devenit un depozit improvizat, care se sufocă.

Timpii de așteptare pentru descărcare în terminal au crescut cu săptămâni sau chiar luni. Evident, un potențial avantaj economic pentru zonă și pentru România se transformă într-o mare belea. Cauzele sunt, în primul rând, starea deplorabilă a portului, blocarea a 6 terminale din 7 cu tot felul de fiare vechi (inclusiv cu câteva sute de vagoane care ruginesc acolo de vreo 15 ani) și lipsa de personal.

Dar mai este o cauză, total neașteptată.

Ia uitați ce spune un reprezentant al portului:

"Vă dați seama că nu e foarte ușor să găsești proprietarul mărfii, toate formalitățile vamale, e vorba de mărfuri care vin non-UE și acum trec prin portul Constanța, noi suntem în UE și avem reguli”.

Ce ne spune omul?

Că porturile ucrainene nu au regulile noastre. Acolo intră marfă fără formalitățile impuse de UE. Sunt probleme cu documentele de proveniență, calitatea, calitatea, plățile, conosamentele etc., iar acestea blochează cam totul în țări UE, cu toate că mergeau ca pe roate în porturile Ucrainei.

Acolo nu se fac verificări, e la mica înțelegere (sau la înțelegerea mafiotică).

De altfel, în Ucraina nu există limite de cash, nu există cerințe de probă a provenienței licite a banilor sau produselor, nu există verificări vamale stricte ca în UE - sunt, desigur, reglementări, dar sunt aplicate de fațadă, ca cum se aplicau la noi înainte de anul 2000, când plățile se făceau cu valiza sau cu portbagajul.

Vă mai amintiți cazul ucraineanului căruia i s-au confiscat 1,5 milioane de dolari? Vi s-a părut că a fost o confiscare pentru proveniență ilicită a banilor? Nu a fost asta cauza - a fost vorba de simpla omisiune de a-i declara la intrarea în țară.

Un caz (ne mediatizat, desigur) din Suceava, de acum o lună a avut parte de o cu totul altă soluție - cel prins cu 35 de milioane în mașină a fost lăsat să plece, pentru că … i-a declarat la întrarea în țară, ca refugiat. Iar UE a decretat că asta e în regula - banii cash aduși chiar și cu vagoanele pot fi introduși în UE și chiar depuși în bancă, fără verificarea provenienței licite, ci doar pe baza calității de refugiat.

Calea perfectă de albire a banilor, permisă "refugiaților” este, desigur, de neconceput în cazul cetățenilor UE. Doar nu vă imaginați că vă puteți plimba brambura prin UE cu 35 de milioane la voi sau că aveți acces la banii din cont dacă nu ați spus de ce i-ați dat o mie de lei pe lună mamei voastre pensionare și bolnave ori dacă ați uitat o virgulă în declarația de actualizare a datelor cu caracter personal.

Cu toate aceste realități, plus corupția, plus crima organizată, SUA și UE pompează bani publici și produse în Ucraina, fără a exista un minimal control al modului în care sunt utilizați acești bani și aceste produse și cum și prin cine circulă (este evident că doar o mică parte ajunge la zecile de milioane de amărâți care suferă consecințele războiului).

Numai SUA a pompat în război 34 de miliarde de dolari - dacă nu sunt bani cu care întreaga Ucraina a fost (re)ipotecată, înseamnă că sunt bani aruncați din elicopter, tipăriți cu scop special, care vor fi suportați de lumea întreagă, cu titlul de scădere a puterii de cumpărare, taxe, impozite, șomaj și scădere economică abruptă.

Iar UE accelerează procesul de aderare a Ucrainei la UE, în ciuda corupției, a fiscalității deviante, a economiei de cumetrie (inversul economiei de piață) etc.

Reamintesc că noi am fost ținuți la poarta UE timp de 7 ani. Și suntem sub monitorizarea MCV de 15 ani (din care 12 ani ilegal).

Slava UE.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • mariusmioc 06.05.2022 22:24
  Faptul că în Ucraina nu sînt limite de cash și reguli mult mai simple pentru mărfurile din porturi e un exemplu de urmat și nu un lucru de criticat. Aceste limite la plăți cu bani peșin și reguli complicate pe care le impune UE sînt cu scopul de a controla populația (războiul împotriva plăților cu bani peșin e parte din agenda de control total). Auzisem de cazul ucraineanului căruia i s-au confiscat 1,5 milioane dolari și sînt indignat de comportamentul tîlhăresc al statului român. https://mariusmioc.wordpress.com/2022/03/28/statul-roman-jefuieste-refugiatii-ucraineni/
 • Radu Comsuta 06.05.2022 23:49
  Citind articolul câteva rânduri m-au făcut să cred că Ucraina ar fi putut fi un fel de paradis fiscal pentru țări din UE. Poate așa se explică și corupția mare de acolo.
 • Tic 07.05.2022 10:48
  Dacă ați vedea ce SUV-uri și limuzine de lux se plimba prin Viena,ați invidia statul de "refugiat" ucrainean.Posesorii acestora au ceasuri cu care poți cumpăra o garsoniera cel puțin în România, sunt f bine îmbrăcați. Exista și din ceilalți, dar cei mai mulți arată că turiștii cu bunăstare, aflați în vacanta!
  Iar mizerabilul de histrion președinte, cere donații de la amărâții mei de români, de la românii plecați în lume la munca grea, departe de casă! Pai care este mai de plâns?
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani