Av. Gheorghe Piperea: În războiul din care rușii se tot retrag, înfrânți, de vreo 40 de zile, mor oameni nevinovați și pleacă în bejanie oameni nevinovați, și sărăcesc oameni nevinovați și fac foamea și frigul oameni nevinovați...

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto: Daily Mail

Foto: Daily Mail

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întrucât am fost în direct la Rtv, am fost nevoit să ascult o parte dintr-o traducere proastă a discursului lui Elensky pentru parlamentarii români. Nu am reținut decât două lucruri:

(i) Elensky a pronunțat sintagma Slava România (ceea ce este o lecție severă pentru românii dăștepți și progresiști care își „iubesc” țara de fac cozi kilometrice la pașapoarte pentru a fugi de război);

(ii) Elensky a mai zis că rușii nu se vor opri, că vor ataca și alte țări estice, inclusiv Moldova și România; cu toate acestea, știrile occidentale sunt în sensul că armata roșie a fost complet distrusă, că rușii se retrag cu coada între picioare din Ucraina și că merg acasaă pentru a-l demite pe Utin; a fost în direct și analistul Chireac, care a plusat cu all in, ca la poker, spunând că Elensky a greșit spunând că rușii nu se vor opri, pentru că deja ei au fost opriți, indirect, dar indubiabil, de NATO, prin armanentul și tacticile implementate în Ucraina; dacă nu sesizați fractura de logică, îmi pare rău pentru voi; mai grav este ce insinuează acest fost specialist în viruși și vakseenuri, care acum este specialist în război - NATO deja a înfrânt Rusia, și asta definitiv; ăăăă, ce?

Cert este că, deocamdată, în războiul din care rușii se tot retrag, înfrânți, de vreo 40 de zile, mor oameni nevinovați și pleacă în bejanie oameni nevinovați, și sărăcesc oameni nevinovați și fac foamea și frigul oameni nevinovați și demonul scăpat din iad este tot liber ...

S-a discutat și despre eforturile nemaipomenite ale guvernului Ciucă de a combate sărăcia. S-a emis chiar un pachet de legi anti-sărăcie. Dacă nu ar fi fost situația dramatică în care această parte a lumii se zbate, aș zice că nu e un pachet anti-sărăcie, ci o sărăcie de lege. Sau o sărăcie de pachet, cum vreți să îi ziceți.

După ce guvernul Ciucă a zis că rezolvă cu facturile de la utilități - și nu a rezolvat - și cu prețul carburanților - și nu a rezolvat - acum același eficient guvern propune românilor săraci un voucher de 50 de euro, plătibil o dată la două luni, cu aplicabilitate din ... iunie! Am făcut un calcul - marele ajutor de la stat înseamnă 4 lei pe zi, adică doi covrigi. Pomana asta generoasă seamănă cu cei cinci lei aruncați „bătrânilor” și sărakilor” de tinerii frumoși și liberi, la Iași, prin toamna lui 2018, pe vremea când lumea userist-penelist-iohanistă se credea mai deșteaptă decât Dăncilă (și nu era).

În timp ce pensiile se îngheață, salariile se erodează cu inflația, carburantul crește la preț pe măsură ce scade prețul barilului de petrol, România își permite să piardă 1,2 miliarde de euro pentru vakseenuri inutile (așa cum spuneam zilele trecute, cred că suma va fi triplă, din varii motive), un miliard de lei pe teste de salivă neconforme, 1,25 miliarde de euro anual suplimentari pentru înarmare (eu nu știu de ce ne mai înarmăm în halul ăsta de vreme ce, conform analistului Chireac, rușii au fost definitiv învinși de NATO ...), 2,5 miliarde euro buget alocat în ultimii doi ani lui Arafat (nu DSU, pentru că Arafat nu e șef DSU și nici nu a chetulit banii pentru destinațiile decise ăn buget) etc. etc. etc.

Reamintesc PSD, care este partid de stânga (cică) ce am spus public de nenumărate ori - art. 71 din OG nr.99/2000 permite guvernului să emită prin HG contracte obligatorii, pe perioade de criză, în care prețurile să fie reglementate. Vorbesc de utilități, carburant, transport în comun, alimente de bază, medicamente esențiale etc. Nu e nimic anti-concurențial sau ne-european în această propunere - acest text este o implementare în România a unei directive UE. Nici nu trebuie să fie vorba de perioade nedeterminate - dacă tot vorbim toată ziua de crize, atunci să se stabilească o perioadă de doi ani după criză în care prețurile să nu mai crească haotic și, în plus, să nu se privatizeze nimic și să nu se exporte nimic de genul grâului, porumbului, soiei, buștenilor și cherestelei sau al gazului și petrolului. Se poate? Evident că da. Se vrea? Evident că nu. Se știe cum? Evident că nu.

Totuși, hai Liberare!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:51

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriile lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția