Av. Gheorghe Piperea: În Ucraina, foști actori, care au primit un scenariu de duzină, joacă piesa unui război planificat, gândit să dureze până la atingerea scopului final, mascat, al acestuia

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto: NYT

Foto: NYT

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Ucraina este teatru de război. Nu după expresia favorită a lui Petrov (alias Băsescu Tr.), ci în sensul clasic.

Foști actori, care au primit un scenariu de duzină, joacă piesa unui război planificat, gândit să dureze până la atingerea scopului final, mascat, al acestuia.


Din nenorocire, ca și în cazul farsei cu pandemia, și în acest război mor oameni, iar suferințele antrenate și consecințele economice, sociale și geopolitice sunt cât se poate de reale.

Conducătorii Ucrainei, doi actori (și Arestovici, PR-istul președintelui, e tot actor) culeg bani din donații private sau publice de la întreaga lume, dar mai ales de la cetățenii și instituțiile UE, cu scopul de a subvenționa populația și a finanța războiul. Mai precis, continuarea războiului. Moartea. Suferința. Migrația în masă a refugiaților de război. Dislocarea și separarea familiilor. Și nimeni nu îi întreabă pe cei doi ce anume fac cu banii.

UE este somată să le dea 7 miliarde pe lună. Și le va da. Din banii noștri.
Dar cât va mai putea dura cheta asta? Două luni? Doi ani? Cum se va rezolva această nenorocire planificată până la urmă? Cu circ și cu regie de film B nu se poate continua la nesfârșit.
Economia Ucrainei este distrusă - în două luni s-a redus la 50%…

Culmea este că se livrează către Ucraina, inclusiv prin România, armament. Aproape permanent. Nu se știe dacă și unde îl folosesc militarii ucraineni contra rușilor. Știm ce "știm” doar de la televiziunile americane, care sunt foarte "oneste” când emit știri din teatrele de război.
Curând, vom auzi că acest armament, cu tot cu tehnologia avansată, se va fi găsit în depozitele rușilor. Sau pe schițele lor de înarmare suplimentară. Cu tehnologie vestică.
Vor avea bani pentru această viitoare înarmare suplimentară rușii? Vor avea. Cu tot cu războiul, cu tot cu sancțiunile vestului, Putin a reușit să vândă vestului și Chinei materii prime de zeci, poate chiar sute de miliarde de dolari, în numai 2 luni. Putin poate duce un război nesfârșit. Țarile UE, nu.

Cine va fi în pericol de invazie rusă? Cine va suferi de foame? Cine va trece la economie de război? Cine va abandona drepturile și libertățile, urmând "modelul” Rusiei și al Chinei? Noi, țările mici, oamenii obișnuiți și nevinovați, dar cu conducători proști, docili, naivi, aflați mereu în poziția ghiocelului (sau, mai nou, a găscanului falnic, care nu înțelege nimic din ceea ce i se întâmplă, dar e țanțoș).

Cine ne-a procopsit cu un Putin transformat în criminal de război?
Nu eu, nu tu, nu voi, nu rusofilii.
Vestul. Vestul ne-a procopsit.

Vestul face afaceri cu Putin și cu oligarhii săi de 24 de ani. Vestul l-a făcut pe Putin cel mai rău om puternic al lumii, în timp ce a făcut din cei mai proști și zănatici cetățeni ai vestului fuhreri digitali ultra-bogați și influenți.

Londra, de exemplu, rulează în fiecare an, de peste 20 de ani, 100 de miliarde de lire sterline ale oligarhilor. Nu știau armata de bancheri, consultanți, avocați, politicieni (unii dintre oligarhi au fost făcuți chiar membru ai Camerei Lorzilor…) sau măcar serviciile secrete pline de geimsbonzi cu cine au de-a face? Ba da. Dar era vorba de bani și geopolitică și nu se cădea să se rateze asemenea oportunități globaliste. În plus, SUA / CIA zicea că e ochei cu oligarhu’, că mai controlează și el, săracu’, piața muncii, a agenților, a interlopilor, a teroriștilor etc. Ceva de gen pest control…

Uite un exemplu: sunt șantiere navale în Olanda și Germania care au făcut, în plină pandemie, sute de milioane anual, doar din yachturi ale oligarhilor. Acum, olandezii și germanii le confiscă yachturile oligarhilor. Adică, ucid găștile.

PS: Putin a lăsat vestul Ucrainei aproape neatins. Acolo e agricultură, unde s-ar putea face mâncare. Ucrainenii, însă, au minat ogoarele alea. Știm ce poate urma. S-a întâmplat în fosta Yugoslavie.

PPS: Dacă aveți critici vehemente, asigurați-vă că nu sunt luate din panoplia de șabloane, clișee și sloganuri ale idioților utili.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Bendis Hestia 17.04.2022 20:25
    Foarte adevarat!
    Ce ma bucura foarte tare e ca romanul obisnuit, cel din cartierele bucurestene, umblator cu tramvaie si troleibuze, este foarte constient de aceasta farsa sinistra si criminala - care ne saraceste si ne cufunda din nou in mizeria din care credeam ca am iesit la revolutie. Saltimbacul de la Kiev n-a reusit sa-i pacaleasca pe romani - doar pe cei spalati pe creier, asa-zisele "elite progresiste".
  • kostas.ro1608 17.04.2022 20:51
    D-le Piperea aveti impresia ca este prima oara cand razboaiele sunt aranjate de catre elite? Acum avem noi ocazia sa vedem aceste lucruri. Problema acum este ca si in trecut ca nu ne putem opune acestor "aranjamente". Cu Dumnezeu inainte!
  • Leonesse 18.04.2022 08:47
    Ba da, te poți opune, închizând tembelizorul, ca și la pandemie. Atunci nu mai vezi filmul de 2 bani de la TV și nici pe Gâdea care împreună cu un reprezentant f "serios" de la armia română comentează jocul video Arma3 ca fiind rasbelul din Ucraina. Nici atunci unii nu si-au dat seama ca e făcătură. Se spune așa: Unii se împiedică de adevăr și cad, se lovesc , se ridica și merg mai departe nepăsători.
Ultima oră

21:30

In Memoriam Profesorul Radu Ciuceanu: TESTAMENT DUHOVNICESC

21:00

DE ZIUA LUI RADU CIUCEANU (16 aprilie 1928- 12 septembrie 2022). Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române așteaptă să i se atribuie, postum, numele său

20:29

Profesor emerit japonez, mesaj către lume: “Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii - VIDEO

19:13

Panică la Iași: O trotinetă electrică a explodat într-un apartament și a provocat evacuarea a 25 de persoane și arsuri unui bărbat de 30 de ani

18:30

16 aprilie: 145 de ani de la nașterea lui Gala Galaction, preotul prozator, traducător al Sfintei Scripturi

17:16

“Verificatorii de fapte” parteneri ai Facebook, printre care UE, susțin în mod perfid că activitatea lor nu este Cenzură – însă faptele îi contrazic flagrant

16:00

16 aprilie: Sfintele Mucenițe Fecioare Agapia, Irina și Hionia. Sfinții Felix episcopul, Ianuarie preotul, Furtunat și Septemiu

14:29

Morți subite în magistratură: Procurorul Pavel Palcu a murit la 70 de ani, după un AVC făcut în decembrie. Fostul procuror Doru-Viorel Ursu, mort subit la 71 de ani. Avocatul Dumitru Rădescu, fost judecător, mort la numai 58 de ani

13:25

Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța

13:19

Putin a numit un nou ambasador la București. Cine este Vladimir Lipaev

13:06

Iranul amenință cu arme nucleare? ”Sioniștii vor primi un răspuns în câteva secunde”

12:17

Imaginile groazei de la spitalul Al-Shifa, după retragerea armatei israeliene. Cadavrele sunt efectiv peste tot

10:50

Fost senator PSD: Boc și Ioan Rus au lătrat în patru labe, la ordinul lui Nicu Ceaușescu. La propriu!

10:27

Doliu în lumea boxului! Fostul campion britanic Willie Limond a murit la 45 de ani. A fost găsit fără reacție în mașina sa

10:26

Israelul plătește cu Apă dronele iraniene doborâte