Av. Gheorghe Piperea: În Niger este în derulare o lovitură de stat

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța deține în Niger mine de uraniu esențiale pentru industria sa nucleară. Este și motivul pentru care a plasat acolo o bază militară, cică pentru protecția Nigerului. 

Macron a condamnat lovitura de stat din Niger. Evident, establishmentul anterior, tocmai înlăturat de la putere, era bine uns ca să fie bine și la iarnă imunitate și "merită” susținere franceză…
 
Actuala putere e imprevizibilă, nu pare să vrea să respecte "angajamentele” anterioare fată de metropolă. Pare să vrea, dimpotrivă, să renunțe la statutul de colonie. 

Oamenii sunt în stradă și ard steaguri franceze. A apărut ideea naționalizării uraniului, a gazului, a petrolului, a aurului și a diamantelor. Da, Niger are toate astea, dar le-au luat Franța & alte state. Mai nou, prada a atras atenția și Chinei, și Rusiei. 

Așa că Macron a declarat că, dacă cetățenii și afacerile franceze din Niger vor fi amenințate, va reacționa militar. 

Cum să scapi din mână o colonie cu atât de multe resurse și cu oameni atât de săraci și flămânzi încât și-ar vinde sufletul, tinerețea și copiii pentru un blid de mâncare pentru ceilalți 12 copii/familie? 

Notă: a nu se confunda nici Nigeria cu Niger, nici Niger cu cuvântul similar din engleză, care sună rău dpdv al corectitudinii politice.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Quo vadis 31.07.2023 18:13
  Domnu' Piperea, mai bine v-ar preocupa soarta Romaniei, nu credeti? Mai ales ca aveti visuri de marire cu Cotroceniul.
 • Carbid 31.07.2023 22:26
  Chiar așa! Sau, măcar de treburi avocățești…de pildă să ne explice de ce numele nostru se scrie în întregime cu majuscule, ce regim juridic exact are Romania si guvernul, de ce Certificatul de Nastere “seamănă “ cu un certificat de acțiuni….chestii de-astea! Atunci am să cred în el!
 • Tic 31.07.2023 18:53
  Vor păți ca noi la revolutie!Nationalizarea resurselor ?Ce vis frumos!Care mai e rolul BRICS atunci?In multe zone din Africa localnicii se plâng de năravurile chinezilor ,care se poartă cu ei la fel ca ceilalti colonizatori,inclusiv sex cu copii!Se schimbă un tartor cu alții!Pt ce este trimis Wagner in Africa?
 • Codreanu 31.07.2023 23:57
  Minereul extras din minele din Niger este sărac in uraniu. Areva a renunțat la exploatare.
  In ce privește prezenta Chinei pe teritoriul nigerian are deja un istoric. CNPCNP exploatează petrol,( in Niger), din anul 2008.
  Pe lângă exploatarea petrolului au construit în departamentul Zinder o rafinărie din care o parte din acțiuni o deține statul nigerian. In prezent se construiește un pipeline ce traversează statul Benin pentru a exporta petrolul pe cale maritima.
  Au construit o autostrada in regiunea Diffa (lângă lacul Ciad)...neterminata...lucrările au fot oprite in 2015 sub amenințarea fracțiunii teroriste Boko Haram.
  Pe exploatarea de aur si diamante Niger nu pot conta, nu au o industrie de exploatare a acestora.
  ....cred ca pentru a afla adevărul despre aceasta lovitura de stat trebuie privit in alta parte nu spre Franța (operațiunea « Barkhane ») (https://www.lemonde.fr/afrique/article/2022/11/09/fin-officielle-de-l-operation-militaire-barkhane-apres-presque-dix-ans-d-existence_6149123_3212.html)....in Mali contractele de securitatea au fost pierdute de către Franța....acum rusii se ocupa de aceste afaceri. Wagner.
  Analiștii militari, daca se știu cu treaba, ar trebui ca în discursurile lor sa vorbească despre faptul ca dominarea occidentului si imperiului american, geopolitic vorbind, a luat sfârșit... printre pierderile lor enumeram....Afganistan,Siria, Irak, Arabia Saudita, Congo (RDC),...incet dar sigur, urmează Ucraina.
  Bazoum are ce merita, a avut încredere mai mare in săracii/soldații lui (care l-au vândut), decât in profesioniști.

  Respect Domnule Piperea
Ultima oră

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate