Av. Gheorghe Piperea: Comerțul “electronic” era deja terenul de joacă al serviciilor secrete

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Priviți în poză ce entități aveau, anul trecut, acreditarea pentru serviciul de certificare a semnăturii electronice: trei firme (seku, fără îndoială), STS și o … unitate militară… acum, în 2024, mai au acreditare o firmă și acea unitate militară.
 
Ar putea fi o imagine cu blueprint și text care spune „Nr. Crt. FURNIZORI ACREDITAT DE SERVICII DE CERTIFICARE PENTRU SEMNA TURA ELECTRONICĂ Furnizor 1 2 3 Data la care expiră acreditarea 5 S.C. Digisign S.A. S.C. Certsign S.A. S.C. Alfatrust Certification S.A UM 0296 BucureÈti Serviciul de elecomunicații Speciale 28.11.2023 31.08.2023 03.01.2027 16.01.2026 29.07.2023”
 
Aceste două entități vor avea monopol pe o piață care înseamnă 1,8 milioane de întreprinderi și 600 de mii de persoane/familii care realizează venituri din activități independente.
 
Toți trebuie să dețină semnătură electronică, pentru că toți trebuie să emită e-factură. Iar asta nu doar costă bani, costă și extrem de mult și enervant timp pierdut cu birocrația obținerii hârtiilor și aplicațiilor. Plus coordonarea cu contabilitatea și cu partenerii de afaceri.

Cu sistemul e-factură, joaca se transformă în spionaj oficial al comerțului. Pe față. Nu doar că tot (ne)secretul comercial va trece prin bazele de date ciuruite ale fiscului și ale băncilor, dar tot comerțul și toate activitățile independente vor fi sub controlul și supravegherea STS. Care, precum vedeți, e și în conflict de interese, pentru că face bani din certificarea semnăturii electronice.

Notă esențială pentru creduli: astfel, se crează nu un monopol, ci ceva mult mai rău - un frumos efect TINA (there is no alternative), o colivie digitală care va jugula libertatea comerțului și va face ca zborul în afara coliviei să fie considerat o boală; precum știți, zădărnicirea combaterii bolilor…
 
Vezi și: Av. Elena Radu: Trăiască e-factura! La revedere secret comercial!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Alex TG 08.01.2024 11:45
  Initial am crezut ca e-factura are rolul de a transmite catre fisc date despre facturare de genul nr. factura/data/valoare/valoare TVA, dar am constatat cu surprindere maxima ca guvernul vrea sa stie produs cu produs, bucata cu bucata ce se vinde, de la cine catre cine.

  Nu trebuie sa faci un efort logic exagerat ca sa iti dai seama, dupa cum zice si dl. Gheorghe Piperea, ca asta este spionaj economic legalizat. Va dati seama ca baza asta de date devine foarte pretioasa si daca ii adaugi putina inteligenta artificiala poti influenta toata activitatea comerciala din tara. Si nu ma refer la eliminarea asa-zisei evaziuni fiscale. Ci la faptul ca baza asta de date o sa ii faca pe cei puternici si mai puternici.

  Spre exemplu daca o firma cu acces la baza asta de date participa la o licitatie (licitatie de valoare importanta) impreuna cu o alta firma, mai slaba, dar care ii este concurenta in licitatie, poate sa vada ca a vandut un anumit produs cu 10 lei in ultimul an si participa la licitatie cu 9 lei, castigand astfel licitatia. SEAP-ul si secretizarea lui nu mai au nici un rost.

  Poezia asta ca e-factura elimina evaziunea fiscala este ca si poezia cu schimbarea climatica. Te obliga sa iei o multime de masuri, impuse de ei, ca, cica, sa salvezi pamantul (de oameni probabil, adica sa reduci populatia la maxim sau sa faci viata oamenilor un cosmar).

  Se constata de la an la an ca se mai introduc inca 20 de restrictii iar oamenii au din ce in ce mai putina libertate.
  Asta nu este nimic altceva decat planul lui Schwab in actiune, care sta cu pedala de acceleratie apasata la maximum ca pana in 2030 sa isi duca la indeplinire lista de dorinte. Si politicienii nostri stau ingenunchiati in fata lui si ii slujesc cu devotament.

  Credeam ca USR-istii si UDMR-istii sunt oamenii lui Soros, dar nici PNL-ul nici PSD-ul nu dovedesc ca nu ar fi.
 • Nonamenovax 08.01.2024 12:51
  Corect. Întrebarea e, de ce stau în genunchi și îl pupă-n...pe swabul ăsta antihristic??? Nu cumva le iese ceva de aci ??? Chestia cu "scopul scuză mijloacele"..
 • tomac 08.01.2024 11:54
  Ce vor securiștii să tranzacționeze pe internet ? Blana ursului din pădure ?Ăștia chiar vor să distrugă tot în țara aceasta ?
 • tomac 08.01.2024 12:00
  Ce vor securiștii să tranzacționeze pe internet ? Blana ursului din pădure ?Ăștia chiar vor să distrugă tot în țara aceasta ?
 • Mircea_gh 08.01.2024 16:29
  Acreditarile furnizorilor de certificate pentru semnaturile electronice se pot vedea pe lista europeana, unde sunt toti furnizorii acreditati din Romania, dar si din celelalte state membre UE.
  Am raspuns si doamnei avocat Elena Radu - Anexa la Ordinul ANAF Nr. 1090/2022 din 2022 precizeaza ca pentru inregistrarea in SPV se utilizeaza certificat calificat eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditați în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată, sau ale Regulamentului (UE) nr. 910/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 iulie 2014 privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă.
  Companiile ca certSIGN, DigiSign etc sunt prestatori de servicii de incredere calificati, acreditati in conformitate cu Regulamentului eIDAS (910/2014), asadar certificatele calificate emise sunt acceptate de catre ANAF (inclusiv pentru inscrierea in SPV) si de alte institutii ale statului, si pot fi utilizate in siguranta.
  Este important ca oamenii sa aiba informatiile corecte si complete, sa nu se alarmeze. Poate faceti si dumneavoastra un update cu lista unde pot fi verificati furnizorii.
Ultima oră

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)

12:27

Politicile de angajare în Serviciile Secrete bazate pe diversitate sunt acuzate pentru eșecurile din timpul atentatului asupra lui Trump

11:46

Datele a 5 milioane de români au fost scoase la vânzare pe un forum de hacking