Av. Gheorghe Piperea: Ceva „ușurel”, de sfârșit de an…

De Av. Gheorghe Piperea  /  

Foto: Euronews

Foto: Euronews

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cartea Genezei din Biblie este povestit un adevărat cataclism divino-uman: distrugerea Sodomei și a Gomorei. Acest episod, cu indubitabile urme istorice și factuale, este un simbol al căderii și (auto)distrugerii unei lumi, pe motivul inversării valorilor morale, sociale și antropologice, sau chiar al pierderii totale și ireversibile a acestor valori. 

Este foarte probabil că acele cetăți distruse prin mânia divină erau bogate și formau o federație - alături de Sodoma și Gomora mai erau alte trei, doar una dintre ele fiind lăsată în viață, pentru a-i putea caza pe Lot și fiicele sale. Lumea acolo era cinică, interesată doar de câștigul material și de plăcerile zilei (carpe diem …), xenofobă, dezgustată de milostivire, de iertarea datoriilor și de smerenie, idolatră, încântată de ea însăși, trâind mai degrabă într-o simulare a realității decât într-o realitate factuală. 

Bun, dar nu asta este societatea „progresistă” de azi? 

Nu asta este bătrâna și preacurvita Europă care, în timp ce lumea se afundă în foamete, sărăcie, captivitate și risc de extincție ecologică, se preocupă de dreptul bărbaților de a face avort? Nu este corupta și birocratica UE obsedată de profitul sau de salvarea de la faliment ale corporațiilor, ignorând cu aroganță cetățenii, libertatea, egalitatea de șanse și fraternitatea lor (toate acestea fiind concepte creștine…)? Nu luptă Europa pe toate planurile pentru a priva peste 400 de milioane de cetățeni de bucuria Crăciunului și de serenitatea Paștelui? Nu face Europa pe dracul în patru ca să ne țină în țarcul „siguranței” sanitare și în saivanul codului QR, în loc să ne lase să ne trăim viața cum credem de cuviință? 

Nu se preocupă fuhrerii digitali mai degrabă de cloud și de metaverse decât de combaterea sărăciei, a foametei și a distrugerii ecologice cauzate de setea lor frenetică de resurse? 

Nu se preocupă globalismul progresist mai mult de „drepturile” minorităților care se cred azi copaci, mâine cerbi, azi femei, mâine bărbați, iar poimâine dorade hermafrodite, decât de drepturile uitate ale adevăratelor minorități – copiii exploatați prin muncă sau sexual, copiii subnutritiți, femeile captive ale familiei sau societății lor patriarhale, etniile disprețuite chiar și de celelalte minorități etnice (de exemplu, țiganii, în România)? 

Nu se preocupă știința main-stream mai mult de tehnici de hibridare sau clonare ori de „îmbunătățire” chimică, genetică sau informatică a omului decât de o viață mai bună, mai cu sens, mai smerită, a omului-așa-cum-l-a-lăsat Dumnezeu? 

Nu se preocupă marii miliardari ai lumii și filosofii și influencerii (plătiți de zișii miliardari) de prelungirea la infinit a pateticei și insipidei lor vieții, utilizând pentru asta continentele de bani făcute pe spinarea noastră a tuturor - consumatori, deponenți în bănci și plătitori de taxe, impozite și contribuții sociale?

Nu se prostesc, nu regresează cognitiv omul și lumea, zi de zi, aplicație de aplicație, cu fiecare renunțare la atributele umane, cu fiecare acceptare a captivității sanitare, financiare și digitale?  

Nu sunt acestea motive de mânie sfântă a lui Dumnezeu? 

Căci, în definitiv, așa ceva sunt progresismul regresist și transhumanismul: afronturi la adresa lui Dumnezeu, modalități de deconstrucție (demolare) a omului, în vederea reconstrucției lui, după un plan „mai bun”. Build back better, capisci? 
 
Mai mult decât în timpul celor două războaie mondiale ale secolului XX, Europa de azi este o Sodoma și o Gomora, care se va autodistruge curând. 

Pentru ceea ce face vestul progresist – Europa, SUA, Canada – în ultimul timp, (auto)distrugerea este o consecință logică, inevitabilă. Este ceea ce justifică mânia Domnului.

Nenorocirea este că, în loc, va fi pusă anarhia, jungla umană (ca în serialul de pe Netflix, Tribes of Europa) sau sistemul totalitar chinezesc. 
            
Luați aminte:  

Iezechiel,16:49: "Iată care au fost fărădelegile Sodomei, sora ta, și ale fiicelor ei: mândria, îmbuibarea și trândăvia; iar mâinile săracului și ale celui nevoiaș nu le-au sprijinit".

Exod, 23:2: "Să nu te iei după cei mai mulți, ca să faci rău; și la judecată să nu urmezi celor mai mulți, ca să te abați de la dreptate"
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • aspenter2002 30.12.2021 23:55
    Happy New Year in two thousand twenty-too!
  • Sisif 31.12.2021 06:12
    Mânia" lui Dumnezeu

    Experimentul Terra era necesar, pentru ca tot Universul sa vadă unde duce libertatea neîngrădită propovaduită de Lucifer, îngerul rebel.

    Tot ce vedem astăzi sunt roadele pomului, de care Adam si Eva nu trebuiau să se atingă.

    Creatorul isi asumă un risc, când își dorește in jur ființe libere, și nu roboți.

    "Mânia" si justiția lui Dumnezeu exclude violența de orice fel, pentru că generează frică, și nu o slujire din recunoștință și iubire.

    Dumnezeu se retrage cu părere de rău, respectând libera alegere. Pedeapsa mai mare ca aceasta nu există, pentru că locul vacant este ocupat imediat de îngerul căzut, numit în Biblie și NIMICITORUL.

    Imaginea pe care o avem despre dreptatea lui Dumnezeu, ne-a fost insuflată tot de cel rău. L-am făcut de fapt pe Dumnezeu după chipul și asemănarea noastră. E timpul să ne trezim. Dumnezeul nostru este IUBIRE, care nu obosește iertând, și nu nimicind bărbați, femei, copii. El respectă doar alegerea noastră de a-i sluji lui Satana și îngăduie consecințele.
  • Lolek Bolek ► Sisif 31.12.2021 18:11
    [...]În cartea Genezei din Biblie este povestit un adevărat cataclism divino-uman: distrugerea Sodomei și a Gomorei.[...]

    Distrugerea celor doua cetati a fost un cataclism generat de catre omul pacatos (si nepocait) si executat de catre Nimicitorul (Satana).
    Nu a fost nimic "divin" in acel cataclism.
    Singurul element divin din acel raport biblic, a fost operatiunea de salvare a celor doi ingeri care a dus la scaparea celor trei suflete, sotia lui Lot ramanand cu inima la cetate.

    [...]Iezechiel,16:49: "Iată care au fost fărădelegile Sodomei, sora ta, și ale fiicelor ei: mândria, îmbuibarea și trândăvia; iar mâinile săracului și ale celui nevoiaș nu le-au sprijinit".[...]

    Foarte frumos este acest verset!
    Ne arata cauza distrugerii: MANDRIA.
    Nu faptul ca acei locuitori din cele doua cetati erau pacatosi (caci toti suntem), ci faptul ca nu se pocaiau de nelegiuirea lor si erau MANDRII (PRIDE = LGBTQ+) de pacatul lor sodomit.

    [...]Nu sunt acestea motive de mânie sfântă a lui Dumnezeu?[...]

    Nu exista "mânie sfântă a lui Dumnezeu" in Sf. Scriptura, decat daca o citesti cu mahrama pe fata. Cartile lui Moise au fost scrise cu o mahrama (2 Corinteni 3:14), pentru ca poporul evreu din acele timpuri intelegea doar de un singur lucru: Frica.
    Din nefericire, crestinatatea a ramas cu aceasta mahrama pe fata pana in ziua de astazi si peste tot vede "mânie sfântă a lui Dumnezeu".
    O vede in orice calamitate se abate asupra umanitatii: cutremure, inundatii, tsunami-uri, eruptii vulcanice, razboaie, molime, etc.

    2 Corinteni 3:14 – "Dar ei au rămas greoi la minte: căci până în ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această maramă rămâne neridicată, fiindcă marama este dată la o parte în Hristos."

    Cresinatatea vede in Sf. Scriptura "mânia sfântă a lui Dumnezeu" pentru ca maramă "rămâne neridicată, fiindcă marama este dată la o parte în Hristos."

    Ni s-a spus tuturor, ca am pangarit (ponegrit/batjocorit) Numele Lui cel mare:

    Ezechiel 36:23 – "De aceea voi sfinți Numele Meu cel mare, care a fost pângărit printre neamuri, pe care l-ați pângărit în mijlocul lor....

    Distrugerea celor doua cetati s-a realizat dupa principiul aratat in cartea neprihanitului Iov:

    Iov 1:16 – "Pe când vorbea el încă, a venit un altul și a zis: „Focul lui Dumnezeu a căzut din cer și a aprins oile și pe slujitorii tăi și i-a ars de tot.....”"

    "Focul lui Dumnezeu a căzut din cer" a fost initiat si trimis de catre Nimicitorul (Iov 1:11), oricine citeste cu atentie cartea lui Iov intelege acest lucru. La fel a fost si in cazul cetatilor Sodoma si Gomora, Nimicitorul a orhestrat + infaptuit distrugerea si a aruncat pe umerii lui Dumnezeu lucrarea sa nesfanta de nimicire.

    Iov 1:11 – "Dar ia întinde-Ți mâna și atinge-Te de tot ce are, și sunt încredințat că Te va blestema în față.”"

    Si oamenii spun: iata, Dumnezeu l-a pedepsit pe Iov!
    Dumnezeu nu avea niciun motiv sa-l "pedepseasca" pe Iov, singurul oparit in toata istorisirea era Satana, care cere "atingerea" lui Iov. Iata explicatia:

    Iov 1:12 – "Domnul a zis Satanei: „Iată, îți dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.”Și Satana a plecat dinaintea Domnului."

    Cine a intins mana asupra lui Iov, aruncand-ul in disperare prin omorarea copiilor, slujitorilor sai si a vitelor sale?
    Cine a ucis intâii născuți din tara Egiptului?
    Cine a trimis foc din cer peste Sodoma si Gomora? ..... samd.

    Ni se ofera un singur raspuns: Nimicitorul = Satana = Diavolul = Sarpele cel Vechi = Balaurul.

    La fel s-a intamplat si in episodul Exodului poporului evreu din robia Egipteana.
    Intâii născuți din tara Egiptului (de la oameni până la dobitoace) au fost omorati de "ingerul Domnului" (Exodul 12:12) - Eu voi trece prin țara Egiptului și voi lovi pe toți întâii născuți din țara Egiptului....

    Ca 11 versete mai jos sa ni se explice cine era de fapt cel ce va aduce distrugerea: Nimicitorul.

    Exodul 12:23 – "Când va trece Domnul ca să lovească Egiptul și va vedea sângele pe pragul de sus și pe cei doi stâlpi ai ușii, Domnul va trece pe lângă ușă și nu va îngădui Nimicitorului să intre în casele voastre ca să vă lovească."

    Rezulta clar: Domnul este Salvatorul / Izbavitorul iar Nimicitorul este cel ce aduce moartea.

    [...]Pentru ceea ce face vestul progresist – Europa, SUA, Canada – în ultimul timp, (auto)distrugerea este o consecință logică, inevitabilă. Este ceea ce justifică mânia Domnului.[...]

    Va fi o autodistrugere a "Vestului progresist", cu implicarea personala a Nimicitorului.

    Iata principiul:

    Romani 1:28 – "Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite."

    Cand oamenii raman "în voia minții lor blestemate", plata pacatului este moartea!

    Iar moartea o aduce doar Nimicitorul. Pacatul are plata mortii in natura lui.

    Ioan 8:44 – .......El de la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii."

    Romani 6:23 – "Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Iisus Hristos, Domnul nostru."

    Dumnezeu are o singura plata: Viata vesnica in Iisus Hristos, pentru cine o accepta!

    Deuteronomul 30:19 – "Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta,"

    Ni s-au pus in fata doua posibilitati: viața și moartea, binecuvântarea și blestemul.

    Iar Dumnezeu ne sfatuieste (nu ne forteaza) ca un Parinte iubitor: "Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta."

    Niciodata Dumnezeu NU a lucrat si NU va lucra cu armele nelegiurii.
    Niciodata Dumnezeu NU a ucis si NU va ucide o fiinta creata de El prin dragoste jertfitoare.

    Singurul care este initiatorul si stapanul mortii, in acest univers cazut, este Nimicitorul.
    Si asta pana in ziua in care plata pacatului sau (MANDRIA = PRIDE) il va arde definitiv in moartea a doua / vesnica.

    Nimicitorul a pangarit Numele Lui cel mare, aruncand asupra Tatalui Ceresc toate nelegiurile sale din trecut, prezent si viitor, asumandu-si o neprihanire care nu-i apartine (dandu-se drept Dumnezeu) iar noi credem si propovaduim aceleasi lucruri abjecte, precum ca: "Dumnezeu ucide atunci cand Dreptatea si Sfintenia Sa o cer"!
  • Sisif ► Lolek Bolek 31.12.2021 20:23
    Corect. Mulțumesc pentru completare!

    Cand adevăratul caracter al lui Dumnezeu va fi descoperit, iar EL va fi îndreptățit prin mărturia noastră in fața întregului Univers, atunci experimentul Terra va lua sfârșit.
    Fără această exonerare a Creatorului de toate acuzațiile nedrepte aduse impotriva Lui de îngerul rebel, captivitatea si suferința umanității pe această planetă va mai dura. Depinde in continuare și de noi sa scurtăm această suferință, prin așteptata revenire a Salvatorului nostru Isus Hristos.
  • Wiltis ► Sisif 01.01.2022 12:43
  • o.c. 30.12.2021 23:59
    Europa xenofobă în condițiile în care milioane de africani, arabi etc. ”migrează” aici în fiecare an!? Femeile captive ale familiei sau societății lor patriarhale!? Țiganii oprimați!?
    Culmea ridicolului - să scrii un articol în care să acuzi vestul de progresism distructiv, dar tu însuți să folosești pt a demonstra asta argumente progresiste marxist- culturale. Ce-o fi în mintea bietului om!? Doamne....
  • Sweeping 31.12.2021 00:22
    Adevarat! UE are conducere satanica, iar satana nu construieste "mai bine", el distruge. In locul ordinii lasate de Dumnezeu, satana aduce haosul, nu anarhia. Anarhia ar fi foarte buna. Explica foarte clar intr-un articol, ce inseamna anarhia, Gary D. Barnett.

    "Este foarte frustrant că atât de mulți au acceptat „definiția” modernă și bastardizată a anarhiei. Cei mai mulți au fost convinși în mod greșit că anarhia înseamnă haos, fărădelege, jaf, revolte, distrugerea proprietății și asalt. Nimic nu poate fi mai absurd. Limba este de mare importanță pentru orice societate care caută sau dorește să fie liberă. Folosirea greșită a limbajului și a sensului său nu este doar răspândită în zilele noastre, ci este total ridicol . corupția limbajului și a semnificațiilor a devenit o modalitate prin care statul poate manipulați gândirea maselor astfel încât anumite agende să poată fi perpetuate. Este o amuțire a societății prin înșelăciune.


    Trebuie pur și simplu să mergem la rădăcina cuvintelor; semnificațiile originale care nu se schimbă, dar sunt modificate în mod intenționat și arbitrar de către guvern și mass-media pentru a promova un anumit mod de a gândi sau, în acest caz, de a nu gândi. Cuvântul „anarhie” își are rădăcinile în baza limbii engleze, care este latină și greacă. Înseamnă „fără regulă” sau „fără conducători”. Cu alte cuvinte, înseamnă auto-stăpânirea indivizilor, indiferent dacă indivizii acționează colectiv sau nu. Nu înseamnă fărădelege, crimă și haos pe străzi, așa cum este promovat de stat astăzi, pentru ca cei împotriva guvernului rău să poată fi acuzați în mod fals de criminali."

    Mai detaliat, chiar in articol:
    https://www.garydbarnett.com/the-dumbed-down-lack-of-understanding-about-anarchy/


    Gary Barnett este un consilier financiar pensionar și planificator imobiliar și a gestionat bani pentru clienții din afacerea sa de peste treizeci de ani. Gary a scris despre o gamă completă de subiecte referitoare la libertate mulți ani și a scris pentru Lewrockwell.com, The Future of Freedom Foundation și pentru câteva alte publicații de-a lungul timpului.

    În ceea ce privește filosofia sa, el este un anarhist pașnic care crede în dreptul natural fără restricții din partea statului. În timp ce Gary înțelege scepticismul celor mai mulți cu privire la implementarea acestui tip de structură politică individuală, acesta este singurul sistem în care libertatea poate fi atinsă pe deplin. Anarhia pașnică se bazează pe responsabilitatea individuală, încrederea în sine, schimbul voluntar pe piețele libere, neagresiunea și libertatea individuală; toate necesare pentru a atinge pacea și armonia. Colectivismul, guvernul central și războiul nu sunt și nu vor fi niciodată răspunsul."
  • Lykon 31.12.2021 07:44
    Dle Piperea, exprimati constiinta treaza a acestei epoci! Tot respectul!
    Va doresc un An Nou care sa aduca schimbarile necesare noua tuturor.
    Doamne ajuta!
  • Dumitru Lazar 31.12.2021 08:27
    Tu esti acel piperea care ne indeamna sa ne testam ?
  • singur ortodoxia 31.12.2021 11:28
    super fain articolul . mie mi*a placut.
    .... bătrâna și preacurvita Europă..... Nu se preocupă fuhrerii digitali mai degrabă de cloud și de metaverse decât de combaterea sărăciei, a foametei..... nu regresează cognitiv omul și lumea, zi de zi, aplicație de aplicație, cu fiecare renunțare la atributele umane..... Build back better, capisci? ....
    as fi scris insa si despre planul lui Dumnezeu pentru aceste zile, despre bucuria sfanta de a fi martorul (lui Dumnezeu) acestor vremuri, despre singura si eterna cale a Adevarului care, ea singura, darama raul si zideste binele peste veacuri, in aceeasi poveste intre alfa si omega......
    multumesc dle avocat, sanatate si un coltisor de rai!
  • manu_fx 31.12.2021 11:32
    "Usurel de sfarsit de an", dar nu prea usurel :) Asta e esenta omului pe pamant: ori asculta de Dumnezeu si are parte de binecuvantarile Lui, ori sufera ca idiotul, pana la propria extinctie. Care parte e mai ok? Sodoma? Gomora? Sau Ninive? Noi ce alegem?
Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova