Av. Gheorghe Piperea: Cei ce ne-au interzis de două ori Paștele și de trei ori Crăciunul nu ne vor binele, nici libertatea. VIDEO 2020

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei ce ne-au interzis de două ori Paștele și de trei ori Crăciunul nu ne vor binele, nici libertatea și nu ne socotesc drept egalii lor. Ne vor banii, agoniseala, veniturile viitoare și, mai ales, ne vor sufletul.

Munții de bani cu care vor să nu mai moară niciodată, bani culeși de la noi, din frica și nefericirea noastră.

Cu ajutorul Behemoth-ului tehnologic, acești bani mefistofelici sunt fabricați prin furtul unor bucăți din sufletul nostru (se numesc "date cu caracter personal”) și prin obligarea noastră la uitarea istoriei, a idealurilor noastre și a egalității de destin.

Să dăm jos ochelarii de cal și vom vedea oroarea din picturile lui Hieronimus Bosch ilustrată de această perpetuă recoltare de minuscule bucăți de suflet.

Amortalitatea înseamnă însingurare, alunecare către abisul de dincolo de lumină, de care se tem chiar și demonii. Înseamnă abandonul voluntar al luminii și al blândeții trăirii în sânul familiei, la adăpostul neamului. Nu-i poate aplauda sau elogia nimeni rațional pe acești patetici căutători ai amortalității. Sunt ca fiul de împărat din basmul Tinerețe fără de bătrânețe și viață fără de moarte, după ce au nimerit în Valea Plângerii: patetici și bătrâni.

Contemplând din când în când creștinismul, măcar la Sărbători, vom putea înțelege din nou că cel ce I se supune doar lui Dumnezeu, este liber față de stăpânii efemeri ai Pământului. Și este egal în destin cu fiul de împărat.

Suntem toți datori cu o moarte. Memento mori - așa spuneau imperialii din vremea Răstignirii.

Dar puțini suntem capabili de mântuire, de liberare.

Condiția izbăvirii este să nu uităm niciodată ce înseamnă libertatea și egalitatea de destin.

Să căutăm mereu esența divină a solidarității sufletești - euharistia și adevăratul țel al existenței noastre pe Pământ, înflorirea și binecuvântarea condiției umane - eudaimonia.

Învierea urmată de Înălțare înseamnă victoria spirituală asupra morții. Înseamnă un reflector pus pe cei ce vor să Îi ia locul lui Dumnezeu, în lucrarea lor satanică de a-și cumpăra amortalitatea pe Pământ.

Să nu ne lăsăm atrași în jocul acestor potrivnici ai lui Dumnezeu, nici să nu acceptăm să le fim caractere ne-jucătoare, simple profile informatice sau avataruri de plastilină re-modelabile.

Să fim împreună persoane, subiecte ale condiției umane, cu limitele și condiționările sale.

Să fim după chipul și asemănarea Lui.

Să stăm în lumină, să fim ca niște candele în noapte, și nu ne vom pierde libertatea. Și nici sufletul.

Paști binecuvântat!

VIDEO: MOMENT EMOȚIONANT AL ÎNVIERII SUB CĂTUȘE DIN 2020: Dacă în biserici nu au primit învoire, oamenii au cântat la magazin „Hristos a înviat!”. Momentul s-a petrecut spontan într-un supermarket din Piatra Neamț

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

21:50

SolidNews: Lavrov a citat din Ferma Animalelor la ONU

21:47

Convenția Republicanilor dă de pămînt cu mișcarea LGBTQ: ”Vom pune capăt nebuniei de gen de stânga”

21:33

Comunicat al Patriarhiei Române: Răspuns la reacția institutului “Elie Wiesel” privind canonizările recente ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

19:37

10 ciudățenii majore în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Analizate de Dr. Peter McCullough și John Leake - VIDEO

19:36

Tucker Carlson a intrat în Colimatorul evreiesc: Vor să-l izoleze de Donald Trump

18:30

Constantin Barbu: Plagiatorul Cărtărescu, urmașul proletcultiștilor Ovid S. Crohmălniceanu și Paul Cornea, un ipochimen incult peste limitele admise (I)

17:46

Doi eurodeputați români, de stânga și extremă stânga, aleși vicepreședinți ai Parlamentului European

17:08

O româncă jurnalistă în SUA, martoră la tentativa de asasinat asupra lui Trump: Ce a spus despre acele momentele teribile

15:17

Ion Cristoiu: Împotriva lui Donald Trump vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv cele criminale

14:49

Iranul respinge acuzațiile ”malițioase” de implicare în tentativa de asasinare a lui Trump

13:53

Patriarhia Română face apel la rugăciune pentru încetarea secetei

13:34

Caz halucinant în justiția din Mehedinți: a ucis un om și a fost lăsat în arest la domiciliu!

13:18

Von der Leyen a pierdut procesul privind secretizarea contractelor de achiziție a vaccinurilor COVID

13:11

Iată cât de aproape a trecut glonțul de capul lui Trump (VIDEO)

12:27

Politicile de angajare în Serviciile Secrete bazate pe diversitate sunt acuzate pentru eșecurile din timpul atentatului asupra lui Trump